sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

VALMISTELUN LAADUTTOMUUS JA VAIHTOEHDOTTOMUUS HÄTKÄHDYTTÄVÄÄ

Tutkailemme siiten historiaa tai tulevaa valmistelua, saa onnistumista etsiä ja odottaa. Olemme tehneet kaupunkilaisten kannalta kalliita, onnttemia investointointeja ja jopa ääliömäisiltä näyttäviä surkuhupaisia päätöksiä. Valmistelumme on kuin negatiivinen Midas, jonka kosketuksesta kaikki muuttuu aivan joksikin muuksi kuin kullaksi.

Tehtiinpä tai suunniteltiin meillä ihan mitä tahansa, kaikkea yhdistää vaihtoehdottomuus ja jääräpäinen läpijunttaus. Valmistelun kritisoiminen ja jopa asioiden kysyminen ovat kiusaamista, häiriköintiä ja henkilökohtaista kaunaa. Tämän saivat viime valtuustokaudella todeta muutamat valtuutetut ja tarkastuslautakunnan puheenjohta. Jos näitä tahoja olisi kuunneltu ja noudatettu järjen ääntä, olisi taloutemme balanssissa, veroäyri ja taksamme alhaisempia, elinkeinoelämääme kehittyvä ja kaupunkimme kasvava.

Toimimme demokratian vastaisesti hiljentämällä päätöksentekoa edeltävän keskustelun ja teimme "tontonmäkiä", ihme risteyksiä, outoja rakennelmia eli teimme kaupungista järjenvastaisesti muuttotappioisen, huonosti palvelevan ja asukkaille kalliin. Niinpä viimevaltuustokauden lopulla sadat ihmiset muuttivat kaupungistamme toisaalle. Jos olisimme kuulleet ja noudattaneet pienen vähemmistön ja järjen ääntä, olisi tilanteemme, kaupunkilaisen kannalta aivan toinen.

Huvittavimmin harrastettu junttaus paistaa läpi Novidan osalta. Aikoinaan Loimaa oli Novidalle ainoa mahdollinen toimiva vaihtoehto. Kaikelle muulle viitattiin kintaalla. Nyt samat ihmiset, ketkä pitivät Loimaata ainoana toimivana vaihtoehtona Novidan fuusiokumppaniksi ovat muuttaneet mielensä. Nyt loimaalaisten kanssa tehtävä yhteistyö on mahdotonta ja ainoaksi, aikaisemmin täysin tuomittu fuusiosuunta, pohjoinen on ainoa oikea vaihtoehto. Kaikki tämä poukkoilu tapahtuu saman porukan toimesta ja se maksaa kaupungille asukkaille.

Viimeinkin olisi aloitettava avoin valmistelu, jossa perehdytään Novidan nykytilaan ja tulevaisuuteen faktojen eikä mielikuvien, valheiden tai jonkun puolueen puoluekihon etuja ajaen. Kaupunkilaisella on oikeus odottaa asiallista ja normaalia, muuaalla toimivan kaltaista, päätöksen tekoa.
Nyt olisi hauska nähdä, oppimielessä, ne faktat, jotka saivat uusikaupunkilaiset päättäjät valitsemaan Novidan yhteistyösuunaksi Loimaan. Siitä tätä kerää täytyisi lähteä purkamaan, jottei kirvestä suorastaan hakata kiveen.

Entä onko Porin suunta parempi? Kannattaako meidän liittyä minimaaliseksi osaksi kuviota, jossa yksi sadan kilometrin pääsä oleva kaupunki käyttää yli 50% yhtymämän päätösvallasta? Olisiko toimivin eli uusikaupunkilaisen veronmaksajan kannalta paras suunta sittenkin Raisio. Kenen etua ajatellen meillä tehdään päätöksiä, siinä on peruskysymyksemme!

JOKA PÄIVÄÄ KOHDEN RASEKO MAKSAISI 3 000€ VUOKRAA. KATSO TÄÄLTÄ!


23 kommenttia:

 1. Onko muutos alkanut kun plarin toimittajien valokuvien joukossa ei ole enää pelleosaston toimittajaa ?

  VastaaPoista
 2. Mikään ei muutu, lehdet täynnä miten kupatan veronmakjajien rahoja.
  Ei taida muita järkeviä valtuustos olla kuin haverinen ja muutoskin löi hanskat tiskiin.
  Voi vielä vaikuttaa, kun joskus tulee äänestyksiä kun on yhestä äänestä kiinni.
  Ei näköjään sekään enää muutosta kiinnosta.

  VastaaPoista
 3. Omat nurkat kuntoon

  Voi kumpa saisimme sellaiset ihmiset päättämään asioistamme,jotka hoitaisivat tämäkin kaupungin asiat kuntoon.
  Nyt olisi korkea aika jonkun/joidekin puuttua tosissaan ensikädessä tämän asian kuntoon saataminen
  Ei varmaankaan tällävaalikaudella saada asiota järjestykseen jos päätäjiltä ei löydy sitä yhteistä hyvää tahtoa, vaan jääräpäisesti ajetaan sen omanpuolueen etua ei kuntalaisten etua.

  VastaaPoista
 4. Monien asioita ymmärtävien mielestä julkisen sektorimme virkailijoiden määrällä hoidettaisiin 20 miljoonaista kansaa. Tämä pätee myös kunnalliseen sektoriin. Siksi oikein huvitti seurata ukilaista päätöksentekoa, kun alettiin irtisanoa: yksikin irtisanottu näytti olevan liikaa ! Väärin irtisanottu, sanoi esimerkiksi vilkas ja eloisa kannanottaja Java.
  Tosiasiassa kunnat eivät tarvitse enää henkilökuntaa, riittää kun on valvontaa hoito- ja terveydenhuoltoon. niitähän yksityistetään kovalla kädellä "malliin oikeisto". Ympäristöpuolella yksityistäminen on jo niin pitkällä, että kaatopaikkakin on bisnes, jota valvoo kaupungin ympäristösihteeri - on siis viranomainen.

  VastaaPoista
 5. Malthusin teoriassa on vinha perä tässäkin tapauksessa

  VastaaPoista
 6. Kiitos käväisyistä ja hyvistä kommenteista! Tein jo 2009 aloitteen henkilöstöohjelman valmistelusta ja kaupungin kehittämisohjelmasta, jotta voisimme pitkällätähtäimellä turvata palvelut ja niiden rahoittamisen. Jo tuolloin totesin saman, minkä Seppo Nikula menneenä vuotena: MITÄ MYÖHEMMIN NÄIHIN ASIOIHIN PUUTUTAAN, SITÄ KIPEÄMMÄLTÄKAUPUNKIORGANISAATIOON PUUTTUMINEN TUNTUU.

  Yksikään täyspäinen asioihin perehtynyt ja inhimillisesti tunteva ihminen ei voi hyväksyä meillä tehtyjä totaalisen käsittämättömiä irtisanomisia. Kunhan roiskitaan ihmisiä pihalle pärstäkertoimen mukaan vähät välittäen siitä, mitä he ovat saaneet aikaan ja kuinka heidän työnsä tehdään jatkossa. Meidän tulisi irtisanoa tehtävissä olevat väärät henkilöt eikä heitä ketkä ovat tehtävissään oikeaksi osoittautuneita. Mutta näinhän ei käy, sillä vajaalla ajavat ovat vallassa ja pitävät toisten vajaalla ajavien puolta. Näin he eivät jää osaajien varjoon.

  Jos kaksi äijää ajaa traktorilla kesällä hiekka ja talvella lunta, lienee suoritus ja sen tuottavuus yhtäläinen vaikka ensimmäinen traktorimies oli kaupungin palveluksessa ja toinen ajaisi omaa traktoria. Vikaa löytyy kukien yläpuolelta, jos toisen kuorma kulkee kovin paljon kalliimmalla. Sinne meilläkin pitäisi kääntää katseet.

  Suomen ongelma on byrokratia, joka suoltaa sääntöjä ja pykäliä, joiden avulla todellista, tuottavaa työtä vieroksuvat kuikut pääsevät ulosmittaamaan todellista tuottavaa työtä tekevin työn tuloksen. Nämä loiset, laillistetut rosvot, syövät maamme vientiyrityksiltä toimintaedellytykset ja jokainen ymmärtää, ettei sellainen peli voi jatkua kauan. Hyvin pian tuonti konjakit ja viinit vaihtuvat kotimaiseen lanttuviinaan. Todellinen piristysruiske yhteiskunnalle olisi se, että ottaisimme tavoitteeksi yhteiskuntaorganisaation yksinkertaistamisen älyttömien pykälien synnyttämisen alasajon loisammateissa ja yrityksissä työskentelevien määrän pudottamisen esim. puoleen.

  VastaaPoista
 7. Ei ole totta. Alko on myymässä tehtaat.

  VastaaPoista
 8. Kiitos käynneistä ja hyvistä huomioista! Tarkoitin lähinnä itse, siis kotipolttoista, lanttuviinaa. Eihän ole mitään suojelun tarvetta kotipoltolta, jos viinatehtaat myydään ulkomaalaisille. Ehkä nykyhallitus tekee sellaisen pykälän, että juomingit täytyy käydä pullottamassa tai ainakinnakin leimaamassa Talinnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on tämä sääntely niin hulluksi mennyt, että ihmetyttää koko valtiovalta. Ei ihme että äänestäminen on epäsuosittua

   Poista
 9. Juuri saamani tiedon mukaan kaupungissa kaikki hyvin ja paremaksi tulee kun saadaan vuokrakerrostalo uusille muutajille ja verotuloja kaupungin kassaan, orastava kilinä kuuluu jo.

  VastaaPoista
 10. Joko kävit kukkaron viemässä Paskalahteen likomaan. että ekut sitten mahtuvat kukkaroon

  VastaaPoista
 11. Kiitos vierailuista ja vieteistä! On aivan selvää, että kaupungin talous paranee autotehtaan tarjoaman työn myötä. Ongelma onkin se kuinka tulevaa rahaa käytetään. Nykyisellä virkahenkilöjohdolla ei ole pieniäkään eväitä käyttää veroneuroja saati velkaeuroja siten, että veroeurojen ja velkaeurojen maksajat hyötyisivät niistä. Ainoa mikä on varmaa niin nämä jäävuorimiehet, tontonmäen ja vuokrakerrostalon suunnittelijat ja hyväksyjät uhoavat omaa mahtavuuttaan, kun ensi vuonna huomataan kaupungin taloudellisen tilanteen parantuneen.

  Totuus on se, että saamme vain ja ainoastaan kiittää autotehdasta nykyisestä noususta. Kaupungin omat elinkeinoponnistelut ovat olleet silkka miljoonavitsi. Vai näkyykö täällä jossain asumasssa etenolitehtaan sataa työntekijää, teräsjalostuskeskuksen tuhatta työntekijää, höyryvoimalaitoksen viittäkymmentä työntekijää tai soijatehtaan satoja työntekijöitä? -Eipä näy! Miljoonat menivät teihin, vesijohtoihin, halleihin, konsulttitöihin jne., mutta maksaja ja velanottaja eli tavallinen kansalainen ei hyötynyt em. haihattelusta tuon taivaallista. Kuten Alicenkadun näkymä todistaa, eivät yrittäjätkään em huhhailusta ja illuusioissa elämisestä hyötyneet.

  Tilanne olisi kokonaan toinen, jos olisimme satsanneet huuhaahan uponneet miljoonat kaupunkimme asukkaiden eli kaiken maksajien asumis-, vapaa-ajanpuitteisiin ja palveluihin. Näistä kehittyneistä ja kilpailukykysistä puitteista ja palveluista harva olisi muuttanut muualle ja joku olisi saattanut muuttaa niiden vuoksi tänne. Jos vielä rakennetaan vuokrakerrostalo tähän tumpeloinnin tunturin huipuksi, niin se on jo kolmas piste öö-päättjien öön ylle!

  Jokaisen sopii pohtia mitä vuokrakerrostalon rahoittaja ja maksaja eli tavallinen kaupunkilainen hyötyy po. rakennuksesta. Se on tämän kuten muidenkin kaupungin hankkeiden peruskysymys. Meidän ei pidä pistää kuntalaisten rahoja mihinkään sellaiseen, mistä kuntalaiselle ei ole hyötyä ja vielä vähemmen mihinkään sellaiseen, josta on hänelle haittaa! Jos historia osoittaa, että emme osaa ottaa riskejä niin riskejä ei pidä ottaa!

  VastaaPoista
 12. Tehkää ukis.fin toimittama juttu nyt siitä vuokrakerrostalosta. Sehän on melkein jo päätetty kun laskette aloitteen allekirjoittajien nimet.

  VastaaPoista
 13. Mitenkä autotehtaan työntekijät ovat kaupungin pelastajat?

  Ei mitenkään koska suurinosa työntekijöistä käy töissä toisesta kunnasta niin veroeurot menee sinne missä asutaan.Eikä kukaan muuta sentakia tänne vakituisesta asunnosta jos vain mersu tehdään vain 3 vuotta.Asuminen ja elintarvikkeeet ovat tässä kyläpahasessa hinnoiteltu yläkantiin silloin ei kukaan järkevä henkilö tänne muuta.

  VastaaPoista
 14. Ei kai kukaan täälä vuokraa helsingin hinnoilla.

  VastaaPoista
 15. Ei todellakaan makseta vuokraa jotakin 600-750 €/kk pienestä 50neliön kaksiosta jollaisia hintoja täällä pyydetään.

  VastaaPoista
 16. Kaupungin vuokrakaksio 2h+k, 56,5 m2 Janhualla 480,25 €/kk

  VastaaPoista
 17. Kuka tänne muuttaa. Urheilukentät ja uimahsllit kiinni ja kaupassa joutuu käymään Turussa.

  VastaaPoista
 18. Noilla hinnoilla ja autotehtaan palkkatasolla ei ole varaa maksaa noin korkeita vuokria.

  VastaaPoista
 19. Ostaa oman ja lyhentää sitä 500 ecee kuussa.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!