tiistai 14. toukokuuta 2013

VALTUUTETTUJEN FACEBOOKPALSTASTA!


Ensinnäkin Sami Vuorenpää ja Arttu Lehtonen ansaitsevat kiitoksen palstan ideoinnista ja toteuttamisesta. Viimeinkin paikkakunnalle saatiin sittenminkin taspuolinen ja sensuroimaton foorumi, johon kaikki saavat vapaasti osallistua keskustelemaan ilman, että joku toinen kirjoittaa sen, mitä nämä haluavat julkituoda. Palstasta on jo nyt tullut oivallinen foorumi, jossa jopa kuntalaiset tuovat rohkeasti, omiin kokemuksiinsa nojaten, esimerkkejä kaupungin ongelmista. Kun he tekevät tämän omalla nimellään, voidaan puhua merkittävästä kanavasta kaupunkilaisten ja päättäjäkaupunkilaisten välillä.

Ennen vaaleja lähes kaikki palstalla keskustelleet ehdokkaat ja valtuutetut miltei vannoivat jatkavansa avointa keskustelua myös vaalien jälkeen. Toisin kävi, suurin osa heistä hävisi kuin mato multaiseen maahan. Sen sijaan Hartolle ja Timo Å Järviselle täytyy antaa täydet pisteet. He ottavat osaa keskusteluun lähes joka aihealueella. Rainer Tähtinen innostuu myös varsin usein kommentoimaan. Hienoa on myös hallituksen puheenjohtajan Maija Junkola-Lehtosen lukuisat avaukset Facebookpalstalla. Totuutena täytyy todeta, että ilman Järvistä tai Hartoa koko palsta nyykähtäisi - niin hyvin poliittisten äärilaitojen edustajat pitävät sopivaa jännitettä yllä.

Vaikka palstalla täytyy esiintyä omalla nimellä, nousevat siellä monasti esiin myös tunteet ja niinpä keskustelijoiden persoonatkin korostuvat. Mihinkään alatyyliin ei valtuutettujen foorumilla ole ajauduttu, vain yksi ylilyönti on johtanut kirjoituksen poistamiseen palstalta. Mielestäni palstaa kehittyy hyvin ja siihen on liittynyt jo 267 kaupungin asioiden hoidosta kiinnostunutta.

Tull torill -päätös nosti foorumin aivan uudelle tasolle, kun keskusteluun lähtivät mukaan niin yrittäjät kuin kaupungille töitä tekevät. Keskustelu eteni mukavasti ja jopa viihteelisesti, ikään kuin olisi oltu isolla porukalla huoltamon kahvipöydässä. Tieto ja mielipiteet sinkoilivat ja välillä ne kaikuivat takaisin kuulijalta kuulijalle.

Palsta on tehnyt ja tekee siellä keskustelevista kaupunkilaisita tuttuja toisilleen. Raja-aita luottamushenkilökaupunkilaisen ja kaupunkilaisen välillä häviää. Rehellinen keskustelu, jossa kaupunkilaiset viljelevät huumoria, tuovat asiallisesti esiin asiallista tietoa ja joskus suutahtavat, tekee keskustelijoista tunteikkaita ihmisiä. Tästä seuraa väistämättä se, että he ovat niin halutessaan seuraavissa vaaleissa vahvoilla: EHDOKKAINA HE EROTTUVAT KADUN VARREN PAHVINAAMOISTA SEKÄ PUOLUETOVEREIDEN KANSSA MEDIATOIMISTOJEN LAUSEITA TOISTAVISTA ROBOOTEISTA.  SEN SIJAAN HE OVAT INHIMILLISIÄ, TUNTEVIA JA OMILLA AIVOILLAAN AJATTELEVIA TUTTUJA JA KUKAKAPA EI TURVALLISTA TUTTUA ÄÄNESTÄISI!

tÄÄLTÄ:https://www.facebook.com/groups/150927371720142/

3 kommenttia:

  1. Ja sinä Java räksytät, haastat riitaa ja hsuiut vitkamiehiä Facebookissa. Jää pois sieltä ja valtuustosta. Teet palveluksen kaupungille.

    VastaaPoista
  2. Jos jäisit pois niin vääryydentekijät saisivat mellastaa rauhassa omine hämärä hommineen..

    VastaaPoista
  3. Miksi palstaa ei voi edes lukea kirjautumatta kyseenalaiseen palveluun ?

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!