perjantai 3. helmikuuta 2017

Kaupungin 400-vuotislahja kaupunkilaisille: UIMARANTA!

Uudenkaupungin uimapaikat löytyvät jokseenkin etäältä siihen nähden, että meillä on meri ihan rannassa ja ranta ihan keskustassa. Tämä puute voitaisiin mielestäni poistaa ja kaupunki antaa kaupunkilaisille 400-vuotislahjaksi kunnon uimarannan. Jos kaupungilla on joidenkin mielestä varaa heittää neljämiljoonaa euroa verovaroja vain siksi, että yksi napapoliitikko saa mieleisen työpaikan ja jos olemme valmiita sijoittamaan miljoonia suorana  rahana ja takauksina alkoholin valmistukseen, täytyy, kaupungilta löytyä varoja yhden laadukkaan plus viihtyisän uimaranta-alueen toteuttamiseen.

Aikoinaan esitin päättäjille JiiPee Hyytiän idean, jossa Pietolan lahdesta tehtäisiin vesikeidas kaupunkilaisille. Sehän ei käynyt mitenkään, koska  kaikki into keskittyi toteuttamisen tai vaihtoehtojen etsimisen sijaan idean tyrmäykseen. Siispä tälläkään saralla ei kaupungissamme ole tapahtunut mitään ihmeempää ellei sellaiseksi lasketa yhdelle uimarannalle nousutta omakotitaloa tai entisestään vahvemmin ryteköitynyttä Ykskoivun tien lähellä sijaitsevaa entistä uimarantaa.
Muutamilla hiekkakuormilla, jäätelökojulla jne. kaupunkilaiset saisivat viihtyisän ja toimivan kesäkeitaan turvallisten kulkuyhteyksien päähän.
Pistäytyessäni katsomassa DDR-tyylistä leirintäaluettamme, havaitsin kuinka kaunis sinne vievän tien vieressä sijaitseva ja kevät auringossa kylpevä ranta on. Kuinka pienellä rahalla ja vaivalla paikasta saisi äärettömän mukavan kesäkeitaan. Rantaan pääse mukavasti ja turvallisesti Laitilan tien ali kahdestakin alikäytävästä. Autoilijoita varten voisi parkkipaikaksi kunnostaa reilun sadan metrin päässä olevan veneiden talvisäilytyspaikan. Tämä ei olisi iso juttu ja varmasti sillä olisi käyttöä. Jos  joku löytää paremman paikan ja ehdotuksen niin siitä vaan nokittamaan!

23 kommenttia:

 1. Hyvä idea, mutta taas Javan. Ei toteuteta, annetaan rahat tuulimyllyyn tai risteykseen tai johonkin mitä ei tartte..

  VastaaPoista
 2. Kukahan tämänkin Javan esityksen tyrmää.

  VastaaPoista
 3. Menkää Forssin blogiin katsomaan kuinka Javaa pelätään. Toistuvasti epätoivoista haukkumista vailla perusteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teetkö marttyyria? Viimeisessä alustuksessa ja sen kommenteissa ei ole sanaakaan Javasta. Edellisessä n. 260 kommentin joukossa on muutama jossa ihmetellään mikä puolue haluaisi Javan ehdokkaaksi.

   Poista
  2. Pitäisi enemmin ihmetellä ihmettelijöiden typeryyttä. Jatkuvasti toistuvaa perusteetonta pilkkaamista. Ensin Järvistä haukuttiin ja nyt Javaa. Pelko saa nimettömät tekemään typeryyksiä.

   Poista
 4. Hiulla oli pieni uimaranta, mutta sen pilaa nyt kirjava talo. Demarivirkamies piirsi sen siihen kaverilleen.

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Ei tämän kylän touhut aina järjenkäytöllä häikäisseet eikä kaupunkilaisia palvelleet. Mutta eikös nyt meininki ole muuttunut parempaan suuntaa? Enköhän minä ole vuosien varrella tottunut valheisiin perustuvaan kritiikkiin. Totean vain, että paljon paremmin olisivat asiat nyt, jos aikanaan päätökset olisivat noudattaneet sitä linjaa, mitä Juhan (Aaltonen ei Nevavuori) ja Raken kanssa suosittelimme. Mutta se jäi katteettomien lupauksien, ilkeiden valheiden ja osaamattomuuden jyräämäksi.

  Jospa viimeinkin lopetamme valheiden ja sairaiden sairaalautopioiden markkinoinnin sekä niissä piehtaroinnin, asioista jotain tietävälle ja lähihistoriaa tuntevalle ne kuvastavat härskiä pyrkyryyttä ja sairasta itsekkyyttä. Keskitytään viimeinkin kaupunkilaisten tarpeiden parantamiseen, kuten vaikkapa monitoimitaloon ja uimarantaan. Kun elämisen puitteet alkavat olla kunnossa, muuttaa tänne vilkkaasti uusia uusikaupunkilaisia. Väkiluvun ylittäessä 20 000 alkaa kasvava väestöpohja olemaan perusteltu vaatimus sairaalan palvelujen kehittämiselle.

  VastaaPoista
 6. Java,
  mietitään nyt vielä muutama vuosi.
  Todetaan,
  ettei meillä ole merikaupungin keskiössä kunnon uimarantaa,
  ei vuokra-asuntoja edes rakenteilla. Sen sijaan meillä on niin uimahalli kuin kaksi kohta käyttökelvotonta isoa koulua kyläkeskiössä.
  Ei pidetä kiirettä. Aika hoitaa.

  VastaaPoista
 7. Kaupungin ylläpitämiä uimarantoja on 11 kappaletta, joten eiköhän siinä nyt ole riittämiin varpaiden kasteluun paikkoja. Turha itkeä tuollaisesta asiasta. Toinen on tuo jatkuvassa toitotuksessa oleva monitoimihalli. Vähitellen odottaisi jo tälläkin sivustolla esitettävän, että millaista hallia kaavaillaan, mihin sitä kaupungissa kaavaillaan ja ennen kaikkea, mitä se tulisi maksamaan. Paskajournalismissa on niin helppo olla vaatimassa kaikkea ilman sen suurempia argumentointeja. Samaa paskajournalismia on muiden tekemisten haukkuminen jälkeenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskustan lähellä ei ole yhtään kunnon uimarantaa. Halpaa olisi, jos uiminen keskitettäisiin Haimioon, se ei kylläkään palvele alta ajokortti-ikäisiä. Monitoimihallista on puhuttu täällä plogin alusta alkaen.

   Poista
 8. Olisikohan Laitilassa lähin ja uusin mthalli malliksi ja tutkittavaksi? Ukin hallin paikka on Pohitullin alueella. Tällä alueella koulujen ja nykyliikuntapaikkojen keskus.

  Tuskaisen kauan kaupungin poliitikot uinuu edelleen. Mikä tässä on liian vaikeata ettei asia etene? Paskajournalismin sanaa tähän on turha sekoittaa. Sen sijaan esittäkääpä vastakohtaisesti perusteluja seuraaville:
  -pitääkö uimahalli, Pohitullin ja Viikaisten koulun kaikki tilat korjata kokonaan vai niputetaanko ne osin jo purkuvasaran alle?

  Taustaksi vaan, että näiden mainittujen rakennusten korjausvelka kasvaa joka päivä 2000-3000€ niin kauan kun poliitikot miettii. Jossain pisteessä osaa mainituista tiloista ei voi käyttää edes oppilaille riittävinä väistötiloina.
  Tässä alkuun.

  VastaaPoista
 9. Ei tarvitse Laitilan hallia sen kummemmin tutkia. Kunnan taholtahan on jo ilmineerattu talouden kuraantuminen mm monitoimihallin rakentamisesta johtuen.

  VastaaPoista
 10. Kaupungin talous ei mene kuralle yhdestä hallilainasta! Lisäksi totean, että kaupunki ei anna yhtäkään virallista tiedotetta sellaiseen viitaten, että talous olisi kuralla mm. "näiden" liikuntahallien johdosta. Olkoon kyseessä Laitila tai Uki.
  Esim. Ukissa on tehty/otettu erinäisiä infra-ja hallilainoja tai taattu niitä viimeisen 10 vuoden aikana 5-7 monitoimihallin rakennuskustannuksen verran.
  Tässä on se karsina, missä Uki elää.
  JAa

  VastaaPoista
 11. Viikainen ja uimahalli ovat selvityksessä ja suunnittelussa. Ne edistyvät tällä hetkellä niin nopeasti kuin on mahdollista. Ilman selvitystä ja suunnittelua ei voi edetä. Hallilainat ovat kustantaneet yritykset. Muutakin puhutaan, muuta näin niissä on käynyt. Nyt suunnitteilla olevat kohteet maksaa veronmaksaja. En ole jarruttanut näitä hankkeita, en monitoimihalliakaan. On vain niin, että niitäkin vastustetaan. Lainojen kantokyky pitää tarkkaan harkita, korko on nyt vähäinen ja takaisimaksuaikaakin saa aika pitkään. Tosin korkojen nousua jo ennustellaan ja sekin pitää harkita millaiseen korkoon me kyetään. Uudet tilat myös tuottavat käyttö- ja peruskunnostus kuluja. Viimeksi mainittujakin yllättävän pian. Kovassa käytössä kuluvat ja korjauksia laiminlyömällä ne vain kasvavat. Prioriteetti listauskin on haastavaa. Puhutaan kaupungin olevan ainoan mahdollisen hoitokotien rakennuttaja. Niistäkin tulee pitkä rivi miljoonia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rättihalli, rättihalli, rättihalli

   Poista
 12. Tontonmäki tontonmäki tontonmäki

  VastaaPoista
 13. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Mielestäni kaupunkimme keskusta ja sen asukkaat, joihin en itse kuulu, kaipaavat kunnon uimarantaa. Monitoimihallista on tehty enemmän esityksiä kuin mistään muusta ja sitä on viimeksi puuhannut Sami Virtanen, joten eiköhän sen olisi aika syntyä. Emme saa tähän kaupunkiin koskaan asukkaita, jos annamme kaiken rapistua.

  Harto on aivan oikeassa monitoimitalon suhteen, sillä Nikkari on pistänyt tuulemaan. Eikö rättihallin maksanut satama ja entä reilun viidenmiljoonan euron teräshalli? -Tuskin tuota velkaa ne masoivat, kellä ei ollut senttiäkään rättihallin lyhennykseen?

  VastaaPoista
 14. Kyllä on eroa asiantuntijoissa. Harto keskittyy olennaiseen ja selitti taas tilanteen selkeästi.

  VastaaPoista
 15. Kiitos käynneistä ja kommentista! On hienoa, että Harto vierailee täällä tuomassa tietoa!

  VastaaPoista
 16. Ukin kaupunkilaiset ovat taanneet hallien lainat sekä ns. pääomalainat. Kaikki se toiminta, mikä taloudessa tapahtuu -nousee esim. korot tai ei, on vuokralaisia tai ei- niin riskin oikeammalta nimeltään konsernilainoista kantaa veronmaksajat.
  Muita huomioita Ukin ylläpidettävistä rakennuksista. Moni niistä on ollut aivan liian kevyellä ylläpidolla vuosikaudet. Lopputulemana alkaa jo olla näkyvissä niin suuria korjauskustannuksia muutamissa isoissa rakennuksissa, että jopa purkaminen on halvempaa kuin korjaaminen.
  Tämä näin yleisellä tasolla taas muistutuksena. Kaupungin kiinteistöomaisuus ei siis ole hallinnassa. Omaisuutta on kasvatettu liikaa ja nyt taidetaan elää niitä aikoja, että jostain isostakin on voitava luopua.
  Odotellaan nyt muutama kuukausi jos jotain selkeitä visioita tulisi julki. Taitaa kuitenkin olla niin, että vasta loppuvuonna jotain julkaistaan.
  JAa

  VastaaPoista
 17. Ugissa ei ole mitään kunnon uimarantaa tai karavaanarialuetta, vaikka markkinoi itseään merikaupunkina. Aika säälittävää menoa niinkuin aina...

  VastaaPoista
 18. Laitoin tänään 4.6.18 ehdoksen Ykskoivun ent.uimarannan jälleen kunnostamisen osalta. Katsotaan mitä tapahtuu.
  Olisi lähellä keskustaa, on suojainen, vesi on lämmintä, on loiva ja matala. Siellä on nyt jo kaivettu/kuorittu maapintaa sieltätäältä noin 10-15cm.syvyydeltä ja esiin tulee hienoa hiekkaa. Pohja vesialueella on myös hiekkaista. Kävin kokeilemassa viimeviikolla.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!