sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Kunnallisessa korkeushypyssä rimanalittajakin voi olla mestari!

Jos aikuisten korkeushypyssä rima keikku 55 cm korkeudessa ja hyppääjä pudottaa sen, saa riman pudottaja osakseen naureskelu, koska hän on kerrassaan onneton korkeushyppääjä. Sen sijaan, jos muut eivät saa rimaa edes alas, on riman pudottaja, huonoudestaan huolimatta, porukan paras korkeushyppääjä. Jos media uutisoi kyseisen hyppääjän olevan suuri voittaja ja porukan paras korkeushyppääjä, mutta jättää ilmoittamatta numerot ja luvut eli korkeuden, saa median varassa oleva kansa hiukan virheellisen kuvan korkeushyppääjien taidoista. Tältä pohjalta saattaa kansa juhlia varsin kehnoa korkeushyppääjää suurena sankarina ja menestyjänä.

Mikäli joukko surkeita korkeushyppääjiä on saavuttanut merkittävän aseman uutisoinnilla; Joka ilman lukuja ja tuloksia on tehnyt heistä sankareita, on heidän pääasillinen tavoitteensa vaieta totuudesta ja pitää se oman pienen piirin tietona. Kun em. piiri pitää yhtä ja huolta siitä, että heidän joukkoonsa ei tule heitä pätevämpiä korkeushyppääjiä, onnistuu valheessa eläminen ja vallassa pysyminen - kiitos median.

Onnettomien korkeushyppääjien vallassa pysymiselle ilmestyy ongelmia vasta siinä vaiheessa, jos joku joukon merkittävimmistä jäsenistä esim. valmentaja, päättää siirtyä muualle ja hänet täytyy korvata avoimen haun kautta uudella tekijällä. Jos esim. valmentajan korvaajaksi valitaan paras mahdollinen korkeushypyn tulosvastuullinen asiantuntija, tämä vaati välittömästi nykyisten korkeushyppääjien vaihtamista. Eihän yhdellekään menestystä janoavalle ammattivalmentajalle kelpaa hyppäjämateriaali, josta kukaan ei pääse edes 55 cm:ä.

Avoimessa valinnassa onnettomat korkeushyppääjät eivät voi suoraan valita mahdollisimman onnetonta valmentajaa - kansa ei sulattaisi tätä. Siispä vallassa pysyäkseen onnettomat korkeushyppääjät tarvitsevat, heitä ennenkin auttaneen, median apua. Niinpä jipoilla, jutuilla ja silmän käännöllä, valitaan korkeushyppyvalmentaja, joka ei ole koskaan hypännyt korkeutta eikä edes nähnyt urheilukenttää. Näin sama paletti jatkuu ja onnettomat korkeushyppääjät jatkavat uuden onnettoman valmentajan kanssa onnetonta korkeushyppelyään. Mikään ei muutu, media pitää siitä huolen!

Voiko kaupungissa tehdä kymmeniä vuosia totaalisia riman alutuksia ja silti kantaa sankarin viittaa sekä keikkua kymmenet vuodet vallan huipulla? Voiko joku paikkakunta menettää lähes 20% asukkaista, ajaa kouluverkkonsa alas, tyhjentää pääkatunsa liikkeistä, nostaa veroja ja taksoja, myydä miljoonilla kaupunkilaisten omaisuutta, tuhlata kaupunkilaisten omaisuttaa ilmiselviin älyttömyyksiin ja palkita kaikki munaukset valmistelleet tyypit ruhtinallisilla palkkioilla? Kaikki tämä on mahdollista, kun tietämättömät ja osaamattomat, yli hallintokuntien ja puoluerajojen, yhdessä median kanssa vaikenevat totuudesta, kertovat sopivasti väritettyjä osatotuuksia ja juhlivat kuin korkeimman riman ylittäjät! Tarvitaanko nyt menon takaamiseksi tekninen rimanalittaja?

12 kommenttia:

 1. Voiko mitään muutakaan odottaa, jos edellisen vaalikauden alussa johtava virkamies ilmoittaa luottamusmiehille, että "Samassa rakennuksessa on sitten muuten myös poliisitalo"

  VastaaPoista
 2. Valitettavasti tämä mailma näin pyörii, valittiihan meille uusi pääministerikin kuudensadan kokomuksen jäseknirjan porukalla.

  VastaaPoista
 3. Näin se vaan on. Laiskojen päättäjien ylivoimainen enemmistö on turhan leväperäisiä tämän toetuuden suhteen.

  VastaaPoista
 4. Olen seurannut näitä aina paikkansa uusivia luottamusmiehiä ja tullut siihen tulokseen, että he ovat osa järjestelmää, he eivät uudistu, eivät uudista mieltään eivätkä erityisesti uskalla "puhaltaa uusia tuulia". Jokin aika sitten puhuttiin U:gin ukkoutuneesta päätöksentekoporukasta. Onko mikään muuttunut ? Onneksi demareilla sentään "puhaltaa uudet tuulet", mutta se tarkoittaa heidän kannatuksensa laskua - mikä sitten näkyy jossakin "Persuleirissä" eikä auta hädänalaista kansakuntaa pennin vertaa.

  VastaaPoista
 5. Tämä on vain Javan totuus, ei kenenkään muun. Java suoltaa samaa ikuista puppuaan, siihen ei kannata uskos.

  VastaaPoista
 6. Kyllä tämä on javan totuus ja pitää myös paikkansa.Ei vois totuuden mukaisemmin enää kirjoittaa.
  Täytyy oikein javalla hattua nostaa, kun on oivaltanut saman asian minkä minäkin jo paljon aikaisemmin.

  VastaaPoista
 7. Nyt on jo kaksi ja huomenna kolme saman asian puolesta taistelevia kun ollaan kärsivällisiä niin muutkin alkaa tajuta missä mennään.

  VastaaPoista
 8. Jos väitetään, että javan kirjoitus on puppua, ei kyllä ole asioista perillä tai uskoo joulupukkiin.

  VastaaPoista
 9. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jos jokin asia on numeroilla osoitettavissa tai tapahtumana tallennettuna, on todistettavasti olemassa vain yksi totuus. Meidän kaupunkimme tilastot ja faktat osoittavat minkän tason poliittisista korkeushyppääjistä täällä on kyse. Totuuden nimissä voinen tarkistaa alustuksessa mainittua riman korkeutta 55 cm...... ehkäpä 35 cm on realistisempi.

  VastaaPoista
 10. Totta java puhut olin jo huolestunut, että sinustakin on tullut ylioptimistinen.
  Optimismi on mielisokeutta. Sille tyypillistä ovat erilaiset deluusiot, joilla ihminen häivyttää todellisuuden väistämättä generoimat ilmiselvät ongelmat.

  Onneksi java korjasit, ei näköjään syytä huoleen.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!