sunnuntai 22. lokakuuta 2023

OSAAMATTOMUUS MAKSAA - EI REALISMI!


Mitä enemmän hiekkaa valuu ajan tiimalasissa, sitä tylymmin toteutuvat Juha Aaltosen, Eero Hennon ja Ari Saastamoisen esittämät talousluvut ja ennusteet Uudenkaupungin huomisen odotuksista. Lienee vain ja ainoastaan hyvä, kun jotkut kertovat missä mennään, millä hinnalla ja mihin on varaa. Vaikka kyseisen päättäjä troikan varoituksiksi luettavat ennusteet ovat jatkuneet vuosia, kaupunki hakkaa tuttuun tyyliin rahaa enemmän tai vähemmän onnistuneisiin ja ylihintaisiin hankkeisiin: Kirjasto remontti - viipyy ja viipyy, A-sairaala - maksaa ja maksaa. Kun näihin vielä ynnätään väistötilat, vanhainkodin ikiremontti, huuhaa investoinnit keskustaan ja rantaan, voi todeta päättäjämme ovat pimeässä huoneessa camera obscurassa.


Tuota huonetta pimentää edellä mainittujen lisäksi Wintter, mutta muistakaa Wintteri päätökseen liittyvä ponsi: Kaupungin tulee varautua Wintterin aiheuttamiin kuluihin. Onko näin tehty? -Kuten edellisen kappaleen viimeinen virke osoittaa, ei ole. Emme ole karsineet kuluja, olemme samalla vanhalla tyylillä jatkaneet kaupungin rahojen tärväämistä ja mikä karmeinta emme ole vähääkään hyödyntäneet Wintteriä kaupungin markkinoinnissa. Kyse ei siis ole ainoastaan Wintterin kalleudesta vaan siitä, että valmistelijat eivät ole noudattaneet Wintteriin liittyviä päätöksiä kulujen karsinnasta tai hyödyntäneet Wintterin tuomien mahdollisuuksia. Valmistelijat tekivät mahdollisuudesta nimeltä Wintteri taakan kaupunkilaisille! Ja päättäjänhän on paha päättää hyvää, jos tarjolla on vain pahaa!

Meidän ongelmamme eivät ole faktoihin perustuvat kriittiset näkemykset tai edes pelkästään ylimitoitettu Wintter. Meidän ongelmamme on osaamaton ja äärettömän ylimielinen valmistelunjohto, joka hakkaa kaupunkilaisten maksamia kirveitä kiveen kuin hullu juovuksissa häärivä metsuri. Valmistelun tempaukset ovat sellaisia, että niitä ei kehtaa näyttää maailmalle, siksi he touhuavat pimeässä huoneessa. Ongelma on se, kuinka saada valoa pimeään huoneeseen niin, etteivät muut näe siellä tapahtuvaa toistuvaa tyrimistä. Kun sähköön ei ole varaa ja ikkunat paljastaisivat pimeän huoneen touhut ulkopuolisille, jää jäljelle vain yksi ratkaisu, joka noudattaa jo totuttua tuttua linjaa: Otetaan tuhti velka, jolla maalataan pimeän huoneen seinät iloisen valoisiksi ja jolla voidaan jatkaa nykyisiä touhuja tuttuun tyyliin!

12 kommenttia:

 1. Tätä kehitystä johtaa päättäjien enemmistö muutaman ison puolueen nokan ajatuksilla. Ketä ovat nämä nokat?

  VastaaPoista
 2. https://www.vuokraovi.com

  Nyt oli 63 vuokra-asuntoa vapaana Ugissa. Ei taida olla nyt tarvetta niillekkään. Ainakin 130 asuntoa olisi myös myynnissä.
  Pitäisikö Ugin alkaa elvyttämään asuntotuotantoa kun on huonot ajat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. keitäs olivatkaan ne valopäät, joiden mukaan kaupungin olisi pitänyt ruveta rakentamaan lisää asuntoja?

   Poista
 3. Kova kiteytys Valkoselta: Ja päättäjänhän on paha päättää hyvää, jos tarjolla on vain pahaa!

  VastaaPoista
 4. Aina voi äänestää siitä, että esitetty asia on laitettava uudelleen valmisteluun.

  VastaaPoista
 5. Kyllä. Ja nyt näille häviöille tuli HINTAlappu. Heh heh.

  VastaaPoista
 6. Kun konsultti - yritys jo teki laskelman vaikeeta tulee taloudellisesti 2024 ja 2025, mitään ei tehty. Miksei kirstunvartia puutu, lehti ym, taloutta on hoidettu hyvin. Tiedossa oli, mutta Saastamoinen ym jotka varoitteli oli palkka haukut. Onko nyt niin että parhaat henkilöt on, jotka ei puutu ongelmiin. Jotkut ei vieläkään ymmärrä että tase ei maksa laskuja, varsinkaan toimittajat.

  VastaaPoista
 7. Pelkkää asiaa. Hienoa Jawa, että otat asioihin kantaa, niin ei moni politiikko tee.

  VastaaPoista
 8. Kj on kh:n esittelijä ja kirstunvartijan esimies. Kirstunvartija on jo vuosikaudet tuonut julki ne kaupungin kipukohdat, mitä on edessä.

  VastaaPoista
 9. Vertaus hyvä mutta ontuva. Jos on on pimeä huone niin on aivan sama minkä väriset seinät siinä on. Kun on on pimeää niin ei näe !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi tyhmä yrittää saada valoa huoneeseen maalaamalla.

   Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!