tiistai 4. joulukuuta 2018

DEMOKUOREN ALLA KAUPUNKI ON ROMUNA!

Maanantai aamulla odotti kaupungin toimivimman ja suosituimman palvelun käyttäjiä yllätys. Vastassa ei ollut ensimmäisenä tuttu ja ystävällinen henkilökunta, vaan tervetulot toivotti sisäänkäynnin eteen ajettu massiivinen Volvo kaivuri kera Volvo kuorma-auton sekä julmetun syvän montun. Hienosti ja turvallisesti ilman häiriötä, kiitos kaupungin työntekijöiden, palvelut jatkuivat. Ainoat jutut, mitkä kaupunkilaisia ihmetyttivät pyörivät montun syyn ja hinnan ympärillä.


Niin pääsi käymään, että pikkupakkaselle paukahti vesijohto. Minkähän laista putkien pauketta tämä ennakoi talven pakkasten osalta vai luotetaanko kaupungin esittelyssä ja päätännässä pikaiseen ilmaston lämpenemiseen? Jokainen normaali ihminen huolestuisi viimeinkin kaupungin rähjäiseen kuntoon päästetystä kunnallistekniikasta. Eikö nyt tulisi keskittyä olennaiseen ja unohtaa typerät kippo/riippusänky/tekonurmi/rättihaihattelut.

Mitä viestintäämme tulee, se ei ilmineerannut vesijohdon leviämisestä mitään, mutta annas olla, kun päästään demotyperyyksiin ja muuhun kaupunkilaisten rahan älyttömään repimiseen, silloin viestintä pelaa oikein hommaan palkatun tyypin voimin ja kaikki on: UPEETA, VALTAVAA!! Luonnollisesti pieni piiri, joka ei edes oman sielunsa pesuun vettä kaipaa, ei välitä vesijohdoista yhtikäs mitään. Vesijohdot ovat maan alla ja pienen piirin piruille vesi tulee hanasta, joten olkoon moinen arkinen ikävyys.


Mikään ei kestä ikuisesti. Ei edes Uudenkaupungin maanalaisessa kunnalisteknisessä museossa.
Pieni on lapio syvässä montussa, kun vesijohtojen paukahtelua paikallistetaan

24 kommenttia:

 1. Älä ole huolissasi, Java. Ei niissä johdoissa mitään vikaa ole kun ovat maan alla piilossa. Vesi tulee hanasta ja sähkö töpselistä. Vakuutena on se että Ukissa alennetaan juomaveden hintaa ensi vuonna ilmeisesti ainoana Suomessa ja kenties ainoana maailmassa!
  Ukissa on vettä maailman tappiin vaikka jo jossain muualla juomavedestä soditaan. Sitä kun ei enää ole kaikille tarvitsijoille tarpeeksi.
  Näin Ukissa. Ehkä tämä on veden hinnan alennus on joku demo.
  https://uusikaupunki.fi/uutiset/uudenkaupungin-vesi-laskee-talousveden-hintaa-112019

  VastaaPoista
 2. Halutaan uusia liittyjiä vesiverkkoon. Siinä syy hinnan alennukseen.

  VastaaPoista
 3. Tässäkin ajateltavaa vedestä. Se on osa globaalia pelikenttää ja herkkä piste. Muistetaan myös Raision, Nousiasten ja Nokian vesikriisit. Osa johtui inhimillisestä erehdyksestä ja osa jostain muusta.
  https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4406177/Terroristi+voi+yrittaa+hakkeroida+vesilaitoksenkin++Huoltovarmuuskeskus+ohjeistaa+vesihuoltoa+kyberturvallisuudessa

  VastaaPoista
 4. Missä ja milloin nuo kuvat on otettu?

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistä, kommenteista ja kysymästä? Kuvan eika ja paikka: Maantai 3.12.2018 Uudenkaupungin uimahallin pääovan edusta.

  VastaaPoista
 6. Ammattitaitoa!
  Uskomatonta virkamiestyötä Mörnessä!!!
  Puolletaan poikkeuslupaa ja kaavamuutosta hevosmaneesille junaradan viereen Lorivotien tielinjaukselle Salmen kartanon viereen. Tämä tielinjaus on ollut yleiskaavassa vuosikymmeniä Ukin keskustan ohitustienä. Nyt tielinjan päällä on hevosmaneesi!
  Lukekaa Seutusanomista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta hevosmaneesi on Uudella möljällä.

   Poista
 7. sillä on vuosikausia jo tullut kiukkuinen Ämmä kun on yrittänyt lastenlasten kanssa katsella hevosia ja kulkea yleisen tien kautta on sanottu että helvettiin täältä jos ette maksa

  VastaaPoista
 8. Siihen päättyi 4 ja 6 vuotiaan tytö hevosharrastus kiitos siitä pappalla on ollut varaa kustantaa tämän jälkeen jotain parempaakin tekemistä lapsille.

  VastaaPoista
 9. Hevostenjottokaivoja ja maneeseja. Tämä vasta autokaupungilta näyttää.

  VastaaPoista
 10. Mikä maneesibuumi täällä oikein on. Ihmiset eivät saa kohta vettä ja hevosista kannetaan huolta.

  VastaaPoista
 11. Walan päiväkäsky on luettavissa Seutusanomista. Osapuolten on pidättäydyttävä muutosesityksistä valtuuston budjettikokouksessa. Mutta mitkä ovat nämä osapuolet?

  VastaaPoista
 12. "Mulle riitti" kirjoitti Forssin blogiin seuraavasti:
  "
  Aloitin vuoden 1918 kirjan selailu luvulla. Näinkö tässä kävi. Elämme vuotta 2018 ja pitäisi jo pystyä näkemään tapahtumia puolueettomasti. Tämä kirja on kaikkea muuta. Kaupungin silmäätekevien surmasta kerrotaan jokaisesta omalla kappaleella. Resupekkojen murhat kuitataan yhteisellä kertomuksella. Vannas nähdään Hennalan enkelinä. Kirjoittajana säätiön pj. Matti Jussila. Suljin kirjan, heitänkö pesään?
  "
  Tämä kotiseutuhistoriotsija J. Valkosellekin tiedoksi.

  VastaaPoista
 13. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Enpä lue itseäni muuksi kuin paikallishitorijan lukijaksi. Edellinen kommentti herätti kiinnostuksen kirjaa kohtaan. Sitä rustanneilta kavereiltani olen saanut jo totain tiedon murusia julkaisusta. Ihmetyttää miten Vannaksen Hennalan toiminta liittyy Vakka-Suomen 1918-tapahtumiin.

  Mitä enkeleihin tulee, niin muistutan niitä olevan myös mustia. Ehkäpä mainittu kirjan osuus kuvaa enemmänkin kirjoittajista kuin täkäläisistä 1918-tapahtumista. On myös mielenkiintoista lukea miten rehellisesti kuvataan murhatun lääkärin taustoja - Hän ei ollut mikään lasiin sylkijä.

  Kylläpä kiinnostus heräsi nyt niin suureksi, että ryntään huomenna Uudenkaupungin Info kirjakauppaan. Saas nähdä sijoitanko kirja, sen luettuani Raamatun viereen vai muiden kirjojen taakse piiloon. Kirjojen polttaminen kuuluu nazien toimintatapoihin ja siihen porukkaan en halua lukeutua.

  VastaaPoista
 14. Laita Mein kampfin viereen.

  VastaaPoista
 15. Eiköhän kannata sijoittaa se raha vaikka ilmalämpöpumppuun ;)

  VastaaPoista
 16. Joko Java perehdyit Jussilan kirjaan. Odotan käsitystäsi kirjasta mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
 17. Kiitos käynneistä, kommenteista ja kysymästä! Hain aamulla po. kirjan Uudenkaupungin Infosta, samalla noudin Neuvostoliiton arkistot sotaa edeltävältä ajalta avaavan kirjan. Tämän jälkimmäisen luen ensin. Uudenkaupungin sisällissotaa käsittävässä kirjassa minua ihmetyttää sen Tex-Willer -painoasua - miksi 450 sivuinen kirja on enemmän leveä kuin korkea, se ei pysy ryhdissä. Toinen ihmeellinen juttu löytyy lähdeluettelon puutteesta - se kuuluu kaikkiin tietokirjoihin.

  Ehkäpä kirjaan syventyessä löytyvät lähteet tai selitys lähdeluettelon puutteeseen. Ahtianen teki mainion kirjan kaupunkimme terveyshoidon historiasta - kuvaa loistavasti alan tyyppejä, kehitystä ja aikaa Uudessakaupungissa - SUOSITTELEN JOULULAHJAKSI! Niemi otti asioista selvää ja kirjoitti Rauman 1918 tapahtumista, joista löytyy jopa huumoria ja dramatiikkaa puolueettomasti kirjoitetun eepoksen muodossa - SUOSITTELEN JOULULAHJAKSI. Jussilalla on kova kokemus paikallishistorian kirjoittajana, joten luotan myös häneen. Mutta nyt perehtymään Stalinin arkistoihin.

  VastaaPoista
 18. Kirjoitat omista ennakkoluuloistasi, et kirjan asia sisällöstä esim. Vannaksen tietojen totuudesta.

  VastaaPoista
 19. Huuhaata pelehtiä enää 100 vuotta sitten tapahtuneiden asioiden kanssa. On jo aika palata takaisin nykypäivään ja päiväjärjestykseen. Jussilalta voisi pyytää 450-sivuista kirjaa siitä, miten Uki selviää seuraavat 100 vuotta.
  Vastaus selviytymiseen ei ole, että ylimmille virkamiehille pitää etenkin valtuutettujen antaa työrauha.

  VastaaPoista
 20. Kiitos käynneistä ja kommenteista!Kun en ole kirjaa lukenut, minun täytyy suhtautua siihen ennakkovarauksella, jonka olen ammentanut tekijöiden aikaisemmista aikaansaannoksista. Pyrin suhtautumaan aina uuteen ja tuntemattomaan asiaan positiivisesti ja niin teen nytkin. Lisäksi en usko kenenkään historiankirjoittajan haluavan leimata itseään tulevien polvien silmissä pupputekstin suoltajaksi.

  Mitä Vannakseen tulee, esitin aikoinaan hänen taustojensa selvittämistä, jotta mieheen liittyvät hämäryydet hälvenisivät. Vaikka en tuolloin ottanut itse kantaa Vannaksen puuhiin, minua vastaan kerättiin nimilistoja ja uhattiin jopa poliisilla. Kaikki jäi selvittämättä, joten tervehdin ilolla, jos joku valottaa uskottavasti Vannaksen puuhailuja.

  Historian tunteminen auttaa meidät toistamasta virheitä. Juuri nyt koko maan tilanne liippaa niin läheltä 1918 meininkejä, jotta etenkin eliitin soisi oppivan historiasta jotain. Kansa ei kykene elättämään itseään työllä ja poliittiset ökyt suuntaavat tavisten maksamat verot kirjastoihin, riippusänkyihin jne.. Olemme tiellä, joka pahimmillaan päättyy kuulan lauluun. Lisäksi kyse on yleissivistyksestä.

  VastaaPoista
 21. Otsikon asiasta seuraavaa, että ma 10.12 päätetään Ukin lähihistorian ja -tulevaisuuden suurimmista rahanieluista.

  Ukin mittakaavassa massiiviset koulu -ja tk-projekti muhivat edelleen syvässä uutispimennossa eri paikallismedioissa, mutta demokatuprojektia valaistiin taas plarissa kokosivun verran. Projektien mittasuhteet ja kaupunkikehityksen visiointi on lievästi sanoen perslaellaan.

  Täytyy todeta, että aika masentavalta alkaa näyttää Ukin kaupungin lähitulevaisuuden taloustilanne.
  Se tarkoittaa sitä, että Ukin vero% nousee liian nopeasti. Sitä vero%:n suuruutta ja kasvunopeutta voi sitten itse kukin Ukin asukas tai tänne muuttoa harkitseva asukas miettiä tykönänsä.
  JAa

  VastaaPoista
 22. Miksi ja kenen pitäisi selvittää Vannaksen tausta? Hänestä kerrotaan riittävästi mikäli asia kiinnostaa. Kaikki Hennalat, osallistuminen Saksan natsien kokouksiin, toimet keskitysleireissä,toiminen -30 luvulta asti Suomen Valtakunnanliitossa ja sen johtajana. Järjestön päämäränä oli Saksan voiton jälkeen suorittaa vallankumous ja valita Vannas Suomen fuhreriksi.

  VastaaPoista
 23. Kiitos käynneistä kommenteista ja hyvästä kysymyksestä! Juhan kanssa käy aatokset kuin samaan suuntaan vyöryvät aallot. Rustasin koripallo-ottelun jälkeen kommentiasi sivuavan alustuksen.

  Minä haluaisin Vannaksen kotikaupungissa paneuduttavan hänen tekemisiinsä ja nostettavan ne julkisuuteen. Miksemme voisi perustaa Vannas museota, kaipa hän on puu kippoja arvokkaampi persoona? Museo voisi kertoa tarkkaakin tarkemmin hänen elämästään, lapsuudesta Uudessakaupungissa, suhteista maanosamme kermaan ja tiedimiesurasta - OLEMME TOTUUDEN VELKAA SUURELLE LAHJOITTAJALLE! Toteutusmallin voisi ottaa CR7#-museosta.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!