keskiviikko 16. elokuuta 2017

UUSI JULKAISU STARTTAA VAKKA-SUOMESSA!

Maakuntalehdet markkinoivat rajusti Uudessakaupungissa ja kenties koko Vakka-Suomessa. Turun Sanomat saa nykyisellään kotiin kannettuna viikonloppuna ilmaiseksi, jos vaivautuu ilmoittamaan lehdelle haluavansa niin. Itse tartuin Länsi-Suomen  tarjoukseen lähinnä urheilun vuoksi. Kyllästyin totaalisesti paikallisjulkaisumme sisäpiirivetoiseen amatöörimäisyyteen. Ammattitoimittajien työ on aina ammattitoimittajien työtä, enkä ole pettynyt Länsi-Suomeen. Löytyykö maakuntalehtien markkinatoimien syyt uusista haastajista Seutusanomista ja UKINYT.fi:stä?

UKINYT.fi syntyi, kehittyi ja muuttui osaksi usean tiedonhaluisen arkea. Nopea ja luotettava julkaisu toi toivotun lisän uusikaupunkilaiseen mediakenttään. UKINYT.fi:n vetäjänä kirjoittaa henkilö joka ruokkii uutisillaan myös Uudenkaupungin Sanomia. Sopiikin pohtia, kuinka merkittäväksi mainosmediaksi UKINYT.fi saa kasvaa ennen kuin TS:n paikallissatelliitti hoksaa kasvattavansa kyytä povellansa. Toistaiseksi UKINYT.fi:n lukija ei huku kaupallisiin viesteihin.

Ensi kuun alkupuolella starttaava ja kahdesti kuukaudessa ilmestyvä Vakka-Suomen Seutusanomat satsaa voimakkaasti mainosmyyntiin. Tämän alan osaamista sekä suhteita yrityksiin on ammennettu Uudenkaupungin Sanomien myyntipuolelta. Seutusanomien taustalla on raisiolainen ML-Mediat Oy, jonka liikevaihto oli 2016 671 000 euroa ja se työllisti 8 henkilöä. Liikevaihto nousi edellisvuodesta 12 prosenttia. Tilikauden tulos oli 6000 euroa.

Joensuussa painettavat Vakka-Suomen Seutusanomat kattavat peitoltaan aina Mynämäen, Taivassalon ja Kustavin, joten laajennettuna muihin Seutusanomiin: itä, itäkulma ja länsi, se tekee, joka kotiin jaettavasta julkaisusta, merkittävän maakunnallisen viestimen aina asunto- ja huonekalukauppaa myöden.  Seutusanomien taustalta löytyy printtiosaamisen lisäksi nettiuutisoinnin taitamista. Ainakin Turun Sanomat on saanut merkittävästi vakavasti otettavan kilpailijan niin printtimielessä kuin maakunta- sekä paikallisuutisoinnissa.

Toimituksellisesti Seutusanomat ovat jo tuoneet uuden lisätuulahduksen TS-kenttään. Tulokkaan myötä, maakuntalehden suojattien lisäksi, uudet kasvot esim. Wilhelm Junnila ja myös asiat ovat saaneet julkisuutta ja arvostusta. Ehkäpä Uudessakaupungissa tuulet  tulevat varmaankin pauhaamaan myrskyisesti ja avaamaan viimeinkin kaupunkilaisten silmät vuosikymmeniä jatkuneen tiedotusmonopolia hallinneen pienen piirin valikoivalta totuuden pimitykseltä. Paikallisena toimittaja ryhtyy häärimään Rake Tähtinen. Häneltä löytyy aitiopaikalla hankittua käytännön kokemusta kaupunkimme päätöksenteosta eli armottomasta sulle mulle -politiikan vastustamisesta sekä vainojen kohteeksi joutumisesta. Menestystä ja suopeaa vastaanottoa uusilla tulokkaille sekä positiivista kehitystä vanhoille julkaisuille!

Linkki Seutusanomiin

Linkki UKINYT.fi:n sivuille

11 kommenttia:

 1. Hyvä. Rainer osaa kumnallispolitiikan eri osa-alueet. Ja on myös kulttuuri-ihminen. Lisäksi myös huippukirjoittaja. Ajattelin itsekin tarjota joskus juttujani (esimerkiksi teknisen osaamisen puolelta), mutta se yhteydenottoni jäi ja jäi.. vaikka sanottiin, että ota yhteyttä.
  olen kai jo tarpeeksi vanha ... Mutta Java sinä, odotan kirjoituksiasi Seutusanomiin

  VastaaPoista
 2. Javan paskaa on täällä tarpeeksi

  VastaaPoista
 3. Odotellaan siis poliittisen historian koostetta a la Ugis.
  Biosoijaa ja etanolia soosiksi. Wanhat arkistot pengottakoon.

  VastaaPoista
 4. Valkosen valituksia en lue.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just. Tännekin kirjoitit kommentin. Mitä mahdat lukea???

   Poista
  2. Mistä tiedät että mukamas java valitta kunnet et niitä lue. Anonyymi 20.20

   Poista
 5. Kiitos käynneistänne ja Jormalle sekä muille kommenttiosion täyttöön uhratusta ajasta! Enpä minä mitään valita, päinvastoin olen tyytyväinen mediakentän tarjonnan kasvusta! Olen niin syrjäytetty kaikesta tiedonsaannista, jotta tuskinpa minulla on, mitään lukuarvoista, annettavaa medialle.

  VastaaPoista
 6. Kokoomusvirhe lopetti Javan poliittisen uran!

  VastaaPoista
 7. http://uki01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20173063-6
  Hallituksen päätöksiä ei noudateta, keskity java näihin, mutta kun jankkaat täysin epäoleellisia asioita välillä joilla ei ole mitään merkitystä kansalaisten arkielämään.

  VastaaPoista
 8. Toinen asia johon kannattasi sun java keskittyä on varhaiskasvatus. Tulevaisuudessa varhaiskasvatuksen yksityistäminen tulee maksaan lähes kaksi milliä enemmän kuin omana työnä tehtynä.
  Tontoilukin siinä kalpenee koska oli kertaluonteinen.

  VastaaPoista
 9. Kiitos käynneistä ja kommenteista sekä opastuksesta, kuten myös linkistä! Eihän kokoomus ole virhe, se on puolue. Eikä kokoomusta sovi mistään syyttää, itse olen vapaaehtoisesti valintani tehnyt. Taidan todellakin olla pahasti paatunut piehtaroimaan määrätyissä asioissa. Ikä tuo toisille kokemusta ja viisautta, minä kuulun niihin jämähtäneiden joukkoon.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!