perjantai 7. kesäkuuta 2024

POSITIIVISIA UUTISIA TALOUSSUUNNALTA

Osaamista lisäämällä ja yhdistämällä elämys kasvaa valtaviin mittoihin kaikki yllätäväksi  nautinnoksi!


Meillä kuullaan omituisia juttuja, kun virkakunta raottaa äänihuuliaan: Pyöräkatokset lisäävät liikenneturvallisuutta, kaukalossa ei välttämättä ole laitoja jne.. Epäonnistumisia ja saamattomuutta selitetään mitä mystisemmin sanayhdistelmin ja kääntein. Samanlaista tarinointia yksityisellä selkotorilla seuraisi hyvin tyly ja yksinkertainen ratkaisu: Sinulla on vartti aikaa tyhjentää työhuoneesi laatikot ja häipyä tästä työyhteisöstä! Mutta meillä siedetään ja sulatetaan kaikki mystisemmätkin selitykset eli ollaan virkakunnan eikä kaupunkilaisten luottamushenkilöitä.


Nyt kuului aivan toisenlaisia uutisia eli Crushell-sali, joka oli joskus, myytäväksi osoitettu, taloudellinen kiviriippa kaupungille, tuotti menneenä vuotena 83 000eli teatteria ja tapahtumia kyettiin järjestämään kaikin puolin onnistuneesti. Mikä parasta kaiken takana piilee paikkakuntamme oma osaaminen ja tietämys, joka kerrankin sataa ihan kunnon valuttaa, euroja ei Uotin ruplia, kaupunkimme kassaani. Kuvitelkaapa mitä tällainen osaaminen tuo sitten, kun Wintteri uusine hienoine puitteineen otetaan käyttöön. Uudestakaupungista tulee merkittävä tapahtumien järjestämispaikkakunta. Meillä on vaihtoehtona jopa kahdet tilat, nykyinen Crushell-sali ja uusi Wintteri, nämä lisäävät paikkakuntamme vetovoimaa huomioarvon kautta ja mikä tärkeintä, oikein kanavoituna, tapahtuvat keventävät tuloillaan omien seurojemme ja järjestöjemme salinkäyttömaksuja

65 kommenttia:

  1. Kirjoitit:
    "Crushell-sali, joka oli joskus, myytäväksi osoitettu, taloudellinen kiviriippa kaupungille, tuotti menneenä vuotena 83 000 € eli teatteria ja tapahtumia kyettiin järjestämään kaikin puolin onnistuneesti.
    "
    Mitä maksoi Crusell-salin ja sen alakerran sekä piha-alueiden käytön sähköt, vedet, lämmitys, talvikunnossapito ja vakuutukset? Millaisia korjauksia salille tehtiin ja mitkä ovat salin ja sen alakerran sekä piha-alueiden korjaustarpeet 5-10 vuoden aikajänteellä?
    Ja mistä tämä "tuotto" tuli, mitä sen hallinnointi (henkilöstökulut) maksoi kaupungille ja kenen kassaan "tuotto" kerrytettiin?

    Tämä kysymyspatteri nyt tällä kertaa.
    Ei kaupungin tehtävä ole tuottaa tapahtumia ja sirkushuveja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä vittua? Jaa ei ole kaupungin tehtävä järjestää tapahtumia ja sirkushuveja. Mainitse yksi paikkakunta, joka ei koskaan järjestä mitään tapahtumia asukkaidensa iloksi.

      Poista
  2. Ja tuosta kun vähennetään investointeihin budjetoidut kustannukset, valopöytä 6213,-, harrastetila 7570,-, äänipöytä 1726,-, kamerajärjestelmä 20023,-, kalusteet 45655,- ollaankin sitten jo lähellä nollaa. Ja tosiaan vielä palkkakulut ja muut edellisen luettelemat kulut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä ei varmaan osteta joka vuosi?

      Poista
    2. Nämä on kertaluontoisia jos ylläpitokulut saadaan peittoon, silloin hyvä. Jos tolle linjalle lähetetään, ei kaupungin tarvitse järjestää mitään kuin lain säätämät velvoitteet.

      Poista
  3. Kaikki ylimääräinen pois ja jos rahat loppuu nostetaan veroja.

    VastaaPoista
  4. Kiitos käynneistä ja mainiosta kommentaatiosta! Aina, kun jotain tienataan, tarvitsee sijoittaa jotain - mikään ei synny ilmaiseksi ja kaikki maksettava täytyy maksaa ihka oikeilla euroilla. Joskus on kuluja, jotka ovat vaikka ei tuottoa olisikaan. Esim. talot pitää pitää lämpiminä, samoin vesi, niin ikään paikat on pidettävä siisteinä. Jos näitä kuluja voidaan kattaa järjestelemällä kaupungissa sirkusmenoja ja siinä määrin onnistunutta ilakointia, jotta sen tuotolla voidaan rahoittaa mainittuja kuluja, linevät asiat niin sanotusti oikealla tolalla. On siis hyvä tarjota jotain niin hyvää, että kansa maksaa siitä.

    Voimme valita toisenkin tien eli säästää, tehdä kaupungista oikean tarkan euron ja alhaisen veron paikkakunnan. Säästetään teiden aurauksessa ja aurataan vain yksi ajokaista - hankitaan kouluihin oppimateriaaliksi vanhoja kirjoja . niitä saa kierrätyksestä ilmaiseksi - syötetään lapsille vaikka perunan kuoria, ne ovat terveellisiä ja edullisia - lasketaan koulujen kiinteistöjen lämpö talvella kymmeneen asteeseen, lapset saapuvat ulkoavaatteissa kouluun, olkoon ne päällä koko päivän - pieniin luokkahuoneisiin paljon oppilaita ja yksi opettaja, näin oppilaat lämmittävät opetustilan - kukkaistutuksia ei tarvita, nehän lakaastuu joka syksy ja muutenkin puistojen pito on hyödytöntä tuhlausta - teiden monttuja ei kannata korjata, ne hidastavat nopeuksia ja lisäävät siten liikenneturvallisuutta - harrastuspaikoista voidaan luopua, koska ne eivät ole välttämättömiä, samoin seurat ja järjestöt voidaan lupullisesti ajaa alas, niitä ei tarvi kukaan, kaikkein vähiten lapset, he ovat jo vallanneet kirjaston.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa Java. Kaupungin on minustakin järkevää tuottaa myös iloa ja hyviä hetkiä asukkailleen. Pitkässä juoksussa se kantaa hedelmää, varsinkin kun saadaan crusell- salin kaltaisia winwin tilanteita. Ei kannata lähteä hentosaastamoinensaariaaltosen "kaikesta on säästettävä"- linjalle. Tietenkin turhasta ja tuottamattomasta pitää päästä eroon, esim. jaan vuosia mainitsemat turhat neliöt tai kuutiot. Mutta se, että pistetään vaikka jäähallin nurin, ei rakenneta keinonurmikenttiä, kun se on turha kulu, niin ollaan väärillä raiteilla, eli säästetään itsemme kuoliaaksi.

      Poista
  5. No mikäs tässä. Linja on jo valittu. Rapistuvat ja kohta arvottomat vanhat rakennukseta, suuret opetusryhmät ala- ja yläkouluissa, päiväkotilapset hoidetaan isoissa jopa 170 vuotta vanhoissa ja täysin päiväkotikäyttöön sopimattomissa tiloissa.
    Onneksi on varaa niihin ei lakisääteisiin humputuksiin, joista nautiskelee vain 4-7% kaupunkilaisista. Valtaosa ei osin väkisinväännetyissä tapahtumissa käy. Kun ei ole ylimääräistä rahaa niin oma pririsointi valitsee vuokran, sähkön, ruuan ja jotkut halvat lasten harrastukset. Katsokaa nyt oikeasti keskivertaisten kaupunkilaisten tulonsaajien nettotuloja kuukaudessa. Enin osa niistä on autotehtaan matalapalkkatasolla. Joten sirkushuveja kyläläisille jotta ankeus unohtuu.

    VastaaPoista
  6. Kiitos käytnneistä ja näkemyksistä! Ymmärrän hyvin talouden realiteetit, mutta mikäli meillä on tiloja tai muuta, joilla voidaan kasvattaa kaupunkilaisten viihtyvyyttä tai lisäämään vetovoimaa ja kiinnostusta kohti, on näiden hyödyntäminen järkevää. Jos mainitun pystyy toteuttamaan niin, että se tuottaa rahaa kaupungin kassaan, on toteuttaminen järkevää. Meillä on runsaasti mahdollisuuksia ja osaamista, jotka täytyy yhdistää kaupunkilaisten eduksi. Luonnollisesti talouden realiteetit täytyy ottaa huomioon, mutta huomioitava myös tehtyjen päätösten tarjoamat mahdollisuudet - se on tervettä maalaisjärjen käyttöä!

    Muistutan vielä Aholan konserttia, jolloin Crushell sali oli tupaten täynä. Konsertin alussa Ahola kysyi kuinka moni on tullut konserttiin Uudenkaupungin ulkopuolelta ja kolmasosa yleisöstä nosti kätensä. Oikeiden ihmisten alaisuudessa Wintteri ja aiemmat tilamme ovat mahdollisuus Uudellekaupungille. Ikävä, että tuota ei ymmärretä esim. virkakunnan huipulla tai hallituksessa. On todella koomista, kun Wintterin kehityskeskustelu pyörii pitkälti sen ympärillä, kuka pyörittää taloon kaavailtua kahviota. Kun jotkut pelkäävät, konserttien tms. vievän tilat paikallisilta seuroilta, ei voi muuta kuin valittaa valon vähyyttä ja pelätä pahinta. Katsokaa nyt maailmalle ja vaikka Turkuun tai Tampereelle, jos niiden halleissa järjestetään, jotain merkittäviä tapahtumia, niin TPS, Tappara ja Ilves ovat valmiita siirtämään kotiotteluitaan. Seurat ymmärtävät po. hallitilojen käytön laskevan heidän hallivuokraansa.

    Meillä kukaan kärkivalmistelija ei ole ollut koskaan mukana vastaavan kokoluokan hankkeen kaupallisen hyödyntämisen valmistelussa . Siinä syy miksi, miksi valmistelu on auttamatta myöhässä ja ontuu pahasti. Muistakaa nyt, että kyseessä on Uudenkaupungin historian kallein 100 miljoonan euron hanke. Onko kyseessä, muualle haluavan, virkahenkilöstön oppiraha?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritätkö Valkonen epätoivoisesti vaihtaa puheenaihetta ja vaieta ja salata kirjassa paljastetun kiusaajan luonteesi?

      Poista
    2. Salailu kiusaamisesta epäonnistui. Kiitokset, kun joku nostaa asiat esiin kunnon kirjassa ja ei anna niiden unohtua.

      Poista
  7. Mitä, kuka, missä? Onko joku tuomittu käräjillä sakkoihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saiko Valkonen kiusaamisesta sakot?

      Poista
    2. Ei. Että sellaista herkkähipiäisyyttä.

      Poista
    3. Kosket pelasti?

      Poista
    4. Ei ollut perustetta sakoille

      Poista
  8. On vaikea saada kiinni Valkosen näkemyksestä, jonka mukaan kaupunki olisi myöhässä Wintterin markkinoinnissa, esimerkiksi konserttien tai muiden yleisöä vetävien tapahtumien näyttämöksi.

    Miksi kaupungin pitäisi saada varauksia tapahtumien järjestämiseksi tiloissa jo ennen kuin ne ovat valmistuneet? Esimerkiksi katsojien sijoittaminen ja lavarakenteiden paikat vaihtelevat esiintyjien mukaan. Ei kukaan varaa tiloja konsertilleen paikasta joka ei ole vielä valmis, koska edellä mainittuja asioita ei voi vielä hahmotella.

    Millä perusteella tapahtumien myyminen Wintteriin pitäisi tehdä jo nyt? Onko mielestäsi peli menetetty, jos varauskalenteri ei ole jo tässä vaiheessa täynnä 50 vuodeksi eteenpäin?

    VastaaPoista
  9. Päivän aviisi Kosken aikaan oli kuin Pravda, tarklan lausuntokin johtui kaunasta Koskea kohtaan. Sitten kun luki Vakka-Suomensanomia ja paikallislehteä. Valtuuston kokoukset oli lehtien mukaan aivan erilaiset. Pelleosasto, imperiumin vastaisku ym probakandaa. Totuus on suhteellinen käsitys monelle? Monelle Putin on rehellinen ihminen ja toisille epäluetettava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole paljoa aviisi muuttunut Leinon ajoista, edelleenkin se on vahva SPD paikallislehti. Harmitontahan se on, ja ihan kivoja juttuja, kun osaa lukea sitä sopivasti suodattamalla. Tilaajat alkavat vain vähetä, joten demareiden on haettava muita median väyliä paikallispropagandalleen.

      Poista
  10. Kun kosket jättää politiikan niin moni asia muuttuu paremmaksi. Kiitos teille sitä odotellessa.

    VastaaPoista
  11. Kiitos käynneistänne ja kommenteista! Mitään ei ole salattu: blogeista löytyy tuolta ajalta tuhansia kirjoituksia, jotka valaisevat menneitä. Omista blogeistani ei ole poistettu mitään, joten käykääpä vilkaisemassa menneen ajan henkeä ja meininkejä. Ja tämän jälkeen voinemme katsoa tulevaisuuteen!

    Onpa meillä syntymässä melkoinen mysteeriareena Wintteriin, kun kukaan ei tiedä ennalta sen näyttämöstäkään mitään - syntyykö koko komeus ilman piirustuksia? Taide sopeutuu tiloihin vaikka haasteet olisivat koviakin. Muistakaa Turun kaupunginteatterin evakko Logomoon ja Seili näytelmä. Se esitettiin tilassa, jossa näyttämö oli keskellä eli katsomot molemmin puolin, silti onnistui ja oli hieno esitys. Ennakkomarkkinointi on tarpeellista, jos ei peräti välttämätöntä. Wintterin onnistumisen ratkaisee ennakkojulkisuus ja avajaiset. Alku ratkaisee sen, minkälaisten tapahtumien areena Winteristä tulee, jos avajaiset esitapahtuvat ts. lehdistötilaisuudet rajoittuvat paikallisten kanssa operointiin, Wintteri jää paikallisten tapahtumien ylimitoitetuksi ja kaupunkilaisille kalliiksi estradiksi.

    Kuten totesin ja kuten edellä oleva kommentti osoittaa, meiltä puuttuu osaaminen tämän tasoisten tilojen käyttöönotosta ja lanseerauksesta. Ensin järjestetään lehdistötilanne, jossa esitellään Wintterin taiteellinen/tulosvastuullinen johtaja, tämän jälkeen toinen tilaisuus, jossa kerrotaan linjauksista ja tavoitteista, näin herätetään valtakunnallinen kiinnostus rakennusta kohtaan. Suomessa ei näinä aikoina pahemmin oteta käyttöön 100 miljoonan euron hintaisia kiinteistökomplekseja, joten media on taatusti jo heti alkuun kiinnostunut Wintteristä. Meidän tulee luoda Wintterin aloituksesta tarina ja jatkokertomus, jonka media haluaa julkaista! Kun homma on lähtenyt onnistuneesti, mediahuomio mukaan lukien, käyntiin, syntyy Wintterin vetovoima, joka kiinnittää sen artistien ja tapahtumatuottajien listoille!

    Itse olen toitottanut ja toivonut Wintterin avajaistapahtumaksi uusikaupunkilaissyntyisen Crusellin säveltämää, ensimmäistä suomalaisen luomaa oopperaa Pieni orjatar. Tämä sopisi Wintterin avajaisiin mainiosti jo siksi, että talon avajaisvuonna tulee kuluneeksi 250 vuotta Crusellin syntymästä. Kyseistä oopperaa ei ole esitetty kymmeniin, ehkä sataan vuoteen, joten esityasa olisi kaikin puolin kiinnostunut ja historiallinen. Tämä on huomattu muuallakin, sillä po. ooppera esitetään alkaneena kesänä Louhisaaressa. Urheilun osalta markkinoisin Wintteriä niin urheilun keskusliitoille sekä messujen kuin muidenkin tapahtumien järjestelijöille. Meillä on puiteet ja sen myötä mahdollisuus, jota ei munia kuin turhalla vähättelyllä. Ja jos joku kauhistelee oopperaa, niin mainittu esitys kestää vain reilun tunnin.

    VastaaPoista
  12. Haloo! Kuinka moni ukilainen harrastaa tai ymmärtää jotain oopperaa? Finnhitsien Suomiesiintyjät paikalle niin tulee jokaisen makuun jotain.

    VastaaPoista
  13. Pitkälti samaa mieltä kuin kello 14.28 kirjoittanut. Kysynkin, että moniko uusikaupunkilainen on käynyt ooperassa useammin kuin kerran jos sitäkään? Aivan varmaan pieni vähemmistö kulttuuripalveluja ostavista. Jonkin suositun artistin tai yhtyeen saanti avajaisiin kova juttu. Ja hyvä puhuja.
    Wintteri on kaikkien paikka eikä vaan jonkun pienen vähemmistön.

    VastaaPoista
  14. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Ei kukaan ole moukka musiikkimaun mukaan, käytös sen ratkaisee! Ei oppera ole muuta kuin vaihtoehto, se ei sulje mitään pois. Wintteri on niin iso, että siellä on järjestettävä tapahtumia, jotka vetävät väkeä muualtakin, muuten halli jää vajaakäytölle koripalloa lukuunottamatta ja sekin vaatii pysyvää menestystä. Esitykseni oopperasta on vain yksi vaihtoehto lanseerata Wintterin avaus näyttävästi ja laajaa kiinnostusta herättävästi.

    Finnhits esiintyjät ovat ihan ok. ja niitä täytyy tänne tuoda, mutta riittääkö tilaksi Crushell - jos lippuja menee riittävästi kaupaksi niin silloin tapahtuman osoite on Wintteri. Wintteristä puhuessamme emme saa unohtaa urheilua, nyt meillä on maaottelutason puitteet! Wintteri on kaikkien kaupunkilaisten tila, joten ehdotuksia kaivataan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ihan totta puhutaan ja kiinnostusta herättävää avajaisesiintyjää pohditaan, niin oopperat ja alelaarin Finnhits-artistit voi unohtaa heti alkuun. Jos rakennuksen kohderyhmä eli kaikenikäiset halutaan huomioida, niin Käärijän tasoista koko Suomen tuntemaa bileartistia tulisi siinä tapauksessa kysellä. Ei sinne millään haitarimusiikilla ja grillimakkaralla isompia ihmismassoja liikuteta.

      Poista
  15. Täältä vähän selviää, miten suuria tai pieniä tapahtumia Wintterin urheiluhallissa voi järjestää
    Liikunnan ja urheilun tilat

    https://www.youtube.com/watch?v=YsmjD0kF2UA&list=PLgtE4w7Si7otsOrRECbzSFAD9BWttTmO2

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maksimikoko katsomopaikoissa 1200 kpl. Kyllä tilaa on!!!

      Poista
    2. Niitä piti olla yli 2 000 paikkaa. Satamiljoonaa investoitiin ihan turhaan. Ei ole yhtään ollut älyä päättäjillä.

      Poista
    3. Ketä ja mitä varten piti olla yli 2000 paikkaa? 1200 paikassakin on jo monta sataa liikaa vähänkään ison koko hallin käyttöastetta miettien. Siellä ei ole edes joka kuukausi sellaista ottelua jota varten kaikki penkit pitäisi ottaa käyttöön. Mutta onhan meillä nyt taas, uusi HALLI.

      Poista
  16. Liian suuret tilat, jos jatketaan samaan malliin. Miksi ne tehtiin, jos jatketaan samaan malliin. Se olisi vikanvestointi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ei auta enää että oli vika investointi, sen tietää jo moni että näin oli. Nyt pitää vain suunnitella käyttöö, että käyttöaste on mahdollisimman suuri. Epäilen että täällä saada muuta kuin riita aikaiseksi jos ehdotus tulee muualta kuin demareilta.

      Poista
  17. Mitä mieltä Java on eurovaalien tuloksista myös muissa Eu-maissa?

    VastaaPoista
  18. Suomessa, perussuomalaisten kannattajat ei äänestäneet. Jos taas vassarien kannattajat äänesti kuin eduskuntavaaleissa lopputulos oli tämä. Marssitahdin määrää muut ei Suomen mepit , mitä Euroopassa tapahtuu. Mielenkiintoinen kysymys menettikö kallupit merkityksensä, metsään meni totaallisesti??

    VastaaPoista
  19. Eu-vaalitulis oli merkki uudesta ajasta. Paljon ihmisiä luopunut puolueuskollisuudesta.
    Nyt liikettä tulee enemmän mikä on demarien kannalta huono asia. Täälläkin vasemmisto nousee ex-demariäänestäjien vivulla.

    VastaaPoista
  20. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Hiukan hulinaa on pitänyt, olen ollut valitsemassa myös maailman turkulaisinta maakuntajohtajaa maakuntavaltuustossa - olihan kokemus. Vaalit meni kuten meni, persuista tuli takiaispuolue ja Vasemmistoliitosta demareita suurempi. Olisiko meidän syytä vaihtaa puheenjohtajaa, saksikäsi-Purra ei vetoa kansaan ja ärsyttää, kuten selän kääntäminen kansalle. Muistakaa meidän valtamediamme ja esim. sen Elokapina hehkutus paripäivää ennen vaaleja, muualla moinen ei olisi onnistunut. Valtamediamme puolueellisuus vaikutti vaalitulokseen huomattavasti. Ajatelkaa nyt uutisointia, muutama sata tyyppiä saa valtamedian siunauksella tukkia liikenteen. Jos poliisi siivoisi heidät kadulta, kuten muualla, vaalitulos olisi ollut toisenlainen. Ajatelkaapa nyt, mistä lapset saavat mallin rikkoa ja vähätellä yhteiskuntamme sääntöjä - valtamediamme ja Elokapina uutisointi ovat tässä avain asemassa.


    1 200 katsomopaikkaa lienee jonkun liiton minimikapasiteetti, jotta se saa pääsarja lisenssin. Jos tuo on hallin katsojamäärä, Wintteri on tusina halli kymmenien samanlaisten joukossa ja vaaditaan melkoisesti luovuutta ja työtä, jotta siellä onnistutaan järjestämään niin paljon tuottavia tapahtumia, jotta niillä kyettäisiin laskemaan seurojen ja järjestöjen käyttökuluja po. kiinteistössä. Kannustan kaikkia työskentelemään vetovoiman tavoittelun kanssa, minun evääni ovat moisen suhteen syöty ja tyydyn pistämään käteni ristiin ja nostan nöyrästi apua pyytävän katseen ylös..

    VastaaPoista
  21. Väitätkö että Kosken kirja on valetta?

    VastaaPoista
  22. Eikö kaikki ole sitä mieltä

    VastaaPoista
  23. Blogit on täyttä javan paskaa. Totuutta ei täällä löydy. Painettu sana on painettu sana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrotko mistä löytyy totuus 18.07.

      Poista
  24. Kiitos käynneistä ja kommenteista! En ole kyseistä kevään ja kesän kirjahittiä lukenut, joten enpä ota sen sisältöön kantaa. Mukavasti se on kirvoittanut kommentoijat esittämään näkemyksiään. Mutta kuten totesin, en ole mainittua julkaisua edes nähnyt, joten en sitä voi arvioida vähääkään. Eikä tämä tarkoita, että haluaisin jonkun antavan minulle po. kirjan. Totean vain, että tässä blogissa on vuodesta 2013 alkaen lähes 1 500 alustusta ja 19 676 kommettia. Tätä aiemmin kirjoitin vuodatukseen blogia Sinisten silmien takaa, sieltä löytyy reilut 500, ennen vuotta 2013 tehtyä, alustusta tuhansine kommentteineen. Sielläkin kommenteissa monien lukijoiden näkemyksiä. Mutta eiköhän menneitä asioita ole käsitelty aikoinaan riittävästi ilman mainittavaa menestystä: työpaikat vähenivät kaupungissa, väkiluku romahti, innovatiivisuus katosi ja opetuksen taso laski, koululaisten tupakointia lukuunottamatta - olimme tuhoin tiellä.

    Muistakaamme sosialisti vaikuttaja veli Stalinin mietelause ja ottakaamme siitä kuvainnollisesti oppia: Sitä tikulla silmään, joka mennessää elää, sitä molempiin silmiin, joka ei menneistä oppinut! Jokohan tämä aihe on käsitelty, en näe mitään riemua tai hyötyä siitä, että vanhat haavat revitään auki - olen varonut tekemästä tätä välttänyt menneiden kaivelua!

    VastaaPoista
  25. Ei paska blogeja voi verrata painettuun sanaan. Blogeja voi kirjoittaa jokainen, mutta kirja vaatii jo jotain.

    VastaaPoista
  26. Eikö nykyään blogeja ja kirjoja kirjoiteta samalla tavalla tietokoneen näppäimistöllä? Erikoisia kommentteja kerrassaan.

    VastaaPoista
  27. Kosken tullessa kaupungin elinkeinovetäjäksi Ugissa oli 18500 asukaasta. Kun hän luikki Raumalle asukusluku oli romatanut 15500. Sellainen nero se Kari poika on.

    VastaaPoista
  28. Kiitos käynneistänne ja kommenteista! Kun moititte virkahenkilöitä epäonnistumisesta, osoite on väärä - valmistelijoilla ei ole päätöstä tehdessä yhtään ääntä. Valmistelijoilta voidaan vaatia parempaa valmistelua, mutta poliittisen päätöksen jälkee heitä on aivan turha syyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinähän olet aina java kiitellyt valmistelijoita. Esittelijät on hyviä mutta Hallitus / valtuustosto täynnä tunareita, näinkö java??????

      Poista
  29. Kiitos käynneistä ja kysymästä! Toki olen esittänyt vaihtoehtoja valmistelulle ja valmistelijoillekin, mutta päätöksen jälkeen olen ollut enemmistöpäätöksen takana esim. Wintteri - koska jos jotain on päätetty tehdä, se tulee ja se tulee saada edullisesti toimivaksi. Wintteristä minun on jatkossa parasta olla kehitysehdotuksine aivan hiljaa. Meidän suurin ongelmamme ja erimielisyydet kumpuavat ukköslehtemme amatöörimäisestä toimitustyöstä, joka julkaisee selkeitä virheitä ja vältää keskustelua päätöksenteosta ennen päätöstä. Mennään aina siitä, missä aita on matilin toimitustyyli ei palvele demokratiaa. Jokainen lehtiä hiukankin lukenut hoksaa, että ei lehtiä noin kuulu toimittaa - lehden tulee tarjota tasapuolista tietoa oikeaan aikaan, eikä manipuloida mielipidettä jonkun asian taakse ja tämän jälkeen vaieta syntyneestä armottomasta mokasta.

    Hyvä esimerkki on vesitorni - siinä se on jököttänyt keskellä kaupunkia käyttämättömänä rapistumassa korjauskelvottomaksi. Lehdellä olisi ollut kymmenet vuodet aikaa vaikuttaa po. kiinteistön kohtaloon ja kuntoon. Kun joskus ehdotettiin hissiä ja katettua näköalaravintolaa herättämään vesitorni henkiin, ei paljon palstatilaa herunut. Nyt, kun vesitornin kunto valahti hälyyttäväksi ja sen korjaus käy kohtuuttoman kalliiksi, herätetään keskustelua tyyliin, joka jakaa ihmiset puolesta ja vastaan -leireihin. Lehden tulisi yhdistää oikeaa tietoa jakamalla kaupunkilaisia eikä jakaa heitä eri leireihin ja usuttaa toistensa kimppuun. Kuntapolitiikassa murheellista on se, että päätösten vaikutukset näkyvät vasta vuosien päästä, näitä visioita ja niistä sikiäviä vaikutuksia lehdistön tulisi kyetä valaisemaan kaupunkilaisille. Mutta masentava nykyjournalimimme on sitä, että kaupunkilaisille kerrotaan maagisia uutisia: keväällä lumi sulaa, kesällä viheriö, koska silloin on lämpimämpää kuin talvella, syksyllä vihreys katoaa ja jouluna ostetaan lahjoja sekä popsitaan suklaata. Mikä murheellisinta, tällainen itsestään selvyyksien julistaminen ja yksisilmäinen tiedottaminen maksaa kaupungille miljoonia, jotka voitaisiin käyttää joko ikäihmisten, nuorten tai lasten viihtyvyteen eli nyt puhutaan euroista eikä Uiton ruplista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö juuri vihreyttä päätetty tuoda nuorille tekonurmipäätöksellä Pietolaan vai ketä varten tämä yli puolen miljoonan investointi päätettiin tehdä? Vanhuksille tämä viheriö ei ole! Ei tarvitse Valkosen vastata.

      Poista
  30. Java on näköjään aloittanut kuntavaalikampanjoinnin kun joka ainoaan provokaatioon, rasahduksekseen ja vinoiluun haluaa vastata.

    VAIN toteutuneet eurot ja luvut ratkaisevat itse kunkin onnistumiset.

    VastaaPoista
  31. Kun näitä esityslistoja ja pöytäkirjoja lukee, on helppo havaita, että ko. jaosto on täysin turha, mitään ei oikeasti päätetä. Ehdotan lopetettavaksi välittömästi. https://uusikaupunki.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetings&id=9671

    VastaaPoista
  32. Läpyskä tänään, sopeutumisohjelma on tehty. Mitä pitää sisällä, toimenpiteet?

    VastaaPoista
  33. Ei vesitorni pureta. Siitä tulee kallis riippa kaupungille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesi liikelaitos vastaa vesivesitornista, ei kaupunki!

      Poista
    2. Sementiikkaa. Viimekädessä kaupunki yrityksen omistajana sanoo mitä tehdään. Sähän samaa kuin valtuustolle esitetään kaupungin talous vaikka merkitystä on konsernin tilinpäätöksellä

      Poista
  34. Takala, kaikkiin korjaustarpeisiin ei ole rahaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kerrottu täällä jo kymmenen vuotta sitten.

      Poista
    2. Sanottiinko 10vuotta sitten, että vuonna 2024 ei ole rahaa kaikkeen suunniteltuihin korjauksiin rahaa. 😁

      Poista
  35. Kiitos käynneistä ja kommentyeista! Jos ajat olisivat paremmat, näkyisi morkatun jaostoon työ jo nyt. Kaupungin omaisuudesta sanoittiin jo yli 10 vuotta sitten, että jos ei kiinteistöistä pidetä huolta, korjausvelasta tulee liian hallitsematon ja sanoja oli J. Aaltonen. Karu esimerkki on uimahalli, jos siitä olisi pidetty huolta muutaman sadantuhannen euron hintaisilla päivityksillä, toimiva rakennus toimisi yhä ja tulevina vuosina. Nyt Wintterin myötä meidän kiinteistömassamme ryöpsähtää yhä suuremmaksi, kun samalla väki jättää kaupungin - siinä on huomista silmällä pitäen kaupungille kammotavaa tulevaisuutta povaava yhtälö. Murheellista on sekin, että juuri nyt yleinen mielipide ja valtamedia alkaa uutisoinnissa kääntymään näitä mammuttikouluja vastaan. Seuraavalla valtuustolla on melkoisen hankala savotta edessä kuin lähtisi, ilman kirveen terää, pelkän kirveen varren kanssa kaatamaan puita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse hehkutat koko ajan Wintteriä ja vaadit siihen panostamista.

      Poista
  36. Java on vaatinut satsausta Wintteriin, tehty mikä tehty.

    VastaaPoista
  37. Kiitos käymisistänne ja kommentoinnista! En olisi alkujaan kaivannut moista Wintteriä, kun yksimielisesti jotkut päättivät, että sellainen tehdään, niin sellainen silloin syntyy. En halua pistää mihinkään hankkeeseen kapuloita rattaisiin vain siksi, että olin alkuaan toisenlaisten vaihtoehtojen kannalla. Meidän kaikkien pitää tehdä kaikemme, jotta Wintteri onnistuu ja minä olen sen eteen yrittänyt herättää keskustelua, esittää vaihtoehtoja ja tehnyt aloitteenkin, joten olen ainakin yritin tehdä jotain. Nyt minä tyydyn sivusta katselemaan kuinka tämä homma etenee - peläten pahinta (75) ja toivoen parasta (25). En vahingossakaan enää etunenänässä esitä yhtään yhtään mitään, mielummin yritän olla hiljaa ja puristan nyrkkiä taskussani, jotta tulevalla, vaalien jälkeisellä valtuustolla, on edes teoreettiset edellytykset pitää tämä reilusti yli 400-vuotias kaupunki jatkossakin itsenäisenä.

    VastaaPoista
  38. Ja viitteenä ja lisätietona tähän ( 15. kesäkuuta 2024 klo 8.51 ) Ukin itsenäisyyteen eläköityvän talousjohtajan haastattelussa 13.6 kertomat asiat.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!