tiistai 16. elokuuta 2016

PAX vai BELLUM UUSIKAUPUNKI?

Poliittinen järjestelmämme perustuu kunnallisten luottamushenkilöiden valinnassa henkilövaaleihin. Jokainen kuntalainen voi valita mieleisensä puolueen ja lähteä sen listoilla ehdokkaaksi ja valituksi tultuaan toimimaan kunnan ja sen asukkaiden parhaaksi. Puolueita riittää äärilaidasta toiseen, joten eipä uskoisi tuottavan suurta vaikeutta päästä luottamushenkilöehdokkaaksi. Kuitenkin joissain puolueissa valta henkilöityy ja ajautuu muutaman vahvan päättäjän käsiin. Siksipä puolueen linjaan sitoutunut veteraanivaikuttuja saattaa ajautua tilanteeseen, jossa hänestä tulee oman puolueensa sisällä poliittinen desperado, jota omat hylkivät ja jopa savustavat ulos.

PRO UUSIKAUPUNKI astui julkisuuteen ja ilmoitti lähtevänsä omalla listalla tuleviin kuntavaaleihin. Ovatko nämä pro-henkilöt hyljeksittyjä messiaita, jotka ryhmistä lähtiessään välttivät omien, itsekkäiden, vallanhimoisten ja luikurimaisten puoluetovereidensa hyljeksinnän ja ristiinnaulitsemisen. Onko PRO UUSIKAUPUNKI vastavoima pahalle itsekkyydelle, ilkeälle hyvä veli järjestelmälle sekä demokratiaa halveksivalle harvainvallalle? Entä mitä PRO UUSIKAUPUNKI TARKOITTAA tai mitä jo sen kuvaa?

Menkäämme aikoihin ammoiseen pyhään vuoteen 2008. Tuolloin paikallismedia ryhtyi julistamaan PAX UUTTAKAUPUNKIA. Kaupunkiimme kaukaisilta mailta saapunut temppeliherran tasoinen rauhanammattilainen sai tolkuttomasti palstatilaa. Mainittuna vuotena mediassamme korostui rauha ja sen ylivertainen rauhantekijä, joka toi Graalin maljan. sen vaurautta ja hyvinvointia lisäävine voimineen, kaupunkiimme. Median mukaan valtava riemu, rikkaus ja etenkin rauha odotti kaupunkilaisia, jos tämä paluumuuttaja, temppeliherra ja Graalin maljan hallitsija saisi vaaleissa riittävästi ääniä ja nousisi tukevasti valtaan. Median tolkuton toitottaminen tuotti tulosta, kansa valitsi PAX UUDENKAUPUNGIN!

Pyhänä armonvuonna 2009, kun valtuusto kokoontui ensimmäisen kerran valtuusto rauhantekijän johdattamana otti kaupunkilaisten piikkiin takuita lähes kuusimiljoonaa euroa. Temppeliherra julisti vaurauden ja hyvinvoinnin tulevan, kunhan häneen uskotaan. Seuraavaksi lapsilta vietiin koulut, palvelut plus elämispuitteet huononivat, verot ja taksat nousivat. Lupauksista huolimatta kaikki meni tukevasti ja toistuvasti ahterilleen, mutta silti valtuutettujen enemmistö vähätteli totuutta ja luotti sokeaan uskoonsa huutaen temppeliherralle kuin keisarille:  Ave Hege Wee, morituri te salutant!

Jos joku erehtyi esittämään vaihtoehtoja tai kritisoimaan tuhoon vienyttä tietä, näytti temppeliherra esikuntineen kumman kerroksen palvelija hän on.  Säälimättä, valheita kylväen, rauhanmieheksi markkinoitu, johtaja aloitti tolkuttoman ajojahdin satoine häpäisykirjoituksineen, nimilistoineen, tutkintapyyntöineen ja niihin nojanneisiin tolkuttomiin mediavalheisiin. PAX UUSIKAUPUNKI oli median luoma tolkuton illuusio, kaikkien valheiden äiti ja epätoivoisin sekä kallein vallassa roikkuminen, mitä täällä on koskaan nähty: Koko mennyt valtuustokausi oli yhtä riitelyä, vainoa, valhetta, utopistisiin haihatteluihin kaupunkilaisten rahan hukkaan heittämistä. 

Viime vaalikauden jälkeen tolkuttomat valheet alkoivat paljastua. Muutaman tolkunvaltuutetun ansiosta tolkuton meno loppui, tolkuton mediapösö sai lehteä ja rauhanmiehenä markkinoitu temppeliherra osoittautui temppelinarriksi plus hänen tuoma Graalin maljakin paljastui vain  kälyseksi ulostuspaljuksi. Nyt voimme palata alustuksen alkuun ja todeta, että puolue vaati tolkullista menoa ja tolkun luottamushenkilöitä, jotka toimivat kunnan ja sen asukkaiden parhaaksi eli puolue näytti valheilla valtaan marssineelle sarvipäämessiaalle ovea.

Entäpä mitä tarkoitta PRO? - Jonkin puolesta ellei kyseessä lyhenne. Pro lyhenteeseen sopisi tässä tapauksessa proletaari, koska kyseinen PRO-tyyppi marssii vasemmiston kanssa oikeistoa ja omia äänestäjiään vastaa. PRO saattaa myös olla lyhennys sanasta probleema, jonka PRO-mies tuo aina tullessaan. PRO voi merkitä myös provokaatiota, sillä PRO-tyyppi toimii negatiivisesti omiaan kohtaan, jos ei saa haluamaansa valtaa. PRO-nimestä voimme aina jossitella, mutta nimivalinta pro kertoo jotain, osoittaen aivan taatusti massiivista mielikuvituksettomuutta, kaavoihin kangistuneisuutta sekä tässä tapauksessa härskiä ja äärimmäisen itsekästä pyrkimystä roikkua vallassa!

Olipa miten tahansa ja ajattelipa kuka mitä tahansa, niin tämä PRO UUSIKAUPUNKI täytyy toivottaa tervetulleeksi vaaliuurnille. Nyt kun PRO-porukalla ei ei ole tolkuttoman media pösön tukea, voi jokainen erottaa lehteä lukemalla tolkuttomat ja tolkulliset ehdokkaat toisistaan. Sama koskee näiden tukijoukkoja, sillä kansa kykenee erottamaan ketkut ja omaan pussiin pelaavat yrittäjät, jotka itsekkäästi hamuavat kaupunkilaisten rahoja. Samalla kaupunkilaiset oppivat karttamaan vääryyden majasta kaupunkilaisten viiniä juoneita ketkuyrittäjiä!

Muist´ HW: Mendacem memorem esse oportere!

1 kommentti:

  1. Kiitos käynneistänne! Tuoreempaa taustaa alustuksen aiheesta löytyy täältä: http://www.kokoomusuusikaupunki.fi/blogi/timo-a-jarvinen-pro-wallanhimo/

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!