torstai 30. toukokuuta 2013

HARTO ON OIKEASSA

Viime valtuustossa Harto Forss(vas.) totesi, että luottamushenkilöiden on itse etsittävä säästöjä. Olen tuossa asiassa täysin samaa mieltä. Meidän on yhteisvoimin etsittävä ne idean siemenet, millä kaupunkimme talous saadaan kuntoon. Meillä on vieläpä kiire, sillä kuten Seppo Nikula totesi, mitä myöhemmäksi korjausliikkeet jää sitä suurempia ja ikävämpiä ovat korjausliikkeet. Peruskysymykset ovatkin seuraavat, löytyykö luottamushenkilöiltä yhteistyötä, luovuutta, vilpitöntä ja pyytentötä mieltä kaupungin talouden kuntoon saattamiseksi?

Tähänkin kokoukseen odotettiin virkahenkilöiltä konkreettisia jo ennakkoon luvattuja säästöesityksiä, niitä sieminiä, jotka oikeassa maassa kasvavat säästöiksi. Kuitenkaan virkahenkilömme eivät mitenkään reagoi kaupunkimme talouden tilaan Takalaa, Parkkilaa, Raulaa ja Vainiota lukuuottamatta. Jopa 40 000€ säästö on mahdoton toteuttaa osa-alueesta, jonka kokonaiskulut ovat reilut 500 000€. Säästöjen sijaan tarjotaan uhkakuvin höystettyjä selityksiä. Kun hallintokunnan johtaja jossain toteaa, että myydään vaikka Crusell, kun siitä on 200 000€ kulut, osoittaa hän karkealla tavalla olevansa täysin yhteistyökyvytön. Kuka ostaisi Crusellin?: se hänen sopisi selvittää ennen myyntiehdotusta. Sama virkahenkilö varoittaa, ettei kukaan esitäisi kaupunkiimme hiekkatekonurmen rakentamista. Kun sama virkahenkilö vielä törkeästi syyllistää koululaisten vanhempia valikoituja tilastoja esittäen, sopii kysyä: Kuinka monta lasta hän itse on kasvattanut, onko hänet palkattu takaamaan lapsille laadukas opetus vai arvostelemaan vanhempien kasvatustaitoja ja onko hän täysin väärä vai kelvollinen henkilö tehtäväänsä?

Meillä istui neljä vuotta säästötyöryhmä, joka koostui johtoryhmän virkahenkilöistä ja hallituksen luottamushenkilöistä. Ainoa säästö mitä tämän työryhmän tiimoilta tapahtui, kun Rainer Tähtinen päätti jättää työryhmän, mikä ei saanut mitään aikaan - näin säästyi Rainerin kokouspalkkiot kaupungilta. Ajatelkaa nyt kuinka typerä koko kuvio oli: Kun hallitus ja johtoryhmä ei saa säästöjä aikaiseksi, päättää hallitus perustaa säästötoimikunnan, joka koostuu HALLITUKSEN JA JOHTORYHMÄN JÄSENISTÄ! Kuinka tämä eteni ja päättyi? Säästöjä ei tullut vaan kaupunki valui entistä huonompaan jamaan, mutta silti hallituksen hyväksynnällä jaettiin JOHTAVILLE VIRKAHENKILÖILLE KYMMENIÄTUHNSAI EUROJA PALKANKOROTUKSINA JA KANNUSTIN LISINÄ! Täysin käsittämätöntä, vastuutonta ja edeleen jatkuvaa toimintaa samojen jehujen heiluessa yhä vallassa!

Olen Muutosryhmän kanssa tehnyt kymmeniä valtuustoaloitteita, esityksiä ja kannattanut esityksiä, joiden toteuttamisella olisi kaupungin talous saatu miljoonilla euroilla nykyistä parempaan kuntoon. Nytkin ennen valtuustoa kerroin virkahenkilölle, että on hetki myydä Tontonmäen taloja. Mutta meillähän ei tapahdu mitään - ei yhtään mitään sellaista konkreettista, mikä auttaisia kaupunkiamme paremmalle tolalle. Sen sijaan että virkahenkilöt kuuntelisivat järkeviä ehdotuksia, he hallituksen siunauksella siittivät kuntalisten veroeuroilla elinkeinoelämmämme mahoa kohtua. Kun mitään hyvää ei synny, niin se pitäisi uskoa ainakin vuosien yrittämisen jälkeen.

Harto on siis oikeassa siinä, että luottamushenkilöiden on itse etsittävä kaupungin säästö- ja kehityskohteet.  Syy tähän on se, että virkahenkilöillämme ei ole kykyä tai edes halua etsiä niitä menetelmiä, millä kaupunkimme talous nostettaisiin paremmalle kehitysuralle. Kun tähän vielä lisätään virkahenkilöiden pököpäinen itsekkyys, jolla he ovat torjuneet kaikki kaupungin parhaaksi tähtäävät ehdotukset, aloitteet jne., tullaan perimmäisen kysymyksen eteen. Viime valtuustossa tämän kysymyksen esitti Timo Järvinen: KUKA JOHTAA TÄTÄ KAUPUNKIA? On hyvä muistaa, että jo keväällä 2009 eräs Juha Altonen totesi meillä olevan johtajuusongelman.
Jalkapallo on kaupunkimme lasten ykköslajeja. Vielä 2000 luvun alussa Uudessakaupungissa pelattiin junioriturnauksia, joihin osallistui toista tuhatta pelaajaa ja joukkueita ympäri Suomen. Pelaajat vanhempineen jättivät kaupunkiimme melkoisesti rahaa. Kun hiekkatekonurmet alkoivat yleistyä muualla, jäimme olosuhteissa jälkeen ja turnauksemme hiipuivat. Uuteenkaupunkiin oli suunnitteilla ja neuvoteltu  hiekkatekonurmen perustaminen. Niin Suomen Palloliitto kuin UPK ja yksityiset sponsorit olisivat maksaneet kentän kuluista niin suuren osan, että kaupunkimme oma osuus olisi jäänyt erääksi maamme alhaisimmista. Kentän hoitokuluissa kaupunki olisi säästänyt miltei 10 000€/vuosi. Liikunnasta vastaavan lautakunnan esittelijä vastustaa tältäkin osin kaupunkimme kehittämistä lapsiperheystävälliseksi!

19 kommenttia:

 1. Viime valtuustossa Harto Forss(vas.) totesi, että luottamushenkilöiden on itse etsittävä säästöjä.
  Tästä minäkin ole puhunut monesti , mutta kuuroille korville se on mennyt.Pitäisi olla itseselvyys.
  Koska heille maksetaan siitä palkka.
  Täällä blogissa on kyllä javaa vaadittu tekemään kaikki säästöesitykset ja viellä talkoilla.

  VastaaPoista
 2. Luottamusmiehille maksetaan palkkio kokouksiin osallistumisista kuten virkamiehillekin ainakin virka-ajan jälkeen. Eiköhän suunnitelmien teot ja esitykset edelleen kuulu niille, joille siitä maksetaan kk-palkkaa. Jos valtuuston kokouksesta saa 72 euroa brutto max. 3 tunnin kokouksesta ja siihen kun vielä oikeadti valmistautuu, niin talkoiksi menee. Miksi ei tule esityksiä virkamiehiltä? Yksinkertaista. Eivät he ala esittää asioita, joilla sahaisivat omia oksiaan.Joten ruuveja pitää edelleen kiristää.

  VastaaPoista
 3. Kiitos viestityksestä! Kun ei ole kykyä, niin osaamattomuus peitetään öykkärimäisellä käytöksellä. Minä antaisin onngelma olgillemme viimeisen mahdollisuuden!

  VastaaPoista
 4. Kyllä tuossa anonyymin 22.37 viimeissä lauseessa voi olla hyvinkin osatotuus.Ei sitä ainakaan suoralta kädeltä voi kumota edes java.

  VastaaPoista
 5. Kiitos vietistäsi! Noinhan se on, mutta tyhjästä on paha nyhjästä. Jo Einstein sanoi, että hän kuka on ongelman luonut, ei voi sitä koskaan ratkaista; sillä jos hän tähän kykenisi, olisi hän kyvyillään välttänyt koko ongelman synnyn.

  VastaaPoista
 6. Meillä ei virkamiehiltä vaadita mitään. Forss pitää kavereineen siitä huolen. Ne kärähtäisi samalla itse munauksista.

  VastaaPoista
 7. -Jos U:gin tarkastuslautakunnan arviointi ja havainnot viime vuodesta kiinnostavat, se on luettavissa kaupungin nettisivuilta ( pöytäkirjat, kaupungin tarkastuslautakunta), kokous 15.5.- 13.- Erityisesti sen kohta 7 / havainnot - on erittäin mielenkiintoista luettavaa.
  - U:gin Sanomat ei ole nähnyt edelleenkään siinä mitään uutisoitavaa ???

  VastaaPoista
 8. Tarkastuslautakunnan raportti aiheuttaa vain jossain piireissä keskustelua ja siihen se sitten jää.
  Aivan sama mitä se kirjoittelee, kun se ei aiheuta mitään.
  Näin käy.

  VastaaPoista
 9. Harto mukaan tontonmäki huutaa lisää rahaa.
  Näin Harton blokis

  VastaaPoista
 10. Harto huutaa lisää rahaa salaa millon minnekin. Väilillä virkamiesten palkan kororyksiin Koskellekin anto kymppitonnin tosta vaa, välillä Harto on pannu rahaa sähköyhtön halliin, viimeeksi olut halliin, tritti Harto antaa Sorvakon maat ilmaseksi kaverin mökkikylää. Kaikki tehty salaa. Että semmonen vasemistolainen

  VastaaPoista
 11. Nilviäiset kirjoittelevat täällä typeryyksiään, selkärankaiset menevät harton blogiin selvittämään asiansa.

  VastaaPoista
 12. Kiitos vierailuista ja viesteistä!Onhan tilanteemme hiuka outo. Poliittinen johtomme on varsin yksituumaisesti ja jopa salaillen ajaneet kaupunkimme turmioon. Tämä on tapahtunut johtavien virkahenkilöiden esittelyn kriittiikittömällä hyväksymysillä ja jopa onnettoman tuloksen valmistelleet virkamiehet ruhtinallisesti palkiten.

  Viime vuodet olemme tehneet käsittämätöntä tulonsiirtoa tavalliselta kaupunkilaiselta huuhaahankkeiden vetäjille ja konsulteille. Kyseessä on saliluineen ja hämäryyksineen lähes Pinochetin Chilen tyylisestä sotilasjunttapolitiikasta. Kaikkein mystisintä on se, että tämän käsittämättömyys on toteutunut vasemmistoenemmistön aikana. Kuitenkin kaikkea on turha pistää Harton piikkiin, mukana ollut paljon muitakin jo yhden kunnan poliittisen uransa aikana Suomen kartalta hävittäneitä!

  On äärimmäisen typerää, jos nimettömät haukkuvat toisia nimettömiä. Tekoja voi ja pitääkin arvostella, mutta perusteeton nimittely leimaa nimittelijän kannattamat joukot nimittelytyylin tasolle - eikä nilviäiset kykene kirjoittamaan!

  VastaaPoista
 13. Kylllä syylliset ovat aivan jotain muuta kuin Harto jotka ovat talouden ajanneet tähän tilaan.
  Tarkastuslautakunnan raportti ei aiheuta muuta kuin vähän puhetta ja se haudataan.
  Koko sopan maksajina ovat kaupungilaiset ja kermat on jo syöty aikoja sitten.
  Mutta kaksoisagentti seuraa tilannetta valpaanna, mutta onko tarpeeksi valpas se jää nähtäväksi???

  VastaaPoista
 14. Kiitos vierailuista ja kommentista! Kaikki useat kaudet hallituksessa istuneet ovat laiminlyöneet tehtävänsä huolehtia kaupungin ntaloudesta. Minusta syyllinen on väärä sana. ehkäpä korvausvelvollinen sopii paremmin.

  VastaaPoista
 15. Täällä on ollut mafia. Se on hyödyttänyt kaikkia jäseniä. Toimittaja on saanut kaupumgilta rahaa, poliitikko saanut toimittajalta julkisuutta ja kaupunki on ostanu yrittäjältä. Niin se on mennyt. Forss on ollut mukana tässä. Ei ole ollut ainoa. Ei kannata yksin syyttää Forssia.

  VastaaPoista
 16. Kovia syytöksiä. Tällaiset tiedot omaavan pitää mennä ehdottomasti poliisin juttusille. Mene ainakin Forssin blogiin kertomaan syytöksesi ja tietosi. Mikäli aiheettomasti tällaista levität, olet todella pahanilkinen typerys. Minä en tiedä muuta kuin toimittajan joka on saanut omenaviinaa.

  VastaaPoista
 17. Kiitos vierailuista ja viesteistä! Yritetään ensin hoitaa nämä vastuu asiat omassa porukassa sopimalla. Jos se ei onnistu vapaaehtoisesti, niin sitten asiasta on tehtävä tutkintapyyntö.

  VastaaPoista
 18. Äkkiä sitten. Juoruilu ja valehtelu ovat ikäviä juttuja.

  VastaaPoista
 19. Kiitos käynneistä ja kommentista! Kuten totesin, ensin yritetään omassa porukassa. Jos se ei tuota tulosta, SIIRRYTÄÄN ASIASSA ETEENPÄIN!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!