tiistai 1. huhtikuuta 2014

TARJOLLA TIETOA, KESKUSTELUA JA MUUTAKIN

Sattui aikoinaan niin, että Juhan kanssa puhelimessa väittelimme eräästä uutisesta, sen taustoista ja tulevaisuuden vaikutuksista. Keskustelun myötä äänen voimakkuus kohosi ja niinpä taustalta todettiin: ”Kello on kaksitoista yöllä ja aamulla pitää lähteä töihin, joten olkaa hiljaa, että täällä saa nukkua!” Puhelu oli ympäristötekijöistä ja kellonajasta johtuen pakko lopettaa. Niinpä siirryimme tekstiviesteihin. Niiden hankaluuden vuoksi Juha kehotti minua menemään tietokoneelle ja lähetti keskustelun kohteena olleesta uutisesta nettilinkin. Minä vastasin omaa näkemystäni tukevalla uutislinkillä ja pian olimme lähettäneet puolin ja toisin lukuisia eri uutistoimistojen linkkejä.

Vastaavanlaisen viestinnän helpottamiseksi Juha loi oman nettisivun, jossa keskustelimme tietoa toisillemme tarjoten. Näin kaikki alkoi ja aika kului, kunnes tuumimme, että linkkimme ja tietomme saattaisivat kiinnostaa muitakin, niinpä nyt on tarjolla:

http://ukis.fi/

Tarjolla mm.:

Uudessakaupungissa paljastui jopa 4 hehtaarin kokoinen luvaton kaatopaikka keskellä kaupunkia

 

ja 

Viikon keskustelu


Viikon 14/2014 keskustelun avaus!

 Seppo Nikula: Tavoitteet ajan tasalle

 

ja

 

Viimeinkin tekonurmi Uuteenkaupunkiin: 


Pallokerho hankki tekonurmen- kaupunkilaisten rahat säästyvät

 

 

24 kommenttia:

 1. On tuo vaan uskottava, vaikka onkin aprillipäivä. Miten nuo päivittyyy? Eikö siinä pidä olla koko ajan hommaa ? Mainostajat kin voivat kiinnostu...

  VastaaPoista
 2. Mitä maksoitte?????

  VastaaPoista
 3. No voihan. Mitä jäbät duunailee. Hei, ei kai omista sivuistaan tarvitse maksaa, ne vaan duunataan. Ehkä taiteellista vaikutelmaa voi vielä kehitellä, ehkä Valkonen antaa punaista tai jotain. Mutta ajan kanssakaikki kehittyy...

  VastaaPoista
 4. NE TOIMIVAT MYÖS ÄLYPUHELIMESSA JA AUTOMAATTISESTI IHAN JA JOPA SELKEÄSTI.
  EI HUONO, EI HUONO. YLLÄTYIN KOVASTI JA SIELLÄ MUOTOILU VASTA PÄÄSEE OIKEUKSIINSA.
  SUOSITTELEN.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kommentti, joka kertoo tekijästään jotain. Miksi itse kommentoit?

   Poista
  2. Ihmetytti vaan, miksi pitää kommentissaan huutaa. Ihan vaan tiedoksesi, että isoilla kirjaimilla kirjoittelu on yhtä kuin huutamista.

   Poista
 5. Kyllä kaupungilla rahaa on, kun on varaa heittää 5000eur johonkin "messutapahtumaan", josta ei ole edes mitään konkreettista esittää.
  http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20142498-18.HTM

  Taitaa olla hyvä veli toimintaa parhaimmillaan?

  VastaaPoista
 6. Kun U:gissa oli Puutuotealan kehittämiseen tähtäävät messut, kesällä 2013. Oli kuulemma pirun vaikea saada edes paikkaa. Kuitenkin näytteilleasettajana oli sentään Rautia, jonka nokkamies on arvostettu yrittäjä.
  Mitään rahaa ei ei edes kai kaupungilta yritetty saada.

  Tapahtuma oli ja meni, väkeä vaelsi jne. Mutta nyt kaupunki antaa 5000 euroa jollekin Keskustaa lähellä olevalle porukalle. En voi oikein asiaa ymmärtää.
  Oletteko muuten ylipäänsä ymmärtäneet miksi maanviljelijät ovat hiljaa ja tyytyväisiä, juuri nyt?

  Niillä saatana mene hyvin !!!!

  VastaaPoista
 7. Firman hallitus ja toimitusjohtaja sama mies eli Jano Ihala, varajäsen isä Tarmo.
  Yhtiön toimialana on liikuntapaikkojen hallinnointi, markkinointi ja konsultointi, henkilöstön vuokraus sekä muu laillinen liiketoiminta.

  VastaaPoista
 8. Kuuluu huhua, että paikalliselle linssiludepoliitikolle oltaisiin junailemassa duunipaikkaa kaupungin palkkalistoille. Onkos kukaan muu kuullut asiasta.

  VastaaPoista
 9. http://www.iltalehti.fi/hullumaailma/2014032418151311_hu.shtml

  VastaaPoista
 10. Kiitos vierailuistanne ja viesteistä! Meillä ei ole kaupallisia tavoitteita tai taloudellinen hyöty mielessä, mutta luonnollisesti, tasapuolisuuden nimissä, myös yrittäjät voivat välittää sanomansa Ukis.fi:n kautta.Joukolla tästä tulee muutenkin hyvä! Onpa mielenkiintoinen tapahtuma, käykääpä vilkaisemassa linkkejä!

  VastaaPoista
 11. Kannattaa varmaan keskittyä paikkakunnan uutisiin koska netti on täynnä sivustoja jotka kerää ja tarjoaa uutisia Suomesta ja maailmalta paremmalla käyttöliittymällä. Se tarkoittaa kylläkin toimitettuja uutisia sillä mihinkäs täällä linkität. Lisäksi kannattaisi miettiä sitä kuka sivulle tulee ja mitä siellä tekee tai mitä hakee. Jotta sivusto ei olisi pienen piirin pistäytymispaikka, se pitäisi löytyä googlaamalla esim sanat "uutisia+uusikaupunki". Hakukoneoptimointi, web-design ja värioppi ovat asioita joista kannattais jonkun alan harrastajan kanssa jutella. Monella nuorella on noi asiat hyvin hanskassa ja muutamalla satasella saatte hienon portaalin. Ja vielä vinkiksi; varimaailman voi varastaa hyvällä omallatunnolla.

  VastaaPoista
 12. Kiitos palautteesta. Ukis.fi ei ole kaikille kaikkea eikä sellaiseksi voi edes tulla -ei edes rahalla. Systeemi wörkkii ihan harrastepohjalla. Rahalla toki saisi monta kivaa asiaa, mutta kun ja mutta. Siis testauspohjalla edetään. Jos ukis.fi- sivuilla on jokin toiminne ns. malfunction tilassa, niin niistä olisi kyllä mukavaa saada palautetta. Eli toimiiko esim. linkit ja haut älykännykässä, tietokoneessa ja tabletissa?

  Mitä tulee ukis.fi:n näkyvyyteen, niin Roomaakaan ei rakennettu muistaakseni päivässä. Keskiverto-omakotitalon rakentamiseenkin tarvitaan 3000 työtuntia. Ja, Ukis.fi ei ole vielä edes kahta päivää "vanha". Näppärimmät toki löytävät hakukoneista, kuinka vanha ukis.fi on todellisuudessa. No, ukis.fi kehittyy joka päivä- suuntaa ei vielä tiedä. Katsotaan, tuleex täst yhtä mittä.

  Mutta kiitos palautteesta, jonka takaa varmaankin löytyy jokin www-alaa tunteva ja hyvä niin. Vuonna 1996 ensimmäiset www-sivuni tehneenä saatan ajatella kuitenkin näitä www-asioita hieman toisin kuin nämä itseäni nuoremmat harrastajat.
  Tommottis.
  JAa

  VastaaPoista
 13. Ei sitten enää ole minkään pienen piirin jutska kun laitette ukariin ja vakkariin mainoksen sivustanne. En ole nähnyt ainakaan vielä mainoksia.

  VastaaPoista
 14. Kävinpä kommentoimassa...lähinnä kyselemässä

  VastaaPoista
 15. Kuka on päätoimittaja. En löytänyt sivuilta.

  VastaaPoista
 16. Päätoimittaja on Java Valkonen.
  JAa

  VastaaPoista
 17. Katainen toivoo, että Ukrainan kriisi ratkeaa. Se on jotain se...

  VastaaPoista
 18. Kiitos kommenteista ja käynneistä! Onneksi meillä ei ole Kataista vaan Veera Kaitanen!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!