sunnuntai 7. elokuuta 2016

KUNTAVAALIT PERSUJEN PELASTUS VAI TUHO?

Persujen hallitustaival syö puolueen kannatusta kuin nälkäinen seepra heinää. Puolueen sisällä kritiikki nousi valtavasti ja aivan aiheesta - Takki ei pelkästään kääntynyt vaan pyöri vinhasti! Jotkut persuista selittelevät vaalilupausten syöntiä ja toiset kritisoivat sitä avoimesti. Voimakkainta kritiikkiä persuille sataa vasemmistolta ja vihreiltä. Välillä jopa tuntui siltä, että Soini esikuntineen pelaa perinteisten työväenpuolueiden pussiin.

Vaan niinpä kävi, että ensin Vasemmistoliitto ei ottanut vastaan Soinin antamaa syötöä vaan valitsi teoreettishumanistisen ja näennäisinhimillisen Anderssonin puolueen johtoon eli torjui duunarivaihtoehdon nousemisen puheenjohtajaksi. Demareissa Rinne yrittää parantaa tutisevaa asemaansa nuoleskelemalla Urpilaisen kannattajia esittäen entistä puheenjohtajaa presidenttiehdokkaaksi. Rinne ei muista tai välitä muutaman vuoden takaisesta vapusta, jolloin tavalliset tallaajat kyllästyivät Urpilaiseen ja hän sai kesken puheen kuulla luokkapetturi huutoja.

Persuja äänesti 2015 524 054 tavallista suomalaista kadun tallaajaa, he äänestivät Soinin markkinoimaa muutoksen tuovaa työväenpuoluetta. Äänioikeutensa jätti käyttämättä reilut 880 000 tavallista suomalaista kaduntallaajaa. Kun huomioidaan hallituksen toimet ja äänestämättä jättäneet, vailla poliittista vaihtoehtoa on1,4 miljoonaa tavallista suomalaista äänestäjää! Heidän asemaansa ja toiveitaan eivät pääkonttoreissaan  Demarit saati Vasemmistoliitto huomio mitenkään. Vai luuleeko joku tavallisten suomalaisten enemmistön ykkösasioiden löytyvän huonosti hoidetun näennäisinhimillisen pakolaistulvan suunnittelemattoman vastaanoton jatkamisesta, homojen hyysäämisestä,  hinnalla millä tahansa EU:ssa roikkumisessa, Venäjään kohdistuvasta aseiden kalistelusta ja kaiken keskittämisestä pääkaupunkiseudulle?

Tavallisen suomalaisen huoli kohdistuu työttömyyteen, kasvaviin leipäjonoihin, puoleen miljoonaan suomalaiseen, jotka ovat pudonneet köyhyysrajan alle ja kasvavaan turvallisuusvajeeseen, jonka nykyisen hallituksen ja sen edeltäjien harjoittama ulkopolitiikka on Suomen synnyttänyt. Mikseivät nämä tavisten huolet kiinnosta esim. Vasemmistoliittoa?  -Luuletteko te, että puolueen nykyiset kihot keikkuisivat kauan vallassa, jos eliittivihreästä ja näennäisinhimillisestä 211 000 äänestäjän puolueesta kasvaisi puolen miljoonan tai peräti miljoonan suomalaisen työttömän ja tavallisen duunarin puolue? Koko puolueorganisaatio aina pienempine paikalliskihoineen joutuisi totaaliseen remonttiin, nykyiset päättäjät saisivat lähteä, kun duunarien äänivyöry jättäisi jopa nykyiset hienoja arvoja puolustavat kansanedustajat rannalle.

Niin demareissa kuin vasemmistoliitossa johto tykkää tilanteesta, jossa ollaan mielummin pienempi puolue, mutta itse pysytään vallassa. Tämän vuoksi niiden toimet ovat mitä ovat eli ovat näennäisinhimillisiä. Vai oletteko kuulleet tai nähneet em. puolueilta yhtään esitystä, jolla pyrittäisiin vaikuttamaan pakolaistulvan alkusyihin? -Päin vastoin nämä puolueet ovat olleet hyväksymässä nykyisen pakolaistulvan syyt eli EU:n häikäilemättömän ryöstökalastuksen Afrikan rannikolla ja itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin puuttumisen ja pommittamisen kivikaudelle.

Kaikki edellä mainittu tekee kevään kuntavaaleista mielenkiintoisen tapahtuman mahdollistaen melkoiset yllätykset. Valtakunnan kärkipoliitikot lähinnä ärsyttävät kansaa, joten väkisinkin paikallispoliitikkojen teot ja puheet ratkaisevat tulevat vaalit. Tulevien kuntavaalien varmimmat häviäjät löytyvät kuntien hiljaisista, jotka tekemättä mitään ja sanomatta mitään ovat aiemmissa vaaleissa menneet puolueen ja valtakunnallisten vaalitenttien imussa valtuustoon. Tämän seurauksena saattaa vaalitulos vaihdella melkoisesti esim. jossain Persut saattavat tehdä jytkyjen jytkyn tai pudota kokonaan valtuustosta ja toisella paikkakunnalla Vasemmistoliitto saattaa nousta suurimmaksi vasemmistopuolueeksi.

Kerrankin Suomessa on luvassa todelliset henkilövaalit, joissa nousevat väkisinkin esiin ehdokkaiden aktiivisuus, teot ja luovuus. Luonnollisesti isojen puolueiden raha ratkaisee osittain sanoman näkyvyyden, mutta kokonaan toinen juttu on se miten tuo sanoma vaikuttaa kuntavaalien äänestäjiin. Niin ikään ehdokkaiden mediaosaaminen nousee ratkaisevaan asemaan, sillä varmaankin puolet valtuustopaikoista ratkaistaan somessa, blogeissa ja avoimissa keskusteluissa. Tulevissa vaaleissa katoaa myös maakuntien, puolue-eliittiä tukeneiden, kansanedustajien vetoapu kuntavaaliehdokkaille. Heidän esiintymisensä saattaa pikemminkin viedä kuin tuoda ääniä.

Uusikaupunki oli aikoinaan ensimmäinen kaupunki, jossa Persut nousivat Vasemmistoliittoa suuremmaksi puolueeksi. Tämä tapahtui ilman rahaa, puolueen tukea ja massiivista mainostusta. Muutaman tyypin näkyvä esiintyminen ja etenkin paikallisen kirjailijan rooli ja valtava äänisaalis nostivat Persut paikkakunnan hallituspuolueeksi. Persujen näkyvän politiikan ansiosta, puolueen ryhmään liittyi näkyvin ja valtuuston parhaiten asioihin perehtyvä luottqmushenkilö. Jopa autotehtaalle haluttiin perustaa Persujen osasto, kun Demareiden kautta eivät sikäläisten duunarien äänet vaikuttaneet.

Tässä vaiheessa puolueen valtuustoryhmään oli liittymässä jo toinen valtuutettu eli valeissa saavutettu paikkamäärä olisi noussut kahdella. Kävi kuitenkin niin, että Persujen paikallinen ykkösvaikuttaja tyrmäsi autotehtaanosaston ja kenties satojen uusien jäsenten tulon puolueeseen. Kun samalla paikallisjohtaja näytti ovea valtuustoryhmän kolmelle aktiivisesti esillä olevalle jäsenelle ja sai varavaltuutetutkin lähtemään, kutistui Persujen ryhmä kahteen. Tilanne näytti olevan jokseenkin sama kuin nyt valtakunnan huipulla, jossa pedataan puolueen nimissä henkilökohtaista asemaa ja etua.

Uusikaupunki oli niin Persujen osalta äärettömän persoonallinen paikka jo mediamanipuloinnin ansiosta, joten jätetään sen syvempi avaaminen tuonnemmaksi ja todetaan Kokoomuksella ja Vasemmistoliitolla olevan niin tekeminen kuin näkyminen priima kunnossa, mutta sensijaan Demareita ja Persuja saattaa odottaa negatiivinen rökälejytky. Persut saattavat hävitä Uudenkaupungin valtuustokartalta kokonaan ja Vasemmistoliitto nousta vasemmiston ylivoisesti suurimmaksi puolueeksi.

Menemme kohti mielenkiintoisia vaaleja, joissa puolueiden kärkikihoja ei näytä kiinnostavan 1,4 miljoonan äänestäjän käyttäytyminen. Tämä asettaa melkoiset paineet piiritasoille, jotta niissä saadaan pistettyä syrjään kuntien omaa etua ajavat, nynnyt ja mykät paikallispäsmärit. Persuille tuleva kevät on äärimmäisen haastava, koska jos puolue menettää laajasti kannatuksensa liian useissa kunnissa, on siitä automaattisena seurauksena tappio seuraavissa eduskuntavaaleissa.


13 kommenttia:

 1. Hyvä ajatelma, toivon itse, että Persut häviävät koko puoluekartalta

  VastaaPoista
 2. Persuja ei ole kuulunut tai näkynyt poikien lähdön jälkeen. Varmasti persut putoavat ainakin Ugin puoluekartalta. Vasemmistoliitto ajaa kirkkaasti demarien ohi. Meillä on jo yksi kokoomus, mihin tarvitaan toista demari nimisenä.

  VastaaPoista
 3. eiköhän yhdellä persulla ole sen verran taustajoukkoja ettei ihan kokonaan katoa

  VastaaPoista
 4. Java hattu kouraan ja pyytämään anteeksi. Sinä tarvit persuja ja persut sinua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä Javan pitäisi Perussuomalaislta anteeksi pyytää ? Ja miksi Java sinne pyrkisi ? Tai, onhan politiikka sen verran kummallinen laji, että voidaan Java vielä Perussuomalaisten listalla nähdä. Kieltämättä hänen persoonansa voisi U:gin Persut "pelastaa"

   Poista
 5. Ihan turhaan ukin persut pullistelee. Niillä ei ole mitään näyttöjä mistään, voi hävitä puoluekartalta ja varmasti häviää.

  VastaaPoista
 6. Damareilla on näyttöä, saivat viime valtuustokaudella talouden kuralla

  VastaaPoista
 7. Kokoomus ja keskusta oli samassa kelkassa ja Wala johtajana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kyllä, mutta demari oli laivan kippari.

   Poista
 8. Wala oli kippari ja juoksutti muita halunsa mukaan. Demarit meni samassa jonossa ja menee vieläkin. Juha, Java ja Tähtinen pisti hanttiin ja saivat poliisin perään.

  VastaaPoista
 9. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Uudenkaupungin perussuomalaisissa on nykyään ihan hyviä tyyppejä esim. Virtanen, Salminen ja Tuominen. Nummen kanssa asiat on sovittu ja puhuttu kuntoon aikaa sitten. Virtanen on näkyvin Persu Uudessakaupungissa, tehnyt merkittävää työtä liikunnan ja nuorten eteen, joten ihmettelen, jos sitä äänestäjät eivät noteeraisi.

  Minulla ei ole mitään anteeksi pyydettävää paikallisilta persuilta, enkä ole heidän listoilleen väkisin änkeämässä saati edes ollut aktiivinen asian suhteen. Jos olen ehdokkaana, mikä tuntuu epätodennäköiseltä, olen sitä uskottavassa porukassa, johon voi taatusti luottaa, jossa saa olla eri mieltä ja joka harjoittaa avointa yhteisten asioidenhoitoa hoitoa - en toistamiseen halua tilanteeseen, jossa vaalilupausten noudattamisen vuoksi näytetään ovea. Mieluiten tekisin jatkossakin yhteistyötä Tähtisen ja Aaltosen kanssa kaupunkiamme kehittämällä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!