keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

TULE APUUN PUTIN! HYVVEE WAPPU WAPINAA JA TOIVOTTAWASTI PIAN NOUSEWAA KAPINAA!

Menneinä päivinä on niitetty sitä satoa mikä vaaleissa kylvettiin. Oli rauhan tekijöitä, ollaan ihmiseksi tyyppejä ja tolkun ihmisiä vaativia. Nyt meillä on enemmän tai vähemmän tolkun ihmisiä ja enemmän tai vähemmän enemmän jäävejä kokouksessa kuin kokouksessa.

Saatiin kuitenkin päätöksiä aikaiseksi: Tontonmäen takaus siirtyi virallisesti kaupunkilaisten suoraan ja pitkään piikkiin. Vastoin asiantuntijalautakunnan yksimielistä päätöstä nuoriso- ja liikuntatoimenjohtaja saa fudut. Lopullisen päätöksen teki hallitus, joka tuskin tietää tuon taivaallista, oman päätöksensä vaikutuksesta. Ilmeisesti kaikkein tietämättömin nuoriso- ja liikuntatoimen tulevaisuudesta on hallituksen valmistelija, jota ei näy ei kuulu. Toisaalta miksi kukaan haluaisi näkyä tai kuulua, kun voi esimiesasemassa siirtä vastuun ja näkymisvelvoitteen muille sekä siinä sivussa kuitata 10 000€ kuukausipalkkaa ja pörrätä palkkarahoilla tahollaan!

 Seuraavaksi sivistyspalvelujohtaja alkaa  ESIMIESKÄSKYTYKSELLÄ suunnitella uutta hallintorakennelmaa, jossa kirjastonhoitaja vastannee jäähallista ja ajellee jääkonetta; museon pomo hoidellee tulevaisuudessa uimahallia ja saa oman uimavalvontavuoronsa. Sivistyspalvelujohtajan omalle kontolle lankeaa bikinit päällä suoritettava liikuntapaikkojen ruohonleikkaus. Kaikesta tästä tulee saamaan läjät silmilleen sivistyspalvelujohtaja, HÄN JÄÄ TAAS KERRAN ESIMIESKÄSKYTYKSELLÄ YKSIN. Mutta yhdelläpä juoksee edelleen kymppitonnin palkka vaikka häviäisi kuin tuoksuton tuhnu Tunisiaan.

Kuntalaisen aivoissa saattaa herätä kysymys: Maksaisitko sinä kadonneelle tuhnulle 10 000€ kuukaudessa? Tuskinpa maksaisit. Toisaalta toisessa yhteydessä, jos joku tyyppi on tosi onneton kokemuksen ja osaamisen suhteen, lienee, jo kuntalain mukaan, paikallaan maksaa hänelle näkymättömyydestä, piilottelusta jne. Kuntalakihan velvoittaa luottamushenkilöitä toimimaan kunnan ja sen asukkaiden parhaaksi. Lain mukaan on siis parempi, että sählä pysyy syrjässä eikä sählää. Kokonaan toinen juttu on se, kannattaako tällaisia tyyppejä pitää palkkalistoilla, kun osaajatkin saavat kenkää.

Tarkastuslautakunnan linjausten mukaan kannattaa pitää, kunhan moka on alle 500 000€. Eli pysytään hyväksytyssä moka/tasearvosuhteessa. Jos moka on kuten Tontomäen  kaupungin maksettavaksi jäävissä takuissa yli miljoona, se voidaan tarkastuslautakuntamatematiikalla jakaa useammalle vuodelle ja päästään taseen vaatimiin puitteisiin. Entäpä miten tähän suhtautuu nuoriso- ja liikuntatoimenjohtajasta aiheutuvat 56 000€ vuosikulut? Tarkastuslautakuntamatematiikalla niihin voi lisätä nuoriso- ja liikuntatoimenjohtajan hankkimat hankerahat. Parhaillaan näitä on Uuteenkaupunkiin tulossa 60 000€. Ei muuta kun ynnäämään rahasummat yhteen ja virittämään sopiva kerroin ja taseraja ylitettiin halutulla tavalla. Ja jos joku tämän kyseenalaistaa, hänhän syyllistyy epä-älyllisyyteen.

Sairaalataistelussa saatiin ainakin osavoitto, siitä kiitos valtuustolle ja siellä istuneille uusikaupunkilaisille vaikuttajille. Toisaalta maamme eriarvoisuus tuntuu oudolta: me taistelemme rahapulassa terveydenhoidon, opetuksen, liikuntamahdollisuuksien jne. puolesta, kun toisten ongelmat ovat akselilla rakennetaanko Guggenheim ja minne plus tehdäänkö Tallinnaan tunneli vai silta.

Eriarvoisuutemme on kuin Ukrainassa, jossa Kiovan herrat kurmoottivat päätöksillään Krimin enemmistöä. Kun katsomme paikallisia ongelmia ja pääkaupungin elostelua, olisiko paikallaan ottaa mallia krimiläisistä? Jos kaikki vakkasuomalaiset hakisivat Venäjän kansalaisuutta, mikä Venäjän nykylakien mukaan on mahdollista, voisimme pyytää Putinilta auttavaa kättä ja waurastua! WAKAWAA WAPPUA!

9 kommenttia:

 1. Hyvä kannanotto. Mutta ei niin paljon pahaa ettei jotain hyvääkin. Hyvää on tietysti se, että KJ ei riehu näkösällä ja pönötä lehden sivuilla. Näin hän ei todennäköisesti ole herkkähipiäinen tutkintapyyntöjen tekijäkään. Viime vaalikaudella noin "hurjasta" blogikirjoituksesta olisi työväentalolla pidetty jo hätäkokous.
  Mitä Putiniin ja Venäjän kansalaisuuteen tulee, ollaan vaan vakkasuomalaisia ja nautitaan sananvapaudesta. Itsehän viime vaalikaudella taistelit senkin eteen.

  VastaaPoista
 2. Valkonen siirtynyt fasebuukiin kirjoitelemaan maailman tilanteista jotka on luettavissa jo iltalehtien sivuilta.

  VastaaPoista
 3. Vakka-Suomen asiat näyttävät olevan ainakin ukis.fi omia uutisia. Myös jotkut poliitikot kirjoittavat sinne.

  VastaaPoista
 4. Satakunnan kansa mielipide sivulla.
  Kokomuslaiset pyytävät apua yhteiskunnalta.
  Nuorilla oikeus oppia työntekoon
  Jos nuorilla jostain syystä ei ole maallia tai kokemusta työn tekemisestä,on sen opettaminen yhteiskunnan velvolisuus ja etu.
  Valtion ja kuntien on tuettava ja kannustettava yläasteikäisiä kesätöhin,jotta nuoret oppivat työn tekoon.
  Kesätöihin voimassa oleva lainsäädäntö hankaloittaa alaikäisten työllistämistä,tämä ongelma voidaan poistaa säätämällä uusi työ laki.

  Kirjoittaa Marju Sjösten
  puheenjohtaja
  Satakunnan Kokomusnaiset
  Pori

  VastaaPoista
 5. Parempi kuin tehtäisiin sellainen laki, jossa sallittaisiin sellaiset pientilat, jossa kaikki työ tehtäisiin käsin, vain hevonen (Suomen hevonen) edustaisi välineineen "konevoimaa". Karja olisi perinne karjaa ( lehmät kyyttöjä, kanat ja lampaat alkuperäsirotuisia myös). Kotiteurastus olisi sallittua, käsityö kunniassa ja suurtilalliset vankilassa.

  VastaaPoista
 6. Aivan. Hyvää vappua edelleen!
  JAa

  VastaaPoista
 7. Kiitos käynneistä ja kommenteistanne! Vaatimattomassakin linkkiportaalissa kuuluu olla linkkejä. Pahoittelen, jos se, että kerron moisesta, häiritsee jotakin. Sen uhallakin kehotan käymään lukemassa Harton hienoa puhetta: http://ukis.fi/2014/05/01/harto-forssin-puhe-vakaumuksensa-puolesta-kuolleiden-haudalla-1-5-2014/!

  VastaaPoista
 8. Jos seuraava pääministeri on nato/eu intoilija, niin suomi on aivan hukassa, tarkoittaa suomea viedään kuin laskiämpäriä( Stubelointia)

  VastaaPoista
 9. Se on LOPPU nyt!

  Joo lopetan VALKOSEN JA FORSIN palstojen lukemisen,täällä vain jahkaillaan samojen asioitten kanssa vuodesta vouteen.

  Hyvää kesää kaikille.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!