torstai 9. toukokuuta 2013

MIHI MEIJJÄ RAHHOO MÄNNÖÖ?


Jos veronmaksajien rahoja ei käytetä liikuntapaikkoihin, ei niitä käytetä kaatopaikan hoitoonkaan. Tuulella roskat lentelevät pitkin maita ja mantuja. Tämä vuosia kestänyt ongelma saa jatkua, siitä on oikein valtuuston enemmistön päätös, että ei haitta! Johtuukohan siitä, ettei lähistöllä asu johtavia virkahenkilöitä?

Tontonmäen rakentamiseen upoettiin kaupunkilaisten rahaa ja kaupunkilaisten piikkiin otettiin sitä varten velkaa ainkin 1,6 miljoonaa euroa. Talot ovat ollleet tyhjillään pian kolme vuotta ja jälkihoitoon on mennyt kaupunkilaisten rahaa vähintään 300 000€. Näillä rahoilla olisi palkattu 50 kenttämestaria tai yksi kenttämestari 50 vuodeksi. Hanke oli kuulemma kaupungin kehityksen vuoksi välttämätön toteuttaa! Sopii pohtia, mikä on tämän siunanneiden päättäjien mielestä valttämätöntä ja mikä on kaupungin kehitystä.
Tähän tiehen upotettiin kaupunkilaisten rahaa lähes 900 000€. Se oli muka välttämätön kaupunginkehityksen kannalta. Sopii pohtia, mikä on tämän siunanneiden päättäjien mielestä valttämätöntä ja mikä on kaupungin kehitystä. Tien hinnalla oli kaupunkiin palkattu 20 kenttämestaria vuodeksi tai yksi kenttämestari 20 vuodeksi!
 Lamput lintallaan ja uutta asfalttia on vedetty Janhuan niemeen. Viitisen vuotta sitten tämä huuhaa ajettiin  julmetusti hehkuttaen päätökseen ja se oli kaupungin kehityksen kannalta välttämätön hanke. Toteutuksen  luvatiin tuovan kaupunkiin satoja uusia asukkaita ja veronmaksajia. Eipä ole näkynyt ensimmäistäkään, mutta veronmaksajien rahaa on mennyt varmaankin yli 500 000€!  Sopii pohtia, mikä on tämän siunanneiden päättäjien mielestä valttämätöntä ja mikä on kaupungin kehitystä. Tämän huuhaan hinnalla olisi kaupunkiin palkattu 12 kenttämesria tai yksi kenttämestari 12vuodeksi. 
Satamaan piti syntyä merkittävä tersjalostuksen ja kaupan keskus satoine työpaikkoineen vaan eipä syntynyt keskusta ei työpaikkoja. Kaupunkilaisten rahoja käytettiin ja heidän piikkiinsä otettiin velkaa yhteensä kuutisen miljoonaa euroa. Hankkeet olivat kaupungin kehityksen kannalta välttämättömiä.  Sopii pohtia, mikä on tämän siunanneiden päättäjien mielestä valttämätöntä ja mikä on kaupungin kehitystä. No ei hätää jäähän meille halli, mutta löytyy historiasta mukavaa vaihteluakin, sillä joskus meille on jäänyt rautatiekiskotkin! Joka tapauksessa kuudella miljoonalla eurolla olisi maksettu olisi palkattu 150 kenttämestaria tai yksi kenttämestari 150 vuodeksi!
Tulevaisuutemme näyttää tältä. Viime kesänä hallituksessa päätettiin salaa, että tähän nousee panimohalli. Halliyhtiön pääomaan on salaa pistetty 150 000€ v eronmaksajien rahoja. Lisäksi kaavailuissa on, että kaupunki ottaa miljoonia velkaa tai takauksen hallin rantamista varten. Halli on kuulemma kaupungin kehityksen kannalta välttämätön hanke!  Sopii pohtia, mikä on tämän siunanneiden päättäjien mielestä valttämätöntä ja mikä on kaupungin kehitystä! Halliyhtiöön sijoitetulla verorahalla olisi palkattu lähes neljä kynttämestaria tai yksi kenttämestari lähes neljäksi vuodeksi!  
Kaupunkimme on vuosien varrella perustanut melkoisesti yhtiöitä, käyttänyt niinhin melkoisesti veronmaksajian rahaa ja ottanut joko lainoja tai takausvastuita veronmasajan piikkiin. Kun huomioidaan ettei tässä ole läheskään kaikki kaupunkimme onnahtaneet elinkeinoinvestoinnit ja huomioidaan kaupunkimme menettäneen siinä sivussa 3 000 asukasta ja 1 500 työpaikkaa, voimme todeta etteivät elinkeinotouhumme ole juhlinnan arvoisia - ellei kyseessä ole surujuhla!

Joku saattaa pohtia: mistä rahat hulllutuksiin, kun sitä ei ole ollut enää vähään aikaan. Kuvien hankkeet ovat hallinto- ja kehityskeskuksen aikaansaanoksia. Sama hallintokeskus perii esim. kouluista ja liikuntahalleista vuokraa sivistyspalvelukeskukselta ja suorittaa liikuntapaikkojen kunnossapidon. Hallinto- ja kehittämiskeskuksemme on monopoliasemassa esim. sivistyspalvelukeskukseen nähden. Näin vuokrien ja palveluhintojen korotuksella tai esim. kenttämestarin palkkaamatta jättämisellä hallinto- ja kehityskeskus voi pitää taloutensa kunnossa, vaikka sen omat rahat virtaisivatkin sahoittajan eli kaupunkilaisen kannalta täysin hyödyttömiin kohteisiin! Tämän törsäämisen estäminen ja poikki pistäminen olisi jatkossa todellista säästämistä.

Olisiko viimeinkin aika muuttaa hallintokuntien rajoja ja vastuita? On melko käsittämätöntä, jos vapaa-ajan toimella ei ole minkäänlaista valtaa sen henkilökunnan suhteen, joka esim. pitää liikuntapaikkoja kunnossa. Ehkäpä homma toimisi hiukan paremmin, jos toteutus, valta, vastuu ja varat liittyisivät toisiinsa. Silloin palvelukeskukset eivät voisi maksattaa omia mokiaan toisilla halllintokeskuksilla. MuistakaapabababaBarbara Anne sekin, että sivistyspalvelukeskus on ollut säästöjen ja kuppauksen kohde viimeiset kymmenen vuotta, joten sinne ei kannata isommin kritiikkiä suunnata!

Kaupunginhalltuksen pj. Maija Junkola-Lehtonen Facebookissa: "Vähän johtamisesta - liittyen tähänkin asiaan. Omia kokemuksia on yksityiseltä ja julkiselta puolelta, taloudellisesti tiukkoja aikoja on eletty vähän joka puolella. Tiukassa tilanteessa johtaminen punnitaan. Yksityisellä sektorilla saa potkut, ellei noudata hallituksen päätöksiä. Julkisella sektorilla on vähän eri meininki - asioita palautellaan hallitukselle, koska se ei ymmärrä tehdä "oikeita päätöksiä". Onneksi aurinko paistaa ja tulee kesä.
5. toukokuuta kello 21:20 · En tykkääkään · 5" Onko meillä viimeinkin hallitus, joka puuttuu tämän kaupungin perusongelmiin eli kukkoilevien, päätöksistä vähät välittävien virkahenkilöiden työnlaatuun? Ollaanko viimeinkin pistämässä piste virkamiesdiktatuurille, pohjattomalle tuhlaukselle  ja vaatimassa ongelma-olgia toimimaan lain mukaisesti kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi?

28 kommenttia:

 1. No niin. Saimme esimakua kuvakavalkaadista. Kuvia taitaa olla kertynyt mukavasti kuten niitä tilannenauhoituksia. Kuulin huhun että Javakin oli aloittanut moponsa virittämisen kun aikoi osallistua nuorten mopokisaan sen katteettomassa mopoluokassa? Voi surkkia nyt kun ei sitä kisaa tulekkaan.

  VastaaPoista
 2. Onko meillä viimeinkin hallitus, joka puuttuu tämän kaupungin perusongelmiin eli kukkoilevien, päätöksistä vähät välittävien virkahenkilöiden työnlaatuun?

  On myös perusteltua kysyä miksi näin olisi tai on päässyt käymään?

  VastaaPoista
 3. Kiitos vierailsta ja viesteistä! Noloa peruttaa mopoautojen kisa kokonaan kai sen olisi voinut järjestää vaikkapa Leijonapuiston parkkipaikalla, jäähallin pihalla tms.. Olen jälkimmäisen kommentoijan kanssa samaamieltä. Tehdyt päätökset tulee avata jo mahdollisien korvausvaateiden vuoksi!

  VastaaPoista
 4. Toive ajattelua niiden avaaminen.
  Enemistö on edelleen sitä mieltä, että ei ole ongelmia ja eikä ollut.

  VastaaPoista
 5. Java jaksaa haukkua virkamiehiä. Itse on täysi nolla ja putosi valtuustosta.

  VastaaPoista
 6. Ensi kuussa taas valtuusto myöntää vastuuvapauden hallitukselle ja kaikki on reeras. Mutta hyvä lainaus tuo hallituksen puheenjohtajan letkautus "
  Vähän johtamisesta - liittyen tähänkin asiaan. Omia kokemuksia on yksityiseltä ja julkiselta puolelta, taloudellisesti tiukkoja aikoja on eletty vähän joka puolella. Tiukassa tilanteessa johtaminen punnitaan. Yksityisellä sektorilla saa potkut, ellei noudata hallituksen päätöksiä. Julkisella sektorilla on vähän eri meininki - asioita palautellaan hallitukselle, koska se ei ymmärrä tehdä "oikeita päätöksiä". Onneksi aurinko paistaa ja tulee kesä."

  VastaaPoista
 7. Kiitos viesteistä ja piipahtelusta! Olipa samalle päivälle lähellä jo toinen kiekkoyllätys, mutta ikävästi Tanska hävisi ruikuttaville tsekkikaatuilijolle rankkareissa. Miksei meidän rahareijistä saisi kertoa, eikö kaupunkilaisilla ole oikeuttaa tietää sitä, miten ja mihin kuka on heidän rahojaan käytetään? Eikö olisi ihan sama, jos jääkiekossa jätettäisiin noteeraamatta vastustajan maalit. Pelattaisiin vaan ja oltaisiin onnelisia, vaikka emme itse saisi kiekkoa edes hyökkäys alueelle ja vastustaja mättäisi kuinka tieheään maaleja. Jos joku ehdottaisi onnettomasti onnistuvan maalivahdin vaihtoa, maalivahtia ei vaihdettaisi vaan vaihtoa ehdottanut tyyppi haukuttaisiin kiusaajaksi ja häiriköksi. Kun lopulta peli hävittäisiin, kukaan ei välittäisi totuudesta vaan illuusioita ja valheita hehkuttaen hurraisimme makkarajuhlissa!

  Meidän kaupunkimme on siinä tilassa, että on syytä ottaa puheeksi maalivahdin ja muutaman muunkin pelaajan vaihto. Hallitus, joka on nyt tekee säästöleikkauksineen pakon edessä, toimii oudosti, mutta silti virkahenkilöiden on noudatettava hallituksen ohjeita. Jos nyt Leijonapuiston takana haravoi kymmenen kaupungin työntekijää nurmikkoa, heidän työpanoksistaan voisi varmaankin siirtää yhden kenttien hoitoon. Mutta tätähän virkahenkilöjohto ei tee vaan kiukuttelee ja siinä sivussa vähät välittää kaupunkilaisten palveluista.

  Kehitys- ja hallintokeskusesn johdossa on mitä ilmeisimmin niin paha asennevamma, etten yhtään ihmetteloe hallituksen puheenjohtajan kannanottoa. Minä ottaisin tässä vaiheessa heiltä pois ne täysin perusteettomat palkankorotukset ja kannustinlisät, mitkä entinen kaupungijohtaja maksoi heille viimeisinä työpäivinään. Jo pelkästään näillä rahoilla saataisiin matkailu puolelle jopa aikaista enemmän satsausta ja turvattaisiin jo sovittujen tapahtumien toteutuminen! Nyt uutiset!

  VastaaPoista
 8. Facebookissa Java ylistää Inkeriä niin että ällöttää. Muut virkamiehet onbhuonoja mutta Inkeri osaa kaiken

  VastaaPoista
 9. Kiitos vierailuista ja viestistä! Jos joku hoitaa hommansa hyvin, siitä täytyy antaa asiaan kuuluva ja rehellinen palaute. Saan kiittää Parviaista siitä ajasta, minkä hän, opastaessaan kunnanan toimintoja, antoi minulle syksyllä 2009. Ilman häntä tietoni olisivat riittämättömät ja luottamustoimintani olisi ollut totaalisesti toisenlaista. Olen siis Inkeri Parviaisen luoma valtuutettu niin tiedoilta kuin tyyliltä - KIITTÄKÄÄ HÄNTÄ SIITÄ! Facebookissa puhun koulutuslautakunnan jäsenteN kouluttamisesta ja voin väittää, ettei lautakunnan jäsenten jossain alhaiseksi väitetty asiantuntemus ollut ainakaan tarjotun tiedon puutteesta kiinni! Tietoa sai aivan varmasti, jos sitä otti vastaan ja kysyi!

  VastaaPoista
 10. Miten toimittiin opettajien valinoissa voiko siitä kiitosta antaa???

  VastaaPoista
 11. Kiitos kysymästäsi! Kuten totesin, kirjoitin Facebookissa vain lautakunnan jäsenten kouluttamisesta tehtäviinsä ja se meni koulutuslautakunnassa erittäin tyylikkäästi. Henkilövalinnoista ei sinne voi pahemmin pisteitä jaella!

  VastaaPoista
 12. Taisit java suututtaa järvisen. Kannattaako suututta kaikki.

  VastaaPoista
 13. Kiitos käynneistä ja kommentista! Eiköhän hän ole sen verran maailmaa nähnyt ja ollut hiukan kovimmissa mittelöissä, että että kestää jonkun varavaltuutetun mielipiteet ja näkemykset.

  VastaaPoista
 14. Tutkiskelin edellisten vuosien toteumaa kaupungin sivuilta ja huomioni kiinnittyi esim. kaupungin työntekijöiden todella korkeisiin työterveyshuoltokuluihin: vuonna 2011 keskimäärin 836 euroa/työntekijä. Kun esim. paljon raskaammalla rakennusalalla kustannus on reilusti alle 300,-/tt joka summa sisältää jo vapaaehtoisen sairaanhoidonkin, en voi kuin ihmetellä kuinka paljon kaupungin henkilökunta sairastaa tai "sairastaa". Sairaslomappäivien määrää en löytänyt, olisi kiva tietää siitäkin.

  VastaaPoista
 15. "Uusintana on määräalan osto Varsinais-Suonen Sairaanhoitopiiriltä 20 tonnilla ja alueen vuokraaminen Vakka-Suomen Golfille vuoden 2043 loppuun. Alue liitetään nykyiseen vuokra-alueeseen. Vuokra on ollut 2004 tehdyssä sopimuksessa 500€ vuodessa sidottuna indeksiin. Nyt esitetään vanhan ja uuden alueen vuokraksi 500€ vuodessa."

  Golfiin näemmä kaupungin rahaa riittää... tuolla 20000 eurolla olisi saanut kentänhoitajan ainakin puoleksi vuodeksi, työllistetyn pidemmäksikin aikaa. Nyt se lahjoitettiin golf-kerholle kun vuokraa ei nosteta, ja lisähyötyä golffareille tulee kun indeksisidonnaisuus vanhastakin vuokrasta poistettiin. KUMMAA TOUHUA!

  VastaaPoista
 16. Kiitos vierailuista ja kommenteista! Epävarmuus työn jatkumisesta ja huono työilmapiiri vähentävät työmotivaatiota, lisäävät stressiä ja poissaoloja. Kun vielä huomiodaan kaupungista pois hakeutuvien työntekijöiden määrä, on syytä olla huolisamme kaupungin työntekijöiden kuin heidän palveluksiaan käyttävien kaupunkilaisten puolesta.

  Olen jossain todennut, että meidän tulee hyötyä golfista, kun tänne kerran on tehty kenttä. Se tuo kaupunkiin runsaasti ostovoimaisia turisteja, joten hyötyyn on realistiset mahdollisuudet. Sitä en kuitenkaan hyväksy, että tällaisessa tilassa oleva kaupunki rahoittaa esim. golfseuraa!

  VastaaPoista
 17. Sinä java et facebookissa tukkäyksiä kerää.

  VastaaPoista
 18. Kukaan ei tykkää Javan räksyttämisestä ja valheiden levittämisestä. Javan käytös facebookissa on yhtä sopimatonta iuin valtuustossa.

  VastaaPoista
 19. Kiitos käynneistä - mukavista viittauksista Facebookiin ja valtuustoehdokkaiden palstaan. Palsta on melko mukavasti toimiva ja se kertoo vierailijoille monta asiaa. Ensimmäinen asia on se, että valtaosa heistä, ketkä vanoivat pitävänsä yhteyttä kansaan Facebookin tai blokien kautta ovat hävinneet kuin tuhnu Tunisiaa; jäljelle jääneet ovat sitäkin aktiivisempia.

  Toinen huomio Fcebookissa esiintyvistä politikoista, niistä jäljelle jääneistä, on heidän herkkähipiäisyytensä. Hyvin helposti vedetään palko poskionteloon ja kirjoitetaan: Tämä oli tässä! Sinäänsä mitään törkeyksiä ei ole po. palstalla sanottu, sillä käsittääkseni vain yksi luottamushenkilön kirjoitus poistettu.

  Nämä tykkäämisethän ovat mielenkiintoisia, niillä jokainen tykkääjä saa ikään kuin omalla seinällään tarjottua lisää mainosta tykkäämälleen kirjoitukselle. Tykkäysten logiikka on selvä, yleensä ei luottamushenkilö kaupunkilaiset tykkäävät aidosti. Mutta runsaasti on heitä ketkä tykkäävät, jostain tyypistä välittämättä siitä oliko tämän teksti hyvää tai huonoa. Sama toisin päin. Ottakaapa po. keskustelupalstalta jonkun valtuutetun kirjoituksia ja katsokaa ketkä tykkäävät hänen kirjoituksistaan, menkää seuraavaan valtuutettuun jne. jne. ja tehkää loppuyhteenveto. Voitte päätellä helposti kuinka kuka on kallellaan ja mihin.

  Itse olen tutkinut Facebookissa tapahtuneen suuttumisen vaikutusta blogissa vierailuihin. Täällä on hyvä statistiikka ja siksi en ole entiseen tarjoajaan palannut. Taustalta näet helposti esim. sen, kuinka ihmiset tulevat tänne Facebookista, jos olet käyttänyt siellä värikästä kieltä tai hiukan laveampaa tulkintaa jonkun kommentista tai puolueesta. Eli kaikki on ollut varsin harkittua. Nyt tuli kiiru, mutta sen voin todeta, että IP-tunnuksia tämän tarjoajan statistiikka ei kerää. Palataan vielä Facebookkiin, olen hiukan tehnyt johtopäätöksiä, jotka ovat hauskoja ja kertomisen arvoisia!

  VastaaPoista
 20. Saisiko nyt jonkun esimerkin Javan kertomasta valheesta siellä facebookissa tännekin kun en siellä facebookissa käy. Se kerää liikaa tunnistetietoja kävijöistään. Ja niitä tykkäämisiä on kiva trimmata mutta jääköön kertomatta miten.

  VastaaPoista
 21. Anonyymi12. toukokuuta 2013 20.42 On itse valehtelija ja suurimmasta päästä hänet kyllä tunnetaan.

  VastaaPoista
 22. Java on vain säälittävä varavaltuutettu. Tyytyisi siihen ja olisi hiljaa. Sen kansa sanoi vaaleissa. Nyt huutaa suuna päänä ja vähät välittää kansan tahdosta. Se ei ole demokratiaa. Kaikki rahat Parviaiselle, se on Javan linja. Facebookissa Java jää aina ilman tykkäyksiä, enää ei edes Järvinen tykkää Javan kirjoituksista.

  VastaaPoista
 23. Mitä ne sitten on jotka saivat vähemmän ääniä kuin java ja istuvat valtuustossa.
  Javaa,Järvistä ja Forssia tarvitaan sekä ennekaikkia pertsaa.

  VastaaPoista
 24. Heh heh. Vai jää Java ilman Facebookin tykkäyksiä? Se on nopeasti korjattu jos ajaisi kertojaskriptin samalla kun käyttäjätunnus kirjautuu järjestelmään. Laitetaanko tusina vai pari tusinaa kertojan arvoksi ja siinä se kertoisi aina uuden loggautumisen yhteydessä jokaiselle julkaisulle jomman kumman tusinan valtun verran tökkimisiä. 10 kirjautumisesta tulee 120 tai 240 tykkäystä. Näppärää eikö vain.

  VastaaPoista
 25. "Java: Epävarmuus työn jatkumisesta ja huono työilmapiiri vähentävät työmotivaatiota, lisäävät stressiä ja poissaoloja."

  Mitäs luulisit työnteon olevan nykyaikana rakennusalalla? Eipä sielläkään kovin varma voi töiden jatkumisesta olla, silti töissä käydään ja niitä tehdään niin kauan kuin on tarjolla. Ainoa asia mistä olen sen pikkupersun kanssa samaa mieltä on se,että tuollaiset turhat sairastelijat on saatava pois kaupungin rahoja tuhlaamasta. Työt tuskin tulisivat muutamien potkuista kärsimään, eiväthän ne nytkään mitään tee.

  VastaaPoista
 26. Java: Epävarmuus työn jatkumisesta ja huono työilmapiiri vähentävät työmotivaatiota, lisäävät stressiä ja poissaoloja."
  Tämähän on yleiskäsite ja koskee jokaista työssäkäyvää.
  Kettumainen esimies ja vielä epäpätevä on on yksi suurimmasta tekijöistä sairapoisoloihin.
  terveydenhoito-alalla varsinkin alijäämäinen henkilöstömitoitus lisää huomattavsti työ kuormitettavuuta, kun ei saada sijaisia poissaolevien tilalle.
  Rakennustyömaalla ei tarvutse sentään poissaolevan kaverin töitä tehdä.

  VastaaPoista
 27. Kiitos vierailuista ja viestin tarjoamasta valaistuksesta! Olet harvinaisen oikeassa rakennustyön ikävistä puolista. Kaupungilla ollaan virassa, joten on ehdottomasti paikallaan selvittää poissolojen syyt ja niiden mahdollinen keskittyminen.

  VastaaPoista
 28. Tottakai rakennustyömaallakin pitää sairaana olevien työt tehdä, ei ne muotit sun muut itellään valmistu.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!