torstai 13. lokakuuta 2022

PUTININ SEURAAVA KOHDE: TALLINNA vai HELSINKI?

 Murheellisin puoli Putinissa lienee se, että hän on luotettava sen suhteen, mitä on maailmalle suustaan päästänyt. Tavalla tai toisella, inhimillisyyttä karttaen, venäläiset ovat toimineet Putinin julmat uhkaukset toteuttaen. Koskapa olemme rintarottingilla mainostaneet olevamme länttä ja Putin on todennut koko lännen olevan hänen vihollisiaan, lienee parasta, että mekin varaudumme siihen, että Putin jatkaa lupaustensa pitoa. Sopii kysyä kuinka me olemme tähän varautuneet, onko muukin loppu kuin joditabletit ja onko tehty evakuointisuunnitelmia esim. pääkaupungin suhteen?

Sopii kysyä, mitkä ovat valtiovallan ohjeet tilanteessa, jossa Venäjä sijoittelee pommikoneitaan 150 km päässä Suomesta olevaan Olenjan tukikohtiin? Sen sijaan, että lähdemme etsimään syyllisiä tilanteeseen, johon Suomi on ajettu, meidän tulisi luoda toiminta malli, jolla Suomi ja sen asukkaat selviävät mahdollisista ikävyyksistä minimaalisen pienin tuhoin ja inhimillisin tappioin.

Tilanteemme turvatakuiden suhteen on niin epäselvä ja epävarma, että Suomen on itse valittava miten toimimme kulkemallamme tiellä. Ja mikä ikävintä tuota tietä emme valitse me vaan sen valitsee Putin. Sopii kysyä, onko suomalaisilla valmiutta diplomaattisiin neuvotteluihin Suomen kansan nimissä vai onko parasta suorittaa liikekannallepano ja valmistautua väkivaltaiseen lähitulevaisuuteen?

Mitkä ovat eskaloituvaan tilanteen seuraukset, alkaako viimeinkin valtion hallinnon hajasijoittaminen, turvallisuusnäkökannat huomioiden, ympäri Suomea. Ja seuraako tästä väkipako Helsingistä, jota puolestaan seuraa pääkaupunkiseudun asuntojen ja kiinteistöjen hinnan romahtaminen? Onko nyt järkevintä lopettaa kaikki pääkaupunkiseudulle aloitetut ja suunnitellut infrahankkeet ja sijoittaa säästyneet varat suomalaisten turvallisuuteen ja uudelle asuttamiseen? Olemmeko ajautuneet perimmäisten kysymysten pariin?

Mielestäni viimeistään nyt on toiminnan eikä, perinteisen suomalaisen, syyllisen etsimisen aika - se tehdään syntyneen tilanteen selkiydyttyä, kuten tehtiin viimeksikin. Nyt täytyisi pikaisesti esittää Suomessa asuville ihmisille uskottava toimintasuunnitelma mahdollisesti tulevien ikävyyksien varalta. Selvät ohjeet estäisivät/rauhoittaisivat epävarmaksi mahdollisesti muuttuvan tilanteen pysyvästi sekä estäisi yksittäisten kansalaisten epävarmuudesta plus peloista syntyvät laajat paniikkireaktiot, jotka pahimmillaan ajavat maamme hallitsemattomaan sisäiseen anarkiaan ja väkivallan kierteeseen.

 

Linkki:

Pommikoneet Suomen rajan tuntumassa

4 kommenttia:

 1. Media täynnä jos, jos jos. Ihmisten mielikuvituksella ei ole rajoja.

  VastaaPoista
 2. Putin uhkaa enää ketään, kun resurssit on loppu. Selvittäisi nyt ensin Ukrainan. Muut spekulaatiot ihan turhia.

  VastaaPoista
 3. Turha kuvitella että Venäjällä olisi resurssit loppu. Venäjä ei olisi lähtenyt koko operaatioon jos olisi ollut tiedossa edes mahdollisuus häviöstä. Meidän marinit, haavistot ja niinistöt ovat tuskin havaittavia nappuloita pelissä jossa vastakkain ovat itä ja länsi. Ääritilanteessa vielä jopa "uraani halkeaa" ja ehkä paikassa että meilläkin tarvitaan joditabletteja.

  VastaaPoista
 4. ..niinpä. Niin piti huoltovarmuusvarastojen sinetöityjen ovien takaa rekkoihin pakattujen suojamaskienkin olla ihan käypiä. Olivatko? Vieläkö muistat, mitä tästä (ks. ao. linkki) seurasi?
  https://yle.fi/uutiset/3-11272257

  JAa

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!