lauantai 6. syyskuuta 2014

Ukrainan tulitauko osoittaa: Suomi ei tarvitse Natoa, mutta maailma tarvitsee puolueetonta Suomea!

Putinia pidetään rauhan enkelinä, eikä syyttä, EU:n tukiessa Ukrainan omia kansalaisia tappavaa ja sen oikeuksia polkevaa hallitusta, Venäjä antoi humanitaarista apua, otti vastaan pakolaisia ja etsi rauhaa. Totuuden nimissä viimeistään Ukrainassa saavutettu tulitauko osoittaa Suomen puolueettomuuden tarpeellisuuden.

Jos Putin oli rauhan enkeli, hän sai siipensä residentti Sauli Niinistöltä. Sauli Niinistön merkitys tulitaukoon johtaneiden neuvotteluiden alussa oli merkittävä. Jos Suomi olisi ollut liittoutunut suuntaan tai toiseen, ei presidentillä olisi ollut toimintaedellytyksiä Ukrainan tulitauon aikansaaneen prosessin käynnistämiseen. Näin ollen Suomen liittoutumisen seurauksena tappaminen, jossa kuoli kymmeniä ihmisiä päivässä jatkuisi yhä.

Myös Suomen kannalta puolueettomuus on välttämätöntä, sillä sen myötä vientiteollisuudellemme aukeavat markkinat niin itään kuin länteen. Jos korostamme omaa rooliamme puolueettomana, itsenäinäisenä sekä kansainvälisesti vastuullisena maana, Suomi voi jopa vahvistaa kansainvälistä asemaansa kaikilla tavoin.

Rasismin luonteen saanut: kaikki paha tulee Venäjältä- suhtautuminen on karistettava pois ja se on korvattava faktoilla. Ensimmäisenä voimme ottaa käsittelyyn energiapolitiikkamme ja todeta, muutaman seikan: Natomaa ei ole saanut toimitettua toimivaksi vieläkään Suomeen lupaamaansa ydinvoimalaa , se näyttää myöhästyvän lähes kymmenen vuotta; Sen sijaan toisaalla Venäjä toimittaa kaasua maalle, joka suhtautuu Venäjään avoimen vihamielisesti ja jolla on miljardeja maksamatonta kaasulaskua.

Siispä jos päätämme nyt rakentaa ydinvoimalan, ei rasismi saa olla rakentamisen esteenä, vaan ratkaisut on tehtävä faktapohjalta, turvallisuus, taloudellisuus ja koko laitoksen tarve huomioiden. Mielenkiintoiseksi tulevaisuuden vertailuksi jää ainoastaan se, kumpi näitä ydinvoimaloista valmistuu nopeammin tai hitaammin vai valmistuuko kumpikaan!

4 kommenttia:

 1. Venäjä operoikin itselleen Ukrainan alueita Krimiä myöden. Saattaa olla, että avuton valtio tarvitsee uudet isännät. Mutta ei Putinista nyt rauhantekijää pidä tehdä.
  Ja kannattaa perehtyä myös Rosatomin toimintatapoihn, ennen kaikkea heidän työnsä laatuun. Muuten olen sitä mieltä, että naapuria ei pidä liiaksi tölviä. Heillä on sentään maapallon suurimmat luonnonvarat ja niitä vartioi yksi maailman vahvimmista armeijoista

  VastaaPoista
 2. Putinin kynästä lähti tulitauko esitys, niin se vaan on. Ei pakotteilla ja tappamalla rauhaa saada aikaan. Sen Nato on osoittanut ympäri maailmaa.

  VastaaPoista
 3. Sauli Niinistö teki miehen työn. Siinä seuraava suomalainen suurmies, jota srvostetaan maailmalla.

  VastaaPoista
 4. Mitä Niinistö teki ? Onko Putin rauhantekijä kun ehdottaa aloittamalleen sodalle rauhanehtoja ? Ääliöt, ottakaa asioista selvää.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!