perjantai 10. helmikuuta 2023

HYVÄSTI JOUKKOLIIKENNE JA MUUKIN?

Joukkoliikenteen tyly torppaus valtuustossa vahvistaa ikäväksi tosiasiaksi sen, että Uudenkaupungin tie, väestökadon kautta jatkuu kohti taloudellista tuonelaa. Koska mielikuvituksesta ja toimivavasta luovuudesta itsensä riisunut idiootti-ideoiden linko, Uudenkaupungin valmisteluorganisaatio, torjuu kaikki sen ulkopuolelta tarjotut esitykset, esitettiin joukkoliikenteen valmistelijaksi Ukipolista. Tällaista esitystähän ei taantumuksellisen valtuuston brežneviläiset hapannaamat voineet mitenkään hyväksyä. Luovuus ja innovatiivisuus on kirosana kaupungissamme - MOT jällen kerran.


Mikähän on viimeinen merkittävä onnistuminen Uudenkaupungin valmisteluorganisaatiolta - sellainen onnistuminen, joka sai ihmisiä muuttamaan tänne? Kyseessä taitaa olla Ykskoivun valmistelu ja toteutus. Tuolloin väkeä muutti ihan kohtuullisesti kaupunkiimme. Sen jälkeenkin on ollut hapuilevia ahterilleen läjähtäneitä yritelmäviritelmiä, mutta totuus on se, että kaupunki on menettänyt asukkaistaan noin 20 prosenttia eli se väestö väheni noin 18 000 nykyiseen 15 000 asukkaaseen.

Faktoihin vedoten voi todeta viimeisen kymmenen vuoden aikana Uudellakaupungilla olleen Suomen parhaat kasvuedellytykset ja silti menetimme ja menetämme väkeä. Nyt hallintosääntöuudistus tulisi toteuttaa siten, että saamme valmistelumme palvelevan paremmin kaupunkilaisia ja nostettua Uudenkaupungin kasvu-uralle. Meidän soisi rohkeasti uudistuvan: jaettava tehtäviä, ryhtyä yhteistyöhön naapureiden kanssa ja kevennettävä organisaation johtoa. Tähän löytyvät eväät, jos niitä kysytään tai niistä saa edes keskustella, mutta pelkään kaiken kaatuvan brežneviläisten hapannaamavaltuutettujen lammasmaiseen nöyryyteen ja luovuuden puutteeseen kuten kävi joukkoliikenteenkin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Koska Ukiin on mahtanut tulla viimeksi uusi yritys? Eikös siellä KH:ssa istu entinen elinkeinoguru? Vai eikö luottamusmiehenä voi mitenkään vaikuttaa? Joka puolella syntyy nyt "vihreänsiirtymän" yritystoimintaa, ei täällä kuitenkaan mitään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! Hyvä huomio; Uusikaupunki olisi mainio paikka niin tuuli-, aurinkoenergian tuottamiseen ja siten myös vedyn valmistamiseen. Ongelma on elinkeinopuolellakin luovuuden puute ja mikäli ideoita tulee muualta ne ammutaan alas valmistelijoiden ja keskeisten päättäjien taholta.

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!