perjantai 24. helmikuuta 2023

KH:n KOKOUKSET UUSIKSI

 Kuten lähihistoria murheellisesti kertoo, kaupunki nukkui onnensa ohi. Puheet momenttumeista jäivät epämääräiseksi, mihinkään hyvään johtamattomiksi, halvoiksi horinoiksi. Määrätyt, kaupungin surullisen synkästä kehityssuunnasta, huolestuneet luottamushenkilöt ovat pyrkineet täyttämään virkakunnan osaamattomuuden onkalot turvaten niin kaupungin kehittymisen kuin virkakunnan jatkamisen tehtävissään. Päättäjien tuki viranhaltioiden kermalle on tapahtunut runsaiden valtuustoaloitteiden kautta. Vaan turhat ovat olleet ne kymmenet tunnit, jotka luottamushenkilöt ovat uhranneet aloitteiden valmisteluun. Virka-aikaa käyttäen valmistelijat ovat ampuneet po. aloitteet alas.

Mutta mikä on ollut virkakunnan suhtautuminen apuna ja kädenojennuksena tarjottuihin aloitteisiin. Kuin koira hullu kuolaten ja muristen hampaat irvessä, virkakunta on purrut auttavaa ja kaupungin pelastukseen sekä valmistelijoiden aseman säilyttämiseen pyrkinyttä auttavaa kättä. Ylimielisestä vastaanotosta huolimatta, luottamushenkilöt eivät ole lannistuneet vaan tarjonneet uusien aloitteiden muodossa lääkettä, jotta kuihtuva kaupunkimme siirrettäisiin saattohoidosta plus tervehtyisi, nousisi sairasvuoteelta ja jatkaisi vuosisatoja kestänyttä kulkuaan palaamalla menestyksen tielle. Vaan eipä kädenojennus kelvannut jatkossakaan ynseille valmistelijahepuille.

Kuten jotkin mediaa tarkemmin asiaa seuraavat havaitsivat, ennen viime valtuustonkokousta kutsuttiin hallitus koolle, poistamaan esityslistalta pykälä, jonka valmistelu ei mennyt sääntöjen mukaisesti. Hyvä niin, että asiat korjataan po. valtuustoaloitteen osalta, mutta entä ne muut aloitteet, jotka hallitus on käsitellyt samalla tavalla ja lähettänyt valtuustoon väärin valmisteltuna. Näitä aloitteita on lukuisia, varmaankin niitä on kuluneella valtuustokaudella jätetty toistakymmentä. Pitääkö nämä kaikki käsitellä hallituksessa uudelleen, jotta ne saavat lain ja hallintosäännön mukaisen kohtelun? Onko edessä kenties kymmeniä uusintoja jo käydyistä hallituksen kokouksista ja olisiko paikallaan korvata hallituksen esittelijä osaavammalla konsultilla?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!