torstai 8. tammikuuta 2015

HISTORIAN HAVINAA UUSIKAUPUNKILAISESSA MEDIASSA

On paikallaan kiittää valon voimaa, joka on lakaissut pimeyden velhon nurkkaan ja palauttanut avoimmuuden sekä rehellisyyden valtaan. Olkoon lehden linja jatkossakin nykyisen kaltainen.

Tämän päivän paikallislehdessä on selkeä muutoksen tuulahdus. Kun suunta oli parempaan, niin mielihyvä rehellisten lukijoiden sisimmässä kasvoi. Sitten Halisen jutun on lähes kaikki paikallispoliittinen kirjoittelu ollut askeettisa manipulointia ja synkkää suhmurointia. Tänään oli täysin objektiivinen tietoa tarjoava juttu kaupunkimme kaupunginhallituksen paikkajaosta.

Päätoimittajan vaihdos näkyi todella dramaattisesti - ensimmäisessä paikallispolitiikkaa käsittelevässä jutussa. Ei nälvimistä, ei mollausta, ei katteetonta hehkutusta tai puolueellisuutta, vaan ammattitaidolla tehtyä laadukasta perusjousnalismia. Yli kahdenkymmenen vuoden vaellus valheen pimeässä metsässä on takana, joten tämä on historiallinen päivä kaupunkimme tiedotusmiljöössä.

Olisiko aika ryhtyä valmistelemaan makkarajuhlia lehden 125-vuotissynttäreiksi. Monenlaisia vaiheita kokenut ja nähnyt paikallislehtemme on heittänyt nurkkaan niin itsekkyyden synkän kaavun kuin totuuden lakoon niittäneen valheen viikatteen. Viimeinkin voimme todeta, että meillä on 125-vuotias lehti, joka on tiedotusväline - nyt sen ammatitaitoinen väki pääsee oikeuksiinsa. Siispä makkarapannuille on syytä etsiä paikka torilta, sillä koko kaupungilla on syytä juhliin.

4 kommenttia:

 1. No enpä itse mitään maata mullistavaa huomannut. Lehden vanhan kaartin toimitussihteeri näytti olevan tuon hallituksen jutun kirjoittaja. Itse olen miettinyt ja muutama muu että miksi paikalliset yrittäjät eivät järjestäneet näitä "makkarajuhlia" hyvälle päätoimittajalleen joka sentään vuosikaudet toimi heidän asiamiehenään. Selitäpä Valkonen tämä meille niin hyvä on. Eikö lehti ollut myös keskeinen markkinoija Kosken juhlissa pari vuotta sitten? Miten vain niin on tämä ihmeellinen nurkkakunta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Kyse onkin siitä, ettei ollut mitään ihmeellistä VAAN LAADUKASTA PERUSJOURNALISMIA! No se tuntui niin positiiviselta kuin ihmeelliseltä. Eiköhän kyseessä ollut äkkilähtö, joten makkarat saattoivat jäädä aikataulullisista tai lähitulevaisuudessa selviästä syistä tilaamatta!

  VastaaPoista
 3. Viime vaalikaudella oli tilanne, jossa kaupunginjohtaja Koski (Yrittäjien jäsen) oli lehden kanoonissa kaiken aikaa. Välillä tuli tunne, että (tai ei pelkästään tunne) että uutisia tehtiin tekemällä, kaikenlaiset aavistukset oli uutisoitu totena. Siitä se sitten syntyi käsite "tuhannet työpaikat", josita Tarmo Kangas ansiokkaasti kirjoitti Ukis.fi:ssa.
  Mielenkiintoista, että vanhakantainen, veronmaksajien varoilla pyöritettävä elinkeinopolitiikka teki yhdestä niin suuren sankarin...

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!