keskiviikko 7. toukokuuta 2014

ONKO TUULIVOIMA SOPIVA VAIHTOEHTO UUTEENKAUPUNKIIN?

Tuulivoimaa voidaan pitää kirjoituspöytäekologien ja huuhaamaakarien sumutuksena, jonka kansa saa maksaa korkojen kanssa vai? Kun tuulivoimaa arvioidaan ja arvioija on kuin juuri ajokortin saanut autokuumeeseen sairastunut 18- vuotias asiakas autoliikkeessä, on paras kääntyä asiantuntevan todellisen vaihtoautoskeptikon puoleen. Pelkää kauppiaan puhetta kuunnellessa saattaa käydä niin tuulivoiman ostossa kuin auton hankinnassa samoin eli tulee ostettua mahdollisimman kalliilla mahdollisimman huonoa!

Onko tuulivoima tuottava ja varma energialähde? :                                                                                                

 1. Tuuliturbiinit tuottavat vain harvoin luvattua täyttä tehoa. Keskimäärin tuuliturbiinit tuottavat vain noin 20 % nimellistehostaan.

 2.Tuulienergia on epäluotettavaa ja oikukasta. Kun sitä tarvitaan eniten, sitä ei todennäköisesti ole saatavilla.

Onko tuulivoima ympäristöystävällistä ja vähentääkö se päästöjä? 

 1.Tuulienergia ei ole puhdasta. Tuuliturbiinien valmistusmateriaalit, rakentaminen ja pystyttäminen kuluttavat paljon saastuttavaa energiaa ja materiaaleja.

2.Tuuliturbiinit eivät ole ympäristöystävällisiä. Ne pitävät kovaa ääntä, tappavat lepakoita ja lintuja, häiritsevät tutkia ja aiheuttavat todistetusti liudan terveysongelmia.

3.Tuuliturbiinit kuluttavat sähköä vaikka eivät ole käytössä. 

 4.Todellisuudessa tuulivoima ei vähennä hiilidioksidipäästöjä lainkaan, sillä tuuliturbiinien oikukkaasta ja tehottomasta toiminnasta johtuen joudutaan taustalla pyörittämään fossiilisia polttoaineita käyttäviä sähkölaitoksia vaihtelevilla kuormilla ja huonommalla hyötysuhteella, mikä kasvattaa päästöjä.

Laskelmia ja kaavailuja maailmalta:

1.Teoriassa korvattaessa 20 % Yhdysvaltojen sähköntuotannosta tuulivoimalla hiilidioksidipäästöt alenisivat merkityksettömät 0,00948 %. 

2.Tuulivoima ei vähennä Yhdysvaltojen riippuvaisuutta  tuontiöljystä. Jos tuulivoimalla korvattaisiin 20 % Yhdysvaltojen sähköntuotannosta, vähenisi öljyntuonti ainoastaan vaivaiset 0,292 %.

3.Tuulivoima ei pysty korvaamaan fossiilisia polttoaineita Saksassa, jossa arvioidaan, että vuoteen 2020 mennessä jopa 96 % tuulivoimalakapasiteetista täytynee turvata uusilla kivihiilivoimaloilla.

Muistapa sekin, että tuulivoima os suuren suurta tukiin perustuvaa businesta, jossa voittajia tulevat olemaan suunnittelijat, rakentajat, hallitukset, maanomistajat, välittäjät, pankit, vihreän liikkeen teoreetikot, tutkijat ja media. Suurin häviäjä tulee olemaan veronmaksaja ja sähkölaskun maksaja eli SINÄ.

Edellinen on ihan ite tekemäni käännös äärimmäisen skeptisestä kirjoituksesta. Tämän luettuasi mene tuulivoimakauppiaan juttusille. Jos hän tutkituilla faktoilla kumoaa kaikki em. väittämät, niin harkitse itse onko tuulivoima hyvä vaihtoehto. Älä kuitenkaan sijoita tuulivoimalaa asuntosi, lähimmäisen asunnon tai merkittävästi asioidun tai luonnonkauniin paikan lähelle. Muista vielä, että Porissa putosi, viikko sitten, tuulivoimalan lapa maantielle!

Alkupäinen juttu: http://www.windpowerfraud.com/

14 kommenttia:

  1. Kallista tuetettua energiaa, mitä järkee???Jokainen tuettu kwh maksaa yhteiskunnalle 4-6 senttiä-.
    Milenkiintoista kun própellifirma sanoo haitat on mielikuvia niitä ei ole.

    VastaaPoista
  2. Kaupunkista lähti yksi propellifirma kuin kuppa töölöstä Kosken antamien rahojen kanssa noin viiskyttonaa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Taisi tämä ropelitapaus suunnata sinne töölön seudulle. Kuinka monta työpaikkaa luotaisiin, jos ropelivoimatuet käytettäisiin järkevästi vaikkapa uusituvan kotimaisen teollisuuden kehittämiseen? Enkä nyt tarkoita viljaa raaka-aineena käyttävää etanolitehdasta. Joku uuvattihan meillä on vieläkin em. etanolitehtaan kannalla, kun siihen on upotettu niin paljon rahaa. -On tämä kaupunki kantimissa, ei edes unionin pykälät saa rahan repimisintoa lakkaamaan!

    VastaaPoista
  4. Viljasta ei etanolia ruveta tekemään, aikoinaan sen meille kertoi hyvin perustellen edes mennyt Haapala.
    Mailmalla ruuasta pula ja toiset tekis etanoliaa???? hei haloooooo

    VastaaPoista
  5. Kettivät ne pontikan keittäjä ihmispaskastakin ja hyvää oli.Kaikista tuoteista saa etanolia joissa on tärkelystä.

    VastaaPoista
  6. Kas. Vanhempi miesääni työväentalolta oli tullut taas kaapista ja kertoi mielipiteensä demarien hallitustyöstä plarissa. Jutun perusteella oli luettu ja kuultu Javan julkituomiakin asioita irtisanomistavoista. Varsin mielenkiintoista kun työväentalolla on muutenkin päällänsä kipinähenkeä demarien terävintä kärkeä kohtaan. Kuis tässä käy niin ottakaas selvää vaikka ukis.fi. Kiitos.

    VastaaPoista
  7. Lokalahden maajussit ainakin kannattavat tuulimyllyjä, kun saavat 10 000 euroa vuodessa vuokraa. Tai ainakin se saa, jonka maille niitä syntyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupunki kiinteistöveroa saapi hän

      Poista
  8. Ei se hangontien varteen tuleva tappi ole voimala. Se on puhallin ja puhaltaa sopivasti merelle ja Yaran suuntaan, eipä tule savut kaupunkki. Mutta se tulee meille kalliiksi. Sähkön tuotto on onnetonta pöhinää ja ne linnut, melu ja maisema ja ja. Elinikänsä se elää tukien varassa

    VastaaPoista
  9. http://yle.fi/uutiset/onko_kokemuksia_-_tuulivoimalat_sotkevat_tv-kuvaa/7010305 Taitaa lepäisten ja saariston mökkiläisten käydä samoin? Tänään tuli Yle1 klo 12.10 Tanskan tuulivoimaloista, ohjelmassa pystytettiin maailman suurin voimala, mutta meni ohi. Näkynee myöhemmin Areenassa

    VastaaPoista
  10. http://yle.fi/uutiset/kiirehditaanko_tuulivoimaa_vaaralla_hetkella/6532565 Täsä vielä toinen. Myllyä pystyyn ja äkkiä, käy ku katuvalojen kans

    VastaaPoista
  11. Tässä on vähän erilainen lähestymiskulma tuulivoimaloiiden sijoitteluun
    http://ukis.fi/2014/05/10/nasineulaa-korkeammille-tuulivoimaloille-rakennusluvat-mutta-rantasaunoille-ei/

    VastaaPoista
  12. HEHhe lähetin muuten herr hauptjournalistille sähöpostia ja siitä saa johtopäätökset tehdä

    VastaaPoista
  13. Allekirjoittamalla voit ilmaista mielipiteesi asiasta: http://www.adressit.com/ehdoton_ei_uudenkaupungin_hyttyskarin_tuulivoimalahankkeelle

    Toki kirjoittamatta jättäminenkin on mielenilmaus, tosin outo sellainen näin ukilaisen näkövinkkelistä.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!