Opetus- ja kulttuuriministeriössä suunnitellaan, että lukio-opetuksen järjestäminen keskitettäisiin yli 500 oppilaan yksiköihin. Uusikaupunki on kehitysinnossaan unohtanut kaiken muun paitsi satsaamisen elinkeinopolitiikkaan ja työpaikkoihin.
Vaikka elinkeinopolitiikka on täydellisesti epäonnistunut ja työpaikatkin jääneet haaveiksi, on jotain saatu aikaiseksi: KAUPUNGISTA ON MUUTTANUT POIS LÄHES 3 000 ASUKASTA. Satsaukset elinkeinopolitiikkaan on rahoitettu muiden palvelujen kustannuksella eli lapset, nuoret, opetus ja liikuntapuitteet sekä kulttuuri ovat menettäneet kilpailukykynsä muihin kuntiin verrattuna.
Edellämainittu on aiheuttanut ikärakenteemme eli huoltosuhteen vinoutumisen työikäisten lapsiperheiden muuttaessa sinne missä lapsia ja nuoria kohdellaan partemmin. Siinä sivussa lukiomme oppilasmäärä on pudonnut samoin lukiomme lukiovertailusijoitus on jäänyt alhaiseksi. Olemmeko itse marssittaneet lukiomme lankulle, jossa valtiovalta tekee viimeisen säästötönäisyn?:
OLEMMEKO AJANEET LUKIOMME LANKULLE?(klikkaa tästä)
Tälläistä tämä on ollut pitemmän aikaa ja muutosta ei näy eikä kuulu, miten telakkakiinteistöt voi???
VastaaPoistaNo kiitos kysymästä. Telakkakiinteistöihin voi tutustua täällä
VastaaPoistahttp://www.uudenkaupunginsanomat.fi/mielipide/lukijanaani/629625.html
"
Ns. vanha elinkeinopolitiikka oli ehdottoman oikeudenmukaista. Uuteenkaupunkiin toivotettiin jokainen kehityskelpoinen yritys tervetulleeksi. Kannustavaa, ei-rahallista tukea, sai jokainen niin uusi kuin jo täällä toimivakin yritys. Uusikaupunki on ollut harvinaisen hyvällä tavalla mukana tukemassa kaupungin elinvoimaa ja sen takaavia hyvin pärjääviä yrityksiä. Uudenkaupungin yrittäjien kanssa on tehty vahvaa, hyvää yhteistyötä ja siinä on aina ollut yhdessä tekemisen meininki. Myös yrittäjien kesken vallitsee yhteen hiileen puhaltamisen kulttuuri. Talkoohenkeä on löytynyt mitä moninaisimpien tapahtumien ja tilaisuuksien toteuttamiseen, mistä koko kaupunki on saanut nauttia.
Yrittäjäystävällinen elinkeinopolitiikka on kaupungin elinvoiman ehto. Täytyykin ihmetellä Nikulan/ kokoomuksen uutta elinkeinopoliittista linjausta, joka ei houkuttele uusia yrityksiä Uuteenkaupunkiin eikä edesauta täällä jo olevien pysymistä Uudessakaupungissa.
Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä
"
Lähteekö yrityksiä pois ellei niitä tueta ?
PoistaKiitos käynneistä ja kommenteista! Elinkeinopolittiikkamme ei ole tuottanut mitään hyvää sen rahoittajalle eli tavalliselle kaupunkilaiselle ja paikallisia yrittäjiä se on ajanut perikatoon! Tämän osoittaa katse tilasstoihin ja Alicellekadulle! Seppo Nikula on väittämissään oikeassa, joskin arvostelee harjoitettua elinkeinopolitiikkaa silkkihanskoin!
VastaaPoistaUseiden ihmisten lausuman pohjalta voin todeta, että Nikulan kommentit eivät juuri arvostusta nauti edes kokkareiden parissa. Kannattaisi ehkä vähän harkita, mitä toimittajille kertoilee ja mitä kirjoittelee.
PoistaPuhuttaessa tai kirjoitettaessa elinkeinopolitiikan onnistumisesta, kannattaa muistaa ettei tuolloin ole kyse mielipiteestä tai arvostelusta vaan selkeistä faktoista ja toteutumisesta. Nikula on harvinaisen oikeassa väittämissään, sen todistavat faktat ja tilastot. Jos joku on Nikulan kanssa erimieltä elinkeinopolitiikan onnistumisesta ja väittää hänen väittämiään vastaan, se on aivan sama kuin väittäisi paloautoja keltaisiksi.
PoistaPitääkö kaupungin+valtion tuupata aina sitä yrittäjää PERSEESTÄ ? Ei ole ihme, että kirstun pohja paistaa tyhjyyttään tyhmillä avustuksien jaolla.
VastaaPoistaNiinhän yksityisiä ihmisiäkin tuupataan. On ansiosidonnaista, on työmarkkinatukea, on asumistukea, on harrastustukea, on velkojen korkotukea, on kotitalousvähennystä jne jne jne jne. Kelpaa sitä sitten ihmisten jouten olla ja esim. ryystää kaljaa ja öristä vaikka kaaupunginlahden rantojen puistonpenkeillä. Miksi todellakin pitää yksityistä ihmistä olla koko ajan tuuppaamassa?
VastaaPoistaAi niin, ehkä yrittäjää tuupataan osin siksi, että he nyt kuitenkin vastaavat työllistämisestä.
Ei ole elinkelpoinen sellainen yritys, jota pitää tukea. Se koskee myös telakkateollisuutta. Sellaiset yritykset polkevat paikoillaan eivätkä uudistu.
VastaaPoistaKun tuo Aluesanomat oli vielä hengissä, siellä oli noin 450 000 euron kokoinen luku, joka oli mennyt epäonnistuneisiin yrityksiin
Nyt joudutaan säästämään epäonnistuneen elinkeinopoliitiikan tukemisen takia. Talous persiilläään
VastaaPoistaElinkeinopolitiikka on ollut onnistunutta. Demariryhmä on sitä mieltä ja he muodostavat suurimman ryhmittymän kaupungin korkeimmassa päättävässä elimessä. Anteeksi nyt vaan. Kaikilta siihen kuuluvilta ei kysytty asiaa.
VastaaPoistaOnko oikea kohde säästää lapsista jälleen kerran? Paikallislehdessä mainittiin mm. siitä että koululaiset, joilla on oppimisessa enemmän tuen tarvetta jäävät säästöjen vuoksi ilman koulunkäyntiavustajia. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että lapsilta viedään mahdollisuudet tasavertaiseen oppimiseen. Mitkä ovat lasten oikeudet? Mitä tällä halutaan viestiä lapsiperheille? Välittämisestä se ei ainakaan kerro.
VastaaPoistaKyllä lapislta edelleen säästetään niin kauan kun kaupungissa tekohengitään kahta yläastetta.
VastaaPoistaKaksipiippuinen juttu tuo tekohengittäminen. Mitä parempaa käyttötarkoitusta sinä keksit toiselle yläasteelle? Sitä tuskin voidaan myydä asunnoksi, mikäli se jäisi nykyisen käyttötarkoituksensa ulkopuolelle. Kiinteistön hoito-ja ylläpitokustannukset ovat silti käsittääkseni kunnan vastuulla? vai omistaako kiinteistön joku toinen taho? Sen lisäksi tulee lisää kuljetuskustannuksia lasten siirtämisestä toiseen kouluun, aivan kuten kyläkoulujen sulkemisen jälkeen. Mikä jää todelliseksi säästöksi? Opettajat siirtyvät oppilaiden mukana tai luokkakoot kasvavat entisestään. Ovatko suuret koulut sitten se onni ja autuus? Etenkin jos todelliset säästöt toisen koulun sulkemisesta ovat lähes olemattomia? Ja mikä viesti lähtee taas lapsiperheille?
VastaaPoistaTäällä on sellaista porukkaa päätöksien seurauksista viis veisataan.
VastaaPoista