keskiviikko 12. lokakuuta 2022

PUTININ KOHTALO KIINAN KÄSISSÄ

 Kiinan rooli Ukrainan sodan ratkaisussa on paljon keskeisempi kuin valtamedian sotapropagandaksi muuttunut uutisointi antaa ymmärtää. Kun Putin epäinhimillisillä tempauksillaan ylittää sen rajan, joka lopettaa Kiinan tuen Venäjälle ja muuttuu Putinin vastaiseksi vahvaksi boikotiksi, ovat Venäjän nykyhallinnon päivät luetut. Toinen tapa saada Kiina mukaan kaatamaan Putinin hallintoa löytyy diplomatiasta. Pitäisi avoimesti ei valikoiden ptutustua historian käänteisiin ja faktoihin ja nostaa esille, mitkä ovat ne syyt, että Kiina tukee mieluimmin Venäjää kuin ns. länttä.

Ensinnäkin on hyvä perehtyä historiaan edes sen verran, että ymmärtää määrättyjen kulmakuntien negatiivisen suhtautumisen Venäjän boikotointiin. Näille maille sota Ukraina on kaukana ja lännen niille, etenkin USA:n aiheuttamat, hirmuteot ovat kotinurkilla. Aivan kuten me herkistelemme ja kohotamme ryssävihaa historiaa valikoiden ammentaen, samalla tavoin toisaalla suhtaudutaan ns. länteen, joka on levittänyt kurjuutta, kuolemaa, murhannut valtioiden päämiehiä, myrkyttänyt lapsia ja aloittanut lukuisia sotia taloudellisten etujen sekä valtapyrkimysten vuoksi.

Maailmasta löytyy lukuisia valtiota, joissa ei ilman selkeää hyötyä lähdetä koskaan lännen kelkkaan. Joillakin maailman sivuilla Kiina on länttä miellyttävämpi yhteistyökumppani ja ehkäpä usea valtio, joka nyt katsoo karsaasti lännen suuntaan saattaisi lähteä Kiinan motivoimana boikotoimaan Putinin, väkivaltaa kylvävää, julmaa hallintoa. Mikäli Kiina ja Intia saataisiin kumppaneineen mukaan, Ukrainan sodan lopettamiseen tähtäävään, boikottiin, olisi Venäjä käytännössä taloudellisesti saarrettu ja elintason nopeasti tapahtuva romahdus saisi siellä kansan kumoamaan nykyisen hallinnon. Mutta onko länsi ja esim. USA valmis siihen, että Kiinan nousevalle talous/sotilasmahdille annetaan periksi vaikkapa uiguurien kaltoin kohtelussa,Taiwanissa tai maailmanmarkkinoilla, jotta venäläiset saadaan poistumaan Ukrainasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!