lauantai 15. joulukuuta 2018

JOULUISTA DEMOKATUHUUMAA TALVEN TUOKSINTAAN!

Demokatu kuului menneen kesän johdettuihin puheenaiheisiin. Sitä tuli ylistää ja niin sitä määrätyt tyypit ylistivätkin. Lopulta demokatu katosi kuin vatsakaasu hiekka-aavikon puhureihin. Jäljelle jäi ainoastaan Alicenkadun demokatutoimisto demokaluineen. Lopulta nämäkin kalut peitettiin torivahdin ohjauksella yrittäjien joulutavaroilla. Mutta entä demokatu, jossa liikenne soljuu nyt ärsyttävän normaalisti uusikaupunkilaisten tehdessä jouluostoksiaan?

Kaupunki huutaa demokatua - tai ainakin jotkut hiljaa mielessään ihmettelevät ja toiset kauhulla pelkäävät seuraavaa demoväen viritystä. Demokatua markkinoitiin kaupunkilaisten ideaväylänä valmistelijoille. Siis höräyttäkäämme aivoriihemme käyntiin huomioiden kesällä toteutetun demoilun hengen. Demokadun toteutuksen tulee pysäyttää liikenne, sen tulee herättää keskustelua, kasvattaa kaupunkimme mainetta epäurheilullisena autoilua vastustavana paikkakuntana. Lisäksi toteutusten tulee antaa Uudestakaupungista koomisen valmistelun ja puolikaheleiden päättäjien yksimielisesti hallitseman kuihtuvan tuppukylän kuva.

Jospa rakennamme keskelle Alicenkadun vilkkainta kohtaa tekojääradan. Luonnollisesti siinä ei saa luistella ja tämän varmistamiseksi jää hiekoitetaan. Hiekoitushiekan joukkoon sijoitetaan kiviä, jottei kävelykään onnistu siinä. Rauhanpuistoon voimme sijoittaa untuvaisia makuupusseja, jotka mahdollistavat ökyttärillemme ympärivuotisen miellyttävän keinuttelun vaakatasossa. Kirjaston eteen voimme ripustella puihin vaikkapa pesemättömiä armeijan flaneelisia jalkarättejä. Kevättalven auringon osuessa po. rätteihin niistä erittyvät eteeriset tuoksut täydentävät kaupungissamme vallitsevaa kuvaa tekemisen meiningistä ja tekemisemme tasosta. Ja Alicenkadun alkupäähän korkeuksiin kiinnitämme erivärisiä, veikeitä lumilapiota, jotka heiluessaan soivat suloisesti kuin tuulikennot konsanaan.

3 kommenttia:

 1. Harto on erotettu paikallisyhdistyksestä???
  Sellaisen päätelmän voi lukea Harton blogiin klo 19.45 kirjoitetusta pitkästä kommentista.

  VastaaPoista
 2. Vaatimus on tässä kopioituna
  "
  Blogi pitää saattaa turvallisemmaksi, käyttäjäystävällisemmäksi ja helpommin valvottavaksi. Sitten kun tämä tarpeellinen muutos on tapahtunut, blogi on tuotu nykyaikaan ja asenne yhteistyön suhteen on kunnossa, Harto Forss on tervetullut jälleen yhdistyksen jäseneksi.
  "

  Sattuu muuten olemaan niin ettei Harto edes itse pysty vaateisiin vaikuttamaan.
  Pitäisikö jo nauraa vai itkeä?

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Harton blogi on pyörinyt kohta kymmenen vuotta. Siitä on tullut olennainen osa uusikaupunkilaista poliittista tiedotusta plus keskustelua. Minun nähdäkseni politiikka on yhteisten asioiden hoitoa ja demokratia perustuu tietoon. Kun huomioidaan Harton blogin tarjoama mahdollisuus sensuroimattomaan kommentointiin, en näe mitään syitä Harton blogin muuttamiseen. En siis voi ymmärtää kuinka vuonna 2018 jotkut voivat vaatia avoimuuden rajoittamista.


  Jos jotkut vaativat uhkailuin tiedon jakamisen ja keskustelun alistamissa jonkun pikkupiirin kontrolliin, lienee taustalla vain ja ainoastaan salailuhalu, joka useimmiten kumpuaa omasta vallanhimosta, munauksista ja ilmentää keskustelun tyrehdyttämistä haluavien itsekkyyttä. Niin kauan, kun Harto pyörittää blogiaan, on hän vahvoilla kaupunkilaisten silmissä ja heikoilla sensuuria vaativan pienen piirin kokouksissa ja jos Harto lopettaa tai muuttaa radikaalisti blogiaan, hän ei ole vahvoilla enää missään!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!