lauantai 25. helmikuuta 2023

LEHTIJUTUSTA MALLIA HALLINTOMUUTOKSEEN!Iloista viikonloppua uusikaupunkilasiset, älkää antako valmistelun ja päätännän häätää teitä muiden kuntien asukkaiksi, vaan olkaa sitkeitä ja odottakaa parempaa huomista. Sitä tietenkin saa odottaa, mutta mikäli muutaman vuoden seuraa valmisteluamme ja päätöksen tekoamme suoraan pöytäkirjoista, saatat löytää ne voimat, jotka eivät itsekkäästä vallanhimosta, palkkioita metsästäen tai naurettaviin periaatteellisiin vedoten jarruta kaupunkimme kehitystä pitäen sitä taantuvana takapajulana. Näitä äänestämällä saanemme muutoksen nykyiseen kaupungin kehittämiseen.


Ehkä voisimme jo aiemminkin saada muutoksen aikaiseksi, mutta kun meillä on tämä virkakunnan etu ensin -tyyli, niin nopeat odotukset lienevät kohtuuttomia. Joka tapauksessa Vakka-Suomen Sanomissa, lehdessä, jota kaupunkimme omistaa, 2023.2.23 sivulta 4 tarjoutuu luettavaksi artikkeli, minkä sisällöstä voisi ottaa oppia päättäjämme - etenkin he keiden ajastusmaailma on brežneviläisen taantumuksen ja omavallanhimon plus taloudellisen hyödyn tavoittelun kyllästämä. Susanna Viljasen jutussa kerrotaan henkilöstä, kenen tehtävänä on hoitaa omaa osaamistaan kolmen kunnan palkkalaisena. Olisiko taantuvan Uudenkaupungin syytä ottaa tästä oppia? -Ei tietenkään, meillähän veronmaksajan tehtävä on maksaa veroja ja hallinnon annettu mahdollisuus, löpsöjen päättäjien avustuksella, temmata itselleen tuhti siivu maksetuista veroista ja siinä sivussa tehdä, aikansa kuluksi, kaikkea kivaa.

2 kommenttia:

  1. Useamman kunnan yhteinen elinkeinoasiamies, kyllä. Mutta Ugissa onkin elinkeinojohtaja. Missä kunnissa on yhteinen elinkeinojohtaja joka ulkopaikkakuntalaisena nauttii lähes 6000 euron kuukausipalkkaa eikä muistanut laittaa osastoa edes Turun rakennusmessuille alkukuusta. Mitkä asiat ovat tämän johtajan vastuulla ellei sitä ole kaupungin markkinointi. Onko nyt joku ajatuksistani, mitä kerroin sitä kuuluisaa väärää tietoa? Oikaiskaa kiitos.

    VastaaPoista
  2. U:gilla oli elinkeinojohtaja joka irtisanottiin YT-neuvotteluissa, ehkä tarpeettomana toimintona. Miksi meillä nyt on taas elinkeinojohtaja ? Otetaan mallia pienemmistä kunnista ja irtisanotaan taas oma elinkeinojohtaja.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!