sunnuntai 21. syyskuuta 2014

ILTARUSKON UKI: Hallitaanko kaupunkia median kautta poskettomin lupauksin - kuvaako virkahenkilökato todellisuuden

Onko Uusikaupunki iltaruskon kaupunki? Kaupunkia yritetään viedä eteenpäin poskettomin haihatteluin, joita markkinoidaan mediassa realistisina mahdollisuuksina. Samalla viimeisetkin osaavat valmistelijat kyllästyvät surkeisiin päättäjiin ja lähtevät, jos pääsevät!


Anne Takala on päättänyt hakea virkaa muualta, Mika Raula lähti, terveyskeskuksen johtaja vaihtuu solkenaan, lääkärit eivät pysy täällä, kauhulla odotetaan: koka Sari Rantanen nostaa kytkintä jne.. Kun samalla ei esim. teknistäjohtajaa löydy millään, voi todeta jonkun mättävän ja pahasti Uudessakaupungissa.

Meillä on täysin kokematon ja vailla auktoriteettia heiluva mukava mies kaupunginjohtajana. Kuitenkaan hänen piikkiinsä ei nykyistä tilannetta voi pistää ja terveessä kaupungissa ja terveessä organisaatiossa hän saattaisi johtaa kaupunkiamme menestyksellä. Arvostettu konsultti Eero Laesterä totesi 2010 valuustollemme: Mitä helvettiä te olette tehneet täällä vuoden 2002 jälkeen?! Vaikka hän esitti luvut ja faktat tapahtuneesta sekä ennusteesta, suurinta osaa valtuutetuista ei kiinnostanut Laesterän sanoma. Kiinnostuksen puutteen lisäksi myös toinen mahdollisuus täytyy kirjata vakavasti: VALTUUTETTUJEN ENEMMISTÖLLÄ EI KERTAKAIKKIAAN OLE RIITTÄVÄÄ YMMÄRRYSTÄ TEHTÄVIENSÄ MENESTYKSELLISEEN HOITOON!

Meidän on ensiksi tunnutettava tapahtuneet, sciscoa ne ja korjattava tehdyt virheet. Viimeinkin menneisyydestä täyttyy oppia eikä jatkaa teränsä menettäneen kirveen takomista kiveen. Vanhalle menolle on kertakaikkisesti pistettävä piste tehdyt virheet myöntämällä ja niiden tekijät korvaamalla. Me olemme menettäneet tuhansia sukkaita a-sellaisia, heittäneet miljoonia kaupunkilaisten rahaa taivasten tantereille, nostaneet veroja ja ajaneet palveluita alas. Tätäkö kaupunkilaiset haluavat? - Tuskinpa haluavat.

Onnettoman epärealistisen supertunaroinin megahuippuesimerkki löytyy ihan lähi päiviltä: OSTETAAN SAIRAALA! Minä kysyn: Millä helvetin rahalla; niilläkö, jotka lurahtivat Tontonmäkeen, niilläkö jotka pistettiin hallihullutteluun, katulamppuihin, risteyksiin ja niilläkö jotka pistettiin kuluja kasvattaneisiin säästöihin? Jos olisimme hoitaneet asiamme niin, etteivät tuhannet ihmiset olisi muuttaneet täältä pois, meillä olisi velan sijaan aikaisempaa paremmat palvelut, alhaisemmat verot, taksat ja TUKEVASTI SEISOVA SAILAALA. Se, että sairaalamme on liipasimella, jota jo sormi puristaa, on omien päättäjiemme valintojen seurausta.

Toinen megabrezneviläisyyden esiinnosto on säästötyöryhmä. Tämä poppoo istui vuositolkulla ja varmasti tuhansia euroja paloi pelkkiin kokouspalkkioihin. Mitään konkreettisia säästöjä tuo porukka ei saanut koskaan aikaiseksi, mutta uhoa piisasi senkin edestä: Oli mijoonajahtia, erikoissairaanhoidon miljonasäästöt jne. Kaikki tuo oli täysin katteetonta median sokerilla kuorruttamaa teatteria. Ainoa merkittävä säästyöryhmän sisältä löytynyt säästö olivat Rainer Tähtisen säästyneet kokouspalkkiot. Rainer jätti ryhmän vuoden jälkeen, koska se ei saanut säästön säästöä aikaiseksi eikä Tähtinen nähnyt kaupunkilaisen edun mukaiseksi istumista jossain täysin turhassa nollapoppoossa.

Muistan Olli Mäkelän, ainuita virkamiehiämme joiden kanssa ystävytyin jopa kupinnostoon asti - muut ovat Lahikainen ja Pelttari, siis Mäkelä totesi aikoinaan: Nyt kaupungin talous on kunnossa, enkä jää katsomaan kuinka politikot sen sotkevat. Mäkelä oli tehtävänsä tasalla oleva, vastuullinen ja suorasanainen kamreeri. Lukuunottamatta suorasanaisuutta Takala on samanlainen kuin Olli Mäkelä, siksipä Takala ei sano lähdön syytä yhtä suoraan. Kamreerittaren lähtöön, kuten muuhunkin kaupungin henkilöstöpakoon sekä rekrytointivaikeuksiin on suhtauduttava vakavasti ja tätä ei voi tehdä muuten kuin menneisyyteen katsomalla.

Meillä kattettomien lupausten antajat keikkuvat julkisuudessa ja muokkaavat yleistä mielipidettä Nämä surrealististen ratkaisujen esittäjät, faktoja vääristelevät tyypit, keiden lausahdukset pitäisi kaupungin edun nimissä upottaa Mariaanien haudan syvimpiin onkaloihin, ovat olleet vuosikaudet päätöksenteon huipulla. Totuutta vääristelemällä ehkä keikutaan vallassa, mutta valheella ei pistetä mitään asiaa kuntoon.

Toivotan Takalalle  menestystä Nokian valintaprosessissa ja Uudenkaupungin asukkaille parasta tulevaa. Kaupunkilaisten parashan toteutuu silloin, jos Nokialla mitatataan Takalan osaamista päättäjiemme mm. säästötyryhmän onnettoman työn eli kaupungin talouden eikä kamreerittaren valmistelun kautta! Onhan todella hurjaa, jos johtajistomme osaaminen jää pitkälti Parviaisen ja Rantasen varaan!

23 kommenttia:

 1. Ugin viestintäkoomikko21. syyskuuta 2014 klo 12.05

  Huomattavan paljon kirioitusvirhejtä?
  Kai toimittaja huomasi että paikallislehden toimittaja kirjoitti sairaalan ostamisesta Ukille viime torstaina ja sitä poliitikko kehui lauantaina samassa lehdessä. Huomattavaa molemmissa kirjoituksessa oli se ettei kummassakaan kajottu sairaalan hintaan. Helppoa on heitellä kansan suuhun mutusteltavaksi. Kunpa kansa oikeasti kiinnostuisi näistä letkautuksista mitä ne oikeasti ne sisältää. Kysynkin että kuinka korkeaksi veroprosentin pitää kaupungissa nousta ja Alisenkadun liikkeitä vielä tyhjentyä jotta herätys tapahtuu?

  VastaaPoista
 2. Ei ole ainostaan ukin ongelma liikehuoneistojen tyhjentyminen, turus myös.

  VastaaPoista
 3. Kiitos visiiteistä ja viesteistä! Turussa po. tyhjenemisen syy on eri kuin meillä. Meillä syy on väkikato!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää paikkansa, että syy on erilainen, mutta ongelma sama.

   Poista
 4. Kommentti liikepaikoista: väittäisin, että U:gissa ei olla liiemmin rakenneltu ikään kuin varastoon liikepaikkatiloja. Sen sijaan Turussa ja muissa suuremmissa asutuskeskuksissa näin lienee tapahtunut. Oli miten oli, kohta jo seitsemäs laiha vuosi alkaa niittää satoaan koko Suomen niemen aluella.
  JAa

  VastaaPoista
 5. Turha tässä virkamiehia tai kj on syytellä.
  Syy on onnetomissa valtuutetuissa ja halituksessa kun hyväksyvät huonosti tehdyt valmistelut.

  VastaaPoista
 6. Kitisijät kilpailee!

  Valkonen ja Wala kilpailee keskenään kupiko muistaa enemmän menneitä asioita.Kuka puole muni isomman nahkamunan joka nyt on hajonnut kaikkien päätäjien käsiin.

  VastaaPoista
 7. Ihan hyvä läppää mutta taitaa ne Walan ansiot olla ihan eri mittakaavassa rahassa mitaten kuten että ostetaan sairaala omaksi. Huh huh.

  VastaaPoista
 8. Kiitos käynneistä ja viesteistä! Kaiken voi tarkistaa pöytäkirjoista, ei eletä muistin varassa. Eiköhän taloutta vilkaisemmalla jokainen voi todeta säästötyöryhmän saavytukset ja sairaalan ostamisen realistiset mahdollisuudet.

  Voisimme kylläkin perustaa kaupungin omistaman terveyskeskusyhtiön ja näin kikkaikkailla tilejä paremmiksi.

  VastaaPoista
 9. Joillakin on kauhea tarve "unohtaa kaikki menneet". Syyllisyyttäkö ?

  VastaaPoista
 10. Kuka menneitä muistelee sitä tikulla silmää.Olisitte silloin hoitanut asiat kuntoon, kun olitte päättämässä yhteisistä asiioista kaupunkilaisten "hyväksi"

  VastaaPoista
 11. Kiitos vierailuista ja viesteistä! Yritettiin sitkeästi hoitaa asioita kuntoon vaikka mollattiin ja tutkintapyyntöjä sateli! Eikös olisi paikallaan oppia virheistä eikä toistaa samoja mokia!

  VastaaPoista
 12. Myös Ukissa päätökset tehdään ja toimeenpannaan enemmistöpäätöksin. Nyt näitä päätöksiä on alkanut kummasti laueta syliin vaikka niin hyvin oli päättäjille valmisteltu asiat. Vähemmistöön kuuluneetko on nyt sitten niitä syyllisiä kaupungin tilaan niin tuntuu jokseenkin järjettömältä.

  VastaaPoista
 13. U:gissa oli viime vaalikaudella diktatuuri. Kas kun kukaan ei sitä huomannut ? Kaupunginhallituksessa oli erittäin välinpitämättömiä päättäjiä joiden puolesta mikä tahansa esittely kelpasi. Olihan Kh:ssa pari vähemmistöryhmään kuuluvaakin, vuorotellen. Toisesta esiteltiin tutkintapyyntö kiusaamisesta ja toinen jäi lähes yksin yrittäessään estää suurta virhettä tapahtumasta.

  VastaaPoista
 14. Hörö Hörö.

  Te ukin päättäjät olette niin tyhmiä, ette te mitään opi, vaan haukutte samaa puuta jos Orava on jo ajat sitten lähtenyt.

  VastaaPoista
 15. Java on olevinaan kansan mies, mutta kaveraa Facebookissa Järvisen kanssa. Järvinen on häikäilemätön ökyporvari, joka ajelee Rolls Roycella. Javalla on kauniit ajatukset, mutta kaveripiiri kertoo totuuden mikä on miehiään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälkimmäisen ei pidä antaa hämätä. Täällä pikkukylässä lähdetään niin helpolla lipevien kelkkaan.

   Poista
 16. Eikö U:gissa ole ihan tarpeeksi noita "kansanmiehiä" (vasemmistolaisia) + Wala

  VastaaPoista
 17. Kiitos vierailuista ja kommenteista! En valitse ystäviä tulojen mukaan, pidän T A Järvistä kaverina, kenen kassa aika kuluu ja kenen kanssa voi olla myös erimieltä. Hänellä on syvällinen puolensa ja tapana ajatella asioita, lisäksi Järvinen on nokkela ja luova keskustelija. Porvari Järvinen on siitä ei pääse mihinkään, mutta omaisuutensa laillisesti hommannut. Ja jos ette tunne ihmistä muun kuin paskalehden palstojen kautta, älkää sanoko ketään häikäilemättömäksi. Keskustelkaa ihmisten kanssa ennen kuin tuomitsette heitä!

  Vaikka olen sitä mieltä, että tässä maassa tulot jakaantuvat väärin, niin se on vain mielipide yhteiskuntamme realisimin rinnalla. Yhteiskuntaamme nykypisteeseen ja eriarvoisuuteen ovat olleet saattanmassa niin demarit kuin vasemmistoliittolaiset. Joten jos jotkut harvat rikastuvat nyky Suomessa, syyttäkää minun sijaan demareita, vasemmistoliittolaisia tai viherkäisiä. Miksi asiat siitä muuttuvat, jos ryhdyn mököttämään T A Järviselle tai sättimään: PORVARI PORVARI!?

  Loppujen lopuksi olemme käytännön paikallispolitiikassa Järvisen kanssa enemmän vasemmalla kuin demarit ja vasemmistoliittolaiset, me pyrimme esim. estämään veroeurojen syytämisen ja vastuiden ottamisen kaupunkilaisten harteille panimoasiassa ja siten välttämään kaupunkimme jumiutumista nykyiselle irtisanomisten tielle.

  Mitä taas puihin tulee, ei yksi orava puuta istumalla pilaa. Joten oravan oleminen tai poissaolo ei saa ratkaista puuhun kohdistuvaa tarkastelua. Tietenkin, jos oravia on kohortti tolkulla, on niiden puihin jättämä vaikutus huomioitava!

  VastaaPoista
 18. ja sitä samaa läpsyn läpsyn läpsyn läpsyn jokaisessa plokissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millä hengen lahjoilla tämäkin kommentti on kirjoitettu ? No ei millään. Heikkolahjaisen ääliön tunnistaa sanomastaan: On vain katkeria kirjaimia peräperään. Rajoitetusti tietysti, kun kirjoitustaito on monen luokalle jäämisen tulos.
   Ennen kuin tuomitsette täällä Valkosen tai Järvisen, pyytäkää jotain älykkäämpää kirjoittamaan se ensin paperille. Sille ei sitten voi mitään ellei ole edes kavereina tasokkaampia.

   Poista
 19. Kue ny hiukan. Ei Anne Takalan poislähdöstä ole ennen kirjoitettu ja kuvakin on uusi vai?

  VastaaPoista
 20. On täältä lähtenyt paljon paljon pois ennen Takalaa eikä lätyskässä ole ollut mitään mainintaa.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!