sunnuntai 12. kesäkuuta 2022

KAVERI VAI LUOTTAMUSHENKILÖ?

Merkittävään asemaan päästessään päättäjä alkaa käyttämään yhä enemmän aikaa virkakoneiston johdon kanssa. Tapaamiset saattavat vaatia jopa kymmeniä tunteja viikossa, joten vaarassa on tilanne, jossa syntyy kaverisuhde, joka nonseleeraa sen mandaatin, minkä äänestäjät ovat päättäjälle antaneet. Ei siis ole turhaa muistuttaa luottamushenkilöitä, että he ovat asemassaan, koska äänestäjät luottivat vaaleissa heihin. Siis, jos joku niin vaalilupaukset ovat ainoita pyhiä asioita, joita luottamushenkilö ei saa unohtaa ja joiden takana hänen tulee pysyä.


Luottamushenkilön tulee tehdä kaikkensa, jotta hän toimii hänet valinneen yhteisön ja sen jäsenten parhaaksi. Tämä koskee myös organisaatiota, joka valmistelee ja toteuttaa luottamushenkilöiden päätöksiä. Aivan kuten jääkiekossa, tulee luottamushenkilön vaatia laadukasta toimintaa johtamaltaan organisaatiolta aina sen palkallista johtoa myöden. Äänestäjien edusta eli vaalilupauksista ei voida luopua jollain naurettavilla tekosyillä, kuten yhteistyön on säilyttävä tai johtoa ei voida vaihtaa, kun yhteisö on menossa kohti suuria uudistusmullistuksia.

Jos yhteisöllä on maan korkein työpaikkaomavaraisuus ja se menettää asukkaitaan, jos yhteisö on menettänyt vetovoiman työnantajana, jos yhteisö ei kykene toteuttamaan hankkeita nopeasti ja taloudellisesti, jos yhteisö ei reagoi ajan muutoksiin ja jää muista jälkeen, jos yhteisön operatiivinen johto tarjoaa ratkaisujen sijaan ontuvia selityksiä ja jos luottamushenkilöt hyväksyvät tämän kaiken, voidaan puhua, suoritustasoa lukuun ottamatta, läpeensä mädästä yhteisöstä. Jokaisen päättäjän on korkea aika punnita tekemisiään ja arvioida aikomuksiaan eli onko hän vaalilupausten arvoinen luottamushenkilö vai muutaman keskeisen tyypin kaveri, joiden aseman turvaamiseen hän käyttää äänestäjiltä saamaansa mandaattia ja äänestäjien rahoja.

19 kommenttia:

 1. Kokoomuksesta tuli demarien kaveri, kuntalaisten asioitten hoito jäi toissijaiseksi. Pian on otettava lusikka kauniiseen käteen kun kaupungin kassa on tyhjä.

  VastaaPoista
 2. Kovaa tekstiä. Poliitikkona ei voi olla kaikkien kaveri. Kuulostaa varsin tutulta tuo "seurustelu" omalta kaudeltani.

  VastaaPoista
 3. Pitäisikö itse tehdä jotain?

  VastaaPoista
 4. Jos 22.01 Javaa tarkoitat, niin hän ainakin asiat julki.

  VastaaPoista
 5. Miten teet kun kaikki äänestykset häviää ja uudistukset torpataan.

  VastaaPoista
 6. Uudistusten sadonkorjuuta edeltävät oraat alkaa näkyä nyt syksyllä ja tuleva talvi on jo koettelemuksia täynnä.

  VastaaPoista
 7. Porvarit Raimo Löfstedtin johdolla viime kaudella koko ajan itkivät kun vasemmisto vei aina voiton äänin 6 - 5. - Nyt kun vaalien jälkeen voimasuhteet ovatkin 7 - 4 eli on sitä valtaa - niin ei ymmärretä, mitä sillä vallalla tehtäisiin ! - Löfön johdolla ollaan sormet ja varpaat suussa ja kaveerataan demareitten kanssa vaikka enemmistön voimin olisi mahdollisuudet panna asiat kuntoon eli tehdä vaikka mitä KH:ssa ja valtuustossa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin 15.15. Kun meillä on vähemistö ja itkettiin rahan tuhlausta ja moitittiin Hessua ja Masaa kun ovat menneet demarien kelkkaan. Nyt meni koko puolue, ihmeitten aika ei ole ohi.

   Poista
 8. Naulan kantaan ! - Taitaa vaan olla niin, ettei poliisin ÄO riitä muuhun kuin virkamiesmäiseen pikku näpertelyyn ?

  VastaaPoista
 9. Huomaan että porukalla pinna palaa tähän politikointiin. En osaa arvioida kuinka monella henkilöllä on pinna palamassa, mutta se on hyvä merkki. Suomeksi sanottuna "Haluamme muutosta tähän politikointiin". Asialle voidaan tehdä jotain, jos vain haluamme. Ensin on tehtävä ero politiikan ja politikoinnin välille. Politikointi on yhteisten asioiden hoitoa jossa tulevaisuuden näköala on lyhyt. Esimerkiksi nimitykset polittisiin tehtäviin, tai tehtävien tulkinnat omista kokemuksista. Politikointi on vaikea laji koska silloin joudutaan priorisoimaan asioita hetkessä. Politiikka on puolestaan yhteisen tulevaisuuden mahdollisuuksien luomista. Tämä vaatii politikolta laajakatseisuutta, koska jos halutaan että yhteisö tai kunta kehittyy on kaikkien kuntalaisten oltava samassa "veneessä". Politikko on tärkeämpi kuin politikoitsija koska, koska byrokratian pitäisi tehdä rutiini asiat hetkessä. Jokin on rikki, korjaa se tai osta uusi. Politikko on luotava raamit "byrokratialle" (kunnan virkamiehet). Kysymys kuuluu, mihin ollaan oikeastaan petytty? Asialle voidaan tehdä jotain, jos kysymys on poliitikasta. 1. Ymmärrä mitä haluat tai mihin olet pettynyt? 2. Yritä löytää muita, samanlaisia (kokoa porukka). 3. Yhteinen miettiminen ja vuorovaikutus. 4. Pienimmän yhteisen nimittäjän kautta, yhteinen ohjelma. 5. Korjaus ohjelmaan jos virheitä. 6. Sitten asia joka jokaiselta puolueelta ja osastolta unohtuu. Ohjelman levittäminen ja vertaaminen, kunka hienosti ja kaikkia kannustavasti olemme ajatelleet. Muista 5% luonnonvakio.

  VastaaPoista
 10. Nämä ovat jo vireillä yli puoluerajojen
  1. Ymmärrä mitä haluat tai mihin olet pettynyt?
  2. Yritä löytää muita, samanlaisia (kokoa porukka).
  3. Yhteinen miettiminen ja vuorovaikutus.
  4. Pienimmän yhteisen nimittäjän kautta, yhteinen ohjelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko puheenjohtajistoa?

   Poista
  2. En. Sen vuoro tulee kesän jälkeen.

   Poista
 11. Ei tule mitään muutosta, sitä on jo odotetti 20 vuotta. Kaikki piti muuttua kun oikeisto sai vaalivoiton, meni hullummaksi.

  VastaaPoista
 12. Minäkin kysyn mitä tarkoitat? Onko kyse plokkipoliitikasta? Jos SDP ja Kokoomus on kavereita, niin onko Keskusta tai vasemmisto kavereita teille? Tämä haiskahtaa poliittisten eliittien puuhastelulta. Jos tämä on polikointia niin, eli nykyhetkeen sidottu niin OK, jos olette huomioineet jäsenistön. Okeaan politiikkaan tämä ei käy, koska se kuuluisa yhteinen vene on pääasiassa ne kuntalaiset, jossa eliitin puuhastelu eriyttää porukan hajalle. Eli mitä tarkoitat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malttia ystäväni, malttia! Pian tapahtuu, kaikki eivät ole unohtaneet vaalilupauksia.

   Poista
 13. Nyt tuli kyllä halu antaa pienen neuvon! (anteeksi). Vastauksesi olisi ihan hyvä jos edustaisit Kokoomusta, jonka rakenne ja arvot perustuu arvojen ja edustajien tasoeroihin (suom. pomo on pomo ja alamainen on alamainen). Persun imago on, olemme puolueessa kaikki samalla tasolla eli se vene. Koska piilotat jotain tietoa, meiltä muilta, asetat itsesi korkeammalle tasolle kuin me muut (tieto on valtaa). Toiseksi pisti silmään, ajatus tehdä sopimuksia muiden kuin meidän tavallisten kuntalaisten eli työttömien, alkoholistien, jne. kanssa.. En ole kuullut tilaisuuksista missä saisi tulla keskustelemaan, ajattelemaan ja suunnittelemaan, mihin suuntaan haluamme aluetta viedä. Aina kun haluat sopia eliittien kanssa, asetat itsesi korkeammalle tasolle. Vähimmäismäärä mitä voit tehdä asian korjaamiseksi on olla rehellinen ja avoin tekemisillesi.

  VastaaPoista
 14. Kuoleeko alisenkadun yrittäjät katuremontin takia jos näin käy löytyykö vastuunkantajia?

  VastaaPoista
 15. Niin, miten on liittyen tähän Alisenkadun kahden korttelivälin kivetykseen:
  Miten Ugin sanomien artikkelikuvassakin näkyvä kivirakenne kestää talven rasitteen? Lumiauran ja autojen nastarenkaat.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!