lauantai 21. tammikuuta 2017

Sairausloma+virasta pidättäminen=JOHTAJUUSONGELMA!!

Kaupunkiorganisaatiossa kuhisee, kun ei tiedetä tulisiko antaa kenkää, onko lomautettu, irtisanottu vai mitä. Kaiken takaa löytyy oikeidenkäynti, jossa korppi ei nokkinut korpin silmää eli virkamies ei taaskaan tuominnut virkamiestä. Saatiinko taas kerran pontta väitteelle, ettei meillä oikeuslaitos oikeutta jaa, vaan sopivia päätöksiä ja syyttäjäkin syyttää juuri sopivasti? Oikeuden päätöksen myötä  saimme ainoastaan  lisää inttämisen aiheita: Väärä tuomio vai oikea tuomio? -Lakituvassa on päätös luettu, joten siihen on tyytyminen, mutta voimmeko oppia ja hyötyä asian käänteistä ja tapahtumista? 

Jospa otamme tilaisuudesta vaarin ja tuumimme asioiden hoitoa ennen oikeusprosessia ja prosessin ohessa tapahtunutta virrasta pidättämistä (vai oliko se sairausloma). Voimmeko kenties oppia jotain tapahtuneesta oikeusprosessista ja siitä kummunneista oheispyörteistä? Yksikään asia ei liene niin itsestään selvä etteikö siihen perehtymällä voisi oppia jotain. Ennen katsomista tulevaisuuteen ja nykyisyyteen, meidän lienee älykästä noudattaa herra Kirkkomäen toimivaa ohjetta ja kääntää katse menneisyyteen, jota ilman emme voi arvioida nykyisyyttä ja tulevaisuutta.

Aloittakaamme objektiivinen pohtiminen tutkimalla työyhteisön toimivuutta eli tehokkuutta eli sitä kuinka työyhteisö toimi kaupungin sen asukkaiden parhaaksi. Ensinnäkin meillä vaihtuivat insinöörit tiuhaan ja lopulta saimme teknisen johtajan. Sopiikin esittää muutama kysymys pohtijoiden pöydälle tarkasteltavaksi: Lähtivätkö insinöörit siksi, että meinasivat pakahtua onnesta ja työympäristön tuottamasta ilosta ja mahtavasta tuloksen teosta, toiseksi kuinka riemullisissa oloissa tekninen johtaja saa työskennellä ja onko virkajohtomme mainiolla osaamisella kyennyt kesyttämään eripurat, takaamaan harmonisen työympäristön ja siten suoltamaan mainiota esityksiä kaupungin ja sen asukkaiden parhaiksi?

Jos nostamme tuon viimeisen jutun esiin erityistarkasteluihin, niin voimme pohtia oiken tosissamme työyhteisön tuottoa sen rahoittajan eli veronmaksajan kannalta: Aikoinaan kaupunkilaiset saivat vastaanottaa valmistelua, joka sikisi miljoonien eurojen hintaisia päätösyrityksiä ja päätöksiä: Rättihalli, teräshalli, sähköyhtiön halli, oluthalli, Tontonmäki, vuokrakerrostalot, tuulimyllyt, risteykset, katuvalot jne.. . Aprikoikaamme mitkä näistä olivat tai olisivat olleet kaupunkilaisten unelmien toteutumisia tai palvelleet suuresti kaupunkilasia tai keventäneet suuresti kaupunkilaisten velkataakkaa? -Pohtikaa ihan itse, minä en lähde teitä johdattelemaan.

Entäpä jatkuiko sama po. virasta pidättämisen/sairausloman aikana vai tuliko em. tyyliseen valmisteluun ja toteutukseen aukko? Kuinka tuo aukko täyttyi ja onko sen sen seurauksena kaupungissa esitelty selkeitä tulevaisuuden suunnitelmia: monitoimihallia, uimahallia, kaupunkia ja sen asukkaita palvelevia hankkeita? Onko kaikki kääntynyt parempaan suuntaan vai lurahtanut ahterilleen virasta pidättämisen/sairausloman aikana? - Pohtikaa asiaa ihan itse ja pohtikaa sitä tavallisen kaupunkilaisen, kaiken maksajan, kannalta, minä en lähde tässä asiassa ketään johdattelemaan.

Vilkaisemalla menneeseen ja keskittymällä  toteutuksiin, esittelijöihin ja toteuttajiin voimme hyötyä tästäkin tilanteesta. Voimme faktapohjalta pohtia organisaatiossa virkoja hallitsevien ihmisten kyvykkyyttä toimia kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi vai olisiko muutaman tyypin toiminnan pohtimisen sijaan meidän otettava pohdinnan alle koko organisaatio ja sen uudistaminen. Syntynyt tilanne palvelee mainiosti myös äänestäjiä, sillä nyt mahdollisesti näette selvästi ja selkeästi, ketkä vähät välittävät 15 000 uusikaupunkilaisesta, kun vaihtoehtona puolueen tai sen jäsenen etu!


12 kommenttia:

  1. Pala historiaa on hyvä muistaa kun puhutaan kaupungin hallimollissa liki 20 vuotta eletystä ajasta.
    Kun elinkeinotoimi ja tekninen toimi on elänyt vahvassa symbioosissa niin lopputulos on varmaan nyt nähtävissä.
    Perusinfra on päässyt rapautumaan. Nyt se on osin siinä kunnossa että puskutraktoreiden koneita jo lämmitellään.
    Unohtuiko oikeasti mainitulla ajanjaksolla jo rakennetun infran ylläpito? Nyt "ylläpitoon" taitaa mennä kohta muutaman elinkeinohallin loppusumma kun korjaukset tulevat tuskaisen kalliiksi tai purkuvasara vie viimeisetkin mennessään.

    VastaaPoista
  2. Lisäys lauseeseen että nyt "ylläpitoon" taitaa mennä kohta muutaman elinkeinohallin loppusumma ylimääräistä rahaa kun asioiden annettu vaan olla. Aika ei hoida infraa mitä kaikkea tällä sanalla halutaankin ymmärtää.
    Kalliiksi tulee ja maksajina olemme me.

    VastaaPoista
  3. Javan kantaa ottamaton kannanotto.

    VastaaPoista
  4. Mikä virasta pidättäminen. Ei sellaista ole tapahtunut.

    VastaaPoista
  5. virasta pidättäminen/sairasloma, jompsin kumpsin. Kannattaako virassa pitää työntekijää, jos hänen ollessa sairaslomalla, hänen tehtävät hoituvat paremmin?

    VastaaPoista
  6. Ei mitään jompsin kumpsin,vaan sairausloma. Kaksi totaalisen eri asiaa.

    VastaaPoista
  7. porvarit ja forss haluaa arkkitehdin ulos. kiittämättömyys on maailman palkka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkea sitä voi haluta, eri asia on sitten........

      Poista
    2. VOI KUN ONNISTUIS...

      Poista
  8. Demarit ei saa millään ehdokkaita. Eilen Harakasta huolimatta työväentalo oli melkein tyhjä. Muutama vanhus oli raahattu yleisöksi. Se on menoa Ugin demareilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myllymäki, Vasama ja Koski on porvareita. Vain hölmö lähtee niiden kanssa samalle listalle.

      Poista
  9. Todellisia työläisiä. heh

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!