keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Miksi vienti ei vedä ja Suomi taantuu taantumistaan? -TYÖN KUNNIOITUS ON HÄVINNYT SUOMESTA!

Meillä teollisuuden duunareilta vaaditaan palkanalennuksia ja haukutaan liian raskaita yhteiskunnan organisaatioita sekä niiden tuottamia kalliita palveluita. Kannattaa hiukan katsoa, ketkä moisia huutelevat ja miten yhteiskuntamme on kehittynyt ja miten sen kaavaillaan, päättäjien aivoituksissa, kehittyvän.

On ihmeellistä, jos 1970-luvulla Suomi oli köyhempi valtio kuin nyt, mutta tänään meillä ei ole varaa mihinkään ns. kansaa palvelevaan tai kansaa hyödyttävään. 1970-luvulla köyhä Suomi rakensi uimahalleja, jäähalleja; samoin tuolloin luotiin tasa-arvoiset terveys/opetuspuitteet jokaiselle Suomen kansalaisille. Nyt meillä ei ole varaa mihinkään vaikka maa on selkeästi 1970-lukua vauraampi.

Kaiken takana on valtaan päässyt ääretön itsekkyys ja omaan tai oman ammattikunnan pussiin pelaaminen. Kun nämä ammattikunnat ovat yhteiskunnalle täysin mitään konkreettista lisäarvoa tuottamattomia, voidaan niihin käytettyjen rahojen todeta meneen kuin tuhkan tuuleen. Meillä on noussut valtaan loisammattien luokka. Tämä todellista työtä väheksyvä oman edun tavoittelijoiden joukko on kaapannut vallan Suomessa. Suomen nykyinen tilanne johtuu vain ja ainoastaan em. ryhmän itsekkyydestä ja työn aliarvioinnista.

Muistelkaapa soijatehtaan lakkohässäköitä. Siellä työntekijät vaativat vain kohtuullista palkkaa. Tuolla palkalla työntekijät olisivat kustantaneet ruuan, vaatteet, asumisen, kulkemisen, harrastamisen jne. eli olisivat vaivoin kohtuullisesta palkastaan antaneet panoksensa tämän yhteiskunnan toimimiselle. Mutta kuinkas kävi? Määrätyt tahot syyllistivät työntekijät ahneiksi ja syyttivät heitä koko tehtaan vaikeuksista. Sinäänsä naurettavaa ja tietämättömyyttä sekä ennen kaikkea äärettömän itsekästä syyttelyä - eihän sadanmiljoonan euron tehdas voi kaatua muutamankymmen ihmisen muutaman eron tuntipalalkan korotusvaateeseen. Tämän hoksaa jokainen täyspäinen.

Soijatehtaan työntekijä pyörittää palkallaan yhteiskuntaa paikallistasolla ja hänen valmistamansa, ulkomaille viety, tuote tuo varallisuutta koko maahamme. Näin homman menisi, jos se toimisi. Sopii pohtia, miksi se ei toimi tämän päivä Suomessa. Syy kaikkeen on todellisen työn väheksymisessä. Kaikki haluavat uhota: Meidän lapsi on lääkäri, arkkitehti, juristi, kosmonautti, taikonautti, astronautti jne. On hienoa kun menestytään ja lapset menestyy, mutta pitäisi muistaa se mihin menestyksemme perustuu. SE PERUSTUU KILPAILUKYKYISEEN TYÖHÖN JA SEN TUOTTAMIIN VIENTITULOIHIN!

Kaikkein suurimmat todellisen työn väheksyjät löytyvät juuri niistä ammattikunnista, jotka eivät tuota tälle maalle yhtään mitään, vaan päin vastoin härskisti ja itsekkäästi kuppaavaat väheksymänsä työn ja sen tekijän tuloksia. Jos me otamme sata paperimiestä, sata autontekijää, sata juristia, sata kirjanpitäjää, sata isännöitsijää ja vertailemme heidän työnsä merkitystä kansantaloudelle, ei liene pienintäkään epäilystä keitä ilman maamme kaatuu ja keitä ilman maamme vaurastuu.

Meidän tulisi luoda yhteiskunta, jonka tuotos ei huku byrokratian tuottamien pykälien luojiin ja hyväksikäyttäjiin. Suomen pykälistöä ja säännöstöä olisi kyettävä yksinkertaistamaa, jottei joka käänteessä tarvita jotain pykälänikkaria tai sen kiertäjää vain siksi, että homma ei toimi normaalin järjen mukaisesti.

On esim. huvittavaa, että yhteiskunnalla on varaa maksaa tonnitolkulla lakimiehille, jotka käsittelevät vientiellisuudesta pudonneen ja nälkäänsä hernekeittopurkin varastaneen kansalaisen oikeusjuttua; mutta sen sijaan yhteiskunnalla ei ole älyä eli varaa turvata vientiteollisuuden työpaikkoja ja kaikkien mahdollisuutta hernekeittopurkin ostamiseen. On selvää ettei yhteiskunta pyöri, jos kaikki olemme toistemme asioita hoitavia kirjanpitäjiä, juristeja tai isännöitsijöitä. Jostakin täytyy em. toimijoille rahankin tulla ja jos he pröystäilevät tuontituotteilla, me tarvitsemme vientiteollisuutta ja sen kohtuudella toimeentulevaa työntekijää.

Vientiteollisuuden lisäksi kuntien työntekijät ovat jatkuvan aliarvostuksen kohteena. He kuitenkin tekevät pääsääntöisesti sitä työtä, minkä kuntalaiset heiltä edellyttävät. Nyt kun Suomi on rikkaampi kuin koskaan, joudumme rahapulan vuoksi ajamaan kuntia ja niiden palveluja alas. Tämä on suorastaan käsittämätöntä ja yhteiskunnan jäseniä eriarvoistavaa. Meidän pitäisi ottaa ohjeeksi vanhga kibbutsin ohjelause: JOKAINEN ANTAA KYKYJENSÄ MUKAAN JA JOKAINEN SAA TARPEENSA MUKAAN! Voisimme ensiksi pohtia miten Suomi muuttuu, jos meillä on sata siivojaa vähemmän tai sata juristia vähemmän?

14 kommenttia:

  1. Kalsarienvaihtotalouden kirjanpitäjä16. heinäkuuta 2014 klo 15.17

    Kyllä. Me edelleen amerikkalaistumme liittyen tähän "On esim. huvittavaa, että yhteiskunnalla on varaa maksaa tonnitolkulla lakimiehille, jotka käsittelevät vientiellisuudesta pudonneen ja nälkäänsä hernekeittopurkin varastaneen kansalaisen oikeusjuttua; mutta sen sijaan yhteiskunnalla ei ole älyä eli varaa turvata vientiteollisuuden työpaikkoja ja kaikkien mahdollisuutta hernekeittopurkin ostamiseen. On selvää ettei yhteiskunta pyöri, jos kaikki olemme toistemme asioita hoitavia kirjanpitäjiä, juristeja tai isännöitsijöitä. Jostakin täytyy em. toimijoille rahankin tulla ja jos he pröystäilevät tuontituotteilla, me tarvitsemme vientiteollisuutta ja sen kohtuudella toimeentulevaa työntekijää.
    "
    Uskaltaisin edelleen heittää väitteen että lakimiesten käyttö sen kun lisääntyy meillä Suomessa kuin muissa maissa.
    (Missään ei ole asukaslukuun suhteutettuna niin paljon lakimiehiä kuin USA:ssa)

    Tietolähteet:
    http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=2902
    http://www.stat.fi/tup/tietoaika/tilaajat/ta_04_03_asianajot.html (Tilasato vuodelta 2003)
    http://www.taloussanomat.fi/kolumnit/2009/08/19/asianajajien-luvatussa-maassa-ikuinen-riita/200918421/145



    VastaaPoista
  2. onko javalle tuttu virkamies
    http://susannakaartinen.wordpress.com/2013/08/01/tue-muutosta-allekirjoita-perustuloaloite/
    4/2014 alkaen Sosiaalityöntekijä, Uudenkaupungin kaupunki, sosiaalikeskus, lastensuojelu
    hartolta lisätietoja

    VastaaPoista
  3. Kaikki on tehty hyvässä uskossa
    http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/mielipide/paakirjoitus/653215.html

    VastaaPoista
  4. Poliittinen järki on ymmärystä vailla kirjoitti ?

    Aluemaantieteen professori Hannu Katajamäki kirjoittaa kuntaliitoksista.
    Kun viisivuotta on kulunut, laita-alueella palvelut heikkenevät. Lähidemokratia on näennäistä eikä keskuskaupunki huomioi maaseudun tarpeita, jolloin maaseudun arki vaikeutuu.Kuntajakoselvittäjät menevät kaskuskaupungin ehdoilla, näin ollen syrjäkuntien tarpeita ei oteta huomioon.
    Jatkuu omalla kirjoituksella.
    Poliittiset päättäjät vakuuttavat aivan päinvastaista.Sotesotku sitten lisää vielä aivan uuden lisämausteen valmiina olevaan soppaan.
    Pollittinen hollaaminenkin on muuttu ensin sanottiin soteuudistuksella taataan lähipalvelut, mutta ajan saatossa se on muuttunut pyritään takamaan lähipalvelut.
    Tavallinen taviskin jo tietää, että kuntaliitoksissa palvelut huononee liitoskunnissa ja soteuudistua saa aikaan kaaoksen koko palveluketjuissa.
    Norjassa pienten sairaaloiden sulkeminen aiheutti potilaskustanusten nouusun/potilas.

    VastaaPoista
  5. Kiitos käynneistänne ja kommenteistanne! Edellisen kommentoijan linkki viittaa kaiken kehityksen jarrun kirjoitukseen. Kysessä on naurettava jeesustelu taholta, joka ehkäisi kehityskeskustelun, ideoinnin ja vaihtoehtojen esittämisen leimaamalle ne häiriköinniksi, kiusaamiseksi ja epätolkulliseksi käytökseksi!

    Meidän pitäisi hiukan tutkia sitä, miksi aikaisempaa rikkaammassa Suomessa rahat eivät tahdo riittää edes perustoimintoihin. Ensin olisi puututtava loisammattien härskiin kansantalouden tuotosten kuppaamiseen ja lopetta suomalaisen demokratian alasajo. Alasajohan tapahtuu vain siksi, että em. tahojen kuppaus saisi jatkua!

    VastaaPoista
  6. Nyt meni minulta yli ymmärräksen, voitko vielä tarkentaa alkuteksti on niin vaikeaselkoinen eli mitä tarkoitat Meidän sanan jälkeen on taas selvää se on juuri niikuin kirjoitit.Käsitykseni mukaan liitoksista johtuvat palvelut lopetetaan juuri siksi, että ydinkunnassa riittää lisää rahaa kupattavaksi, eikä pureta mahtavaa päälikkötason organisaatiota vaan suorittavasta portaaasta. Yhden kymppitason kuukausipalkan omaavalla huulenheittän irsisomisella palkataan neljä perushoitajaa tai viisi koulukäyntiavustajaa.

    VastaaPoista
  7. Kiitos käynneistä ja kysymyksestä! Alkutekstisssä yritin korostaa sitä, että läpyskä piti kaikkea kaupunkimme nykyisiin ongelmiin johtaneen toiminnan kritisoimista, asiasta keskustelua tai vaihtoehtojen esittämistä tuomittavana. Nyt sieltä suunnalta jeesustellaan samaa, mikä aikaisemmin sieltä suunnalta tuomittiin.

    Meidän yhteiskuntamme suurimpana ongelmana pidän sitä, että valtaväestö eli tuottavaa työtätekevät ja heitä hyödyttävät konkreettisen työntekijät ovat kuin tsaarin ajan orjat. Suomessa näitä ns. kaiken tekevien oloja ajetaan kokoajan kurjempaan jamaan, mutta nämä em. työstä hyötyjät vastaavasti elostelevat entistä törkeämmin. Ajaudumme lähemmäs ja lähemmäs 1900-luvun alun luokkaeroja. Me tarvitsemme kuntien ja valtion tarjoamia palveluja siinä missä tarvitsemme vientiteollisuutta, mutta me emme tarvitse itse itseään ruokkivaa byrokratiaa herrakaarteineen, emmekä yksityisensektorin tuottamattomia loisia. Se minkä Laura Räty nosti eilen esille ja korjauksen alle täytyisi tehdä kaikkialla yhteiskunnassa!

    VastaaPoista
  8. Vielä kerran ymmärsin kyllä tuon mitä meiiiidän kaupunkin ongelmat ovat, minua kiinostaisi polittiikkojen hollaama kuntaliitokset ja tuomat edut, mutta kun siinä käy juuri päinvastoin. Päätöksenteko siirtyy kaikki ydinkuntaan ja vaikuttaminen sen ulkopuoleta on samaa kuin tuuleen huutaminen ja mielestäni juuri sen takia kun taataan hyväpalkkaisten edut ja varsinkin tuo viidenvuoden siirtymäkauden jälkeen (ostettu päätös) Salo kaupunkina hyvä esimerkki.Kirjoituksesta ei käynyt mitenkään ilmi sinun käsityksesi kuntaliitoksista

    VastaaPoista
  9. Lakimiesten korvaukset kongurssipesistä ovat täysin kohtuuttomia työhön nähden

    VastaaPoista
  10. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Katsokaa kuinka hyvin juristit on edustettuna puolueiden napapaikoilla ja eduskunnassa. Toinen vastaava ammattikunta on lääkärit. Onko siis ihme, jos päätökset suosivat eedellä mainittuja? Kuntien ongelmat ovat seurausta huonoista päätöksistä. Tämän vuoksi on vähintäänkin outoa ajaa alas vuosisadat toimineita kuntia ja toimivaa kunnallisdemokratiaa vain siksi, että meillä on ollut muutama onneton hallitus sotkemassa maan asioita!

    VastaaPoista
  11. Se on juuri näin kun java sanot, moni pieni kunta on hoitanut taloutensa hyvin ja monesti suuri kunta päin peetä.
    Oripää esimerkiksi, mutta siellä olikin mun sukulainen aikoinaan kunnanjohtana ja nyt okkrasta saaduilla tuloilla maksetaan kuntalaisten terveyskeskusmaksut, elikä talkoilla ja järjellä tehdään yhteistä hyvää.
    Kuntaliitosksien perusteena poliitikot hollaa saadaan lähipalvelut säilymään ns leveämmät hartiat.Suurissa kunnissa joudutaan lopettemaan terveyskeskuksia ym muita palveluita ja näihin kuntiin pitäs saada liittymään hyvin toimivat kunnat.
    Muistatteko 90-luvullta kun hyvin kannattavia pikkupankkeja pakotettiin uhkailujen kautta siirtymmään suurempaan konserniin kaikki kaatu.
    Kalannin säästöpankki ei liittynyt vaikka silloinen pankinjohtaja sai kaikenäkoistä ukaasia. Säästöpankki kaatus, mutta kalannin säästöpankki porsukttaa.
    Taas ollaan tekemäs samoja virheitä, täällä huudetaan ei saa vanhoja muistella pitää katsoa eteepäin.
    Meidän pitää juuri muistella jatkuvasti vanhoja virheitä esillä , että emme tekisi samoja virheitä uudestaan.

    VastaaPoista
  12. Kertkokaapas Java ja Juha asuntojen rakentamiseen Ukarissa. Mielipiteenne poikkeavat aikalailla Huittisen kirjoituksesta. Turha vedota ettei kirjoituksianne julkaista, ainakin Juhan on julkaistu.

    VastaaPoista
  13. Kirjoitus oli populistinen ja kirjoitettu vain yhestä näkökulmasta, eihän yksityiselläkään puolella tehdä investointeja hetken tarpeista.
    Esim. jos nyt alettas rakentamaan, kerrostalo olisi valmis vasta puloentoista vuoden päästä jos päätös tehtäisiin nyt. Mersun tuotantosopimus olisi jo päätepisteessa, jos olisi varma tieto jatkosopimuksesta esim: 5vuota niin lähtökohta olisi aivan toinen.
    Missä oli huittisen arvioimat riskit, toisten rahoilla on helppo ottaa halitsemattomia riskejä, kun lopullisen vastuun kantaa kaupungin asukkaat

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!