tiistai 29. heinäkuuta 2014

KAUPUNGINJOHTAJA HÄNELLE JÄTETYSTÄ ”TUTKINTAPYYNNÖSTÄ” : Ei aihetta toimenpiteisiin, asia loppuunkäsitelty!

Saamieni ja kaupunginjohtajan vahvistamien tietojen mukaan kaupunkilainen veronmaksaja otti yhteyttä paikalliseen luottamushenkilöön epäiltyään kaupunginpalveluksessa olevan työntekijän käyttäneen virka-asemaansa väärin. Yhteydenoton taustalla oli epäilys siitä, että kaupungin palkkalistoilla oleva henkilö olisi työssään toiminut siten, että hänen läheisensä olisi saavuttanut em. menettelyllä taloudellista hyötyä.

Luottamushenkilön saatua tiedon em. epäilystä, hän vei asian päätäntäorganisaatioon, josta se eteni virkamiesjohdon huipulle eli aina kaupunginjohtajalle asti. Kaupunginjohta myöntää tapahtuneen ja toteaa, että po. epäillyn esimiehenä hän on vastannut, ettei kantelun johdosta ole aiheta ryhtyä toimenpiteisiin. Lisäksi kaupenginjohtaja painottaa: ”Asia on kaupungin puolelta loppuun käsitelty.”

Kaupungin valmistelu-, toteutus tai päätöselimet eivät ole tuomioistuimia tai edes harkintavaltaisia rikosten suhteen. Jos lakia epäillään rikotun, on asia syytä jättää tutkintaan. Suomen laki mene niin kaupungin käytäntöjen kuin hallintosäännönkin edelle. Kuntalain mukaan kaupunkiorganisaation on toimittava kunnan ja sen asukkaiden parhaaksi ja lain noudattamisen edellyttäminen kaupungin työntekijöiltä lienee parasta kunnalle ja sen asukkaille. On paikallaan huomauttaa, että Uudenkaupungin kaupunkiorganisaatiossa ei työskentele lakimiestä.

Sitä ei tiedetä olisiko po. tapaus johtanut edes tutkintaa, syytetoimiin tai peräti syylliseksi tuomitsemiseen. Näin toimittiin nyt, kun kaupunki organisaatiossa ei ole juristia. Aikaisemmin, kun kaupungin palveluksessa oli juristi, tutkintapyyntöjä jätettiin varsin runsaasti.  Nämä aikaisemmat tutkintapyynnöt eivät yhdessäkään tapauksessa edenneet oikeussaliin asti. Mutta tuolloin asioista saatiin syyttäjän päätös, jolloin epäilykset tutkintaan jätettyjenn tapahtumien mahdollisista laittomuuksista poistuivat!

3 kommenttia:

  1. Tähän saakka tutkintapyynnöt on viety suoraan poliisille ilman mitään välikäsiä. Amatöörien touhua koko asia.

    VastaaPoista
  2. Helpoin tapa kostaa on kirjoittaa tutkintapyyntö olipa syytä tai ei. Tämä on pienen kaupungin ongelma, josta on syytä päästä nopeasti pois. Epäilyksen varjon avaaminen on tehokas satoi tai paistoi.

    VastaaPoista
  3. Kiiitos vierailemisesta ja viesteistä! Ei tutkintapyyntö sinäänsä mikään kosto ole, jollei sitä tehdä, julkisteta ja jatkosta vaieta siinä tarkoituksessa.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!