sunnuntai 29. tammikuuta 2017

SDP palaa juurilleen: Kallinen, Kallio, Var... listoille?

Jos valtakunnan politiikassa Timo Soinia pidetään vuosituhannen sanansyöjänä, meillä paikallisesti tuon tittelin pokkaa massiivisella ylivoimalla SDP. Minkään puolueen perusohjelma, historialliset saavutukset ja vaalilupaukset eivät koskaan ole lyöneet todellisuutta yhtä rajusti kasvoille kuin  Uudenkaupungin SDP:n. Kyseessä lienee härskeistä härskein äänestäjien väheksyntä ja poliittisen vallan väärinkäyttö. Puolue, joka jo alkujulistuksessaan lupaa ajaa vähäväkisten ja tavallisten ihmisten etua vetää häikäilemättömästi äärioikeistolaista Pinochet politiikkaa.

SDP:n toimien seurauksena se menetti uskottavuuden paikallispolitiikkaan perehtyneiden kaupunkilaisten keskuudessa. Kaikki tämä alkoi makkarajuhlavalheesta ja eteni härskiin yksityistämiseen, jonka tekemisen ytimessä Uudenkaupungin demaripäättäjät jyräsivät vaalilupausten vastaisia päätöksiään. Tästä seuraa se, että puolue menetti pöytäkirjoihin perehtyneiden kaupunkilaisten silmissä uskottavuuden ja kiinnostavuuden. Puolueen kiinnostamattomuus realisoitui reilun viikon takaisessa Työväentalolla järjestetyssä tilaisuudessa. Vaikka vetonaulana hääri puheenjohtajakandinaatti Harakka, ei pakalle saapunut kuin muutamakymmenen demaria. Lipposen piipahtaessa vastaavassa talossa kävijöitä oli satoja ellei peräti toista tuhatta.

SDP tiedostaa nykyisen tilanteen ja estää kevään vaaleissa totaalisen kannatuksen romahduksen kaivamalla esiin tunnetusti uskottavia politiikantekijöitä: Kallinen, Kallio ja huhutaanpa Helena Vartiaisen paluusta valtuustoehdokkaaksi. Kallinen ja Kallio kuuluivat paikkakuntamme politiikan raskassarjalaisiin, jotka ajoivat tiukasti tavallisen kansan etua. He ovat oiva lisä puolueen vaalilistoille ja juuri he kykenevät menestyksellä haastamaan puolueessa vallan kaapanneen äärioikeistolaisen valtakilikin.

Kallisen ja Kallion uskottavuuden myötä demarit kykenevät torjuntavoittoon, mutta Vartiaisen listoille lähtö tekisi puolueesta mahdollisen vaalivoittajan. Vartiainen on entinen kansanedusta, omaa hyvät suhteet pääkaupunkiin ja lisäksi hänen työnsä pienen ihmisen eteen muistetaan.  Tuntuisikin käsittämättömältä,  jos demarit eivät pyytäisi Helena Vartiaista vaalilistoille. Se olisi voitto puolueelle ja koko Uudellekaupungille, ainoastaan nykyiset demarikihot häviäisivät, kun joutuisivat luopua itsekkäästä mulle, mulle -politiikasta ja yksityistämisestä.

Tästä klikkaamalla alustuksessa toisen väriset kirjaimet ja pohja46 kommenttia:

 1. Nyt Java kyllä lykkäät lyhyää. Onko demareissa suurempia porvareita ollut kuin Kallinen ja Kallio.
  Kallion paras saavutus lienee eräiden vaalien jälkeen käydyt luottamusmies paikkojen neuvottelut. Niissä hän vaihtoi demareiden pj. paikat omaan työnjohtajuuteen sähköyhtiössä. Uran valtuusto päätös oli yhtä surullinen. Humalainen mölinä kokouksessa ja omien johdattamana ulos.

  VastaaPoista
 2. Ei toi Kallinen kyl saanu viime vaaleissa montaakaan ääntä. Joten lähteneekö enää mukaan? Epäilen.

  VastaaPoista
 3. Koskea ja Myllymäkeä suurempia porvareita ei ole ollut eikä tule olemaan.

  VastaaPoista
 4. Näin Laitilassa
  http://ls24.fi/uutiset/monitoimihalli-vihittiin-virallisesti-laitilassa

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Minulla ei ole poliittista kokemusta Kallion touhuista, mutta työelämässä on hänet kohdannut ja pidän häntä jämäkkänä ja luotettavana miehenä. Demarien ökyt karkottaa äänestäjät, joten ovatko ehdokkaatkin kaikonneet?

  Hienoa, että Laitila sai oman hallinsa. Ehkä tänä keväänä varmistuu Uudenkaupungin hallien rakentamine.n

  VastaaPoista
 6. Vartiainen nousisi kerralla ylivoimaiseksi ääniharavaksi. Viimeinen Ukilainen demari, jos Javaa ei lasketa.

  VastaaPoista
 7. Voi sinua Javaa. Ota selvää asioista, miten lennettiin Helsinkiin Kalastajatorpalle juhlimaan veronmaksajien kustannuksella. Vartiaisen aika on auttamatta ohi kuten demarienkin. Ääniharavia tulevat olemaan Forss ja Wala.

  VastaaPoista
 8. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Ei taida olla Kalastajatorpan jutut olla ajankohtaisia, jos eivät ole vielä maksamattomien kaupungin velkojenkaan syyt enää muistissa. HegeWee tulee saamaan rutkasti ääniä, kiitos useimpien saamattomuuden. Harto taas saa rutkasti ääniä tekemiensä töiden ansiosta. Täällä on niin monia, joiden aika on ohi, joten he äänestävät sellaista jonka aika on ohi - EIKÄ TULE UUTTAA AIKAA!

  VastaaPoista
 9. Kyllä on Kalastajatorpan jutut ajankohtaisia mikäli kyseinen pökale jälleen tulee kuntavaaliehdokkaaksi.

  VastaaPoista
 10. Vartiainen tietää miten perso Java on kehumiselle ja nuolaissut oikein kunnolla muuten on mahdoton ymmärtää tuollaista emäroistojen kehumista.

  VastaaPoista
 11. Java on Vartiaisen puudeli.

  VastaaPoista
 12. Käyttäkää hakuautomaattia ja yllätytte. Java ei kehu ketään. Hän lähestyy ihmisiä tekojen kautta. Java kertoo totuuden ja jos ei tiedä tarpeeksi antaa muiden oikaista virheet. Java on kertonut positiivisia asioita Walasta, Sami Virtasesta, Seppo Nikulasta, Maija Junkola-Lehtosesta, T ja J Järvisestä, Harto Forssista, Mauri Partasesta, Markku Varjosta, Sanna Lovenista, Veli-Matti Virtasesta, Mauri Kontusta, Koskista, Veera Kaitaisesta, Lea Myllymäestä ja liudasta virkamiehiä. Lukekaa alustuksia laajemmin, älkää tuijottako yhtä juttua. Jokainen saa palautetta tekojensa mukaan ja jokainen voi esittää näkemyksensä samasta henkilöstä.

  VastaaPoista
 13. Kyllä näin on ja useati tarkoituksena on vain herättää keskustelua olettaisin.
  Lukijat ovat kyllä sijoittaneet Javaa monellekkin polittiselle lista, tietääkseni ehdolla voi olla vain yhdellä listalla.

  VastaaPoista
 14. Persuja ja keskustaa Java ei ole arvostellut. Menee jommankumman listalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Persuja on hyvinkin rankasti. Sen sijaan kepu ollee jäänyt vähemmälle.

   Poista
 15. Demareihin se menee. Alustuksesta näkee Javan tuntevan hyyin demareiden nykytilanteen ja puhuneen Vartiaisen kanssa. Ilmoitus listoille lähtemisestä on julkaisemista vaille selvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä sylikoiraa on oltu kun lähdetään sellaista mulkeroa kuin Kallio kehumaan.

   Poista
 16. 2017 klo 14.54 kommentin nimilista osoittaa Javan voivan mennä ihan mille listalle tahansa. On kaikkien kanssa väleissä ja tuo omilleen taatusti positiivista julkisuutta. Ainoastaan puolueiden ääniharavat pelkäävät Javan nousevan heidän ohi ja vievän parhaat luottamuspaikat. Siinä syy miksi kaikki eivät halua häntä listoille.

  VastaaPoista
 17. Persut tavii eniten Javaa. Niistä ei tiedetä mitään, porukka on aivan pimennossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mene katsomaan kaupungille. Siellä on persujen ehdokas hankinta käynnissä. Känninen miehen retale huutelee kaikille vastaantulijoille ja viressä kulkeva mies on ilmeisesti kirjoitustaitoinen. On se kumma jostuolla menolla yksikin täyttää ehdokas lomakkeen.

   Poista
 18. onhan persuilla nummi ja se ei sovi javan kanssa samalle listalle

  VastaaPoista
 19. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Olkaa ihan huoleti, minua ei tule näkymään persujen listalla. En ole jutellut Vartiaisen kuukausiin, joten se siitäkin. Persuja lukuun ottamatta, voin periaatteessa olla millä listalla tahansa, jolle kelpaan. En kuitenkaan sen isommin halaja valtuustoon, joskin pieni kipinä......

  VastaaPoista
 20. Mikä vika pesrsuissa on, sinne sinä kuulut?

  VastaaPoista
 21. Eikö jäsenhakemukset menny läpi?

  VastaaPoista
 22. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Uudenkaupungin valtuustossa on hyviä persuja, joiden työtä arvostan. Olen ollut joskus puolueen jäsen. Kun täytyi lähettää uudet hakemukset puoluetoimistoon, osa niistä katosi mystisesti. Samassa lähetyksessä olleita hakemuksia meni kuittenkin perille. Varsin mystistä toimintaa ja sama jatkuu: Nyt puolueen paikalliskihot(hallituksen jäsenet) toimivat puolueen sääntöjä vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerro Java, mitä persut on saanut aikaan valtuustossa? Se on aivan nolla porukka, jolle annetut äänet meni hukkaan.

   Poista
 23. Tuttua menoa takavuosilta. Persuissa mikään ei muutu.

  VastaaPoista
 24. Mitä persuissa tapahtuu. Minusta tuntuu, että ne ei tee mitään.

  VastaaPoista
 25. Herra Valkonen voisi kertoa persujen viimeiset käänteet. Onko yhtä ihmeellisiä kuin jytkyaikoina. Takapirut alkoi jakamaan salaa luottamuspaikkoja.

  VastaaPoista
 26. Demarit saivat aikaan viime valtuusto kaudella talouden ihan persiilleen, no ei voi väittää etteivät saaneet mitään aikaan. Sama peli olis jatkunut tällä kaudella onneksi muut puolueet saivat estettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pelkästään demarit, sillä myös Wala ja kokoomus oli entisen menon takuumiehinä. Wala taisi olla Ugin laman pääarkkitehti.

   Poista
 27. S.(se aito)
  Äänestäkää Walaa saatte makkaraa ja ilotulituksia yrittäjiltä.

  VastaaPoista
 28. Oletteko tyhmiä. Ette ymmärrä Javan sarkasmia. Hän vinoilee demareille, kun ne ei saa tilaisuuksiin väkeä eikä ehdokkaita. Li Andersson veti vassarien tuvan täyteen.

  VastaaPoista
 29. Sitä minäkin. Hyvä että vahvistit epäilyt. Meinasin jo etten äänestä Javaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ilmoittautuu ehdokkaaksi ja saa numeron, sitten menet äänestyskoppiin ja kirjoitan sen numeron.

   Poista
 30. Miten Javan äänestäminen on mahdollista?

  VastaaPoista
 31. Maailma mallillas. Väistynyt jenkkipressa ajaa kansaa mielenosoituksiin ja uuden presidentin päätökset ajaa kansaa kaduille ympäri maailmaa. What next?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siirtyvän Kirstan tilalle tulossa ravintola edelleen. Jopa yökerhoa harkitaan entisen urheiluvälinekaupan tiloihin.
   Lähde kiinteistön edustaja.

   Poista
 32. Kyllä meidän ukilaisten kelpaa. Tiedossa lisää kännäyspaikkoja, todella upeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Walan hallitus sijoitti salaa kaupunkilaisten rahaa panimoon. Liittyyköhän samaan salaiseen sopimukseen ravintola.Jos kaupunki on mukana alkoholin valmistuksessa, täytyy sillä olla myös myyntipiste.

   Poista
 33. Kiitos käynneistänne ja kommenteistanne! Alkaa määrättyjen tahojen lantalegendat harmittamaan siinä määrin, että saatan avautua asiasta jos toisesta. Odotan kuitenkin kotvasen, jos kiukku laskisi. Enkä minä ole Herra, mutta kiitos kuitenkin.

  VastaaPoista
 34. Ainakin luulet olevasi Herra ylijumala. Avautumisesi ovat vanhojen muistelemisia. Olet täysin ulkona tästä päivästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Javalla on tietoa ja näkemystä, mutta sulla ei ole edes nimeä.

   Poista
 35. Wala oli hallituksen puheenjohtaja ollessaan projektipäällikkö. Minkä keskeen jääneen projektin päällikkö hän oli.

  VastaaPoista
 36. Olikohan viime vaaleissa ehdolla molemmilla mainituilla nimikkeillä???

  VastaaPoista
 37. Höyryjuna Ukko-Pekka tulee taas Ukiin helmikuun lopulla.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!