keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Persujen paikalliset hallituksenjäsenet vaalikelvottomia?

Perussuomalaiset on toiminnaltaan varsin mystinen puolue. Nyt en tarkoita Soinin ja kumppaneiden kuvottavia säätiösuhmurointeja tai hänen nuolijoidensa siunaamaa vallilupausten syöntiä ja vuosisadan takinkääntöjen sarjaa! Myös paikallispolitiikassa persut kuuluivat ja kuuluvat aivan omaan sarjaansa. Kun muissa puolueissa ehdokas-asettelusta vastaavat kymmenet jäsenet, persuissa vajaa pikku-Fiatillinen tekee päätökset ketä hyväksytään puolueen ehdokaslistoille.

Persujen paikallisosastokuviot ovat jäänteitä puolueen minipuolueajoilta eli eduskuntavaaleissa toiseksi eniten kansanedustajapaikkoja keränneellä puolueella ei ole omaa paikallisosastoa Uudessakaupungissa, vaan täällä vaikuttaa Uudenkaupungin-Pyhärannan yhteinen puolueosasto, jonka neljä hallituksen jäsentä jakavat kuntavaaliehdokaspaikat. Kyseisen osaston hallituksen jäsenistä yksi tulee Pyhärannasta ja muut Uudestakaupungista. Nämä hallituksenjäsenet jakavat ehdokaspaikat siten, ettei vahingossakaan voi tulla muuhun tulokseen kuin siihen, että he pyrkivät turvaamaan oman läpimenonsa puolueen menestyksen kustannuksella.

Pyhärannassa persujen paikallisosaston hallituksen jäsen on yksin ehdolla ja vaaliliitossa toisen puolueen kanssa. Voisitteko kuvitella, että eduskuntavaaleissa persuja vähemmän paikkoja saaneet demarit tai kokoomus lähtisivät missään vaaleihin vain yhdellä ehdokkaalla ja vaaliliitossa kristillisten kanssa. Uudenkaupungin-Pyhärannan persuosaston toiminta vaikuttaa kaikessa kuvottavuudessaan härskiltä sulle-mulle pelipolitiikkalta, jossa puolueen ja ennen kaikkea oman kunnan etu jää härskin henkilökohtaisen eduntavoittelun jyräämäksi.

Puolueosaton hallitus täydentää itse itsensä, joten sinne eivät pääse esim. puolueen jäsenet eivätkä edes vaalien ääniharavat, jos hallituksen jäsenet torjuvat heidät turvatakseen omanasemansa puolueen paikalliskuvioissa.  Jottei puolue menetä kasvojaan ja viimeistäkin uskottavuuttaan, paikalliskihojen itsekkäiden pyrkimysten vuoksi, on persujen yläkerrasta tullut selkeät ohjeet kuntavaaliehdokkaiden vallinnasta. Sen mukaan ainoat esteet ehdokkaan hyväksymättä jättämiselle ovat vajaavaltaisuus, vakava rikostausta tai käsittelyssä oleva syyte vakavasta rikoksesta ja puolueen vastainen työ.

Käytännössä, jos persut nyt noudattaisivat omia sääntöjään, heidän täytyisi ottaa ehdokaslistalle kaikki tavalliset ei rikolliset halukkaat eikä ainoastaan hallitukselle ja sen sen jäsenten valtapyrkimyksille sopivat tuntemattomat nobody-ehdokkaat.  Kun vielä huomioidaan Uudenkaupungin-Pyhärannan perussuomalaisissa tapahtunut puolueen etua vahingoittanut härski oman edun tavoittelu, lienee selvää, että peluri hallituksenjäseniä ei voi asettaa ehdolle. Tämä edellyttää tietenkin sitä, että persut noudattavat omia sääntöjään!

p.s Minä en ole missään tapauksessa po. puolueen ehdokkaana. Olen ilmoittanut asian jo viime kesällä!

Uudenkaupungin persujen hallitus löytyy tästä klikkaamalla!

35 kommenttia:

 1. Äläs nyt, on Tuominen kännikala ystävänsä kanssa ehdokkaita haeskellut.

  VastaaPoista
 2. Rehelliset perussuomalaiset hah. Ei kierompaa joutoporukkaa löydy.

  VastaaPoista
 3. Persut on valtuuston turhin porukka. Yksi Wala vastaa kymmentä Nummea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wala kuorsaa kokouksissa kymmenen kertaa Nummea kovemmin.

   Poista
 4. Jo on persuilla ihmeelliset systeemit. SMP pysyy vallassa vielä vuonna 2500.

  VastaaPoista
 5. Tais mennä niin päin että persut ei hyväksyny teitä jäseniks

  VastaaPoista
 6. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jos mennään vuosiin 2008-2009, meidät hyväksyttiin puolueen jäseniksi, mutta ei paikallisostoon. Lopulta paikallisoston häikäilemätön käytös, jakaa luottamuspaikat vastoin valtuustoryhmän yksimielistä päätöstä, ja sen osaston jäsenen synkkääkin synkemmän menneisyyden paljastuminen sai Lohimiehen eroamaan osastosta ja me muut menetimme kiinnostuksen koko kuppikuntaan. Persujen valtuustoryhmä jatkoi toimintaansa aktiivisesti vain yksi jäsen ei käynyt kokouksissa.

  Nyt ei ole kysymys vanhoista asioista, joita en viitsisi kaivaa esille, koska asiat on sovittu ja joku on mennyt jo manalle. Nyt on kyse osaston hallituksen toimista ja puolueen ohjauksen noudattamisesta. Asia ei liity mitenkään menneeseen vaan tuleviin vaaleihin.

  VastaaPoista
 7. Uudenkaupungin persujen taru on lopussa. Se alkoi räväkästi asialinjalla, mutta tämä valtuustokausi oli onneton. Kukaan ei jää kaipaamaan perusreppanoita.

  VastaaPoista
 8. Tämän valtuuston persuista ei ole kuulunut mitään. En ole nähnyt yhtään persuvaltuutetun esitystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Estivät ainakin demarien hullut ideat äänestämäällä ei.

   Poista
  2. Tekivät sen hiljaa ja varmaankin vahingossa.

   Poista
 9. Pohjois-Korean tyylillä valta periytyy.

  VastaaPoista
 10. Persujen listoille lähteminen osoittaa ettei lähtijä seuraa kaupungin asioita. Alustus osoittaa ettei sinne edes haluta kaupungin asioista kiinnostuneita päättäjiä. Ehdokasasettelun tavoite on hallituksen jäsenten pääsy luottamustoimihenkilöiksi. muut kerää heille ääniä työpaikalta ja sukulaisilta.

  VastaaPoista
 11. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Persuista Nummi, Virtanen, Salminen ja Tuominen ovat toimineet ihan tyylikkäästi. En minä heitä kritisoi, tuon vain esiin paikallisten persujen tavan valita ehdokkaita. Jos joku mielii heidän listoille, niin siitä vaan - Toivotan menestystä!

  VastaaPoista
 12. Jaa-a, tyylikkäästi esiintyminen tarkoittaa hyvää esiintymistä. Näiden erittäin vähäinen esiintyminen ollut p...stä.

  VastaaPoista
 13. Surkeita nynnyjä. Eivät saa suutaan auki. Arvonen ja Salminen äänestivät pakolaisten vastaanoton puolesta. On siinä persuja.

  VastaaPoista
 14. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Salminen perusteli kantansa ja äänesti esitystäni vastaan. En arvosta ihmisiä sen vuoksi, että he ovat kanssani samaa mieltä. Minä arvostan ihmisiä, jotka paneutuvat asioihin ja perustelevat kantansa. Sami Virtanen on tehnyt valtavan työn monitoimihallin eteen ja sitä niin ikään arvostan.

  VastaaPoista
 15. Ensimmäinen kerta, kun kuulen jostain Arvosesta ja Jokisesta. Millä ansioilla he ovat päässeet persujen hallitukseen. Valtuuston ne ei pääse olemattomilla näytöillä.

  VastaaPoista
 16. Forss väittää omassa blogissa Javaa valehtelijaksi. Hän tietää persujen valinnatkin paremmin kuin muut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hartohan tietää kaiken, omasta mielestään.

   Poista
  2. Se on sinun tulkintasi.

   Poista
  3. Niin sinä väität kommentissasi. Vai kiellätkö senkin.

   Poista
  4. Harto Forss kirjoitti 2.2.2017 klo 06.09
   Eivät päätä. Vaikein osuus on saada ehdokkaita.
   Ihme tulkinta Harton kommentista, että väittää Java valehtelijaksi.

   Poista
  5. Tarkoitin päätettävän vain niistä jotka suostuvat ehdokkaiksi. Niitä ei liene runsaastipartion ollessa kaduilta metsästämässä.

   Poista
 17. Miten joku pyhärantalainen voi päättää Ukin ehdokasasettelusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulle mulle ja ehdokasasettelu toimii persuissa yli kuntarajojen ja hallituksen jäsenet saavat hölmöiltä ääniä. Tuskin tämän paljastuksen jälkeen riittävästi.

   Poista
 18. Java ja Rake halusivat määrätä luottamuspaikat ja ottaa kaiken vallan itselleen, siksi heidät heitettiin pihalle Ugin persuista. Ja tämä on totuus.

  VastaaPoista
 19. Viimevaltuutettu

  Aaltonen, Tähtinen ja Valkonen nostivat Uudenkaupungin ongelmat esiin. He tarjosivat niihin ratkaisumalleja. Nämä saivat joskus tukea oikealta ja vasemmalta, mutta eivät koskaan Apa Lehtoselta tai Veijo Nummelta.

  VastaaPoista
 20. Uudenkaupungin ja Pyhärannan persujen hallituksen kähmiminen ja epärehellisyys on yleisessä tiedossa. Vaaliromahdus tulossa.

  VastaaPoista
 21. Ukin persut on pahempi painos demareista.

  VastaaPoista
 22. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Pieni oikaisu totuuteen. Rainer Tähtinen ja minä olimme valtuustoryhmän yksimielisen päätöksen takana jaettaessa luottamuspaikkoja. Tämän jälkeen joku tyyppi, joka ei ollut edes ehdokkaana vaaleissa, yrittää tehdä salaa listan, joka meidän tulisi valtuustossa hyväksyä. Tätä en Tähtisen kanssa hyväksynyt ja samaa mieltä oli valtuustoryhmän selvä enemmistö. Tästä johtuen meitä hyväksytty paikallisosaston jäseniksi, vaikka olimme liittyneet puolueeseen. Valtuusto ryhmän revetessä toiselle puolelle jäivät Lehtonen ja Nummi, toiselle puolelle loput plus ryhmään liittynyt Aaltonen. Meitä ei missään vaiheessa erotettu puolueesta tai valtuustoryhmästä. Persujen touhu on hämärää pelaamista, kuten alustuksesta näette. Joukossa on vielä yksi tyyppi noilta ajoilta, jolloin yritimme Raken kanssa tehdä persuista rehellisen tai edes reilun vaikutuskanavan..

  VastaaPoista
 23. Lainaus:
  "Anonyymi3. helmikuuta 2017 klo 8.54

  Java ja Rake halusivat määrätä luottamuspaikat ja ottaa kaiken vallan itselleen, siksi heidät heitettiin pihalle Ugin persuista. Ja tämä on totuus.
  "

  Siis kahdestaan halusivat istuttaa itsensä kaikille silloisille Ps-puolueen saamille luottamusmiespaikoille?
  Tuo menee jo jokseenkin paksuksi! Mutta joskus on ihan mukava nauraakin näille "totuuksille".

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!