tiistai 24. toukokuuta 2022

POSITIIVISUUTTA PÖLHÖLÄLÄISITTÄIN!??

Sattuipa eräällä paikkakunnalla, jotta luottamushenkilö esitti kokouksessa uutisen, jonka tilaston mukaan kotikunta ei oikein pärjännyt vertailussa muiden kanssa. Ennen kuin virkahenkilö ehti vastata, pomppasi yksi kehityksen jarru-Jutta ja väitti meillä kaiken olevan kerrassaan mainiosti, haukkui kysyjän negatiiviseksi tyypiksi ja väitti esitetyn tilaston valehtelevan. Virkahenkilö pääsi pälkähästä ja kaikki taas jatkuu, kuten aiemmin eli uutisten tilaston mukaan, ollaan ja pysytään tanakasti sekä taatusti takamatkalla muihin vertailun kuntiin nähden.


Sopii kysyä, onko todellista positiivisuutta se, että päättäjien pöydässä hymyillään ja ollaan niin kaveria ja niin kaveria, että lurps; virkahenkilöt ovat Jumalan asemassa ja on synti kritisoida heitä. Vai onko todellista positiivisuutta se, että faktapohjalta keskustellaan, etsitään ratkaisuja, jotta ikävät asiat saadaan hyviksi ja hyvät paremmaksi. Ovatko päättäjät kokouksissa viihdyttämässä toisiaan ja ilakoimassa sekä pitämässä lystiä kuin jossain kekrijuhlissa vai onko päättäjän tehtävä toimia sen asukkaiden parhaaksi?

Voiko todella olla niin, että päättäjät vain siunaavat esittelijän tekstit korulausein ja lorauttavat sammuksiin parempaan pyrkivän keskustelun. Voiko tämä olla todellista positiivisuutta muualla kuin taantuvassa, pimeimmässä ja synkimmässä pölhölässä, jossa päättäjät tekevät päätöksiä toisilleen jättämällä kuntalaisen ainoastaan maksajan rooliin?

6 kommenttia:

 1. Vaikeet asiat edessä, rahat loppuu. Kuka kärsii kuntalaiset, johtuen huonoista päättäjidtä

  VastaaPoista
 2. Pärjännyt missä vertailussa ja mikä tilaston mukaan? Vähän tarkennusta nyt Valkonen esittämääsi tilastoon. Terveisin Jurtta MK

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistänne ja kommenteistanne, väkeä onkin lapanuttu kuin kekkulittaria kekripäivillä! Pölhölä on fiktiivinen paikka ja samoin alustus mainittuinen nimineen. Eihän tuollaista voi tapahtua elävässä elämässä, eihän? Pahoittelen kuitenkin, jos joku tuntee olevansa tekstin pölhöläläinen päättäjä, mutta eihän kukaan voi ihan oikeasti olla niin ..... vai voiko?

  VastaaPoista
 4. Kyllä voi. Sinä Valkonen kirjoitat suoraan kaupunginhallituksen pöydästä. Sinua vastapäätä toisella puolella istuu viranhaltijain puolustusasianajajat. Kainona tyyppinä et nyt halua heitä nimetä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistä ja kommentista! Po. asianajajia istuu ympäri pöytää.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!