torstai 26. toukokuuta 2022

PÖLHÖLÄSSÄ KOKOUSTETAAN PÖLHÖLÄLÄISITTÄIN

Pölhölä on matkailumahdollisuuksiinsa nähden todellinen takapajula. Tumput suorina on kymmeniä vuosia toitotettu mielikuvituksettomasti samaa olemattomuutta tehottomasti. Tuon onnettoman räpeltämisen sivussa, matkailuinfran on annettu tärkeämmiltä osiltaan rappeutua kymmenet vuodet. Siihen ei ole riittänyt aikaa, kun Pölhölän päättäjillä on ollut niin paljon "tärkeämpääkin" päätettävää.

Julma totuus on se, että niin Pölhölän kuin koko maan mittakaavassa matkailu on tai voisi olla yhtä suuri tekijä kuin puunjalostusteollisuus. Siis matkailu voisi tuoda Pölhölään satoja työpaikkoja ja kesätyöpaikkoja. Mutta miten Pölhölän päättäjät reagoivat hienoon matkailuesitykseen? Yksi katsoo kelloa, toinen selaa nettiä, kolmas taistelee unta vastaan jne.. Esityksen päätteeksi yksi huuhaa-Hulda avaa keskustelun, pitää, mielestään veikeän, pitkän puheenvuoron, pääsemättä asiaan ja siksi hän lopuksi toteaakin: Ei minulla ole mitään kysyttävää eli eipä hänellä ollut oikeastaan mitään asiakaan. Lopulta keskustelu päättyy, kun on niin kiire ja paljon muita asioita.

Tämä on karmaiseva osoitus siitä tuhon tiestä, millä Pölhölä vaeltaa. Se, että kokoukset saadaan vietyä läpi pykälien mukaan, että kuullaan mukavia virkahenkilöitä ja heitä helliviä puheenvuoroja, että ei kysytä mitään hankalaa, että ei esitetä mitään uutta, ovat päätöksenteon ykkösprinsiipit Pölhölässä. Ketään ei kiinnostanut paskan vertaa, vähiten puheenjohtajaa, kuinka esitetty matkailusuunnitelma toteutetaan. Suoraan sanoen kyseessä on kammottava esimerkki siitä, kuinka päättäjät painavat kehityksen ja mahdollisuuksien jarrua.

10 kommenttia:

 1. Euron hinnankorotuksesta äänestetään ja kirjoitetaan isosti lehdessä. Matkailu mahdollisuudet sivutetaan, kun kukaan niistä ei ymmärrä. Helvetin dorkat!

  VastaaPoista
 2. Hyvin ikävää tekstiä. Ihmiset yrittävät parastaan ja Java nälvii, kun muuhun ei pysty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, kun joku kertoo ettei tuo paras ole kovin paljon.

   Poista
 3. Java on jälkiviisas ilkeilijä. Missä ovat hänen tekonsa?

  VastaaPoista
 4. Ks äänestystulokset tältä valtuustokaudelta, ole hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muut rakastaa miljoonilla euroilla kaikkea joutavaa kivaa, persut pitää huolta heikoimmista. Miten olisi A-killan laita ilman Javaa?

   Poista
 5. Tässä ajan hetkessä suurin puheenaihe ja silmänkääntäjä Ukin kuntapolitiikassa on ukikyyti. Tämä, jo kerran päätetty asia hyväksyttiin taas kh:n käsittelyyn. Se kertoo jostain jotain.
  Se kertoo, mikä on laiskojen päättäjien kiinnostus ja ymmärrys siitä, mihin Ukin kaupunki on ajautumassa 2023 sotealueiden alkaessa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Asioita on yritetty nostaa esiin, mutta eipä ne nouse, jos kannatus jää vajaaksi. Pitkälti lehden ansioita, että kyyti on noussut isoksi asiaksi. Samassa kokouksessa käsiteltiin mm. 3 miljoonan euron takaus vuokratalolle eikä siitä uutisoitu kuten euron äänestyksestä.

  VastaaPoista
 7. Suhteellisuuden taju on hävinnyt päättäjiltä sekä medialta, mikä on tärkeetä asukkaitten näkökulmasta. Kun talous sakkaa, se koskettaa kaikkia, eniten vähempi osasia, eli vasemiston kannattajia. A- kilta osoitti kuka todellisuudessa ajaa vähempiosasten asiaa, ei ainakaan demarit puolueena. Ilmeisesti Heli sai yksilönä korjattua Javan esille ottaman asian. Miten on kokonaistotuus ko asiasta??

  VastaaPoista
 8. Kiitos käynneistä ja kommenteista sekä anteeksi, kun en ole täällä piipahtanut! Hallituksessa A-killan jatkolle tuli virkahenkilötaholta ja osalta oikeistoakin niin julma tuomio, että Heli-Päivikin esiintulo valtuustossa oli minulle täysi yllätys ja äärimmäisen ristiriitainen hallituksessa kuullun kanssa. Tästä johtuen ja tapahtuneesta tietämättä pidin oman avauspuheeni. Onneksi Heli-Päivikki yllätti positiivisesti A-killan pelastaneellas uutisella. Minusta on tärkeintä, että A-killan jatko on turvattu, sillä kuka kerää siitä kunnian ei ole mitään väliä!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!