torstai 14. tammikuuta 2016

YKSIMIELISESTI ja YLIMIELISESTI AHTERILLEEN!

Ei ole pitkää aikaa, kun aiesopimus-atso hehkutti satojen ihmisten muuttaneen kaupunkiin. Joku totesi tuolloin, että kaupungin kannalta 1.1 on merkittävä päivämäärä, jonka pohjalta kannattaa katsella muuttotilannetta. Nyt tiedetään johtavan virkatyypin eläneen illuusioissa ja puhuneen puppua - VÄKI VÄHENI UUDESSAKAUPUNGISSA!

Juha Aaltonen on jo 2000 luvun alussa puuttunut kaupunkimme valtavaan kiinteistömassaan ja sen kasvattamiseen ja mitä on tapahtunut?: EI MITÄÄN! Juha Aaltonen nosti jo 2009 esille kaupunkimme huolestuttavan huoltosuhteen kehityksen ja mitä on tapahtunut?: EI MITÄÄN! Jos näidenkään asioiden eteen ei ole tehty mitään, niin eipä ole ihme, jos muuttotappion katkaisemiseksikaan ole tehty mitään.

Uudenkaupungin tilannetta voidaan pitää kenties töppöyden Suomen mestaruutena. Yksimielisesti kaikki kaupungin vetovoimatekijät on jätetty käyttämättä. Missään muualla maassamme ei ole ollut tällaista uusien työpaikkojen nostetta kuin Uudessakaupungissa ja silti menetämme asukkaita. Eikö viimeinkin olisi syytä vaihtaa päätösten suuntaa vai olemmeko kuin Neuvostoliitossa, jossa yksimielisesti onnellisina taputettiin älyttömille ja järjenvastaisille päätöksille.

Kannattaisiko viimeinkin siirtyä yksimielisyyden tavoittelusta kaupungin positiivisen tuloksen tavoittelemiseen? Kannattaisiko viimeinkin tunnusta ne tosiasiat, joita jotkut ovat pian vuosikymmenen toitottaneet? Päättäjien pitäisi viimeinkin hoksata, ettei tätä kaupunkia nosteta säästöillä, varsinkaan kikkailusäästöillä vaan investoinneilla kaupunkilaisten parempaan elämään!

Jos Uudestakaupungista töitä saaneita pelotellaan tuulimyllyillä, keskitysleireillä ja loputtomilla säästöillä, ei tänne muuta kukaan. Jos emme satsaa kaupunkilaisten tulevaisuuteen, lähtevät kaupunkilaiset sinne, missä heillä on tulevaisuus. Meillä ei ole investoitu kaupunkilaisiin vuositolkulla. Ainoa viime vuosien investointi kaupunkilaisiin on Sorvakon kentän lähes puolen miljoonan euron hintainen paskahuusi, joka vieläkin, varmaan viidettä vuotta, kiertää urheilukenttää valmistelijan pöydällä!

7 kommenttia:

 1. Laiminlyöty on. Totta. U:gin työpaikatkin ovat syntyneet isojen jo täällä olevien firmojen kuin kaupunginjohtajan (edellisen) toimilla. Nykyisen kaupunginjohtajan toivoisi fokusoivan kaupungin asukkaiden pysyvyyteen, jopa lisäämiseen. Muistan jutussa mainitun Juha Aaltosen huolen. Hän ei taida olla enää politiikassa mukana ? Sama ilmiö muissakin kaupungeissa: samat poliitikot (kyvyttömät) istuvat vuodesta toiseen, jopa kymmeniä vuosia. Ne jotka esittävät mielipiteitään, pudotetaan.

  VastaaPoista
 2. Tässäkö syyhttp://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3489943-syyrian-sodan-taustalla-kilpailu-kaasusta

  VastaaPoista
 3. Tätä seuraavaa saa kopioida ja jalostaa vapaasti:

  Työnimi Kiinteistö oy Uudenkaupungin monitoimihalli

  Kioy:n omistajat/perustajat ovat Ukin eri liikuntaseurat aktiivisten jäsenmääriensä tai esim. liikevaihtonsa /jäsenmaksutuottojensa suhteessa. Ukin kpi on myös kioy:n omistaja. Kioy rakennuttaa monitoimihallin esim. Pohitullin maastoon.

  Uuden kiinteistön kiinteistönhoito,jota voidaan hoitaa talkoovuoroilla ja -talkootyöllä lainsäädännön sitä estämättä, hoitaa/vastaa omistuksensa suhteessa eri sopimuksiin perustuen kioy:n omistajat. Tarvittaessa kioy toimii työnantajana kioy:n ylläpitohenkilökunnakke jos siten voidaan hoitaa kioy:n kiinteistönpito. Omistajat vastaavat hallista (ml. kiinteistön isännän vastuut) omistusosuuksiensa suhteessa.

  Ukin kpi suurimpana monitoimihallin omistajana toimii rakennuttajana.

  Keväällä ilm. valmistuu Ukin kpin kiinteistöselvitys. Siinä toivottavasti priorisoituu, ajetaanko joku Ukin kpin omistama liikuntahalli alas.

  Muuta. Ukin kpi on jo monessa kioy:ssa osaomistajana. Olisikohan jo tämän vuosituhannen vaatteet täyttävän hallin aika?
  JAa

  VastaaPoista
 4. Voi pyhä yksinkertaisuus. Voisiko tuon vielä typerämmin esittää. Olisiko kaupunki myös jäsenenä jäsenmäärän-jäsenmaksujen suhteessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esittäkää joku parempi idea jos haluatte ylipäätään uuden urheiluhallin. Paras esitys tähän mennessä.

   Poista
 5. Kpi ei ole urheiluseura. Politiikot hoitavat asian miten hoitavat. Yksinkertaista.
  JAa

  VastaaPoista
 6. Näin se halli pitää tehdä niin koko vastuu ei tule Ugille. Samalla hanke voisi nytkähtää eteenpäin nopeastikin jos seurat ottaisivat asiakseen. Kannatetaan.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!