sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Uusikaupunki nopeasti nousuun!

Janhuan niemen kaavoitus turvaa tämän joutavan liikennemerkin toljottamisen jatkossakin. Saako merkki seisoa rauhassa vielä seuraavatkin kymmenet vuodet vai muutetaanko alueen rakennustapaa? Muutosta yritettiin 2011, mutta valtuusto totesi: Hyvä näin ja liikennemerkin tulevaisuus toljotukseen turvattiin. Maan alla on kaupunkilaisten varoilla rakennettu sadoillatuhansilla euroilla kunnallistekniikkaa, joka odottaa yhä käyttöönottoa,


Uudellakaupungilla on kaikki eväät kasvattaa asukaslukua eli lisätä verotulojaan ja sitä kautta parantaa niin uusien kuin vanhojen uusikaupunkilaisten palveluita ja asumisen puitteita. Hyvä esimerkki onnistumisesta on Tyrjyn meren rannalle rakentama laadukas kerrostalo, joka myytiin viimeistä asuntoa myöden muutamassa päivässä. Talo on laadukkaasti varusteltu ja sen asukkaille tarjoutuvat mahtavat merimaisemat - siinä ovat todelliset Uudenkaupungin kerrostalorakentamisen vetovoimatekijät.

Muutamat kaupungin esimerkit osoittavat, etteivät kerrostalot sinänsä vedä asukkaita, jos ne eivät ole riittävän laadukkaita ja tarjoa sopivaa sijaintia tai muhkeaa näköalaa. Meillä on runsaasti merenrantaa, jonka käyttöönotto rakentamiseen ei vaikuta negatiivisesti uusikaupunkilaisten viihtyvyyteen.

Asuntorakentamisen uudistamisen voisi aloittaa Janhuan niemestä, jossa älyttömän rakentamissysteemin vuoksi kymmenet omakotitalotontit ovat olleet tyhjillään jo reilut kymmenen vuotta. Tarvitaan vain muutos rakennustapaan ja niemellä alkaa rakentaminen. Seuraavaksi katseen voisi kääntää Madonmaahan ja kaupunkimme eteläisiin ranta-alueisiin. Enkä tarkoita missään nimessä, että tontteja lahjoitellaan pilkkahintaan tai taloja roiskitaan joka paikkaan, vaan sitä, että rakentaminen tapahtuu sovussa ja harkiten.

Uudenkaupungin keskustan kehitys tuntuu murheelliselta. Siihen on puututtava pikaisesti, sillä Uusikaupunki täyttää pian 400 vuotta. Harva hoksaa, että 400-vuotisjuhlat Suomessa ei ole pikkujuttu. Tuolloin juhlitaan kaupunkimme merkittävää kansainvälistä historiaa eli Ruotsin kuningasta ja Putinia myöten Uusikaupunki noteerataan. Kuinka moni haluaa,että juhlavieraat näkevät kaupunkimme viime vuosina kiihtyneen kurjuuden ja Alicenkadun ankeuden?

Keskustaan on pikaisesti saatava elävyyttä ja elinvoimaa. Nopeimmin se onnistuu kiirehtimällä entisen Ekan paikalle merkittävä kauppakeskus, joka voisi sisältää Suomen ensimmäisen laajan nettipalvelukeskuksen. Keskuksen joka hoitaa palautukset vaihdot ja reklamoinnin korvausta vastaan(meidän Johannan idea).Syvällisempi kaupunkimme suunnittelu vaatii pitkäjänteisen valmistelun ja sitovan kehitysohjelman. Tämä taas ei voi mitenkään toteutua ennen vuotta 2017, jolloin kaupungissa järjestetään vaalit. Vasta tuolloin voimme vaihtaa onnettomat yksimielisesti kaupunkimme säästöjen nimissä kurjuuteen marssittaneet päättäjät sekä sen seurauksena ankeutta ja apaattisuutta Uuteenkaupunkiin kylväneet onnettomat valmistelijat.


20 kommenttia:

 1. Nätin kuvan olet ottanut. Jospa aika vahvistaa maahan upotetut putket, aurinko haalistaa taivasalla avokaapelit ja arvottaa verovaroin kaavoitetun maan aivan uusille urille. No. Taannoin tehty valtuustoaloite olisi pienin täsmennyksin edelleen ajankohtainen. Lisämausteena se, että mitä mahtaa nyt kuulua ent. kaasulaitoksen maille jätevesiputsarin vieressä Janhuanniemen eteläpuolella?

  Plus kannatan muuten erityisesti sitä, että Ykskoivun saaren asumiskäyttö tutkitaan kunnolla uudestaan. Sopisiko sinne kuitenkin muutama korkea kerrostalo kuten Aquariuksen viereen?
  JAa

  VastaaPoista
 2. Kappas kun Ugin talous on saatu uuden johtajan vedolla kuntoon
  http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20162853-18.HTM

  VastaaPoista
 3. Yrjö Yksimielinen
  Palvelut huononee ja väki vähenee, että sellaista säästämistä.

  VastaaPoista
 4. Mitkä palvelut huononee? Väki on vähentynyt jo 25 vuotta. Kai muistat.

  VastaaPoista
 5. Sulkapallo loppuu, säkäryhmä loppuu

  VastaaPoista
 6. Näitä ei ole pyöritetty kaupungin verorahoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verorahoilla on tuettu yksityistä urheiluhalli bisnestä todella avokätisesti.

   Poista
 7. Salus sai kaupungilta 70000 euroa vuodessa. Se mahdollisti säbän ja sulkapallon harrastamisen. Nyt tuosta rahasta siirretään 50000 euroa Korihaiden ykkösjoukkueelleja loput säästöihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä ihmeen 50000eur? Milloin tuollaisesta lahjoituksesta on tehty päätös? Tälle kaudellehan nimenomaan Korihaiden lahjoituseuroja muistaakseni pienennettiin. Törkeää toimintaa, mikäli tuo 50000eur pitää paikkansa.

   Poista
 8. Kahdella jakkaralla istuva Järvinen jakaa kaupungin rahaa Korihaille ja Harto hyväksyy kaiken hiljaa.

  VastaaPoista
 9. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Järvinen ei istu hallituksessa ja eiköhän juristi hoksaa jäävätä itsensä jos sen aika koittaa. Harto tietää mitä tekee ja tekee sen varmaankin ihan avoimesti.

  VastaaPoista
 10. Java puolustaa aina sitkeesti Järvistä ja mainostaa Kokoomuksen tilaisuuksia. Myönnä nyt viimeinkin olevasi vaaleissa Kokoomuksen listoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Javalla on todellakin aina kova kiire "tukemaan" Järvistä, jos joku hiemankin ottaa arvostelevan kannan. Antaisi nyt vaan tukensa sellaisille tahoille, jotka jotain positiivista pyrkivät aikaansaamaan tässä kaupungissa.

   Poista
  2. Meillä kaikilla on unelmia...:)

   Poista
 11. Turhaan Java kaveraat Järvisen kanssa. Sinä et pääse koskaan Kokoomuksen listoilla. Olet typerä.

  VastaaPoista
 12. et java kaveeraisi järvisen kanssa jos tietäsit mitä se puhuu sinusta kaupungilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta voidaan ajatella myös niin, että se nyt on ihan sama, mitä joku Järvinen puhuu. Annetaan nyt painoarvoa niille toimijoille, jolla on kaupungille jotain annettavaa.

   Poista
 13. Kiitos käynneistä ja kommenteista! En kaveeraa Järvisen kanssa, olen hänen kaverinsa. Eikä sillä kaveruudella ole mitään tekemistä politiikan, ajatusmaailma tai poliittisten näkemysten kanssa. Minun ei tarvitse kysellä kyliltä, mitä Järvinen on sanonut, voin kysyä sen häneltä suoraan kasvotusten. Emmeköhän ole Järvisen kanssa eniten olleet esim. Facebook keskusteluissa eri mieltä, joten ihan avoimesti väitellään välien rikkoontumatta.

  Ymmärrän anonyymina esiintymisen, anonyymit ovat keskustelujen suola; mutta oion virheet, jos ne kohdistuvat selkeästi johonkin henkilöön. Kun anonyymit lähtevät linjalle se sanoi sitä, niin silloin ollaan metsässä ja varsin syvällä. Uudessakaupungissa ei ole sijaa La Zizanielle, ei yhdelle eikä useammalle

  Minähän olen aivan avoimesti sosialidemokraatti, joten miten voisin olla Kokoomuksen listoilla?

  VastaaPoista
 14. Näinkö on?
  Gaddafi sanoi vuonna 2011, että Eurooppaan tulee miljoonia pakolaisia, jos Libya tuhotaan. No niin kävi.
  Gaddafin Libya työllisti noin miljoona afrikkalaista siirtotyöläistä ja sen lisäksi auttoi selvällä rahalla köyhiä Afrikan maita. ja rakenteli Afrikan Unionia ym. - pakkohan se oli esim. Hillary Clintonin mielestä tappaa. Paha mies, kun edistää Afrikan itsenäistä selviytymistä. Kyllä Afrikan pitää olla USAn hyppysissä.
  Paitsi ne pakolaiset. ne saa Eurooppa hoitaa.

  Saleima leikum.

  VastaaPoista
 15. ei paha
  http://yle.fi/uutiset/vm_pakolaismaarasta_600_miljoonan_euron_lisays_menoihin/8640711

  hyvää yötä

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!