sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Viimehetken lahjavinkki: TAUTEJA JA TERVEYTTÄ!

Historiankirjoitus herättää voimakkaita tunteita ja etenkin sitä synnyttävät 1918 sisällissotaamme käsittelevät teokset. Viime vuosiin asti 1918 tapahtumien käsittely muodostui varsin yksipuoliseksi. Syyt tähän löytyvät siitä, että tapahtui paljon asioita, joista haluttiin kertoa sekä tehtiin tekoja, joista pyrittiin vaikenemaan. Vasta viimeisen vuosikymmenien aikana tapahtumien taustojen tasapuolinen ja syvällinen avaaminen suomalaisille alkoi. Näin kävi myös Uudessakaupungissa.

Annettakoon paikallishistorian selvittäjille suuret kiitokset. Todella lyhyessä ajassa he toteuttivat tyylikkäästi suuren urakan. Jos joku arvostelee julkaisua puolueelliseksi, hänen kannattaa muistaa, että voittaneen puolen positiiviset tapahtumat julkituotiin avoimesti ja virheet peiteltiin - hävinneen suhteen tilanne kääntyi päinvastaiseksi. Tältä pohjalta sata vuotta vanhojen tapahtumien sata prosenttisen tasapuolinen kerronta on mahdotonta. Älkää siis ampuko viestintuojia.

Aluksi alku silmäilyn jälkeen kritisoin kirjaa siitä, ettei sen lopusta löydy lähdeluetteloa. Nyt korjaan virheeni: lähdeluettelot löytyvät jokaisen kirjan osion jälkeen, samoin po. osion kirjoittajan nimi. Jokainen voi kunkin kirjoittajan lähteitä vertailemalla päätellä hänen pyrkimyksensä tasapuoliseen lopputulokseen. Yhtä kirjoittajaa lukuun ottamatta kirja kestää jopa erittäin kriittisen arvioinnin. Suosittelen kyseisen kirjan lukemista vaikkapa välipäivinä, jos aikaa on. Kirja löytyy Uudenkaupungin Info-kirjakaupasta.

Tässä loistava teos, joka avaa kaupunkimme terveydenhuollon historiaa ja siihen vaikuttaneita uusikaupunkilaisia. Ikävää, että loistava kirja on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle, mutta tulevauudessa se nousee varmasti arvoonsa. Ilman tätä kirjaa paljon asioita ja tapahtumia olisi valahtanut unholaan. Kiitokset tekijöille. Tässä oivallinen viimehetken lahjavinkki, joten suunta Uudenkaupungin Info-kirjakauppaan!

 Merkittävä osa uusikaupunkilaista historiaa on saatu koviin kansiin. TEX WILLER-tyyppinen painoasu ihmetyttää. Miksi kirja on enemmän leveä kuin korkea - ei pysy lukiessa ryhdissä.?


lauantai 15. joulukuuta 2018

EKOTEKO: VAIHDETAAN HELSINKI KARJALAN KANNAKSEEN!

Maailman puhtautta ja tulevaisuutta uhkaavat rikkaat maat ja ökyt - Suomen puhtautta uhkaavat Helsinki ja vihreät! Harvassa Suomen kaupungissa heiluu vihreitä johtajia ja jos jossain niin Helsingissä heitä heiluu. Luulisi kyseisen kylän olevan oikea Suomen ekopiste, mutta saastepesähän se on. Yleensä pääkaupungeissa rajoitetaan yksityisautoilua, jos sinne on yhteisillä rahoilla rakennettu paikallisjunia, metroja, bussilinjoja, raitiotieverkko jne.. Niin muualla vaan ei meillä.

Kun muualla Suomessa ajetaan alas terveyspalveluita ja julkista liikennettä, pääkaupunkiseudulla pistetään raha haisemaan kaikkeen muuhun paitsi kansaan: Maksetaan miljoonia yhdelle australialaiselle, jotta saadaan hämärän näköinen kirjasto, kaavaillaan tanssintaloa jne.. Näin meillä vihreyden Mekassa pistetään haisemaan. Samalla, kun vihreät vastustavat ydinvoimaa, haluavat tukea muuten kannattamatonta tuulivoimaa, heidän ykköskylänsä saastuttaa hiilivoimalla enemmän muun Suomen henkilöautot yhteensä. Kun toteamme Helsingin olevan vain hallintokeskus ja muiden työllä loisivien ökyjen pesäpaikka, lienee asiaan syytä puuttua ja pelastaa, jos nyt ei maailmaa, niin ainakin Suomi!

Muutenkin meidän, vihreiden mielestä junttimoukkien, ja vihreidenvälillä vallitsee kaiken tasoinen juopa.  Vihreät haluavat tänne pakolaisia, kun monikulttuurisuus on kliffaa; me haluamme esim. lopettaa sodat ja ryöstökalastuksen, jotta kenenkään ei tarvitse lähteä vieraille maille pakolaisiksi. Vihreät haluavat kaikki suomalaiset kaupunkeihin, kun me haluamme asua lähellä luonnon vihreyttä. Ja suurin ero lienee siinä, kun me haluamme maahan edullista und puhdasta energiaa, vihreät eivät moisen päälle perusta sillä heidän sähkönsä tulee pistorasiasta töpseliin.

Jotta Suomi kykenee hoitamaan kansainväliset velvoitteet ja sitoumukset ympäristöasioissa plus kolmannessa maailmassa, meidän tulee ladata voimaa niihin ihmisiin, ketkä eivät haihattele esim. rasistisesti monikulttuurisuudesta vaan painavat todellisia töitä paremman Suomen ja paremman maailman puolesta. Ainoa tie, jotta pysymme velvoitteissamme, löytyy joutoporukan ja siipipaikkakuntien loisimisen lopettamisesta. Siirrytään oikeudenmukaisuuden tielle: Otetaan ökyiltä ja haihattelijoilta takaisin heille ulosmitattu työntulos ja annetaan työmiehelle oikeus elää omalla palkallaan, omassa omakotitalossa ja ajella omalla henkilöautollaan.

Jos pääsisimme eroon Helsingistä ja vihreistä, olisi Suomen ilmastotavoitteet reilassa. Ilman vihreitä ja pääkaupunkiseutua jokaiselle jäisi rukasti enemmän käteen palkastaan. Miksi siis elätämme tällaista maailmaa tuhoavaa ja omaa elämisentasoamme vahvasti nakertavaa kuppikuntaa asukkaineen. Meitä muita suomalaisia on sentään tässä maassa reilu enemmistö ja maassamme vallitsee demokratia. Eivät ökyt ja vihreät sentään mitään aatelisia ole ja me rahvasta, joten adressi keräämään nimiä Helsingin vaihtamiseksi Karjalan kannakseen! Luonnollisesti me pistäisimme samalla rajavalvonnan kuntoon, jottei tänne ala hyppiä luontoa tuhoavia monikulttuurisuutta kaipaavia rasisteja.

JOULUISTA DEMOKATUHUUMAA TALVEN TUOKSINTAAN!

Demokatu kuului menneen kesän johdettuihin puheenaiheisiin. Sitä tuli ylistää ja niin sitä määrätyt tyypit ylistivätkin. Lopulta demokatu katosi kuin vatsakaasu hiekka-aavikon puhureihin. Jäljelle jäi ainoastaan Alicenkadun demokatutoimisto demokaluineen. Lopulta nämäkin kalut peitettiin torivahdin ohjauksella yrittäjien joulutavaroilla. Mutta entä demokatu, jossa liikenne soljuu nyt ärsyttävän normaalisti uusikaupunkilaisten tehdessä jouluostoksiaan?

Kaupunki huutaa demokatua - tai ainakin jotkut hiljaa mielessään ihmettelevät ja toiset kauhulla pelkäävät seuraavaa demoväen viritystä. Demokatua markkinoitiin kaupunkilaisten ideaväylänä valmistelijoille. Siis höräyttäkäämme aivoriihemme käyntiin huomioiden kesällä toteutetun demoilun hengen. Demokadun toteutuksen tulee pysäyttää liikenne, sen tulee herättää keskustelua, kasvattaa kaupunkimme mainetta epäurheilullisena autoilua vastustavana paikkakuntana. Lisäksi toteutusten tulee antaa Uudestakaupungista koomisen valmistelun ja puolikaheleiden päättäjien yksimielisesti hallitseman kuihtuvan tuppukylän kuva.

Jospa rakennamme keskelle Alicenkadun vilkkainta kohtaa tekojääradan. Luonnollisesti siinä ei saa luistella ja tämän varmistamiseksi jää hiekoitetaan. Hiekoitushiekan joukkoon sijoitetaan kiviä, jottei kävelykään onnistu siinä. Rauhanpuistoon voimme sijoittaa untuvaisia makuupusseja, jotka mahdollistavat ökyttärillemme ympärivuotisen miellyttävän keinuttelun vaakatasossa. Kirjaston eteen voimme ripustella puihin vaikkapa pesemättömiä armeijan flaneelisia jalkarättejä. Kevättalven auringon osuessa po. rätteihin niistä erittyvät eteeriset tuoksut täydentävät kaupungissamme vallitsevaa kuvaa tekemisen meiningistä ja tekemisemme tasosta. Ja Alicenkadun alkupäähän korkeuksiin kiinnitämme erivärisiä, veikeitä lumilapiota, jotka heiluessaan soivat suloisesti kuin tuulikennot konsanaan.

keskiviikko 12. joulukuuta 2018

LAHJOITETUT PUUASTIAT SAAPUIVAT VANHAAN KUNNANTALOON!

Sainpa juuri tietooni väittämän, jonka mukaan kaupungille lahjoitettu puuesinekokoelma sai suojan itselleen. Jo jonkin aikaa sitten lahjoitetut puuesineet sijoitettiin Kalannin entiseen kunnantaloon. Myös Mörnestä minulle kerrottiin, että vanha Kalannin kunnantalo, jouduttiin äärimmäisen pikaisesti tyhjentämään uuden esinevyöryn alta. Aiemmin po. kunnantaloon varastoitiin kaupunkimme arkistoa. Kaupungissamme on tehty merkittävä linjapäätös ja arvovalinta, jossa tavara ajaa ohi inhimillisten tarpeide, sairaiden, ikäihmisten ja lapsien 43-0!

Käsittääkseni kaupungissamme piti perustaa kipposäätiö, jolle kaupunki vuokraa entisen kunnan talon. Nyt ilman päätöksiä ja ilman vuokrasopimusta puuastiat löysivät tiensä Kalannin vanhaan kunnantaloon. Tätä voidaan jo pitää uusikaupunkilaisen virkahenkilödiktatuurin ja luottamushenkilöiden nonseleerauksen huippuna. Meillä virkahenkilöt tekevät mitä lystäävät vähät välittäen kaupunkilaisten edusta tai luottamushenkilöiden tahdosta. Uudessakaupungissa asioille ei enää viitsitä hakea päättäjiltä edes muodollista toteutuslupaa - kyseessä on megatasoinen luottamushenkilöiden ylenkatsominen ja aliarvostaminen. Ja valtuutettumme eivät edes enää uhoa; nyt he nyyhkyttävät kuin nurkkaan jahdatut marsut hokien virkahenkilöille: UPEETA, VALTAVAA! Mitä tähän voi muuta todeta kuin: 43-0!

VW-johto kyykytti päättäjät tuhon tielle!

Niinpä vain kävi, että valtuuston riidat loppuivat kerralla. Kaikki katkeruus, tora ja urputus päättyi äänin 43-0. Ainoastaan Esa Aaltonen sentään yritti sanoa jotain, mutta hänkään ei esittänyt mitään. Kyseessä on ensimmäisen kauden valtuutettu, joten todettakoon hänen nousseen loistavaksi välähdykseksi Uudenkaupungin synkän mustasta valtuutettujen massasta. Yhteistyö ajoi ohi kaupungin ja sen asukkaiden edun. He ketkä halusivat kehittää kaupunkia tulosvastuullisesti pitkällä jänteellä, antoivat kaiken periksi. Onnittelut VW-johdolle!

Nyt kuljemme taloudellisen tuhon tietä ja ajamme kaupunkimme väkilukua alas. Yhdenkään valtuutetun ei tule maanantain kokouksen ja kaupunkilaisten tarjoaman joulupuuronsyönnin jälkeen arvostella kaupungin tulevia toimia - TE ANNOITTE PERIKSI! Sen sijaan, että kaupunkimme palvelut kehittyisivät vastuullisella talouspolitiikalla, saamme demohuuhaata ja kaikkea kivaa. Nyt te periksi antajat voitte liittyä riippusänkyjonoon ja huutaa riemuiten: UPEETA, VALTAVAA!

Lopuksi onnittelut Walalle ja Vasamalle, te todellakin johdatte tätä kaupunkia. Te komensitte rääpäleet ruotuun ja rakensitte sovun, jonka hintana tapahtui arvovalintoja äänin 43-0: Riippusängyt-sairaalansängyt 43-0 - puuastiat-kaupunkilaiset 43-0 - taantumus-kehitys 43-0 ja äänin 43-0 kaupunginjohtaja istuu pallillaan tukevammin kuin koskaan. Onnittelut Heikille ja Jaanalle, te hiljensitte tyhjien tynnyreiden kolinan ja teitte valtuutetuista teille uskollisen hattiwattilauman!

lauantai 8. joulukuuta 2018

Historiamme suurimmat päätökset maanantaina!

Tämä teksti löytyy suositusta kaupunkimme palvelupisteestä. Niin asiakkaat kuin henkilökunta turvataan suojaverkolla, jottei putoileva betoni uhkaa heidän maallisen vaelluksen pituutta eikä laatua. Sopiikin kysyä: KUINKA ONNISTUNUTTA OLI SÄÄSTÄMINEN ja MITÄ ELISPÄIVÄN SÄÄSTÖT MAKSAVAT TÄNÄÄN?

Maanantaina valtuusto päättää kaupunkimme historian taloudellisesti mittavimmat hanke/hankkeet. Itse asiassa se jo päätettiin, että mahtava koulu/monitoimihalli/uimahallikombinaatti tehdään. Maanantaina siunataan asiat lopullisesti. Kun puhumme kymmenistä miljoonista ja KKK:n jälkeen summa nousee ylin sadanmiljoonan euron, voimme vain ihmetellä sitä kuinka vähillä tiedoilla ja kaupunkilaisilta salassa jätti hankkeiden valmistelu on saanut edetä.

Muistelkaapa aikoinaan valtuustolle esitetty, päiväkoti-ikäisen piirustuksen tyylinen, Tontonmäki esitys. Tuolloin puhuttiin parista miljoonasta eurosta, nyt puhutaan KKK:n kanssa pahimmillaan sadastamiljoonasta eurosta ja ei edes Tontonmäen esityksen tasoista töherrystä ole kaupunkilaisille julkaistu. Toisaalta tämä taitaa olla linjassa kaupungissamme vallitsevan perinteisen valmistelukulttuurin kanssa: MITÄ ISOMMISTA SUMMISTA ON KYSE, SITÄ OLEMATTOMIMMILLA TIEDOILLA PÄÄTTÄJÄT TEKEVÄT PÄÄTÖKSEN!

Demokadusta tupsahti jälleen massiivinen tietopläjäys, mutta Chausescu-kaliberin rakennushankkeista ei lurahda tiedon jyvääkään. Taitaa päättäjieme tavoitteena tehdä ja toteuttaa isoja rakennelmia romanialaisella tyylillä aina taloutta myöden niin, että hankkeen valmistuessa Chausescukin vetää haudassa pari immelmannia - KYLLÄ ROMANIAN KANSA MAKSOI JA KOTA MAKSAA VAKKA-SUOMEN KANSA!

Yleensä jonkin suuren ja kalliin toteuttamiseen valmistaudutaan säästämällä, jotta hanke ei nyykähdä taloudellisten rahkeiden olemattomuuteen. Meillä toimitaan toisin, kun rahoituspohjaa ohennetaan kipoilla, kupeilla ja muilla huuhaahankkeilla. Ilmeisesti kyseinen toimintamalli sai alkunsa riippusänkyinvestoinnista, joka takasi niin poliittisille kuin yrittäjä mataameille ihanan upeat ja valtavat pohtimispuitteet sekä rauhoittavan näköalan Paskalahteen.

Kääntäkäämme katseemme kaupungin suosituimman palvelupisteen tilaan, jossa käyttäjiä varoitetaan päähän mahdollisesti putoavista betonin palasista. Jos päättäjät päästivät po. rakennuksen säästäen nykytilaan eli korjauskelvottomaksi, USKALTAAKO SAMOJEN TOLVANOIDEN ANTAA PÄÄTTÄ KYMMENIEN MILJOONIEN HANKKEESTA? Meidän päättäjämme muistuttavat perheenpäätä, jolle vaimo antoi kauppa reissulle satasen, jotta perheen pää toisi lapsille ruokaa ja vaateita; mutta perheenpää saapui kotiin viinalta tuoksahtaen, olutkoreja kantaen sekä iloinen virne naamalla laulaen: UPEETA, VALTAVAA!

tiistai 4. joulukuuta 2018

DEMOKUOREN ALLA KAUPUNKI ON ROMUNA!

Maanantai aamulla odotti kaupungin toimivimman ja suosituimman palvelun käyttäjiä yllätys. Vastassa ei ollut ensimmäisenä tuttu ja ystävällinen henkilökunta, vaan tervetulot toivotti sisäänkäynnin eteen ajettu massiivinen Volvo kaivuri kera Volvo kuorma-auton sekä julmetun syvän montun. Hienosti ja turvallisesti ilman häiriötä, kiitos kaupungin työntekijöiden, palvelut jatkuivat. Ainoat jutut, mitkä kaupunkilaisia ihmetyttivät pyörivät montun syyn ja hinnan ympärillä.


Niin pääsi käymään, että pikkupakkaselle paukahti vesijohto. Minkähän laista putkien pauketta tämä ennakoi talven pakkasten osalta vai luotetaanko kaupungin esittelyssä ja päätännässä pikaiseen ilmaston lämpenemiseen? Jokainen normaali ihminen huolestuisi viimeinkin kaupungin rähjäiseen kuntoon päästetystä kunnallistekniikasta. Eikö nyt tulisi keskittyä olennaiseen ja unohtaa typerät kippo/riippusänky/tekonurmi/rättihaihattelut.

Mitä viestintäämme tulee, se ei ilmineerannut vesijohdon leviämisestä mitään, mutta annas olla, kun päästään demotyperyyksiin ja muuhun kaupunkilaisten rahan älyttömään repimiseen, silloin viestintä pelaa oikein hommaan palkatun tyypin voimin ja kaikki on: UPEETA, VALTAVAA!! Luonnollisesti pieni piiri, joka ei edes oman sielunsa pesuun vettä kaipaa, ei välitä vesijohdoista yhtikäs mitään. Vesijohdot ovat maan alla ja pienen piirin piruille vesi tulee hanasta, joten olkoon moinen arkinen ikävyys.


Mikään ei kestä ikuisesti. Ei edes Uudenkaupungin maanalaisessa kunnalisteknisessä museossa.
Pieni on lapio syvässä montussa, kun vesijohtojen paukahtelua paikallistetaan

sunnuntai 2. joulukuuta 2018

SEUROILLE JA TEATTERILLE RAHAA JA PAREMPIA PUITTEITA!

Jokainen kaupunki ja kylä herättää ihmisissä mielikuvia. Toiset niistä herättävät yhden mielikuvan, jotkut paikkakunnat herättävät useamman mielikuvan ja on niitäkin, joiden nimen takaa ei kohoa juuri mitään ihmismieliin. Mitä laajemmasta mielikuvakentästä on kyse, sitä useampia ihmisiä ko. paikkakunta kiinnostaa. Kyseiset mielikuvat syntyvät luonnon, historian, tekemisen ja onnistuneen markkinoinnin seurauksina. Toisiin herättämistään mielikuvista paikkakunta voi vaikuttaa ja toisiin se ei voi vaikuttaa.

Uusikaupunki tunnetaan Suomessa ja osittain jopa maailmallakin rauhasta, autoista ja koripallosta. Koulu markkinoi kaikkialla Suomessa ja naapurimaissakin täällä solmittua rauhaa, autotehdasta nostavat julkisuuteen uutislähetykset ja koripalloa median urheilusivut. Urheilu ja esim. teatteri vetävät kävijöitä Uuteenkaupunkiin, mitä Uusikaupunki tarjoaa tänne saapuville ottelun katsojille, pelaajien vanhemmille ja teatterivieraille, täyttääkö Uusikaupunki mielikuvien luomat ennakko-odotukset?

Kun puhumme esim. jääkiekon, koripallon, salibandyn, jalkapallon ja teatterin tänne tuomista ihmisistä, puhumme vuositasolla kymmenistätuhansista vierailijoista. Miten kaupunkimme hyötyy näistä urheiluseurojen ja teatterin tänne tuomista ulkopaikkakuntalaisista? -Heidät täytyisi saada ensin viihtymään kaupungissa niin kauan, että he söisivät. Tämän jälkeen vierailijat tulisi saada yöpymään Uudessakaupungissa. Kyseessä eivät ole pikkusummat, vaan puhutaan miljoonista euroista, jotka voisivat jäädä Uuteenkaupunkiin.

Kuvittelepa itsesi Uuteenkaupunkiin saapuvaksi vierailijaksi ja sitä kuinka hyvin se täyttää ennakkomarkkinoidut mielikuvat. -Tulet autokaupunkiin ja sinua odottaa kaupungin keskeisimmälle paikalle entisöity hevoistenjuottokaivo, kohta kenties maneesi - huonojalkaisia bussimatkailijoita odottaa parkkipaikan sijaan apteekin eteen rakennettu tekonurmi, jolla ei voi/saa pelata jalkapalloa. Edellä mainitut esimerkit kertovat karua kieltä pettymyksestä, jonka Uusikaupunki tuottaa matkailijoille.

Kun pohdimme kaupunkiimme saapuvia ihmisvirtoja, meidän tulee huomioida seurojen ja teatterin osuus siinä - NE TUOVAT KAUPUNKIIN RUNSAASTI ENEMMÄN VIERAILIJOITA KUIN ESIM. PUHALLINVIIKKO TAI VIERASVENESATAMA. Sen sijaan, että vuodesta toiseen, siirtelemme kiviä tai ehostamme Pakkahuoneen rantaa sadoillatuhansilla euroilla, meidän tulisi satsata nekin rahat niin, että Uusikaupunki näyttäisi odotusten mukaiselta rauhalliselta, mutta kehittyvältä autokaupungilta, jossa liikunta ja vapaa-aika on nostettu ansaitsemaansa arvoon.

Jos haluamme kaupunkiimme tulijoiden viihtyvän ja nauttivan täällä viettämistään elonhetkistä, täytyy meidän varautua heidän tuloonsa ammattitaidolla ja heitä arvostaen. Kukaan ei saavu kaupunkiimme, saati viihdy täällä, muutaman riippusängyn ja jouluvalon ansiosta. Meidän tulee lunastaa mielikuvien kaupungista herättämät lupaukset. Ja jos haluamme ihmisten tykästyvän Uuteenkaupunkiin jopa siinä määrin, että hän muuttaisi tänne, pitää meidän nostaa kaupungin palveluita ja niiden puitteita. Kukaan ei muuta kaupunkiin, jossa sairaat eivät parane terveyskeskuksessa vaan hoitohenkilökuntakin sairastuu - kukaan ei muuta kaupunkiin, jossa lapset sairastuvat koulussa homeeseen - kukaan ei muuta kaupunkiin, jossa vapaa-ajan puitteet on laiminlyöty - kukaan ei muuta kaupunkiin, jossa ei ole asuntoa omalle sängylle, mutta riippusänkyjä löytyy....

Juha Aaltonen pisti minulle linkin LÄNSIVÄYLÄ lehdestä, jossa oli ammattitaidolla ja järjellä toteutettu Jyväskylä-liite. Siinä Lauri Markkanen markkinoi kotikaupunkia, josta esitellään sen monipuolisuus elämis/harrastus/asuinpakkana. Meidän tulisi ottaa esimerkkiä em. markkinoinnista. En tarkoita sitä, että palkkaisimme Lauri Markkasen markkinoimaan Uuttakaupunkia vaan sitä, että markkinoimme kaupunkiamme ammattitaitoisesti ulospäin, kuten Jyväskylä, joka kasvaa melkoista vauhtia.

Vertaillessanne Uudenkaupungin ja Jyväskylän markkinointia huomaatte merkittävän peruseron - Jyväskylä markkinoi ulospäin: meillä on tänään kaikki hyvin ja huomenna vielä paremmin, joten muuta Jyväskylään - Uudessakaupungissa markkinoidaan sisään päin omille asukkaille: Vaikka meillä on terveyskeskus huonossa kunnossa, liikuntapaikat retajaa, koulut purkukunnossa, niin meillä on kaikki hyvin, elä lähe vaan köllähdä riippusängylle heti, kun kellokkaat vallasmatamit antavat tilaa!

Jotta paikkakuntamme alkaisi kehittyä, meidän tulisi ensivaiheessa pistää syrjään kaupunkia pyörittävä muutaman yrittäjän ja virkahenkilön pyörittämä ja päättäjien päätöksillään siunaama mafia. Niin kauan, kun tämä porukka saa häärätä, kaikki kaupunkilaisia palveleva kehittäminen laiminlyödään. Ainoat hyötyjät löytyvät näistä muutamista yrittäjistä ja heidän toiveitaan toteuttavista puuha-Pirkoista. Kaupungin elinkeinotoiminnan rahoittavat sen asukkaat eivät yrittäjät, siksi kaupungin elinkeinopolitiikan tulee palvella kaupunkilaisia eikä muutamaa yrittäjää.

Käytännössä kaupungin elinkeinopolitiikan tulee tarkoittaa sitä, että kaupunki pyrkii markkinoimaan paikkakuntaa uusille yrittäjille, jotta monopolien sijaan eri toimialoille syntyy kilpailua, joka pitää hintatason kurissa ja siten estää valuutan matkaamisen maailmalle. Me tarvitsemme Uuteenkaupunkiin ja etenkin keskustaan uusia innovatiivisia yrittäjiä tuomaan uusien vaihtoehtojen myötä raikkaan tuulahduksen nykyiseen itsekkääseen, omahyväiseen ja häikäilemättömästi toimivaan muutaman yrittäjän ehdoilla toimivaan mafiaan. Kun tämä toteutuu, ei meidän tarvitse lähteä Myllyyn tai Raumalle ostoksille ja mikä mielenkiintoisinta, syntyy kasvavat markkinat, joista hyötyvät myös nykyiset yrittäjät.