lauantai 3. toukokuuta 2014

PELASTAAKO PUTIN NATOSOPIVAN SUOMEN ERIARVOISUUDELTA?

Kaavailtu sote-esitys sisältänee Suomen historian suurimman demokratian alasajon. Viidelle keskukselle annetaan päätösvalta ja 60% sotealueidesnsa rahoista. Tämän käsittämättömyyden ovat hyväksyneet myös oppositojohtajat. Tätä vasten on naurettavaa puhua Venäjän epädemokraattisuudesta. Meillä on vallassa juntta, joka käyttää valtaa vähät välittäen kansan tarpeista ja sen positiivisesta tulevaisuudesta.

Tämä juntta on ujuttanut omat tyyppinsä vallan huipulle. Sieltä pedataan härskisti etuja ruohonjuuritasolla toimiville kollegoille ja loisiville raharikkaille, samalla tuottavaa työtä tekevältä kansalta vaaditaan vyönkiristystä ja pidempiä työuria. Hyvänä esimerkkinä etujen lakisääteisestä petaamisesta ja kaiken huippuna voidaan pitää viimeviikolla julkaistua uutista, jossa 150€ riita aiheutti lähes 50 000€ oikeudenkäyntikulut.

Kun vallassa olijat vaativat kansaa elämään niukemmin, samalla ökyt ahneuksissaan vievät kansalta viimeisenkin mahdollisuuden ihmisarvoiseen elämään. Suomeen on luotu ihmeellinen systeemi, jossa vierasmaalaiset halpatyöntekijät, vaihtamalla työpaikkaa pariviikon välein, kiertävät paikasta toiseen. Kaiken huippu on se, kun valtiovalta petaa verovaroista kustannetavia töitä ja tilauksia kyseistä toimintaa harjoittaville yrityksille.

Terveyspalvelujen yksityistämisen varjolla jätetään mm. työnsä hyvin tehneet ja veronsa maksaneet ikäihmiset veroparatiisiyhtiöiden armoille. Kyseenalaisen hoidon lisäksi veroeuromme vilahtavat usein veroparatiiseihin. On siis paikallaan kysyä: Näinkö luvattiin vaaleissa? Äänestivätkö ihmiset itselleen köyhyyttä, kurjuutta ja pienelle valtajuntalle rikkautta? Huijattiinko kansaa ja huijataanko kansaa edelleen?

Oma lukunsa on pääkaupunkiseutumme posketon hyysäys. Pitää muistaa, että Suomen teollinen tuotanto tapahtuu pääsääntöisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Silti rahaa syydetään naurettavaan metropoliimme: Valtionyhtiö kaavailee pilvenpiirtäjää, suunnitellaan Guggenheimia, pohditaan tehdäänkö silta vai tunnelli Tallinnaan. Samaan aikaa siellä, missä näiden pääkaupunkiseudun ökyjen loisimat eurot tienataan ja hallintoheppujen palkat maksetaan, taistellaan sairaaloiden, ihmisarvoisen vanhuuden ja kelvollisten elinolosuhteiden sekä lapsuuden puolesta.

Kun vertaamme Krimiä ja kehäkolmosen ulkopuolista Suomea, voimme todeta olevamme samassa tilanteessa kuin Krimin valtaväestö; joskin olemme vailla vahvaa puolustajaa - MEILTÄ PUUTTUU OMA PUTIN! Katsokaa Vapun meininkejä: Pommit lentävät, ministerit saavat ennen kuulumatonta palutetta, poliisi hakkaa rauhallisia mielenosoittajia jne. Suomi on jakautumassa kahtia. Olemmu kuin Krimillä vailla Putinia vai kuljemmeko kohti 1918 tilannetta?

Mediamme unohtaa USA:n valheet, tempaukset, sodat ja hädän, jonka se natosopivine kumppaneineen on levittänyt miljoonille ihmisille. Natosopiva mediamme ylistää, jos joku nousee venäläistä teollisuutta vastaa. Suomen valtio jopa tukee tällaista henkilöä. Samalla natosopiva media unohtaa esim. USA:n miehittämättömien lennokkien iskut, jotka lähes päivittäin kylvävät kuolemaa kymmenille siviileille. Natosopiva media ja sen esiinnostamat natosopivat tyypit korostavat EU:n ja Naton olevan oikeassa, mutta unohtavat aina tavallisen suomalaisen ja tasapuolisen tiedottamisen.

Kaikki tietävät, että Venäjään kohdistuvat pakotteet kohdistuvat eniten Suomeen ja suomalaiseen työläiseen sekä hänen maksamistaan veroista riippuvaiseen, sairaaseen, vanhukseen ja lapseen. Onko tälle natosopivalle toiminalle vaihtoehtoa? - Onhan sille! Jos katsoisimme puhtaasti Suomen ja suomalaisten etua, me antaisimme muun EU:n kaikessa rauhassa boikotoida Venäjää ja työllistäisimme suomalaisia paikkaamalla EU-boikotin Venäjälle aiheuttamaa vientivajetta. Mutta näin ei saa sano, sillä se ei ole natosopivaa.

Meidän mediaa ja päättäjien keskusteluja hallitsevat kaikki muu paitsi Suomen ja tavallisen suomalaisen etu. Määrätty juntta haluaa pitää vallan itsellään ja heidän taustajoukot tukevat tätä, jotta heidän ylivertainen loisasemansa Suomessa säilyisi. Kannattaa pitää mielessä, että Suomen kansantalouden kannalta II-divisioonan puumailalla pelaavasta jääkiekkoilijasta on enemmän hyötyä kuin juristista, joka tienaa mitään lisäarvoa maallemme tuottamatta 100 000€ kanavoiden tämänkin veroparatiiseihin. Tällainen on natosopivan tiedotuksen ja demokratian Suomi.

Kun vielä todetaan, että pian Suomen pääministerinä saattaa heilua em. negaatioiden edistämiseen pyrkivä tuomittu rikollinen, on tavallisen suomalaisen aihetta kääntyä kohti itä, ottaa hattu kouraa ja esittää pyyntö: AUTA MEITÄ PUTIN, DAVAI, DAVAI!

Venäjän uusien lakien mukaan esim. vakkasuomalaiset saavat helposti venäjän kansalaisuuden. Jos joukolla teemme näin , olemme Venäjän suojeluksessa. Samalla tuvaamme maakuntamme suvereenin päätösvallan, säilytämme sairaalamme, voimme kehittää vanhustepalveluita, opetusta, liikuntapaikkoja jne. Kaikki on vain siitä kiinni, että natosopivuuden sijaan ajattelemme omaa etuamme ja toimimme sen mukaan.

Venäjän alaisuudessa toimiva vakkasuomalainen suvereeni demokratia takaisi päätöksenteon pysymisen täällä. Energiamme tulisi huomattavasti edullisemmaksi. Se parantaisi ratkaisevasti teollisuuden toimintaedelletyksiä Vakka-Suomessa. Omalla tullipolitiikalla voisimme rikastuttaa Vakka-Suomea myymällä kohtuullisen hintaista alkoholia ja tupakkaa myös kantasuomalaisille. Ilmeisesti geopoliittisin asemmamme vuoksi saisimme Uuteenkaupunkiin merkittävän sotilastukikohdan piristämään elinkeinoelämäämme ja takaamaan alueellisen koskemattomuuden sekä riippumattoman verotusoikeuden.

Itsenäisenä osana Venäjän federaatiota säästyisimme maksamasta loputonta metropolialueen rakentamista. Meidän ei tarvitsisi kustantaa kohtuuttomat edut itselleen pedanneiden ammattikuntien härskiä loisimista tuottavaa työtä tekevien sekä sairaiden, vanhusten ja lasten kustannuksella. On paikallaan pohtia asioita ilman natoriippuvuutta ja mahdollisesti yhtyä Juicen sanoihin: TULE APUUN VANJA!!

17 kommenttia:

 1. Anonyymi3. toukokuuta 2014 8.06

  Se on LOPPU nyt!

  Joo lopetan VALKOSEN JA FORSIN palstojen lukemisen,täällä vain jahkaillaan samojen asioitten kanssa vuodesta vouteen.

  Hyvää kesää kaikille.
  Älä lopeta täältä hyvää tietoa

  VastaaPoista
 2. Hyvä kirjoitus javalta, entäs israelin toimet???

  VastaaPoista
 3. Java on kommunisti. Kuvasi vappuna punikkien haudalla, mutta kokoomuslaisen juontamaan lakitukseen hän ei tullut kameroineen.

  VastaaPoista
 4. Onko kommunismisssa joku vika? Mitä taas tulee Toivon lakitukseen niin pidän varsin tarkoitushakuisena sitä toimituksen työtä, että avauspuhetta lähdetään oikomaan samassa lehdessä kuin osa puheesta julkaistaan.
  Koska muuten Java alatte myydä mainoksia? Täältä tulee sitten niitä kun mainoshommat alkaa.

  VastaaPoista
 5. Jokaisen päättäjän pitäisi ajatella, miten suomi pärjää tulevaisuudessa kansana, eikä luokitella kuka kuuluu oikeistoon tai vasemistoon, minulla ainakaan ei ole ajatuksena ajaa kansan kahtia jakoa.
  Ketuttaa vain jos oman kansan suusta viedään leipä ja ollaan valmiita se antamaan rajojen ulkopuolelle, en sitten tiedä onko tämä vasemistolaista tai oikeistolaista ajattelua. Lukijat päättäköön

  VastaaPoista
 6. Matti putkonen kirjoittaa turkulaisessa kirjoitti 3.5.2014 klo 21.10

  Valtion budjetissa on varattu satoja miljoonia euroja tuulivoiman syöttötariffeille. Syöttötariffit turvaavat veronmaksajien piikistä tuulivoimayrityksen voitot. Jokainen tuulivoimalla tuotettu kilowattitunti maksaa suomalaisille veronmaksajille 4–6 senttiä 12 vuoden ajan!

  Mikäli suomalaiset europarlamentaarikot ja ministerit olisivat olleet hereillä ja ilmoittaneet, ettei Suomi hyväksy EU:n ilmastopoliittisia tavoitteita, niin sähkön hinta olisi halvempi ja budjetissa olisi varaa lapsilisien ja työttömyysturva tason säilyttämiseen.

  Yhdistelmälupadirektiivi edellyttää, että lapsilisät ja koko suomalainen sosiaaliturva on ulotettava koskemaan maassamme työskentelevien EU-maiden keikkatyöntekijöiden ulkomailla asuvia perheitä, joiden lapset eivät ole koskaan asuneetkaan Suomessa.

  Suomen kokoisella pienellä maalla ei ole varaa maksaa lapsilisiä ja sosiaaliturvaa muiden EU-maiden kansalaisille. Lapsilisät ja muu sosiaaliturva on ansaittava, ja vähintään kolmen vuoden kokoaikaisen työskentelyn pitäisi mahdollistaa näiden etuuksien maksaminen.

  Muutoin suomalaisten lapsilisät ja sosiaaliturva joudutaan leikkaamaan kymmenesosaan nykytasosta ja lyömään se lopullinen naula hyvinvointivaltion arkkuun.

  VastaaPoista
 7. Kiitos vierailuista ja kommenteista! Jos ihminen on antanut henkesä lähimmäisten ja jonkun asian puolesta, on hän silloin antanut kaikkensa ja ansaitsee meidän kaikkien kunnioituksen. Vakaumuksensa puolesta henkensä antanut ihminen on hyvä esimerkki epäitsekkyydestä, välittämisestä ja yhteisöllisyydestä, josta sopisi ottaa oppia näinäkin aikoina. Mitä 1918 ja sen jälkeisiin tapahtumiin tulee, suosittelen Harton puheen lukemista: http://ukis.fi/2014/05/01/harto-forssin-puhe-vakaumuksensa-puolesta-kuolleiden-haudalla-1-5-2014/

  Mitä tähän toiseen Vapputilaisuuteen tulee, 130 cm korkean patsaan lakittaminen saattaa olla suuri fyysinen savutus kokoomuslaiselta lakittajalta, mutta ei se uutiskynnystä sentään ylitä. No tuo oli ikevyttä kenttä vinoilua. Jos olisin tapahtumasta tiennyt ja puheen saanut, olisi niistä tehty juttu tasapuolisuuden nimissä. Kotonani paukahti Vapun alla108 metrin syvyydessä ollut porakaivopumppu, joten sekin vaikutti ohjelmaan ja ajan seuraamiseen.

  Ukis.fi on harrastustoimintaa, emmekä ole kaavailleet isommin mainoksia. Kiitos kiinnostuksesta!

  VastaaPoista
 8. Laskelmieni mukaan tuki tuulivoimalle yhteisistä varoista noin 300miljoonaa.
  Nyt niitä lupia haetaan jokapuolelle ja tukieurot nousee mistä tinkitään????

  Voitko sinä java kerto, kun sinulla nuo hoksottimet pelaa paremmin kuin keskivertoihmisellä

  VastaaPoista
 9. En ole Java mutta tuohon tuulivoimaan kommentoin silti. mistä tinkitään???? Tingitään kuten ennenkin eli lapsilta, vähavaraisilta, vanhuksilta ja niiltä, joilla ei ole voimia puolustaa omia etujaan. Nyt alkoi jo lapsilisien leikkaukset. Onko niistä koskaan aikaisemmin suoraan leikattu kuukausimäärästä niin ei muistini mukaan ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pienenee vielä leikkausten lisäksi edelleen joka vuosi kun ei tehdä indeksi korotuksia.

   Poista
 10. Hennala kirjoitti 4.5.2014 klo 08.56

  Miksi Forss et sanonut mitään Mauno Vannaksen toiminnasta Lahden Hennalan vankileirin lääkärinä, missä toimessa hän osoitti erityistä julmuutta. Mahdettiinko hänestä puhua Toivo patsaalla pidetyssä puheessa?
  Tämä tieto olikin minulle uutta mitä luki Harton rustauspalstassa

  VastaaPoista
 11. Jorma Aaltonen, toimittaja, eläkkeellä4. toukokuuta 2014 klo 15.07

  Juttusi liittymisestä Venäjään oli tietysti huulenheittoa. Kai sinäkin vanhana toimittajana olet seuraillut miten sen sananvapauden kanssa siellä on käymässä tai jo käynyt. Putin puuttui jo suosittuihin blogeihinkin. Putinin toimet alkavat olla sen suuntaisia, että Kiinakin vaikuttaa demokratialta sen rinnalla. Kiinassa sentään presidentit ja laajempi kollegio päättää asioista, ja mikä tärkeintä: presidentit vaihtuvat.. Vaihtuvat ne presidentit Venäjälläkin, mutta keskenään.

  Oletko jo kaavaillut kenestä tulisi Uudenkaupungin alueen kuvernööri ? Kari Koski olisi hyvä vaihtoehto, sallii sananvapauden ? Minä ehdottaisin turkulaista Juhani Leppää, joka on jo valmiiksi Putinin ystävä, ja on minunkin saunakaverini.

  VastaaPoista
 12. Ulkopoliittisessa keskustelussa ei ole otettu kyllin vakavasti tätä lännestä tulevaa uhkaa. Tarkoitan tietysti Ruotsin hapansilakkaräjähdystä. Javan avunpyyntö Putinille voi sittenkin olla aiheellinen.

  VastaaPoista
 13. Kiitos käynneistä ja huomioista! Venäjällä ajetaan demokratiaa ylös ja harvainvaltaa alas - siinä tarvitaan vahvaa johtajaa. Meillä ajetaan demokratiaa alas, lain nojalla keskitetään vaurautta ja valtaa pienen eliitin käsiin - sen estämiseen tarvitaan vahvaa johtajaa! Jeltsin oli mukava mies, mutta hänen jäljeltään jäi Venäjä, jossa oligarkit ja häikäilemättömät monikansalliset yritykset ryöstivät kansan omaisuutta törkeästi luontoa tuhoten. Kun vielä muistetaan, että Jeltsinin aikoina, Venäjä pystyi keräämään vain reilut 10% veroistaan, voidaan todeta ettei Putinin lähtötilanne ollut helppo. Demokratia ei synny päivässä eikä mukavien vaan kovien miesten päättäväisellä työllä.

  Itsenäistyessään Suomi oli perinyt demokraattisen päätäntäkoneiston toisin kuin nykyinen Venäjä. Silti meillä valittiin presidentti kansaa kuulematta poikkeuslailla lähes 50 vuotta itsenäistymisen jälkeen. Vielä 80-luvulla myllykirjeillä alistettiin demokraattiset päätöksentekijät ja TOIMITTAJAT eliitin tahtoon. Jossain näitä myllykirjeitä läheteltiin vielä 2009. On siis paikallaan antaa Venäjälle aikaa kulkea kohti demokratiaa. Kun huomioimme Venäjän ja Suomen lähtökohdat sekä omat 1918 tapahtumat, voimme todeta Venäjän ja Putinin onnistuneen demokratian alkutaipaleilla Suomea paremmin.

  Myös Uudessakaupungissa eletään diktatuurin jälkeistä aikaa. Meillä löpsöt päättäjät antoivat paikkakkunnalle syntyä häikäilemättömästi toimivan virkamiesdiktatuurin. Nyt mitättömät ja mitättömyyksillä täydentyvät täst vinkkelist -tyyppien osaamattomat joukot roikkuvat vallankahvassa. Tilanteen muuttamiseksi tarvittaisiin vahvaa muutoksentekijäkaartia. Sen estää onneton ja osaamaton täst vinkkelist -enemmistö.

  Taistelun lännestä tulevaa mädännäisyyttä vastaan voisimme aloitta heti. Voisimme julistaa pannaan nuorille suunnatun turmiollisen kirjallisuuden, jossa kanat sammuvat, lapset tupakoivat, hammaskipu parannetaan nuuskalla ja aikuiset ryyppäävät sekä tupakoivat. Eikö tässä maassa, jossa lakritsipiiput ovat kiellettyjä, voitaisiin kieltää myös Astrid Lidgrenin lapsille huonon elämän mallin antavat kirjat?

  Vammaksen Hennalan saavutuksista voimme lukea useista eri tahoista, mutta meillähän raha ratkaisee eikä sen verisydellä ole väliä. Kun pistää silmät kiinni, niin ongelmat häipyvät - NÄIN MEILLÄ KAKSINAISMORAALI JYLLÄÄ! Haluan korostaa, että jo viisi vuotta sitten keskustelin po. herran Hennalan teoista merkittävien paikallisten vasemmistokihojemme kanssa.

  Tuulimyllyissä on takana isoja kihoja, heidän sukulaisiaan ja pointti: MITÄ EUSSA SITTEN SANOTAAN! Siksi on turha odotella päätöstä älyttömien tuulivoimalatukien loppumiselle.

  VastaaPoista
 14. Putin saattaa olla yksi kaikkien aikojen rikkain valtionpäämies. Ehkä Gaddaffi oli vielä rikkaampi. Sellaiset ovat lähipiireineen demokratian parhaita lähettiläitä. Tietysti virallinen tieto kertoo, että Putin tienaa vain 70 000 euroa /kk.

  VastaaPoista
 15. Kiitos käynneistä ja kommentista! Jospa Putin Nallen tavoin lähtee veroja pakoon Ruotsiin.

  VastaaPoista
 16. Siellä voi joutua hapansilakka attentaatin uhriksi, kuten JA tuolla kirjoittele. New Fauwlandissa rajähtelee valaat...luonto iskee takaisin

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!