keskiviikko 5. kesäkuuta 2024

HUOMIO: HUOMIOKAA TARKLAN HUOMIOT 2023!


Jos jokin poppoo niin tarkastuslautakuntamme hoitaa leiviskänsä tyylillä. Se toimita tähtää aivan johonkin muuhun kuin kokouksiin, jossa kaikilla läsnäolijoilla on kivaa ja siinä sivussa siunataan, kun virkakunta järjestelee mieleistään kaikkea kivaa kaupunkilaisten piikkiin. Kuinka paljon ja positiivista tuulta kaupunkimme saisikaan purjeisiinsa, jos kaupunginhallitus ja tarkla vaihtaisivat paikkaansa. Jos mainitun vaihdoksen jälkeen syntynyttä uutta hallitusta täydennettäisiin kaupunkisuunnittelun luottamushenkilöillä kera sen esittelijöiden, niin Uusikaupunki taapertaisi aivan jossain muualla kuin matkalla puolitiessä helvettiin. Suosittelen vilpittömästi perehtymään tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen 2023 esiin nostoihin oikealla asenteella - ei siis ylimielisesti ja pilkallisesti naureskellen vaan po. lautakunnan huomiot käytännön toimissa noteeraten.

En halua johdatella ketään, mutta muutaman esiin noston toteutan. Katsokaapa kuinka hallituksen pöydästä noustaan hyväpalkkaiseen kaupungin hommaan samalla, kun muille kaavaillaan vyönkiristystä ja väen vähennystä. Tarkla nostaa esiin oivasti kaupunkimme hankkeiden etenemisen. Yhden keskikokoisen puurakennuksen remontti vie meillä enemmän aikaan kuin ranskalaisilta keskiaikaisen katedraalin entisöinti totaalisen tuhon aiheuttaneen palon jäljiltä. No, onhan tuo meidän kiinteistö vanha ja hankala suojelukohde. Aivan oma juttunsa piilee maksamissamme ja perimissämme vuokrissa. Kaupunki maksaa kammottavan suurta vuokraa kiinteistö A:sta, ostaa kiinteistön A:n, tekee siihen(kiinteistö A) miljoona remontin ja vuokraa kiinteistö A:n kunnostettuna takaisin kiinteistön entiselle isännälle huomattavasti itse maksamansa vuokraa edullisemmin. Tarkla on tehnyt tehtävänsä, nyt on kaupuginhallituksen vuoro tehdä sama eli vastata kaupungin taloudesta(blague) - BUAAH, HOH HEH HEH! joka tapauksessa kiitokset tarklalaisille: Kangas Tarmo, Pietilä Mauri, Ankelo Matti, Huovinen Tarja, Maikola Eija, Saari Mikko ja Sandell Päivi.


LINKKI: 

43 kommenttia:

  1. Kannattaa lukea, miten voi olla päivähoidossa, kustannusten ero 57 % kalliimman halvimman kustanus lasta kohden. 🤔🤔🤔

    VastaaPoista
  2. Pääkirjasto ei ole mitenkään tavanomaisesta poikkeava puu-/hirsirakenteinen rakennus. Se on julkisivuiltaan suojeltu, mutta sekään ei vaikeuta rakennuksen kunnostusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla Valkosen sarkasmia. Hän vertaa kirjaston korjausta Notre Damin korjaukseen, joka tehtiin nopeammin.

      Poista
    2. Olisko kirjasto Pohjoismaiden suurin/suurimpia käytössä oleva vanha hirsirakennus ? Ehkä siinä olisi jokin erikoisuus. Harmi, että vanha postitalo purettiin. Jos sitä vertaa nyt sen paikalla olevaan rakennukseen niin virhe oli purkaa vanha postirakennus.

      Poista
  3. Nykyään saa nostaa epäkohtia esiin joutumatta "virkamiehen kiusaajaksi".

    VastaaPoista
  4. Tarklan lausunnolla, onko mitään merkitystä kun ei ole mitään päätäntävaltaa, voi vain torua. Ennenkään ole otettu huomioon, kerran väitettiin Tarklan lausuntoa, johtuu kaunasta. Java varmaan muistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei TarkLalla ole edes oikeutta mennä kaupungin omistaman yhtiön papereita penkomaan. Mutta tarkastuslautakunta voi tutkia yleisellä tasolla asioita ja vihjata vaikka poliisille, jolla taas on oikeus tutkia mitä yhtiöitä tahansa.
      Tuli mieleen takavuosina kun Telakkakiinteistöjen hallitus teki mm. Pariisin matkoja... mukana oli myös kaupunginjohtaja. Ei se tietenkään rikollista ollut, mutta holtitonta kaupungin yhtiön varojen käyttöä.

      Poista
    2. Ja mikä ettei ? Missä väitetään, että ei voi tutkia näitä. Julkisia varoja käytetään mutta kukaan ei valvoisi.

      Poista
    3. Yhtiö on yhtiö, vaikka osakkeet olisivat kaupungin omistuksessa. Se on silloin yksityinen firma

      Poista
    4. kaupunkikonsernia valvoo jaosto ja yhtiöllä on oma hallituksensa... poliitikoista yleensä valittu

      Poista
    5. Konsernia valvoo poliisin vetämä jaosto, joka ei saa edes pöytäkirjoja aikaiseksi.

      Poista
  5. Ajattelemisen aihetta

    VastaaPoista
  6. Kyse on tiedosta ja sen käyttämisestä. Tarkastuslautakunta osoittaa selkeitä virheitä, joihin päättäjien tulisi reakoida. Näin ei tapahdu vaikka samoi virheitä toistetaan vuodesta toiseen. Luulisi tämän olevan herkkua lehdille, mutta miksi nekin vaikenevat?

    VastaaPoista
  7. Paljon taidettiin jättää vielä kertomatta. Pallokenttääkin vain sivuttiin.

    VastaaPoista
  8. Osaamattomien virkamiesten ja vastuuttomien päättäjien kaupunki. Sinä olet yksi heistä Java.

    VastaaPoista
  9. Kiitos käynneistä ja kommenteista sekä toteamuksesta! Aivan oikein, olen ollut mukana demokraattisessa päätöksenteossa, jolla tämän kaupungin mahdollisuudet jätettiin käyttämättä, väestökatoa kiihdytettiin ja tulevaisuuden talous pantiin vaakalaudalle. Ts. en ollut useinkaan esitetyn takana, mutta olin mukana äänrestyksissä. Toivottavasti seuraavassa valtuutossa on voimaa saada tämä kaupunki, tulevaisuus lukien, kuntoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulkitsen tuon niin, että ei kannata äänestää Javaa eikä persuja, kun voimaa ei ole.

      Poista
    2. Väärin tulkitsit. Niitä vanhoja makkaramiehiä EI kannata äänestää.

      Poista
  10. Vain pöytäkirjoihin kirjatut äänestystulokset kunkin päätöspykälän kohdalla ovat faktoja, kuka kuntapäättäjistä teki mitä ja milloin.
    Pääsääntöisesti Ukin kaupunkia vie Sdp, Kok ja Kesk. Ps on saanut ylsittäisiä äänestysvoittoja.
    Arjen todellisuutta (mitä näet vaikka kaupungilla) voi aistia nyt. Tulevissa kuntavaaleissa tulee perussuomalaisille tappio. Syy on valtakunnallinen. Ps on nyt hallitusvastuussa Kok kainalossa korjaamassa isojen puolueiden päätöksiä ja yrittää tehdä sitä myös paikallistasolla. Äänestäjä harvemmin laskelmoi tulevia aikoja. Se tekee päätöksen vaalien ajankohdan tilannekuvan mukaan. Eu-vaalit ovat nyt mielenkiintoiset vaalit, missä mitataan, miten Ukraina vaikuttaa äänestyskopeissa.

    VastaaPoista
  11. Luinpa tässä eräät omalla kustannuksella kirjoitetut "muistelmat", oman perheen piirissä ideoidut. Olipa räikeä poliittinen kannanotto, PS puolueen edustajia haukuttiin somekirjoittelun takia. Puhutaan ajasta yli 10 vuotta sitten. Oliko kirjan tarkoitus vaikuttaa ensi vuoden kunnallisvaaleihin?
    Nimettiin kolme blogia, joiden takia kaupunginjohtaja oli pahoittanut mielensä. Mukana oli myös maineeseen matkalla oleva kirjailija. Kyse ei enää kirjan mukaan ollut sananvapaudesta vaan kaupunginjohtajan ja jonkun muun virkamiehen kiusaamisesta. Kunnianloukkauksestakin puhuttiin. Harto Forssin blogista ei sentään puhuttu, vaikka oman muistini mukaan siellä kaikki tapahtui - kommenttiosiossa.
    Paljonkertova oli myös kirjan päähenkilön eräs lapsuudenkokemus. Pikkupoika oli mennyt leluliikkeeseen ja pyytänyt kotiinsa näytille kivan kippiauton. Kotona poika valehteli ostaneensa sen ja edellytti äidin lähtevän heti sen maksamaan.
    Juoni pikkupoika oli kestänyt äidin mutinat, mutta saanut kippiautonsa. (Demariainesta jo tuolloin)
    Hieman oli kirjan sävy makeileva, ei kovin totuutta sivuava, ehkä myös revanssihenkinen. Viittaan ensi vuoden vaaleihin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omakustanne on kuin vanhanaikainen blogi, johon ei voi kommentoida.

      Poista
  12. Perussuomalaisten kannattukseessa suuri nousu 2.3%, saamassa yhden paikan lisää meppeihin.

    VastaaPoista
  13. Nyt olisi Koskilla näytön paikka ja tiaisuus päättäjinä viedä kaupunkia eteenpäin. Miksi, kaiken osaavat ja tietävät Kosket tyytyvät pahasuopaiseen tyyliin muistelemaan menneitä? Mitä tällä voitetaan ja mikä on pariskunnan motiivi tehdä omakustanne?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Motiivi omakustanteen tekemiseen on tietysti sankarimyytin ylläpito. Selvästi sillä on myös poliittinen tavoite, kun mustamaalattiin henkilöitä yhdestä puolueesta. Muistuu mieleen eräs kaupunginhallituksen kokous, jossa kaupunginjohtaja junttasi konkurssikypsän valmistaloyhtiön " Pyhämaan talokeikan". Kaksi Kh:n jäsentä oli eri mieltä ja jätti eriävän mielipiteen pöytäkirjoihin.
      Lopputuloksen muistamme kaikki: talot myytiin lopulta huutokaupalla!
      Kirjailijanakin tunnettu, omilla aivoillaan ajatteleva kh- jäsen kirjoitti prosessista blokin. Muistelijat kokivat sen kiusallisena.

      Poista
  14. On oikeus muistuttaa Valkosen ja persujen ala-arvoinen käytös virkamiehiä kohtaan. Hyvä kun joku käyttää rahaa totuuden painamiseen kaupunkilaisille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minkälaista se ala-arvoinen käytös muka oli?

      Poista
    2. Taisi olla Some niin uusi ilmiö, että virheetön virkamieseliitti meni sekaisin.

      Poista
    3. Ketä virkamiehiä kohtaan on joku käyttäytynyt ala-arvoisesti? Ja ketkä ja koska?

      Poista
  15. Java Valkonen pilkkasi törkeästi virkamiehiä, siinä ei ole mitään epäselvää.

    VastaaPoista
  16. Suomessa jokaisella kansalaisella on vapaus ja oikeus julkaista kirja. Se on hyvä, kun kirja tuo esiin Valkosen ja persujen alatyylisen mekastamisen, joka rasitti virkamiehiä. Ikävänä ja alhaisena pidä, kun persut ja J. Valkonen pyrkivät unohtamaan ja salaamaan tekemisiään. Näistä on oikein muistuttaa kaupunkilaisia, että ei äänestetä väärin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Motiivina kirjoittamiseen oli, jotta voi vielä kerran kertoa käsityksensä määrätyistä päättäjistä. Niinpä. Oliko muita motiiveita, sellaisia, josta olisi ollut jotain hyötyä uusikaupunkilaisille?
      Niitä ei löytynyt. Sen sijaan yksittäisen ihmisen ylistämistä.

      Poista
  17. Kiitos käynneistä ja kommenteista! En aio provosaoitua, mutta voi siniseksi sutattu siperialaisen sien saatanallinen saparo - totean, että kyllä kovin kauan aio kääntää toista poskeani vastaan ottamaan lyöntejä. En missään tapauksessa salaa tai peittele mitään. Kaikki menneiden aikojen kirjoitukset ja kommetit ovat yhä näkösällä. Olen yrittänyt katsoa eteenpäin ja unohtaa menneet, sillä vanhojen puimisesta ei hyödy kukaan. Varsinkin, kun kaupungin tila on, mikä on, meidän pitäisi yhteistyöllä taata kaikille uusikaupunkilaisille, muillekin kuin virkahenkilöille ja vanhoille taloille, suotuisa huominen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin noin. Kaupungin tila on mitä on ja katkeroituneet ihmiset julkaisevat kirjoja ja haukkuvat siinä ihmisiä. Eikö olisi enemmän annettava siellä kaupunginhallituksessa? Tuolla joku kirjoitti niistä Pyhämaan taloista. kas kun ei kirjassa ollut mitään siitä? Eikö se ole pyrkimystä salata tekemisiään ! Kalliiksi tuli sekin ja kaiken maailman mahdolliset "etanolitehtaat". Jos joku olisi kirjan ansainnut niin kaupunginjohtaja Salaterä.

      Poista
  18. Tontonmäki pitää tehdään sinne on tulossa lapsiperheitä, näin Koski puhui valtuuston kokouksessa kun rahoitusta haettiin. Politiikka on likaista peliä aina ollut ja tulee olemaan, vallan halu on joillakin niin suuri että kaikki keinot käytettään. S-postit pitäisi julkaista mitä on lähetetty ajan saatossa. Ehkä käsitys muuttuisi asioitten kuluista. Miksi paska seottamisesta tulee haisee vaan, nyt pitää katsoa tulevaisuuteen ja saada hyvät ideat liikkeelle. Meillä on vielä mahdollisuus, mutta aikaa ei ole yhtään hukattavissa. Suurimmat jäärät poistuu päättämästä me nuoret tulemme tilalle.

    VastaaPoista
  19. Nyt pitää katsoa tulevaisuuteen, ensi vuosi on todella haasteellinen taloudellisesti. Vanhoja tonkimalla kassaan ei tule yhtään euroo lisärahaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä katsoa menneitä, että tiedämme kuka on pistänyt kaupungin rahaa menemään ja osataan varota häntä vaaleissa.

      Poista
    2. Paska nousee vasta syksyllä 2025 talousarviossa esille. Taloutta siivotaan vaalien ajaksi

      Poista
  20. Unknown 6.kesäkuuta 2024 klo 12.32 paljastaa totuuden. On sairasta ihannoida lasta, joka huijaa äitiään. Kirjan kohta kuvaa pariskunnan itsekkyyttä ja sairaita arvoja.

    VastaaPoista
  21. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jospa käännetään katse kaupungin tai maamme asioihin ja jätetään kirjan sisällön puiminen tähän. Kohta alkaa yleisurheilun EM-kisat nautitaan niistä!

    VastaaPoista
  22. Kiitos edelliselle valtuustolle, että yksimielisesti valitsitte uudisrakentamisen Viikaisten koulun ja uimahallin rempan sijaan. Tässäkin kaupungissa kaikki remonttikohteet epäonnistuvat ,vähintäänkin taloudellisesti usein myös aikataulullisesti. Eikä siihen auta edes Lehtosen tai muiden paikallisten suosiminen kaikissa hankkeissa. Uskokaa myös tulevat valtuutetut: " Kaupungilla ei ole resursseja tehdä rakennushankkeita millään tasolla". Ainoa oikea tapa on rakennuttaa uudisrakennukset oikeiden ammattilaisten (ulkopuoliset meidän puolella olevat valvojat jne.)voimin ja maksaa siitä. Se maksaa enemmän rakentamisen aikana, mutta budjetissa pysytään paremmin kuin puuhastelijoiden kanssa. Hyviä esimerkkejä meillä on jätevedenpuhdistamon laajennus ja tällä hetkellä rakenteilla oleva Wintteri. Huonoja esimerkkejä puuhastelijoiden (pieniä yrityksiä, kaupunkisuunnittelun tai omalla valvonnalla tehtyjä) tekemistä hankkeista löytyy vaikka tästä blogijutusta ja sen kommenteissa mainituista hankkeista. Vielä varoituksen sana tuleville valtuutetuille (eli oikeilla päättäjille)..saadaanko Mörnen rempasta uusi kirjasto? Olkaa tarkkoja ketä siinä virkamiehistä häärää, ostakaa siiihen oikea projektipäällikkö tms. ammattilainen valvojaksi.

    VastaaPoista
  23. Ei auta yhtään! Meinaatko, että joku ulkopuolinen valvoja saa aikaan jotain uutta? Hyvä tietää, että lähes koko ajan näissä hankkeissa on ollut tälläinen ulkopuolinen valvoja.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!