lauantai 26. tammikuuta 2019

KUKAAN EI VASTUSTA FAKTOILLA PERUSTELTUA ELINKAARIMALLI!

Uudenkaupungin kaupunkiorganisaatio tunnetaan mittavista onnistumisistaan. Meiltä löytyy kykyä pistää miljoonat poikimaan. Jos intät vastaan, niin katso lähihistoriaamme. Meillä miljoonat poikivat miljoonia, jos esimerkiksi ynnätään yhteen vaikkapa etanolitehdashanke, Tontonmäki jne.. Meillä utopistiset lupaukset eivät toteutuneet vaan miljoona hankkeet ovat muuttuneet miljoonien tappioksi. Meidän onnistumisemme sisältävät lähes poikkeuksetta epäetuliitteen onnistuminen sanaan. Tämän kaltainen lähihistoria saa tavallisen kaupunkilaisen skeptiseksi, kun puhutaan tulevaisuudesta ja uusista miljoonahankkeista.

Ainoa asia, mikä voi palauttaa uskon valmisteluun ja päättäjiin löytyy tiedosta. Päättäjien tulee tarjota kaupunkilaisille salamyhkäisyyden sijaan tietoa. Esim. jos koulu on mätä, niin kertokaa mistä se on mätä, miten mätä se on ja mitä koulun korjaus maksaa. Tällöin jokainen pystyy päättelemään koulun kunnon sekä sen korjaamisen järkevyyden. Vastatkaa todellisten ammattilaisten julkisuudessa esittämiin kysymyksiin avoimesti, silloin kaikki ovat tyytyväisiä! Kun järjestätte tiedotustilaisuuksia, pitäkää huoli, että niissä jaetaan tietoa tasapuolisesti jottei niistä tule toraa kylväviä manipulointitilaisuuksia.

Onkin kerrassaan käsittämätöntä, miksei selkeää tietoa jaeta nykyisten rakennusten kunnosta ja kaavailtujen uusien rakennusten tarpeesta sekä mahdollisista huonommista/kalliimmista/toimimattomista vaihtoehdoista. Jos kerran on selkeät faktat, jotka osoittavat elinkaarimallin välttämättömyyden ja taloudellisuuden, esitelkää ne avoimesti - SILLOIN KAIKKI KANNATAMME ELINKAARIMALLIA! Nyt tilannen muistuttaa lähinnä äärimmäisen itsekkään kännisen käyttäytymistä siinä vaiheessa, kun tuli harkitsematta sanottua viimeinen epäuskottava sana. Jos valtuustomme uskoo nykyisiin yksipuolisiin selityksiin äänin 43-0, ISTUU VALTUUSTOSSAMME 43 NOLLAA!

13 kommenttia:

 1. Yhden vaihtoehdon politiikka on kautta historian osoittautunut useimmiten epäedulliseksi enemmistön kannalta. Enemmistönä on aina suurin maksajajoukko. Sellaista on demo kratia.

  VastaaPoista
 2. Ja täällä kirjoittelee blogin omistaja, nolla hänkin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Tietopohjani on tässä asiassa nolla ja ehkäpä minäkin - enkä takoita mitään Zero hävittäjää.

  VastaaPoista
 4. Kaupunkilaisia viedään teuraaksi kuin pässiä narussa.Kaupunki hakee budjettiin rahaa 45.5 mikeuroa.Hankkeen kokonaishinta on yli 70 milj euroa.Mistä loppuraha otetaan?.Voi tämä raha riittää,sillä kukaan ei tiedä mitä rakennetaan.Jos tietää niin ei kuitenkaan kerro sitä.

  VastaaPoista
 5. Vanha politiikkakikka.Työt alkuun niin kyllä rahaa aina löytyy.Peruutusvaide tuntematon.Päätös äänin 43-0 takaa työrauhan.

  VastaaPoista
 6. Kestää vuoden ennenkin totuus kustannuksista alkaa paijastua.Siihen aikaan on jo löysät housuissa.HuomMaksajien,ei päättäjien.

  VastaaPoista
 7. Mitä tarkoitit löysällä? Et kai sitä pa.....

  VastaaPoista
 8. Kyllä.Juuri sitä.Elinkaarimalli voi olla mahdollisuus jos halukkaita kilpailijoita on useita.Uudessakaupungiss se on pelkkää pelleilyä kun kilpailuehdot täyttäviä urakoitsijoita ei ole riittävästi. Tarjouskilpailun asiakirjan kohdassa2.5 neuvottelijasopijapuolet sitoutuvat täydelliseen salassapitoon neuvottelujen kulusta. Arvion mukaan ensimmäinen tiedotus saadaan siinä vaiheessa kun kaupunginvaltuusto saa tiedon.Rahat ei riitä,tarvitaan lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio. Kähmintä on mahdollista.

   Poista
 9. Avoimmuus ja vuoropuhelu asukkaiden kanssa on kaupungin keskeisiä periaatteita.

  VastaaPoista
 10. Ukin Plari hehkuttaa :Yksimielinen päätös ja sitte tapu tapu päälle.Samat taputtajat kuin Tonmäessä muinoin. Nyt on tulossavähän kalliimmat taputukset.Yksimielisyys on voimavara.

  VastaaPoista
 11. Järvinen ja Kokoomus antoivat kaikessa periksi Walalle ja demareille.

  VastaaPoista
 12. Java.Kukaan ei vastust.......Missä faktat ?.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!