keskiviikko 27. tammikuuta 2016

KIITOS LAITILA: pisteet Vakka-Suomeen!

Presidentti Niinistö teki alkuviikosta maakuntamatkan nälille nurkille. Täällä ihmetystä herätti miksei Niinistö tule Uuteenkaupunkiin vaan käy jossain Laitilassa. Olisihan meilläkin ollut näytettävää: Vahterus, autotehdas jne. Ehkäpä oli kuitenkin enemmän kuin hyvä, että juuri laitilalaiset hoitivat valtionpäämiehen vierailujärjestelyt tyylillä, taidolla ja epäitsekkäästi.

Hienointa Niinistön vierailussa oli se kuinka Laitilassa huomioitiin lapset. Kaupunki teki mm. liukumäen heille ja siten vierailupäivästä tuli kasvavalle ikäluokalle ikimuistoisuuden lisäksi kaikkea muuta kuin puiseva ja virallinen. Lasten ja nuorten huomioiminen sekä palkitseminen ovat hyvin sopusoinnussa Laitilassa harjoitetutun politiikan kanssa. Siellä satsataan opetukseen rakentamalla uusi koulu ja vapaa-ajan puitteita parannetaan pian nousevalla palloiluhallilla.

Uudessakaupungissa suunta on ollut kokolailla toinen lapset, nuoret ja vapaa-aika ovat vain säästökohteita. Lähes viisikymmentä vuotta vanhat liikuntapaikkamme rapistuvat, kun niiden välttämättömistä remonteistakin on tullut säästökohteita. Tämä ei tietenkään koske vanhaa puolityhjää koulua, jolle muualla tarjottaisiin puskutraktoria, mutta meillä talorähjälle esitetään miltei kymmenenmiljoonan euron remonttia. Rehellisyyden nimissä on muistutettava, että olihan meilläkin hilkulla toteutua neljänmiljoonan euron kouluhanke yhden Novida-aiesopimuksen seurauksena.

Presidentin vierailupäivänä laitilalaiset noteerasivat myös Uudenkaupungin. Korihaille oli annettu todella näkyvä rooli  Laitilassa. Kuinkahan uusikaupunkilaiset olisivat toimineet vastaavassa tilanteessa? - Niin tylyjä olivat virkahenkilöstön ja päättäjien puheet naapurikaupungista menneellä valtuustokaudella, että oikein hävetti ja vieläpä varsin usein - tuskin olisi Laitilaa pahemmin noteerattu, jos presidentti oli tullut tänne. Kaiken huippuna Laitila vastaisuudesta voitaneen pitää ns. toimittajan kirjoitusta, jossa Harton ja minun valtuustopuheet esitettiin totuudenvastaisesti hyökkäyksenä Laitilaa vastaan.

Laitila hoiti valtionpäämiehen vierailun tyylikkäästi ja otti pisteet Vakka-Suomeen. Tuskinpa Uudessakaupungissa olisi vakkasuomalaisille maailmanmestareille tai lapsille annettu vähäisintäkään roolia vastaavan vierailun yhteydessä. Sen sijaan vanhat päättäjäpönöttäjät olisivat kilvan pyrkineet Niinistöä liki. Näin kävi pääministeri Lipposen vieraillessa täällä. Silloin sai oikein ihmetellä nuoleskelua ja miksipä se olisi siitä muuttunut, kun samoja tyyppejä on yhä rempseästi remmissä.

5 kommenttia:

 1. May I introduce to you, the next president of the United States of America: Mr. Donald Trumph. Please welcome to our town.
  We are waiting for You. Europe and Russia too.

  VastaaPoista
 2. Muuta java laitilaan. kukaan ei kaipaa sinuu täällä.

  VastaaPoista
 3. Java ei voi muuttaa Ugista. Kuulin että kaupunginhallituksen piilotetulla listalla häntä ehdotetaan Ugin asukaslähettilyys-hankkeen somemarkkinamieheksi. Varamieheksi esitetään Harto Forssia. Hankkeesta on juttu plarissa tänään.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Heh! Olisi hauska nähdä tuo lista. Jos minä olen jollain hallituksen tai johtoryhmän listalla, niin siinä on niiden nimet ketkä viedään saunan taakse ja .....

  VastaaPoista
 5. Tietääkö Java että hallituksessa aiotaan tehdä huomenna päätös miljoonainvestoinnista uuteen atk-järjestelmään? Näyttää vielä siltä että Uki olisi vasta toinen kunta Suomessa jossa tämä järjestelmä on käytössä. Olisi mielenkiintoista tietää mikä on ollut ukilainen valintaryhmä tähän esitykseen? Uskaliaalta hanke tuntuu jo nyt.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!