maanantai 27. toukokuuta 2013

OLIPA HYVÄ VALTUUSTON KOKOUS!

Tämän päiväisessä valtuustossa ei päätetty mitään maagisia asioita, mutta itse tilaisuus oli tiukoista puheista JOHTUEN positiivinen.Timo Järvinen antoi tulla täydeltä laidalta ja haastoi hallituksen jäsenet vastaamaan mihin konkreettisiin toimiin on talouden kuntoonsaattamiseksi ryhdytty ja mitä on tehty. Seppo Nikula vaati niin ikään nopeita toimia virkahenkilöiltä, sillä sitä kipeämmin taouden tasapainottaminen sattuu, mitä lyhyemmällä aikajanalla se joudutaan tekemään.

Myös Lea Myllymäki ja Jukka Järvinen hämmensivät samaa soppaa. Mutta kuten kaikki paikalla olijat huomasivat, nyt soppaa hämmennettiin samalla tyylillä ja samaan suuntaan. Tämän positiivisuuden kiteytti hienosti Mauri Kontu, joka omalla tyylillään tyylikkäästi totesi, että viimeinkin tässä kaupungissa on myönteinen yhteistyön henki!

Mikään tilaisuus ei ole täydellinen, eipä tämäkään ollut. Kaksi entistä hallituksen jäsentä näyttivät sielunsa värin ja tavoitteidensa itsekkyyden. Toinen oli sitä mieltä ettei virkahenkilöitä ja entisiä luottamushenkilöitä saa syyllistää. Kukaan ei meilläkään kaipaa syyllistä, Laitista ja konekiväriä nytkin kaivataan. Se vaan on niin, että jos maksetaan miljoona mokia ja niiden seurauksia yritetään pannan kuntoon; nousevat siinä sinä sivussa väkisinkin myös mokien tekijät esiin.

Kaikkein härskein oli ensimmäinen äänessä ollut kaupunginhallituksen jäsen. Hän jeesusteli kuinka oli yrittänyt pistää taloutta kuntoon jo viime vuonna. Totuuden hänen saavutuksistaan voi lukea vaikkapa tarkastuslautakunan raportista. Tyyppi joka nyt itkee muutaman kymppitonnin säästöjen seurauksia, oli itse salaa heittämässä 150 000€ kaupunkilaisten rahaa niin hölmöön hullutteluun, ettei siitä tule koskaan olemaan kaupunkilaisille mitään riemua!

Valtuuston kokouksen yleisilme ja keskustelun sävy oli kova, vaativa, mutta ennenkaikkea asiallinen ja tuloshakuinen. Tästä kiitos kuuluu Järvisten, Nikulan, Myllymäen, Kontun ja kaupunginjohtaja Vainion suorille puheille, konkreettisten toimien vaatimisesta ja lupaamisesta. Viimeinkin ollaan nostamassa kissaa pöydälle ja pistämässä asiat terveellä yhteistyöllä kuntoon.

57 kommenttia:

 1. Unohtuipa sellainen asia: Varavatuutettut ANKELO ja ANTO vaihtoivat Kokoomuksesta Walan ryhmään!

  VastaaPoista
 2. HEH HEH. Vai Walan kansalliskaarttiin liittyivät! Hienoa.

  VastaaPoista
 3. Vaaditko Java itse jotain muutosta? Joku nyt tökkii tuossa vaatijakunnassa. Demarit siis vaatii hallitukselta jotain. Ja kaksi vanhaa entisen hallituksen jäsentä, Forss ja Rosten pani kampoihin kovasti. Millaista muutosta he peräsivät?

  VastaaPoista
 4. Java vei Hartoa ja Nevavuorta 10-0. Järvinen oli hyvä. Vaati hallitukselta tekoja. Nyt Harto syyttää näitä Facebookissa populisteiksi kun jäi näiden jalkoihin. Harto pyrkii salaamaan omsn toiminnan.

  VastaaPoista
 5. Pian kokousten televisionti kuntoon. Haluan nähdä totuuden.

  VastaaPoista
 6. Eikös Java ollut marginaaliryhmän varavaltuutettu? Miten helvetissä mies taas päässyt puhumaan valtuustossa? Wala varmaan kohta hyökkää vahvistuilla joukoillaan sen kimpuun Jussilan avustuksella kunnes ehtii Novgorodin reissultaan. Mää ole jo asemis jos jottan tapahtus muuta kun läpinää. Puhukaa poja ni se helpottaa mieltä.

  VastaaPoista
 7. Televisiointia kaipaan minäkin! Vaikka kyllä sinne kannattaa paikan päällekin joskus vaivautua, selviää se totuus sitten.

  VastaaPoista
 8. Java jä Järvinen on joutavia paskanjauhajia. Pelejä molemmat.

  VastaaPoista
 9. Linja pitää. Loikkauksista uutisoidaan heti yksinoikeudella, mutta tarkastuslautakunnan kertomuksesta vaietaan edelleen. Jos joku vielä väittää, etteikö Uudenkaupungin Sanomat ole tarkoitushakuinen uutisoidessaan kaupungin asioista, niin sitten kannattaa miettia asiaa uudestaan. Näin toimii "puolueeton" lehti.

  VastaaPoista
 10. Tätä kaupunkia ei nosteta Javan vitseillä eikä Järvisen riidan haastamisella. Nyt tarvitaan asiallista ja ja rakentavaa yhteistyötä. Ei ihme jos hillitty Anto ja tyylikäs Ankelo vaihtoivat asialliseen ryhmään.

  VastaaPoista
 11. Hih hih. Hillitty Anto ja tyylikäs Ankelo. Taitaa mennä nyt samalla saadut luottamuspaikat katkolle. Näin puhuivat vai oliko sekin vitsi.

  VastaaPoista
 12. Vitsi. Ei Järvinen niitä voi ottaa pois.

  VastaaPoista
 13. Tai annetaako ymmärtää tai sitten on isompi temppu jos koko lautakunta erotetaan hillitysti ja tyylikkäästi. Hih hih.

  VastaaPoista
 14. On häikäilemätöntä ottaa puolueelta luottamustehtävät vastaan ja lähteä tämän jälkeen porukasta. Tämä osoittaa Antolta ja Ankelolta inhottavaa itsekkyyttä. Muut puolueet eivät puutu siihen, jos Kokoomus vaihtaa luottamuselimessä edustajiaan.

  VastaaPoista
 15. Tervehdys ja kiitos vierailijoille ja kommentoijille! Järvinen tai pikemminkin Järviset, kuten Myllymäki ja Kontukin puhuivat tyylikkäästi asiaa. Itse esitin keskustelun viimeisen kommentin ja senkin vain siksi, että kaksi entisen hallituksen jäsentä alkoi populistisesti politikoimaan. Esitin asiayhteydessä humoristisen esimerkin, jotta kaikki näkisivät millä vakavuudella jotkut suhtautuvat kaupungin välttämättömiin säästötarpeisiin.

  4. tai 6. varavaltuutetun loikkausuutisointi on lähinnä koomista journalismia. He tuskin tulevat, ilman mittavaa epidemia-aaltoa, koskaan istumaan valtuustossa. Kaikki ovat nähneet po. kaksikon poliittista toimintaa ja tyyliä, joten he eivät todellakaan sovi paikallisen Kokoomuksen ryhmään. Ihmettelenkin enemmän sitä, kuinka he eivät saaneet kenkää vaan saivat merkittävät luottamustehtävät. Toinen on sentään tarkastuslautakunnan jäsen! Lähetykset valtuustosta on aloitettava viipymättä!

  VastaaPoista
 16. Kuules Java Forss antaa ymmärtää sun valehtelevan valtuustonkokouksesta. Se oli pelkkää populismia. Forssin blogi kertoo sulla ja Järvisellä olevan isot mahat. Oleko Java isomainen valehtelija.

  VastaaPoista
 17. Kyllä totuus on se, että Harto Forss ja Mauri Rosten ovat loppuun ajettuja poliitikkoja, joista aika on mennyt kauan sitten ohi ....- Nyt puhaltavat uudet tuulet, jotka ovat yhtä raikkaita, joita Rake, Aaltonen ja Java viime kaudella valtuustossa yrittivät viritellä, nyt muutkin ovat tulleet järkiinsä ja ajattelevat ihan omilla aivoillaan !

  Edelliseltä KH:lta tulisi evätä tili- ja vastuuvapaus, niin kalliita ja suuria möhläyksiä se salli " makkarakeisarin " häslätä. Pelkkää nuoleskelua ja bonuspalkkioita se Hartokin K.K:lle tarjosi, ei uskaltanut olla kriittinen eikä ymmärtänyt kysyä elinkeinotuhlausten perään .

  VastaaPoista
 18. Kiitos vierailuistanne ja jättämästänne jäljestä! Jotkut ovat istuneet hallituksen pöydän ympärillä jopa kymmenet vuodet ja siten aiheuttaneet kaupunkimme synkän tilan. On itsestään selvää, että nämä politiikasta elämänsisältönsä saaneet eivät millään tahdo myöntää olleensa kaiken syntyneen surkeuden takana. He tekevät kaikkensa, jottei totuuden viikate pääse niittämään heidän mainettaan. Pelissä on sentään monen ikänsä politiikassa mukana olleen muistokirjoituksen sisältö. Tässä syy jeesusteluun ja kieltoihin vanhojen muistelemiseen!

  Nykyinen valtuusto on avoimesti keskusteleva. Tuskin se olisi sitä ellei läpyskä olisi sopivasti puolueellisuudellaan ärsyttänyt TeeJiitä ja trimmannut häntä nykykuntoon. Järvinen keskustelee avoimesti kaikilla foorumeilla ja myös valtuustossa. Tästä täytyy antaa kiitos myös Atso Vainiolle ja Jouko Antolalle, ketkä motivoivat valtuutettuja osallistumaan, kysymään, esittämään ja jopa kyseenalaistamaan. Tämä on aivan toista kuin edellisenä valtuustokautena!

  Mainitsin, juuri ennen valtuuston kokousta, Järviselle vatsarakenteidemme aikaan saaman julkisen kuohunnan. Mitään isompaa symposiumia emme ole asian tiimoilta rakentamassa, sen sijaan aiomme paneutua kaupungintalouden kuntoon saattamiseen. Sen kuitenkin mainitsisin TeeJiille, että oman mahani suhteen olen pohtinut lopullisena ratkaisuna elinluovutusta. Luovutuskohteena voisi olla vaikkapa, kilpailuttamisen jälkeen, joku skotlantilainen, suuriin soittimiin materiaalia tarvitseva, säkkipillitehdas.

  VastaaPoista
 19. Kokoomuksen valtuustoryhmään kuuluvat valtuustoon vakituisena valitut 10 kpl. ja 2 eka varavaltuutettua. - Muut eivät kuulu valt.ryhmääa. - Miten sellaisesta voi erota, johon ei edes kuulu ??!! - Nyt Kokoomuksen, jos olisi ryhtiä, tulisi heti potkia nuo luopiot pois Kokoomukselta saamistaan luottamuspaikoista ja valita uudet tilalle. - Eli Kangas tarkasttusltk:aan Anton paikalle ja ( ? ) Ankelon paikoille ....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuka eroamisesta on puhunut, eikö ilmoitus koskenut liittymisestä Walan ryhmään, niin sen plarista luin.

   Poista
 20. Alkaa mennä joillain anonyymeillä kaupungin talous/palvelutaso-asiaosaaminen pahasti pakkaselle, kun aletaan puhella päättäjien mahoista. Itsekin noin 100 kilon sarjassa painivana voi vain todeta, että samaan malliin vaan: eli asiat esille. Tarvittaessa äänestetään ja pulinat pois. Mahtaakohan onnistua- edessä taitaa kuitenkin olla vain ruikkua ja rutinaa. Sama laulu valtuustokaudesta toiseen. Mikäköhän on seuraava mediatempaus? Ketä aletaan syyttää ja millä perusteella?

  Muuten Java. Yya-sopimuksessamme ei ollut kirjattuna vitsien kertomista valtuustossa. Pidähän varasi, ettei mies vaihdu seuraavaan valtuuston kokoukseen johonkin -toiseen- vara/valtuutettuun. Tarvittaessa Raken mielipide/ääni ratkaisee.
  JAa

  VastaaPoista
 21. Kiitos Juha innosta ja kiinnostuksesta. Tällä puheella mies vaihtui astetta vakavampaan!

  VastaaPoista
 22. Meinaatko Java heittää leikin kesken.

  VastaaPoista
 23. Kiitos vierailutiheydestä ja kysymästä! Varavaltuutettuna tai yleensä minkään varana olo ei oikein motivoi. Ei varsinkaan silloin, jos ei kuulu mihinkään lautakuntaan. Itseasiassa pidän lautakuntatyötä mielekkäämpänä kuin valtuutettuna olemista. Lautakunnassa on selkeä perehtymis- ja keskittymisalue, kun valtuustossa kohelletaan sinne sun tänne. Tässä korostuu myös ryhmän yhteistyö tiedon hankkijana ja jakajana.

  Kun tuon yhden rikin katkuisen jatkosta aloitettiin spekulointi, niin tulipa mieleen paras mahdollinen lisäys tarkastuslautakuntaan: JUHA AALTONEN! Siinä on miehellä perspektiiviä kaupungin toiminnasta, on armoton kaivaja, perfektionisti ja 100% luotettava mies. Häntä paremmalla jäsenellä ei lautakuntaa voisi täydentää. Jos kaupungin etua ajatellaan eikä jonkun kaverin, niin siinä on oikea valinta!

  VastaaPoista
 24. Puuttuuko tarkastuslautakunnasta jäsen?
  Vain valtuusto voisi erottaa jonkun mutta eipä eroita.

  Yrittäkää nyt vain sulattaa lain suomat mahdollisuut valinnan vapauteen.

  VastaaPoista
 25. Johan Java taaswitsin murjas. Totean, että Muutos tulee ilman meikäläistäkin. Siihen on jo käsikirjoitus olemassa. Polku on jo raivattu auki viime valtuustokaudella. Seuratkaapa tarkkaan seuraavaa suurimman oikeistopuolueen siirtoa. Peli ei pääty pattiin.
  T. Marginaaliryhmän toinen varavaltuutettu.

  VastaaPoista
 26. Ei valtuusto ketään erota mutta ko. lautakuntaan puolueen mandaatilla valitun jäsenen (Anto, Ankelo ) tulisi ihan itse vetää johtopäätös ... eli logiikka on se, etteivät he Walan ryhmässä olisi noita paikkoja tietenkään saaneet !- Eihän Walakaan saanut mitään paikkoja - paitsi valtuustoon äänestäjien äänillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä he juuri vetivät johtopäätöksen ja liittyivät Walan ryhmään!

   Poista
 27. Mitäs anonyymi klo 11:53 vihjailee ? - Mitä uusi, uljas Kokoomus nyt pähkäilee noitten luopioitten suhteen ? - Onko mitään konkreettista tehtävissä, jos he eivät itse oivalla vetää johtopäätöstä ??

  VastaaPoista
 28. Ensi haukkuu ne sitten on vetämässä Annon ja Ankelo paikkaa omille. Olet itse läpinäkyvän härski Java.

  VastaaPoista
 29. Kiitos käynneistänne tänne ja viestinnästänne tänne! Enpä ole haukkunut kumpaakaan po. ex Kokoomusryhmäläistä enkä vetänyt ketään mainituista minnenkkään tai muuallekaan. Esitän selkeä näkekemykseni parhaasta mahdollisesta uudesta jäsenestä tarkastuslautakuntaan. Ankelosta totean sen, että joissakin toimissa hän on negatiivisesti yllättänyt minut, mutta kuitenkin joissain muissa asioissa arvostan häntä. Tästä toisesta en sano mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Java, miksi tarkastuslautakunnassa tarvitaan uusi jäsen??
   Kaippa sulla sen verran on tietoa kuntalaista että ne jotka siellä istuu, palli ei heilu neljään vuoteen.

   Poista
 30. Sanotaanpa näin että voi tulla luottamuspula ryhmän kanssa jonka mandaatilta on saanut jonkun luottamuspaikan. Luottamuspulan takia lähti myös hesarin päätoimittaja. Näin se kulkee.

  VastaaPoista
 31. Olen aina kuvitellut että lautakuntatyötä tehdään sydämellä kaupungin hyväksi, eikä puoluekavereita mielistellen. Sen vuoksi uskon Että L. Anto tekee työnsä vastedeskin hyvin, kuten hänen tapansa on.

  VastaaPoista
 32. Kiitos keskustelusta! Koulutuslautakunnasta lähti viime kaudella väkeä kuin linja-autoasemalta ja aina tuli uusi tilalle. Jos henkilö on esim. istunut tarkastuslautakunnassa ja sen kanssa yksimielisesti kritisoinut muun lautakunnan kanssa hallituksen talouden pitoa, mutta siirryttään hallitukseen, sama tyyppi on hyväksynyt hallituksen, aiemmin lautakunnassa tuomitsemansa, linjan, syntyy väkisinkin mielikuva helposti ohjailtavasta mielipidevapaasta mielistelijästä ja pyrkyristä!

  VastaaPoista
 33. Lautakuntapaikka ei ole henkilökohtainen vaan poliittisten ryhmien kesken jyvitetty ja sitten Kokoomuksen sisällä jaettu. - Jos em. valtuustoryhmästä itse eroaa, tulee paikka totta kai uudelleen arvioinnin kohteeksi.- Tarkastuslautakunnan paikka on haluttu ja korkealle rankattu.
  L. Antolle voi tulla omantunnon kysymykseksi, voiko hän näissä olosuhteissa jatkaa .... - Ja sekin tulee huomata, että uuden tarklan puheenjohtajana toimii Kokoomuksen valtuustoryhmän PJ Timo A.Järvinen. -Mites ne synenergiat .... ?

  VastaaPoista
 34. Kiitos käynneistä ja pohdinnoista! Jo vaalien alla oli havaittavissa kuppikuntaisuutta eri puolueissa, ei ainoastaan Kokoomuksessa. Vaalien jälkeen kina kasvoi ja äänekkäitä neuvotteluja, ryhmien repeämisiä ja erimielisyyttä oli kaikkialla. Ainoastaan Muutos puolueessa oli selvää kuinka paikat jaetaan, muut pitivät huolen ettei ole mitä jakaa.

  Ainoa puolueiden sisäinen ja ulkoinen asia, josta oli yksimielisyys, oli se ettei Muutos puolue saa mitään. Jos tällainen syrjiminen on puolueiden sisäisen ulkoisen yhteistyön ylläpitäjä, ei sen voi odottaa pitävän palettia kasassa kovin kauan. Jos vaalit olisivat olleet rehelliset, avoimet jne., olisi tulos ollut totaalisen toinen. Kukaan ei olisi valinnut kaupungin suohon ajaneita sähliä ja heidän sukulaisiaan valtaan.

  Kokoomuksessa huomattiin heti totuus sekä pelin henki ja skismat alkoivat. Läpyskä otti puolueellisesti kantaa ja vaikeni omia hyysäten. Näin mentiin, puolueet rakoilivat ja rakoilevat aina Demareita myöden. Siellä on aivan sama linjariita kuin valtakunnan huipulla eli tavalliset rehelliset duunarit vastaan ladyliihottajat ja puolueeseen liittyneet ökyemännät.

  Nyt käydään vääntöä vanhan linjan ja sen linjan välillä, mitä Muutos ryhmä sjoi neljä vuotta. Kokoomuksen ja Keskustan enemmistöt ovat kallistuneet Muutoksen linjoille: TOTUUS ESIIN JA TALOUS KUNTOON! Demareissa käänne on vasta tapahtumassa Jos tätä taustaa vasten katsotaan kaupungin etua, tulee tarkastuslautakunnassa tapahtumaan muutoksia. Lisäksi uskon, että vielä hallituksessakin kasvot vaihtuvat. On ihan selkeä fakta, jonka kaikki edelliskauden valtuutetut tietävät, että paras uusi jäsen tarkastuslautakuntaan on Juha Aaltonen! Tässä ovat minun perusteeni.

  VastaaPoista
 35. Aitamurto on toriparlamentin mukaan lomien jälkeen hallituksessa.

  VastaaPoista
 36. Sen ymmärtää. Forss veljeilee herrojen kanssa ja on liian ryvettynyt. Mutta Aita murto buaahahaa

  VastaaPoista
 37. Harto ajoi itsensä liian törkeästi hallitukseen. Jussila takasi kirjoituksilla Harton äänet. Varjon ja Partasen juttuja muutettiin Haton eduksi. Partanen olisi Aitamurtoa parempi hallituksessa

  VastaaPoista
 38. Ei Aitamurrosta ole hallitukseen. Se on nynny.

  VastaaPoista
 39. Täytyy nyt muistaa aina se mistä näkökulmasta asiaa katsotaan kuka mihenkin on sopiva.
  Toisaalta jokaisen joka hallitukseen kuuluu pitäisiä asioita katsoa kuntalaisen näkökulmasta eikä siitä miten hyväveliverkosto voi tai puolue.
  Jos budjetit ylitetään ilman lupaa niin kyllä siihen pitää jokaisen hallituksessa istuvan puuttua kovalla kädellä puolueeseen katsomati.
  Sote on eri asia kun ennustettavuus ei ole kenenkään ennustettavassa.
  Nynnyjä voimme olla monellakin tavalla tai koviksia sekin on suhteellista

  VastaaPoista
 40. Kiitos visiiteistä ja kommentoinnista! Kokoomus heitti entiset hallituksen tyypit ulos ja yksi lähti vapaaehtoisesti. Keskustassa johtohahmo vaihtui. Demareissa ei uusia tuulia ole näkyvissä vaihtuvuudesta huolimatta. Mutta puolueen sisällä porisee. Saadaanko porina kurilla ja uhkauksilla laantumaan? Vasemmistoliitossa sama hallituksen jäsen jatkoi, mutta taustalla tyytymättömyys kasvaa. Olisiko Varjosta ja Partasesta hallitukseen? Miksei olisi? Ei heissä mitään vikaa ole, molemmat ovat osoittaneet niin yhteistyökykykynsä kuin vasemmistolaisuutensa. Entäpä syrjään vetäytyneet Olli Haapala fiksu asioihin perehtyvä perfektionisti ja Sanna Loven sanavalmis asioista selvää ottava tulevaisuuden päättäjä? Miksi näin merkittävät ihmiset ovat hypänneet tai työnnetty ulos? Löytyykö syy poisjääntiin puolueesta, siellä istuvista päättäjistä vai ovatko syyt poisjääntiin selkeästi henkilökohtaisia?

  VastaaPoista
 41. Johtuu puolueesta.Tai ei puolueesta vaan sen sisällä toimivista henkilköistä.

  VastaaPoista
 42. Koska valmistuu asuntotyöryhmän uusi uljas raportti? Kaupungissa on kauhia asuntopula. Nyt jo yli sata asuntoa myynnissä tai vuokralla. Autotehdas lomauttaa taas ja soijatuontikin uhkaa mennä Poriin. Säästetään.

  VastaaPoista
 43. Java on näköjään lehtien boikotissa.

  VastaaPoista
 44. paikalla ollut demari30. toukokuuta 2013 klo 11.23

  Java oli ainoa joka nosti esiin selviä säästökohteita. Niistä ei lehdet puhu mitään. Ihmetyttää.

  VastaaPoista
 45. Naurettava kommentti. Kertoisit nimesi niin tuli edes 1 uskottava kohta.

  VastaaPoista
 46. Kyllä on totta, että java ja muutos esitti aikoinaan säästöjä enemistö torppas kaikki.

  VastaaPoista
 47. toinen paikalla ollut demari30. toukokuuta 2013 klo 13.07

  Niin teki myös viime valtuustossa. On ihmeellistä kuinka sitä syrjitään, jolla on eniten ajatuksia US on täysin puolueellinen.

  VastaaPoista
 48. Kyllä minä ihmettelen miksi lehdet antaa väärän kuvan valtuustosta. Mikä totuudessa on niin vaikeeta.

  VastaaPoista
 49. Lehden syyttäminen on typerää. Kymmeniä vuosia työtä tehnyt ammattitoimittaja osaa olla puolueeton. Hän osaa valita ne puheet, jotka kannattaa julkaista. Lehden toimituslinjasta eivät valita muut kuin Timo Järvinen ja Valkonen. Avatkaa silmät älkääkä uskoko täällä levitettyjä valheita.

  VastaaPoista
 50. Mikä yhteinen nimittäjä lienee Javalla ja Järvisellä.

  VastaaPoista
 51. Olen samaamieltä kuin klo 13.07. Ainoat järkevät puheenvuorot käyttivät Valkeinen ja Forss eikä Forssista ollut mitään Ukarista.

  VastaaPoista
 52. Lehti syytää valheita tässä yksiesimerkki.
  Viime vaaleissa ilmoitetut edokkaitten saamat äänimäärät niin uudenkaupunginsanomat ilmoitti javan saamaksi äänimääräksi 3 joka todellisuudessa oli 63.
  Kaikille lehdille se tuli printtinä ja muissa lehdissä se oli oikein ja miksi sattui virhe juuri javan kohdalla???
  Täysjärkisen ei kauan tarvi miettiä.

  VastaaPoista
 53. Kiitos mukavasta keskustelusta! Ehkäpä sanoin jotain läpyskän linjaan sopimatonta ja ihan tarpeeksi olen saanut siellä huomiota. Eipä löydy Järviseltä ja minulta paljoa yhteistä, meillä on jopa erilainen etninen tausta. Kunnioitan hänen suorasanaisuuttaan, vastuun kantoa sanomisista ja joukkojen johtamisesta edestä, aivan toista kuin teepussin naruun kompastuvien rähinäremmirääpäleiden johtaminen oli aikoinaan.

  Harto puhui asiaa ja jopa siinä määrin, että vielä tänään julkaisemassani alustuksessa Harton sanominen on johtoajatuksena. Tämä toinen muka järkevän puheen vuoron käyttänyt joutaa omaan kastiinsa: aina sama laulu, varmaan hän ruikuttaa saman jutun tinkiessään kaupantiskillä. Kun otetaan teot ja sanat, syntyy mielikuva Hitleristä opettamassa Tooraa Jerusalemin lapsille!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!