sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Puolueellista uutisointia: KAIKKI PAHA TULEE VENÄJÄLTÄ!

Tänään uutisoidaan valtionyhtiön monopolin voimalla: Venäjän tukemat kapinalliset ampuivat jne. Sitä ei kerrota, että Venäjä tukemat kapinalliset puolustavat 15 miljoonaa venäjän kielistä, joita heidän oma hallitus ampuu ja tappaa. Miksei kerrota, että pääosa kapinnallisten aseistuksesta on lähtöisin niistä Ukrainan armeijan varuskunnista, jotka kokonaisuudessaan loikkasivat kapinallisten puolelle?

Toisaalla valtionyhtiön voimin kerrotaan Irakin hallituksen ampuneen sairaalaan ja aiheuttaneen lukuisia kuolleita. Miksei kerrota, että Nato ja EU tukee Irakin armeijaa? Mikei kerrota, että Nato ja EU aseistivat myös nämä Irakin kapinalliset?

Miksei valtionyhtiö tiedota sitä, että Ranskassa vastustetaan USA:n perässä juoksua ja esim. sitä, ettei Venäjän jo maksamia sotaaluksia luovuteta tilaajalle? Miksi suomalaisille annetaan tarkoituksella täysin yksipuolinen kuva maailman menosta? Onko tämä Natoon vievää natosopivaa tiedottamista?

Sen minä ymmärrän, että veroilla elävä kirkko julistaa omaa sanomaansa. Mutta sitä minä en ymmärrä, että verovaroilla toimiva Yle jakaa yksipuolista tietoa. Jokainen joka ei ole kirkon sanomaan tyytyväinen voi erota siitä. Mutta yleveroa maksat, vaikka sinulla ei olisi edes radiota! KANSA MAKSAA SIITÄ, ETTÄ SITÄ SUMUTETAAN?

Suomalainen valtaeliitti on pelannut itselleen sellaisen tiedotusmonopolin, joka saisi natsi-saksan Goebbelsinkin kateelliseksi. Tilanne kerta kaikkiaan käsittämätö, kun samalla täällä väitetään Suomen olevan vapaan tiedotuksen demokraattinen maa. Ei voi olla demokratiaa, jos päätöksiin nojaava tieto ei ole tasapuolista ja faktoja tarjoavaa!


41 kommenttia:

 1. Enää puuttuu väite, että Venäjä on DEMOKRATIA

  VastaaPoista
 2. Putin johtaa nyky-Venäjää KGB-tyyliin. Ukrainassa Venäjä on toiminut verhotuin operaatioin. Julkisesti Venäjä kiistää kaiken sen, mikä muiden mielestä on totta.

  Tarkoituksellinen hämmennys on ase. Se luo todellista uhkaa suurempaa huolta. Ukraina ja länsi joutuvat arvailemaan, kuinka pitkälle Venäjä oikein voi mennä.

  Silloin on vain yksi asia tehtävissä. Olla pelkäämättä. Koska juuri muiden pelkoa ne tavoittelevat.

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja viesteistä! En minä Putinin toimia epäile, hänen toimintansa ihan selvää. Mutta tasapuolista tiedottamista minä kaipaan. Samoin Suomen edun huomioimista, nyt siitä ei ole tietoakaan!

  VastaaPoista
 4. Onko usa sitten oikeusvaltio?

  Useat ihmisoikeusjärjestöt ovat ilmaisseet huolensa leirin tapahtumista.
  Guantanamo Bayn vankileiri
  Vapautuneet vangit ovat kertoneet jatkuvista pahoinpitelyistä, unen estämisestä, sitomisesta luonnottomiin asentoihin, lääkkeiden käytöstä, jatkuneesta silmien peittämisestä, seksuaalisista nöyryytyksistä, ja muusta fyysisestä ja psykologisesta väkivallasta heidän pidätysaikanaan. Yhdysvaltain hallitus on kiistänyt väitteet. Washington Post sai haltuunsa dokumentteja, joiden mukaan Pentagon salli unen kieltämisen käytön, altistuksen kylmälle ja kuumalle, kirkkaille valoille ja kovalle musiikille kuulustelujen aikana.

  Yhdistyneet kansakunnat teetti tukikohdasta raportin, jossa päädyttiin suosittamaan keskitysleirin sulkemista. Myös Euroopan unioni on samalla kannalla. Yhdysvaltain nykyinen presidentti Barack Obama oli vaalikampanjansa aikana antanut lupauksen leirin sulkemisesta. Marraskuussa 2008 hän uusi lupauksensa CBS:n 60 Minutes -ajankohtaisohjelmassa.[12] Time-lehden haastattelussa joulukuussa 2008 hän tarkensi, että Guantánamon sulkeminen kuuluu hänen kahden ensimmäisen presidenttivuotensa tavoitteisiin.[13] Virallisen päätöksen asiasta Obama antoi tammikuun 22. päivänä 2009, kun hän allekirjoitti määräyksen sulkea keskitysleiri vuoden kuluessa.[14] Hän ei kuitenkaan ole lunastanut lupaustaan.[15]

  Yöllä 10. kesäkuuta 2006 leirillä kuoli kolme vankia epäselvissä olosuhteissa [16][17] ja useita muita on ollut nälkälakossa ja pakkosyötettynä.[18]

  Moazzam Begg, lontoolaisen Cageprisoners -ihmisoikeusjärjestön johtaja mainitsi toukokuussa 2012, että "Guantanamo Bay on tälläkin hetkellä auki, ihmisiä pidetään siellä yhä ja heitä kidutetaan siellä yhä."[19]

  Suurin osa vangeista on syyttömiä eivätkä he saa mitään korvauksia kun heidät vapautetaan leiriltä

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistä ja kommentista! Kaiken lisäksi on maantieellinen fakta: Meidän täytyy olla hyvissä väleissä Venäjän kanssa, Ei nuoleskellen, mutta ei myöskään aiheuttamalla närää asioissa, joihin emme voi vaikuttaa!

  VastaaPoista
 6. eikost sinunkin sukusi ole aikoinaan tullut tänne karkuun venäjän pahaa?

  VastaaPoista
 7. Kiitos käynneistä ja kysymästä! Joo, sieltä he tuli, mutta aatetta eikä maata pakenivat. Vaan eipä käynyt häävisti täälläkään ensimmäiset hyytyivät keväällä 1918. Osa lähti sen jälkeen palauttamaan vanhaa valtaa Venäjälle, mutta heistä ei ole sen koomin kuulunut mitään. Enää on kaksi jäljellä - äiti ja minä, joten siihen sammuu tämä suku.

  VastaaPoista
 8. Näin: "Yle-vero on henkilökohtainen vero ja sitä maksavat kaikki 18 vuotta täyttäneet henkilöt. Velvollisuuteen maksaa Yle-veroa ei vaikuta se, omistaako henkilö television tai käyttääkö hän muutoin yleisradion palveluja vai ei.

  Yle-veroa maksavat myös yhteisöt, jotka harjoittavat Suomessa liike- tai ammattitoimintaa tai maataloutta."

  Soisi että uutisoinnit olisivat täten ja pakkomaksua vastaan neutraaleja. Paikallistasolla asiaa voi korjata sillä kun jättää tilauksen uusimatta ja lukee kahvitarjoukset Esson baarissa. Tai kännykästä.

  VastaaPoista
 9. Ainakin se YLEN naistoimittaja raportoi Ukrainasta ja liikkuu sotatoimialueilla (kypärä päässä)

  VastaaPoista
 10. Mikä tae se on neutraalista uutisoinnista jos on sotatoimialueella kypärä päässä?

  VastaaPoista
 11. meinaakko, että toimittaja on saanut ylemmältä taholta ohjeet ? Vähän kaukaa haettu, kun ollaan suorassa puhelinlähetyksessä

  VastaaPoista
 12. Nyt taidetaan puhua yhdestä suorasta haastattelusta, ehkä yhdestä niistä tuhannesta. Ehkä silloin oli selvä syyllinen osittetavissa. Jokos muuten selvisi se ketä ampui alas Malesialaisen matkustajakoneen?

  VastaaPoista
 13. Kiitos käymisistä ja viesteistä! Suorassa puhelinlähetyksessä voi toimittajat kertoa aivan eri asioista tai juttaa vaikka yhtä kiinaista ja sanoa perään: Näin ajatteelee Kiinan kansa, Antti Kuronen toi esiin kuvin Ukrainan hallituksen harrastamia hirmutekoja, unohtamatta toisen puolen kolttosia. Nyt hänkin on häninnyt muualle ja tilalle tuli tämä kypärän ulkoiluttaja.

  Luuletteko toisiaan että tiedotus Suomessa on rehellistä? Meidät höynäytettiin EU:n ja nyt tehdään samaa Naton suhteen.

  VastaaPoista
 14. Tiedottaminen ei ole koskaan rehellistä on vaan enemmän tai vähemmän epärehellistä.

  VastaaPoista
 15. Jorma O. Aaltonen, puolieläkeläinen9. syyskuuta 2014 klo 9.53

  En epäile Ukrainan joukkojen olevan mitään jaloja sotilaita, mutta siitä olen varma, että separatistien (Venäjän) joukoissa on planeettamme pahimpia tappajia. Ihan hyvin voisi verrata Renny Harlinin elokuvan miehittäjiin.
  Yhtä' lailla USAN sotilaallinen toiminta on ulkoistettu. Itseasiassa siellä firmat laskuttavat liittovaltiota sotatöistä. Voin vain kuvitella kuinka korkealla moraalilla niitäkin konflikteja hoidetaan. Paha tässä on ketään erikseen ryhtyä puolustamaan, vaikka itse ihmettelenkin Venäjän tapaa huolehtia rajavaltioittensa omista asioista.

  VastaaPoista
 16. Herroja Valkosta ja Aaltosta ei valtuustopaikka kiinnosta. Tähtisen kaikki tiesi, mutta tekin

  VastaaPoista
 17. Onko Valkonen saanut tiedon ettei Tähtinen ehdi valtuustoon ? Aaltosta nyt toisena varana ei kannata syyttää...

  VastaaPoista
 18. Kiitos käynneistä ja kysymästä! Sain maantaina aamupäivän aluksi tietää vapaasta valtuustojakkakakkarasta. Kaikki on, isojen puolueiden taholta, tehty, ettei meidän ryhmällä ole mitään vaikutusmahdollisuuksia, jopa alotteet heitetään roskiin, joten miksi meitä itketään valtuustöön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppujen lopuksi ei asia taida muille puolueille kuuluakaan. Äänestäjille valtuutetut vastaavat.

   Poista
 19. Kiitos käynneistä ja hyvästä tarkennuksesta! Äänestäjien tai pikemminkin kaikkien kaupunkilaisten asialla valtuustossa ollaan. Josp valtuustokausi alkaa sillä, että mitätöidään täydellisesti yhden ryhmän saama vaalitulos muuttamalla sääntöjä ja käytäntöjä niin, että tämä ryhmä jää vaille lautakuntapaikkoja eikä sitä kutsuta seminaareihin tms., jää viimeiseksi vaikutusmahdollisuudeksi valtuustoaloitteet. Josp aloitteetkin heitetään roskiin tai ne hukkuvat virkahenkilöiden laatikoihin, ei ole mitään mahdollisuutta toimia kuntalaisen parhaaksi, muuten kuin jättää tuoli tyhjäksi ja säästää kaupunkilainen turhan kokouspalkkion maksamiselta.

  Ryhmämme toimi vaalikauden alussa aktiivisesti. Se osallistui, muiden nurjasta suhtautumisesta, kokouksiin, teki aloitteita ja keskusteli aktiivisesti eri ryhmien kanssa, mutta turhaan. Ketä se olisi lämmittänyt, josp olisin eilen istunut valtuustossa, jonkun kuivakkaan kääkän vieressä? Tuskin se vaikutti kahdensadan tai kahdenkaan uusikaupunkilaisen elämään. Aivan muut syrjäyttivät ryhmämme tavalla, jota ei ole koskaan Uudessakaupungissa nähty. Josp se on demokratiaa, niin kysyn mitähän njämä tyypit tekisivät diktatuurissa? Varmaan alkaisivat torilla nupit pudota. Katsotaan kuinka käy, kun tammikuussa jaetaan hallituspaikkoja uudelleen, josp sinne menisi vaikkapa sopiva weikko? - No en minä siitä walalle mene, mutta...

  Ei Venäjän toimia voi ikinä verrata USA:n vastaaviin. Ensimmäinen puolustaa oman kielistä miljoonien ihmisten vähemmistöä ja tukee tämän pyrkimyksiä siellä, missä se on enemmistö. Toinen sotii ja boikotoi ihan ahneuttaan ja taloudellisia etujaan vaalien. Hyvä veto ja huumorin osoitus Jormalta vetää Renny Harlin estradille historioitsijana.
  спокойной ночи!

  VastaaPoista
 20. Muuten olen kanssasi samaa mieltä (ryhmäänne on syrjitty, jopa valtuustoon kuuluvat vihreät palkittiin lautakuntapaikoilla), mutta viimeisessä kappaleessa ajatuksemme lensivät erilleen. Ei ole kovinkaan heimorakasta Venäjältä soluttaa palkkasotureita Itä- Ukrainaan, ja vielä raakoja sellaisia. Harlin ohjasi filmin, jossa Venäjä solutti Georgian rajavaltion, oliko se nyt Abhaasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... tarkoitin tietenkin "valtuustoon kuulumattomia Vihreitä"

   Poista
 21. Kiiros käynneistä ja viesteistä! Itä.Ukrainassa kokonaisia varuskuntia kalustoineen loikkasi venäjämiliesten puolelle, joten eipä sinne ole tarvinnut väkeä idästä tuoda. Georgian sotahan alkoi siitä, kun täys kaheli Saakasvili hyökkäsi Venäjälle. Luuli Naton tulevan apuun, vaan toisin kävi. Pitää myös muistaa, että Itä-Ukrainassa on enemmistönä venäjän kielinen väestö, jolta nykyinen Ukrainan johto vei kaikki oikeudet, siitä koko hässäkkä karkasi käsistä. Jos Venäjä haluaisi Ukrainan itäosat, se olisi ne jo ottanut.

  Kaikkein raainta porukkaa Ukrainassa on hallituksen joukot, sairaaloita ja siviiliasumuksia ammutaan summassa tykilä. On kuin jenkkien touhut. Luepa Antti Kurosen juttuja ja katsele kuvia. Mies ei ollut Natosopiva toimittaja ja siksi hänet lähettiin pois Ukrainasta.

  VastaaPoista
 22. Välirauhan jälkeen saksalaisille annettiin lupa käyttää Suomen maaperää. Niin he sitten sitä alkoivat käyttää. Silloinen Neuvostoliitto vaati ainakin kahdesti, että suomalaisten on ajettava kymmenet tuhannet saksalaiset sotilaat pois Suomesta. Mutta kuinka kävi? Ei oikein heittämällä onnistunut ja Saksa alkoi painostaa Suomea pakottein. Ei tullut Saksasta määrättyjä e- eikä a-tarvikkeita kaikista muusta paitsi paperista ja puusta puutostautia kärsivään Suomeen. Aika kultaa muistot. Nyt sitten viime viikolla on tehty jokin maankäyttösopimus Naton kanssa. Joten saa nähdä. Mukavaahan tämä on kun saa verkostoitua. Ettei vaan aleta kompastua omiin naruihin ja omiin ansoihin.

  VastaaPoista
 23. Venäjällä on kaikkitietävä diktatuuri.

  VastaaPoista
 24. Ei java eikä kukaan muukaan aina tiedä mikä on totta tai valetta.
  Valtiosta riippumatta kaikki syylistyvat propakandaan.Ei siis pidä uskoa mitään.

  VastaaPoista
 25. Ei suomikaan voi olla noin tyhmä, että hyväksyy TTIP_soimuksen

  VastaaPoista
 26. On nuo poliitikot tosi härskejä meinaan Turus.
  Ehdotus, että kaupunki rupeaa maksamaan erillistä puoluetukea kokouspalkkioitten lisäksi.
  Turun talous muutenkin aivan kuralla ja toisia käsketään säästämään.

  VastaaPoista
 27. Valtuutetulta kuultua10. syyskuuta 2014 klo 18.52

  Turussa saavat jo muutenkin (valtuustoryhmät) piilopuoluetukea. On kaikenmoisia hankkeita, joita valtuustoryhmä voi toteuttaa kaupungin rahoilla, kuten ryhmäjulkaisu.

  VastaaPoista
 28. Kiitos vierailuista ja viesteistä! Meillä hallitus kanavoi rahat siinä määrin yhdelle lehdelle, että se jäi monopoliasemaan. Tämä media palkitsee mieleisensä saamasta rahasta, joten määrätyt tahot ostivat kaupungin rahalla palstatilaa. Härskii se on sekin, jos samalla demokratian vastaisesti mitätöidään joidenkin kaikki vaikutusmahdollisuudet!

  Pelkään pahoin, että TTIP-sopimus menee meillä heittämällä läpi ja silloin Kreikan tie vaihtuu Tansaanian tieksi. On selkeät faktat esim. venäläisväestön määrästä ja kohtelusta Ukrainassa. Kuinkahan luulisitte Ruotsin ölähtävän, jos Suomen ruotsin kieliseiltä vietäisiin äänioikeus ja hallitus alkaisi ampumaan heitä? Miksi Virosta annetaan kuva demokraattiana, vaikka yli 10% maan väestöstä ei saa edes äänestää?

  VastaaPoista
 29. vaikka yli 10% maan väestöstä ei saa edes äänestää?
  Vastaa
  Onko yllä tosi vai kaverin kertomaa, miten tuo voi olla mahdollista nato maassa.

  VastaaPoista
 30. Kiitos vierailuista ja kommentista! Luku on muistinvaraisesti 15% ja muutaman vuoden takaa ja rohkenin sen odottaa pudonneen 10%:in. Onhan Turkkin Natossa, eikä Saudi Arabia ja Israelkaan kaukana jenkkien piiristä ole. Venäjä on nuori valtio demokratian tiellä. Muistakaapa, että Suomessakin valittiin presidentti poikkeuslailla vaikka maamme oli tuolloin ollut itsenäisenä 50 vuotta!

  VastaaPoista
 31. Wiki kertoo näin
  Nykytilanne

  Vuonna 2008 noin 15 prosenttia Viron asukkaista oli ilman maan kansalaisuutta. Tämä tarkoittaa, että Viro on yksi näistä maailman maista, jonka pysyvästi asuvasta väestöstä suurehkolla osalla ei ole oikeutta äänestää eduskuntavaaleissa. Viron venäläisiin on vedottu, että he palaisivat Venäjälle, mutta hallituksen virallinen politiikka on ollut kotouttaminen, jonka mukaan odotetaan, että Virossa asuvilla on ainakin perustaidot viron kielessä ja Viron historiassa.

  Amnesty Internationalin raportin mukaan Viron kielipolitiikka diskriminoi venäjää puhuvan vähemmistön oikeuksia.

  VastaaPoista
 32. Venäjän ulkoministeri Lavrov taisi jossakin todetakin, että pitäisi ottaa mallia Suomen kielipolitiikasta, jossa Ruotsi on tunnustettu viralliseksi kieleksi.
  Java, totesit, että Venäjä on "demokratian tiellä". Ei se oikein siltä tunnu, kun tiedotusvälineitä valvotaan, tärkeimmät on hallituksen omistamia. Sinun tai Harton blogikin katsottaisiin siellä tiedotusvälineeksi. Venäjän oikeuslaitoksesta ei huvittaisi edes puhua.

  On vaikea uskoa, että noin autoritäärinen järjestelmä muuttuisi. Presidentin valtaoikeudet annettiin aikoinaan Jetsinille kriisiaikana eikä Putinin hallinnolla ole aikomustaan niitä muuttaa. Jos oikein luonnehtisi Venäjän nykyistä hallintoa ja heidän oligarkkihännystelijöitään, voisi puhua suuren luokan mafiajärjestöstä, jolla on nykyisin tehokas armeija ja "sisäiset turvajoukot". JA heillä on myös maailman suurimmat luonnonvarat.

  Ei Venäjällä vaihdu valtionjohto niin kuin Länsi- Euroopassa, ei siellä vaihdu ollenkaan. Ja vaalejakin valvotaan kaiken varalta omasta takaa, jos tiedotuspropaganda kuitenkin pettäisi.

  VastaaPoista

 33. mietiskelijä kirjoitti 11.9.2014 klo 13.44
  On suomalaiset päättäjät oikein tonttujen tonttuja.
  Koko ajan enemmän ja enemmän annetaan päätäntä valta suomen asioissa Brysseliin ja samat eu intoilijat ovat ulkoistamassa suomen puolustusta. Lopuksi lyödään viimeinen niitti suomen omien päätöksien mahdollisuuteen hyväksymällä TTIP sopimus.
  Taitaa jäädä ainoaksi asiaksi mistä suomi enää voi päättää on parveketupakointin salliminen.
  Tässä saa ruveta oikein häpeämääm suomalaisten päättäjin tyhmyyttä, myymällä kaikki pääntävalta rajojen ulkopuolelle, kysyn vaan voidaanko enää puhua suomen itsenäisyydestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhelet, mutta ei oikein olisi turvallista näköjään yksin Venäjän kanssa. Sosialismin aikana sentään oli jokin roti ja moraali, mutta nyt lähetetään tunnuksettomissa univormuissa sotilaita itsenäiseen valtioon. Mitä sellainen touhu on ? Mielestäni natsi Saksan touhua minkä KGB- eversti ja ammattivakooja on muka verhonnut "itsenäisyystaisteluksi".
   Pahemman luokan imperialismia mitä kai Eurooppa joutuu aika pitkälle sietämään.

   Poista
 34. Kiitos kommenteista ja käynneistä! Niin kauan, kun Venäjällä on vakaata ja vaurautta, on se Suomelle hyvä naapuri ja kauppakumppani. On typerää, jos omin toimin teemme olomme hikisiksi! Ei siis kauheasti kannata ottaa kantaa asioihin tavalla, jolla vahingoitamme itseämme. On luonnollisesti katsottava muitakin suuntia, mutta relistina suosittelen velkaantuvan ja taantuvan Euroopan sekä aivan pa. olevan USA:n unohtamista. Tulevaisuuden suunnat löytyvät Intiasta. Kiinasta, Etelä-Amerikasta jne..

  Jeltsinin aikana Venäjä oli kaaostilassa, valtio sai veroista kerättyä 10%, entisistä kommunisteista tuli monopolipohattoja, jotka veivät rahaa muualle ja tavallinen kansa myi täällä vanhaa armeijakamaa sekä osti vanhoja Ladoja lännessä. Myös ulkomaiset yritykset käyttivät häikäilemättä hyväkseen, tyylillä Shell Nigeriassa Venäjän luonnonvaroja. Putin on pistänyt härskeimmät rahan kähmijät lusimaan, Venäjän keskiluokka on kasvanut ja rikastunut. Venäjän valtio ei ole vain omavarainen vaan omistaa valtavat varannot. Ulkomaalaiset luonnonvarojen härskit hyväksikäyttäjät on pistetty ruotuun tai ne on korvattu omilla toimijoilla. Ei siis ihme, jos Putinin kannatus on melkoinen.

  Krimin suhteen Venäjä korjasi Neuvostoliiton mokan eikä Krimillä sitä isommin vastustettu. Itä-Ukrainassa on 15 miljoonaa venäjän kielistä, pitäisikö Venäjän katsoa tumput suorina sivusta, kun tätä vähemmistöä kohdellaan kaltoin? Varmaankin Afganistanissa on enemmän Tanskan armeijan sotilaita kuin vastaavia venäläisiä Ukrainassa. Mielestäni on hyvä, jos Suomi ja muut ns. vapaat maat pitävät huolta inhimillisyydestä ja lunnosta, mutta silloin täytyisi olla tasapuolinen ja esim. vaatia Viroa takaamaan venäjän kieliselle samat oikeudet kuin suomenruotsalaisilla on. Samoin voisimme lähettää "puna saareloita" Meksikon lahdelle, Nigeriaan, Tansaniaan jne.


  Putin on saanut jotain aikaiseksi, aivan kuten yksi herra 1920-luvulla Euroopan eteläpäässä ja toinen parikymmentä vuotta myöhemmin hiukan pohjoisempana. Tämä ensimmäinen halusi kekkuloida komeissa vaatteiss, toinen sokaistui onnistumisistaan ja pisti maanosamme totaalisesti remonttiin. Onko Putin samalla tiellä kuin tämä jälkimmäinen. Tuskin on, mutta jos näin on, niin eipä häntä naapurin kannata boikoteilla ja muilla ajaa nurkkaan ja mahdolliseen todelliseen voiman käyttöön. Puolueettomuus on paras turvallisuus tae, sen osoitti Ruotsi, Sveitsi ja Portugali aikoinaan. Jos vertaamme Putinia tähän toiseen nykyajan isoon herraan, niin ei hän ainakaan muutaman maansa kansalaisen takia lähde sotimaan ympäri maailmaa VELKARAHALLA!

  Kannattaa myös ihan vakavasti tutkia faktoja ja pohtia sitä, onko Venäjä nyt demokraattisempi maa Suomi 20 vuoden itsenäisyyden jälkeen tai USA nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäjän demokratiaa on kavennettu. Se on Java fakta ! Ja on Venäjää autettukin sen hajoamisen jälkeen. Eu rahalla korjattiin puolet Pietarin arvorakennuksista, tehtiin puhdistamot sun muut. Vast ikään Suomesta lähti 15 miljoonaa johonkin hankkeeseen, josta Somessa puhutaan kriittisesti.
   Ja Sipeariassa Greenpeace- aktivistit korjaavat alkuperäsikansojen kanssa oligarkkien öljytuhoja.

   Poista
 35. "johonkin hankkeeseen, josta Somessa puhutaan kriittisesti"

  VastaaPoista
 36. Kiitos kommenttiosion käytöstä ja vierailuista! Venäjää on jeesattu melkoisesti, silloin Suomi oli rähmällään sinne. Nyt suunta on toinen. Greenpeace on hölmöjä höynäyttävä busines, joten se siitä. Toivotaan rauhallisia oloja naapuriin. Sotilaat ei aloita koskaan sotaa, sillä he tietävät jo työn puolesta ettei nykysodassa ole voittajia!

  VastaaPoista
 37. http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014091118655994_uk.shtml

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!