lauantai 26. elokuuta 2017

NÄIN TERRORISMI LOPPUU POHJOLASSA!?!?

Tuskin kukaan pystyy kieltämään yksittäistapausten ketjun jälkeen, että Suomessa ja koko EU:ssa kärsitään pakolaisten aiheuttamasta terrorismista. Ongelman todellinen syy löytyy syvemmältä kuin pakolaisista itsestään - PERIMMÄINEN SYY ON SIINÄ, MITÄ JA KETÄ HE LÄHTIVÄT PAKOON. Pakoonlähtijöiden joukossa on hädänalaisia ihmisiä, onnen onkijoita ja länttä vihaavia tavallisia ihmisiä. Pohtikaamme viimeinkin sitä, miksi he lähtevät pakoon ja miksi he vihaavat länttä ja sen elämäntyyliä -  SIELLÄ PIILEE POHJIMMAINEN SYY PAKOLAISONGELMAAN!

Suomi halusi päättävien pöytään ja liittyi EU:n ja ryhtyi veljeilemään NATO:n kanssa. Kansalaisia varoitettiin itsenäisyyden menetyksestä ja sinkkiarkuissa kotiin palaavista suomalaisista sotilaista. Kuinka on käynyt unioniin liittymisen jälkeen itsenäisyytemme suhteen? -Suomi ajaa EU:n etua, ei inahdakaan, kun suuret jäsenmaat ajavat omaa etuaan. Suomi äänestää nöyrästi omia etuja vastaan vain miellyttääkseen EU:n napamaita. Entäpä sinkkiarkuissa palaavat sotilaat? Ikävä kyllä ei tarvitse mennä sinkkiarkkuihin tai sotilaisiin, sillä lukuisat siviilit on arkutettu tai saaneet katkerasti kärsiä maamme politiikan vuoksi.

Kun EU antoi luvan ryöstökalastella Afrikan rannikoilla, Suomen edustajat eivät tuolloin inahtaneetkaan päättäjien pöydässä. Ensin vietiin paikallisilta kalastajilta elämisen edellytyksen omalla rannikollaan ja heistä  tehtiin merirosvoja. Tämän jälkeen lähdettiin jahtaamaan näitä merirosvoja. Jopa Suomi lähetti sota-aluksen kyseisiin karkeloihin. Olisiko päättäjien ollut parempi pistää stoppi ryöstökalastukselle jo päättäjien pöydässä tai edes yrittää estää se? Olisiko sotalaivaretkiin käytettyjen miljardien eurojen sijaan rahoilla kannattanut tehdä jotain muuta esim. auttaa nälkää näkeviä kalastajia ja heidän perheitään?

Tiesitkö, että EU:n hankaloittaessa Itämeren kalastusta, nöyrät suomalaiset kalastajat löivät pitkälti hanskat tiskiin ja lopettivat koko touhun tai myivät aluksensa virolaisille. Kaikki ruotsalaiset eivät antaneet periksi vaan lähtivät omaa merta edemmäs kalaan ja imuroivat tehokkaasti Marokon rannikkoa, sillä seurauksella, että paikallinen väestö näkee nälkää ja on pakotettu lähtemään maailmalle.

Suurvaltojen ja EU-maiden avulla pommitettiin ja pommitetaan maita kivikaudelle. Näillä toimilla on aiheuttaa tuskaa ja kuolemaa kymmenillemiljoonille ihmisille. Onhan suurvaltojen ja EU-maiden toimin syösty diktaattoreita vallasta, mutta onko tästä ollut hyötyä hyötyä paikallisille ihmismassoille - EI TODELLAKAAN OLE, IRAK JA LIBYA ON POMMITETTU KIVIKAUDELLE JA SAMA KOHTALO ODOTTAA SYYRIAA JA JEMENIÄ! Hölmöyttään maamme päättäjät ovat liittäneet Suomen erilaisten operaatioiden avulla EU:n ja NATO:n leiriin. Näin maamme lippu liitetään maailmalla sodalla hävitystä, tuskaa, kauhua ja kuolemaa luoneiden maiden joukkoon ja siten se kutsuu maailmalla länsimaihin kyllästyneitä pakolaisia Suomeen.

Kääntäkäämme katseemme seuraavaan suureen katastrofipesäkkeeseen Venezuelaan. Kaikki muistavanevat Hugo Chavezin, miehen, joka nousi valtaan ja pisti maansa öljyvarat hyödyntämään omaa kansaansa. Chavez lähetti öjyä Kuubaan ja sai vastineeksi parikymmentä tuhatta lääkäriä, jotka taas pistettiin hoitamaan maan köyhiä. Chavez kehitti opetusjärjestelmää, poisti nälkäongelmat maastaan, nosti Venezuelan köyhien elintasoa rajusti. Mutta miksi nyt öljyvaroiltaan maailman rikkain valtio vaeltaa puutteen sekä kurjuuden tilassa ja on valumassa kohti sisällissotaa? -Chavez oli kommunisti eikä keikkunut kansainvälisten öljyjättien pillin mukaan.

Kävipä niin, että Hugo Chavez kuoli 2013 ja hänen seuraajallaan Madurolla ei ollut edeltäjänsä karismaa ja kykyjä taistella Venezuelan kansan puolesta, niinpä boikotit ja kaupparajoitukset ovat pistäneet Venezuela talouden polvilleen. Me katselimme ja kauhistelemme: Taitaa Venezuelassa tulla sisällissota. Miksemme inhimillisyyden nimissä osta öljyä Venezuelasta tai lähetä sinne humanitaarista apua? -MAA ON VÄÄRÄSSÄ LEIRISSÄ JA SE TÄYTYY PALAUTTAA SUURVALTOJEN JA EU:N MÄÄRÄÄMÄÄN RUOTUUN!

Toisaalta onhan Suomi lähettänyt Venezuelaan verovaroilla jotain: toimittaja Antti Kuronen kävi tekemässä, kaikessa huvittavuudessaan,  yhden maailman journalismihistorian onnettomimman manipulointijutun. Miehen tehtävänä lienee ollut yksipuolisesti kuvata suomalaisille Maduron hallinnon mädännäisyys, epäonnistuminen, demokratian vastaisuus, maassa rehottava kurjuus ja kaikkialla vaaniva varallisuus. Niinpä hän jutussaan ajaa autossa, jonka edellä miltei sadan metrin päässä etenee skootteri. Tämän skootterin Kuronen sanoo olevan hänen henkivartijansa. Sopii vaan kysyä, mitä tuo moposkootterimies voi tehdä, jos joku hyökkää Kurosen auton kimppuun? - YLE:n toimittajalla pitäisi olla edes hiukan itsekritiikkiä eikä väheksyä armottomasti katsojien älyä ja medialukutaitoa. Minulle uutinen herätti väkisinkin kysymykset: Miksi ja mitä tämä maksoi?

Olemme täällä lännessä luoneet mielikuvan maailmasta joka jakautuu hyvään ja pahaan.  Mielestämme hyvät saavat tehdä mitä vaan, pommittaa Jemeniä, tappaa siviilejä Afganistanissa, Libyassa ja IRAK:ssa. Jopa meidän hyväntekeväisyysjärjestömme ovat valinneet puolensa ja jakavat apuaan vain "omille hyville". Vai oletteko nähneet SPR:n keräävän apua Venezuelan miljoonille taloussaarrosta kärsiville köyhille. Onko siis enää ihme, jos nämä joita me pidämme pahoina, alkavat kypsyä länsimaiseen ylemmyyteen, joka jakaa pahalle maailmalle kurjuutta, hätää ja kuolemaa?

Jos läntinen maailma on sadat vuodet käyttänyt hyväkseen muita ja viimein toimillaan luonut tilanteen, joka saa kymmenet miljoonat ihmiset pakenemaan kotiseuduiltaan, onko enää ihme jos näiden kymmenien miljoonien joukosta löytyy muutamia, jotka antavat takaisin sillä mitalla, millä pystyvät? -Käsittääkseni se on ollut todennäköistä ja on sitä jatkossakin. Yleisen turvallisuuden kannalta on  turhaa ja läpinäkyvää kerätä poliittisia pisteitä sanahelinällä: Ei ole syytä antaa pelolle valtaa, tämä oli vain yksittäistapaus tai nyt pitää tehdä kotimaan turvakartoitus. Jos todellakin haluamme muuttaa pakolaistilannetta paremmaksi itsellemme, puutumme ongelman lähtökohtaan eli poistamme ne syyt, jotka aiheuttavat pakolaisaallot. Esm. nyt voimme hoitaa Venezuelan tilanteen kaikkia hyödyttävällä sinne suuntautuvalla kaupanteolla ja humanitäärisellä avulla.

Jokainen meistä voi pohtia oman ostokäyttäytymisen vaikutuksia: Tuliko halvoista kalasäilykkeistä kova jälkilasku ja maksammeko sitä juuri nyt - mitä tehdään niillä rahoilla, jotka kanavoituvat esim. hedelmiä ostaessamme maailmalle jne.?  Meidän täytyy vaatia, jotta päättäjämme, jotka istuvat EU- ja NATO-pöydissä kiinnostuvat pakolaisongelmista syvemmin ja tuovat julki esityksiä, joilla pystymme torjumaan kansainväliset päätökset, jotka aiheuttavat pakolaisaallot.  Onneksi sentään yksilötasolla voimme harkituilla  kauppaostoksilla tehdä jotain pakolaisten aseman parantamiseksi ja oman turvallisuutemme lisäämiseksi.

Terrorismin tyyli saattaa muuttua tulevaisuudessa melkoisesti, kun terroria kylvävät saavat kättä pidempää tuhojensa aiheuttamiseen. Länsi on pistänyt Pohjois-Korean samaan nippuun niin sanottujen pahismaiden kanssa. Uskon vakaasti, että on vain ajan kysymys, koska Pohjois-Korea ja muu pahaksi tuomitsemamme maailma löytää toisensa terrorin saralla. Tuolloin puukot, kiväärit ja pikkupommit vaihtuvat huomattavasti tuhovoimaisempaan terrorivälineistöön: kemiallisiin aseisiin ja jopa ydinaseisiin. Tuon tason tuhovälineistö on terroristeille siinä määrin arvokasta, ettei niitä käytetä pohjolassa vaan kohteet ovat tasoa New York, Moskova ja Pariisi. Samalla pienemmät terroriteot kärsivät inflaation muuttuen mitättömiksi. Tämä rauhoittaa pohjolaa, mutta onko sekään kovin humaani lopputulos ja kovinkaan pitkäaikainen?


11 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen näkökulma Javalta.-

  VastaaPoista
 2. Noinhan maailma makaa, geopoliittiset syyt ovat samalla taistelua maailman luonnonvaroista

  VastaaPoista
 3. Hyvää pohdintaa ja faktalähtöistä. Jatkan vielä vähän. Matematiikka ei ole lännen puolella. Jospa lasket yhteen maat, joissa on jokin konflikti päällä ja joiden kansalaiset tunnustavat valtaosin islaminuskoa, niin huomaat, että ei Euroopan eikä Usan väkiluku yhteensä riitä. Muista laskea myös Turkki.
  Kun nuorilta viedään usko tulevaisuuteen lähes saman tien kun he syntyvät, niin mitä monellakaan nuorella on menetettävää kotimaassaan. Siis. Kohti länttä hinnalla millä hyvänsä eikä kaikilla ole puhtoisia ajatuksia tuliaisinaan länteen. Loppuun
  terveisiä kesän päättäjäisistä näin uutena liputuspäivänä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Jorma sekä kumppanit käynneistä ja kommenteista! Mielestäni silmiinpistävän murheellista on EU:n kaksinaamaisuus. Unioni mukamas vastustaa ihmiskauppaa ja kannattaa demokratiaa - Kuitenkin se maksaa Turkille miljardeja pakolaisista. Kyseessä on selvä ihmiskauppa ja tuskin Eu:n miljardeilla rahoitetaan demokratian rakentamista. Toisaalta, onhan Turkki lähempänä demokratiaa kuin lännen periystävät Saudi-Arabia ja Qatar, joissa ei eriäviä mielipiteitä kuunnella lainkaan!

  VastaaPoista
 5. http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005341514.html
  Ulla puhuu asiaa.

  VastaaPoista
 6. Edelinen Iltasanomien päätoimittajan näkökulma kannattaa lukea. Siihen on koottu hänelle "kilpailevien" toimittajan mielipiteitä Turun joukkopuukotuksesta. Mutta kuka heistä on oikeassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas tässä. Sossu ei kerro poliisille jos maksaa laittomasti maassa oleskeleville toimeentulotukia
   http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/savio_sosiaaliviranomaiset-69399

   Poista
  2. Kas tässä. Sossu ei kerro poliisille jos maksaa laittomasti maassa oleskeleville toimeentulotukia
   http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/savio_sosiaaliviranomaiset-69399

   Poista
 7. Pelkästään kotauttamiseen valtio käyttää 500 milj ym kustannukset päälle, kokonaishintalapusta ei tiedä kukaan.

  VastaaPoista
 8. Kiitos käynneistä, hyvistä linkeistä ja ajatuksia herättävistä kommenteista! Ja mitä hyvää tuolla rahalla saadaan aikaan? SILLÄ OSTETAAN HYVÄ MIELI AIKAMME VALLASVÄELLE JA NÄENNÄISINHIMILLISILLE KELLOKKAILLE!

  VastaaPoista
 9. palautus ja nopeasti? kirjoitti 30.8.2017 klo 22.54
  http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005345630.html
  Tai kotoutetaan isistaistelijoita ja järjestetään kallista psykoterapiaa.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!