maanantai 21. huhtikuuta 2014

TODELLISEN TYÖN KUNNIOITUS JA SILLÄ TIENAAMINEN ON HÄVINNYT SUOMESTA!

Jos todellinen työ olisi hauskaa, herrat tekisi sen - näin sanoitti Repe Helismaa joskus taannoin. Tuolloin herrat teettivät todellista työtä muilla ja jossain se tapahtui jopa kohtuullisella palkalla. Tuolloin meillä oli selkeä kapitaaliporukka, omistava luokka. Entisajan patruunat tienasivat työläistensä työstä ja asuivat heidän keskellä. Parhaimmillaan kuten esim. Mäntässä parhaimmillaan yhteiselo oli harmonista ja molempia osapuolia hyödyttävää.

Aikoinaan kaikki hoksasivat tarvittavan tehtaita, niiden työntekijöitä ja näin syntynyttä vientiteollisuutta. Vientiteollisuudella Suomi nousi varsin yltäkylläiseksi hyvinvointiyhteiskunnaksi. Kaikki tajusivat Suomen tarvitsevan vientiä, tuottava työ ja työvoima oli valtiovallan erityisessä suojeluksessa. Aikoinaan menestyviä paikkakuntia kehitettiin työväestön ja pääomapiirin puolueiden yhteistyöllä. Välillä yhteistyö oli melkoista vääntöä ja yleislakkoilua, mutta tuolloin Suomi nousi ja kehittyi, niin että kaikki kansanosat pääsivät nauttimaan maan taloudellisesta kasvusta.

Voidaan pohtia, miksi Suomi ajautui nykyiseen todellista työtä väheksyvään tilaan vaikka ns. pääomapiirien kuin työväen puoluetta jatkoivat ja jopa tiivistivät yhteistyötään aina valtakunnan tasolla saakka. Kävi vain niin, että ensin patruunavetoisista yrityksistä tuli kasvottomia rahoituspiirivetoisia yrityksiä. Kun politiikassakin työtä tarjoavat rehelliset porvarit jäivät paitsioon yhdessä rehellisten duunareiden kanssa, saimme päättäjiksi tavallisen kansalaisen todellisuudesta tietämättömien ja sitä ymmärtämättömien joukon.

On murheellista kuunnella Saarikankaan, Matomäen ja Sirkka Hämäläisen kommentteja siitä mitä on tehty ja etenkin siitä, mitä tulisi tehdä. Kun heidän näkemyksiinsä liitetään tavallisten, todellista työtä tuntevien, duunarien näkemykset, voidaan todeta nykymenon olleen äärettömän kaukana siitä, mitä Suomessa pitäisi tehdä. Vallassa istujat ovat unohtaneet sen, että Suomi elää ja vaurastuu viennistä - vientiteollisuutemme on jäänyt sijoittajien ja byrokratiasta elävien hyysäyksen jalkoihin.

Vallassa olijoiden tietämättömyys voidaan todeta muutamalla heidän munauksensa esiin otolla. 2008 Kemijärven sellutehdas lakkautettiin, vaikka tehdas oli tuolloin kannattava. Kun katsotaan nykyistä pitkäkuituisen sellun kysyntää, voidaan lakkautus päätöstä pitää tietämättömyyden huippuna. Valtakunnan vaiettu totuus on se, että nyt em. sellulla on myyjän markkinat. Siksipä Kemijärven sellukoneet jauhavat sellua vielä tänäkin päivänä - paikka on Kanada ja Quebec. Jos se lohduttaa ketään, niin tuota virhearviointia eli Kemijärven sellutehtaan sulkemista esitti jo 1995, sittemmin ruotsalaistunut, Nalle-poika.

Toinen päättäjien selkeä mokaus on telakkateollisuutemme totaalinen tuhoaminen. Tämä alkoi jo aikaisemmin, mutta viimeisen sinetin telakkateollisuutemme listimiseksi antoi istuva hallitus. 50 miljoonan euron tuella, telakkamme olisivat yhä olemassa, niiltä jo tilattuja, sittemmin peruttuja, laivoja tekisi 20 000 telakkatyöntekijää. Minkälaiset verotulot valtiomme menetti em. töppäyksen myötä ja kuinka isot työttömyyskorvaukset ja muut avustukset jäivät valtion sekä kuntien maksettaviksi? Valtiovallan taholta ei olisi tarvinnut tehdä muuta kuin käyttää järkeä ja turvata suomalaisen duunarin työn kilpailukyky hänen omassa maassaan.

Viime vuosina harrastettu ja edelleen yhä älyttömämmäksi muuttuva alkoholipolitiikka on surkeuden huippu. Verotuksella on hävitetty satoja suomalaisia panimotyöpaikkoja. Samalla oluen ja muun alkoholin tuonti sekä katukauppa kasvaa kasvamistaan. Myös tupakasta saattaa tulla, hallituksen kaavailujen myötä, uusi pimeän katukaupan tuottoisa artikkeli.

Hallitus laski määrätyn sektorin verotusta siinä toivossa, että Suomeen saataisiin lisää yrityksiä ja työllistäjiä. Samalla nostetaan yritysten käytännön kuluja jo kallista polttoaineverotusta ja energiaverotusta. Pitäisi valtakunnan huipullakin ymmärtää se, että jokainen yritys maksaa mielummin veroa hyvästä tuloksesta kuin nollaveroa nollatuloksesta. Energia- ja polttoaine verojen ratkaiseva laskeminen, lisäisi välittömästi yritysten tuottoa, kykyä työllistää ja maksaa veroja. Samalla tavallisten kansalaisten elintaso ja kulutus lisääntyisi. Tämä loisi välittömästi työpaikkoja nyt riutuvan kaupan ja palvelutarjonnan suunnalle.

Kaiken surkeinta on hallituksemme onneton aluepolitiikka. Vihtiin tms. ei saa rakentaa Ideaparkia, jottei pääkaupunki kuole. Turkuun ja Raumalle ei riitä telakkatukia, mutta pääkaupungin telakalta valtio ostaa laivan, joka mitä todennäköisemmin seilaa akselilla Brasilia-Alaska. Kun muualla Suomessa taistellaan sairaaloiden ja olemassaolon puolesta, on pääkaupunkimme suurimmat ongelmat julkisten rakennelmien satojennmiljoonien eurojen remontit, tunnelin rakentaminen Tallinnaan ja tehdäänkö Guggenheim vai ei.

Pääkaupungin hyysäämisen ymmärtäisi, jos se tukisi kansallista varallissuutta kasvamaan tai oli selkeä satsaus vientitulojen kasvuun. Totuus on kuitenkin se, että pääkaupunkimme on vain mitään tuottamaton hallintokeskus, muiden työstä hyötyvine sijoittajaketkuineen. Tämä luuserien laakso on kuin verta imevä vampyyri Suomi-neidon kurkussa.

Nyt tämä meno on mahdollista katkaista, sillä kaksi politiikkamme merkittävintä puoluetta valitsevat puheenjohtajat. Jotta Suomessa saataisiin muutos parempaan aikaiseksi, täytyy valtakunnan johtoon saada ihmisiä, jotka tuntevat kansan, sen elämän, työn teon, työn tarjonnan ja suhtautuvat tasapuolisesti koko maahan koko Suomen parasta ajatellen. Erityisen tärkeitä puheenjohtajavalinnat ovat viennistä eläville paikkakunnille, kuten Uudellekaupungille!

21 kommenttia:

 1. Valkonen se jaksaa jatkuvasti pilkkiä

  VastaaPoista
 2. Asiaa kirjoittaa. Sääli että Javan juttuihin asennoidutaan aina negatiivisesti. Edellinen pilkkikommentti on hyvä osoitus siitä. Olisi mukava nähdä pilkkujen omat näkemykset. Ei taida löytyä.

  VastaaPoista
 3. En minäkään ymmärrä mitä Javan kirjoituksella on pilkkimisen kanssa tekemistä.

  VastaaPoista
 4. Joo, mutta se Guggenheim auttaa Ugia. Se on kannatettava kaikin puolin.

  VastaaPoista
 5. Sen verran on sanottava, että Vapaavuori torppasi Sukarin Vihti- hankkeen. Ja hyvä, että torppasi. Kyse oli ympäristö- ja liikennepoliittisista syistä.

  VastaaPoista
 6. Mitä Java.puuttuu Demareiden ja kokoomuksen asioihin

  VastaaPoista
 7. Puolueiden asioihin on jokaisella kansalaisella oikeus puuttua. Puolueet ovat verovaroista maksettavan puoluetuen avulla olemassa.

  VastaaPoista
 8. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Vapaassa maassa vapaa keskustelu lienee sallittua vaikka kyse olisi vapautetuista rikollisista, Eiköhän Vihdin Ideaparkin torppaamisen ainoa syy ollut meidän pellemetropoliin sijoittaneiden sijoitusten turvaaminen. On käsittämätöntä, että ministeri puuttuu yhteen hankkeeseen niinkin voimakkaasti kuin puuttui. Olisi puuttunut näihin propellivoimaloihin tai hiilen tuontiin, jos vihreät arvot tai ympäristön tila edes jotenkin kiinnostavat! Nyt jääkiekkoa!

  VastaaPoista
 9. Täysin järjettömiä nuo Sukarin kauppakeskukset. Kaupunkikeskuksia tulisi elvyttää, se on ekologisempaa. Myönnä Java edes tämä.

  VastaaPoista
 10. Kiitos vierailuista ja näkemyksestäsi! En missään nimessä kannata ideaparkkeja, Minä vaan ihmettelen sitä, miksi ministeri puuttui tällaiseen yksittäiseen asiaan. Eikä ideaparkeista tai vastaavista kannata murehtia, ne katoavat kaupan murroksen myötä kymmenessä vuodessa. Ihmisten asuinympäristöjä tuli kehittää tasavertaisesti niin, että ihmiset voisivat valita haluamansa asuinpaikan ja asumistyylin.

  VastaaPoista
 11. Kyllä Java asialla oli linjausvaikutus eli minkälaista kaavoitusta ja minkälaisille alueille sallitaan tai halutaan osoittaa. On selvää, että Vapaavuoren linjaus oli ekologisesti tarkoituksenmukainen. Nimenomaan taajaamiin tulee rakentaa jotain noin hullumaista. Eli kun on ensimmäinen laatuaan niin on kuten ao hanke. Ja hyvä muistaa millä postilla Vapaavuori tuolloin oli.

  TimoAJ

  VastaaPoista
 12. Kiitos käynneistä ja kommentista! Kyseessä ei ollut ensimmäinen hanke. Ministeri heräsi vasta kun pääkaupungin pääomapiirien sijoitukset olivat uhattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timo AJ on oikeassa. Kukaties Javakin osittain (Vapaavuoren suhteen). Joka tapauksessa liikennevirrat olisivat menneet kaupungista poispäin. Kai sillä vaikutuksensa olisi ollut kilpailijoihinkin- Mutta silloisella asuntoministerillä oli todellakin ekologisen linjan mukainen visio, jopa Vihreän liiton mielestä.
   Kyse oli kestävän kehityksen mukaisesta kaavaratkaisusta. Mitä vähemmän edestakaista yksityisautoilua sen parempi. Se on hyvä muistaa myös U:gin maankäyttösuunnitelmissa.

   Poista
  2. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Miksei po. liikenteeseen puututtu silloin, kun muut kaupungin olivat tyhjetä ja jotkut tyhjenivät? Miksi Lempäälän Ideaparkki hyväksyttiin? Entäpä Zeppeliini? Katsopa ketkä hyötyivät näistä. Pitääkö viisimiljoonaa ihmistä siirtää yhteen kolkkaan ja ruokkia ne jollain Siwalla? Ihmisen perusoikeus on asuinpaikan ja asuintavan valinta, tämä demokraattisen yhteiskunnan on kyettävä takaamaan.

   Miksei ekoloogista ajattelua uloteta kaupunkilaisten kakkosasuntoihin, veneilyyn, ulkomaanmatkoihin tai luontoa tuhoaviin ökyharrastuksiin? -Ai niin, ökyt eivät voisi näistä hyötyä tai heidän elämänsä muuttuu ikäväksi!

   Poista
 13. Mielekiintoista, kun saksa teki päätöksen ydinenergista luopumiseksi, niin joudutaan kivihiilen käyttö lisämään ja uusituvan energian kayttöön ottoa ei saksan talous ei kestä.
  Kirjoitti lehti.Kaikkea ne viherpiipertäjät saavat aikaan sama suomessa, eli kivihiilen käyttö on edullisempaa kuin turve vaikka saastutta vähemmän kuin kivihiili, kiitos vihreitten.

  VastaaPoista
 14. Jorma Aaltonen, kakkosasunnon vastentahtoinen omista ja23. huhtikuuta 2014 klo 7.40

  Eiköhän nuo turveasiat ole koko valtioneuvoston kontolla.
  Nyt on olemassa jo laki ns. jättimarkettien kaavoituksesta. Ja mitä noihin mainittuihin muihin asioihin tulee, se on demokratian hinta ja luonnolta pois. Koko talousjärjestelmä toimii jatkuvan talouskasvun ja pidäkkeettömän tavarantuotannon ideologialla. Luontoa ei ole hinnoiteltu mukaan. Kaiken kaikkiaan joudutaan myöntämään, että yksilönvapauden mykerössä ei ole enää montaa terälehteä jäljellä. Väestötiheyksien kasvaessa vapauden unelmista on ollut pakko toinen toisensa jälkeen luopua. Nyky-yhteiskunnan kansalaisten elämä syntymästä hautaan on lukemattomien säädösten kahlitsema. Kuten tiedetään, jää jopa yleisellä ja yhtäläisellä äänioikeudella koreileva edustuksellinen demokratia parhaassakin tapauksessa todellisen kansanvallan kalpeaksi varjoksi.

  VastaaPoista
 15. JOO Uusikaupunki hyöty myös rakensi PYHÄMAAHAN oman DEMARIEN GUGGENHEIMIN ja nyt rahoo tulloo ettei tiijetä mihinkä oikein sijoitetaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai demarit sitä yksin pystyneet päättämään?

   Poista
 16. Tunnen jokseenkin tarkkaan tapauksen Kiinteistö Oy Pyhämaan Pientalot. Olen myös täysin varma, että pyhämaalaisen demarin aloite ei tarkoittanut sellaista lopputulosta mikä sinne syntyi. Sokea luottamus esittelijään, ja esittelijän luottamus rakennusliikkeeseen takasi lopputuloksen.

  VastaaPoista
 17. Mitä hemmettiä demarit sitten tarkoitti? Niin asia ajettiin ettei muut suunvuoroa saaneet. Sitä ei tietenkään tarkoitettu että jäävät myymättä. Rakentamista kyllä ajettiin viimeisen päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En enää jaksa käsitellä tuota Tontonmäen asiaa. Siinä tehtiin niin monta virhettä matkan varrella. Pahin oli hankkeen antaminen yhdelle rakennusyhtiölle ilman kilpailutusta.

   Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!