lauantai 19. elokuuta 2017

Nyt Nikulaa ja Hartoa tarvittaisiin hallituksessa!

Yleensä esimies päättää, mitä alaiset puuhastelevat työajallaan ja jos näin ei tapahdu, puuttuu korkein palkallinen esimies käskytysketjun toimintaan. Mikäli vieläkin käskytys hiertää, puuttuu asioihin kulkuun yrityksen hallitus, joka vastaa niin kaikesta yrityksen toiminnasta kuin viime kädessä myös tuloksesta. Jokainen voi kuvitella ettei siitäkään tule mitään, jos autotehtaalla työnantaja maksaa Mersujen teosta, mutta jotkut vääntävät siellä Ladoja ja toiset Popeda autoja, vain siksi, että he tykkäävät väsätä jotain muuta, mistä heille maksetaan.

Uudessakaupungissa käskytysketju ei toimi. Teknisen johtajan alainen heittelee omia visioitaan ja saa tukea teknisen johtajan esimieheltä. Aiemmin hallitus puuttui jämäkästi asioiden kulkuun. Tuolla jämäkkyydellä kaupungin talous petraantui ja Uudenkaupungin tulevaisuus näytti, aina valmistelua myöden, hyvältä. Kaupunkilaisten eteen puuhaavat puhalsivat yhteen hiileen, vaikka tuota hiiltä yritettiin lorauttaa sammuksiin aina pohjoisen naapurikaupungin virkajohtovoimin.

Suoraan sanoen on melkoinen ikävä niin Harto Forssia kuin Seppo Nikulaa, jotka pistivät itsensä peliin tämän kaupungin ja sen asukkaiden parhaan vuoksi. Heidät syrjäyttivät valheellisissa vaaleissa menestyneet ja sen jälkimeiningeissä vallan itselleen kieroillen rohmunneet nynnyt eivät ainakaan ulospäin näytä järin aktiivisilta kaupunkilaisten edun puolustajilta - kunhan tumput suorina ja silmät pyöreinä ihmettelevät vallitsevaa tilannetta ja nautivat vallasta. Kaikkein eniten ihmettelen ja äimistelen isosti, teknisen johtajan alaisen, lintallaan olevaan rantavarastoon kohdistuvaa suojeluintoa. Kas kun tönön tulevaisuuden turvaksi ei  esitetä samanlaista betonivaippaa kuin ydinvoimaloiden katteeksi rakennetaan.

Hallituksen puheenjohtajan osalta ei ihmeempiä kannata odotella, hän pakoillee sairaalalupauksiaan. Ja kun hänen aikanaan viimeksi kaupunkiin puuhattiin jotain liikunnan ja koulujen osalle, päätyi kaikki varsin negatiiviseen lopputulokseen. Hajotettiin kouluverkko, ajettiin opetuksen laatua alas, nostettiin veroja, myytiin kaupunkilaisten omaisuutta ja jäätiin silti miljoonia euroja velkaa - NO JÄIHÄN MEILLE HALLI, JOS TOINENKIN. Niin ja satsasihan kaupunki tuolloin liikuntarakentamiseenkin, joskin kaupunki oli Laitila:  Muistaakseni sinne eräälle yritykselle annettiin 160 000€ peruspääomaa.

Toivottavasti walangistien yritys taantumuksen marssin ja kaupungin puitteiden sekä talouden rappeuttamisen jatkumiseksi ei onnistu. Koska kaupunginhallituksesta ei löydy voimaa komentoketjun rattaille nostamiseen, täytyy ristiä kädet ja kääntää anovat  katseet tarkastuslautakunnan suuntaan.  Ehkäpä Veera Kaitanen ja Tarmo Kangas kykenevät lautakunnan kautta selkeyttämään kaupunkimme vinksahtanutta valmistelukoneistoa, jotta se ryhtyy raksuttamaan ja toimimaan kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi!

27 kommenttia:

 1. En ehkä osaa nyt siepata teknisen johtajan ympärille rakennettua juonta. Kuvittelen että alkukerronnan päähenkilöitä ovat myös kaupunginarkkitehti ja -johtaja.
  Kouluista ja liikuntapaikoista taitaa taas olla kyse? Ehkä tarina liittyy kaupunginjohtajan peräänkuuluttamaan avoimuuteen etenkin ajattelussa ja suvaitsevaisuudessa.
  Mitä nimeltämainittuihin tarkastuslautakunnan jäseniin tulee niin kirjoittajan kannattaa vihdoin tutustua lautakunnan toimintaohjeistukseen. Lautakunnan yksittäiset jäsenet eivät poikkea rivistä eli tarkoittaa sitä, että tarkastuslautakunta on vain lain vaatima hallinnollinen pakko. Lautakunta ei ohjaa poliittista päätöksentekoa. Se toimii kuten ennenkin. Enemmistöpäätöksillä.

  VastaaPoista
 2. Vahvat persoonat saavat lautakunnan puolelleen. Niin syntyy enemmistöpäätös.

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Hiukan hosasemalla sanelin jutun, joten se jättää tulkinnoille varaa - käynpä siitä vielä yhden kohdan mulkkaamassa.

  Tarkastuslautakunta jos mikä on painotuksineen ja huomioineen vetäjänsä näköinen. Luonnollisesti siinäkin lautakunnassa demokratia toimii. Muistakaapa kuinka Kankaan Tarmon vetämä lautakunta puuttui ja nosti epäkohtia esiin. Nyt Kangas on lautakunnan rivijäsen, mutta saanee tukea oikeamieliseltä puheenjohtajalta ja siitähän hommat lähtevät rullaamaan.

  VastaaPoista
 4. Tarmo Kangas oli mies paikallaan tarkastuslautakunnan puheenjohtajana. Kangas osti esiin isoja ongelmia. Siitä hyvästä hän sai lehden haukkumiset. Epäilen Kaitasen rohkeutta vastvaan suoraan toimintaan. Vastassa ovat omat demarit Koski, Myllymäki, Kolkka ja Sjölund.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmä rrä Kaitasen kehumista. Hänellä ei ole mitään näyttöä, ei puheenvuoroa, ei yhtään äänestystä demarien vastaisesti jne. Onko sattunut olemaan jossain some kirjoitulsessa Javan kanssa samaamieltä?

   Poista
 5. Tarkastuslautakunta on vain kuntalain vaatima tarkastelukerho joka antaa kerran vuodessa kirjallisen lausunnon. Se ei päätä mitään!!!!!!!!!
  En ymmärrä ollenkaan mitä toimia lautakunnalta yritetään.

  VastaaPoista
 6. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Kun demarimme ajoivat kokoomuksesta oikealta ohi, niin että IKL:n jä väliin, ei Kaitanen ainoana demarina lähtenyt tuohon remmiin. Toinin kuin napademarit, hän on käynyt avointa keskustelua esim. valtuutettujen palstalla - nykyistä tilannetta en tiedä, kun en kuuluu tuohon keskusteluporukkaan.

  Tarkastuslautakunta on ns. lain määräämä lautakunta, joka pääsee käsiksi kaikkiin kaupungin asioihin. Tarmo Kankaan aikana lautakunta nosti esiin lukuisia salattuja ihmeellisyyksiä, mutta lehdistö ei niihin tarttunut Walaa seuraavasta valtuuston enemmistö puhumattakaan. Lautakunnan tehtävä on tuoda asioita esille ja tämä on meillä erittäin tärkeää, kun huomioimme hallituksemme koostumuksen. Sille taas lautakunta ei voi yhtään mitään, jos sen huomiot salataan kaupunkilaisilta eikä valtuuston enemmistö välitä niistä.

  VastaaPoista
 7. Missä asiassa Kaitanen on äänestänyt erilailla kuin demarit? Selkärangattomat puhuvat ja tekevät eritavalla.

  VastaaPoista
 8. Veera Kaitainen ehdotti uuden koulun rakentamisen palauttamista uudelleen valmisteluun, jota kannati ainakin Heikki Wala ja Lea Myllymäki muita en muista, oli vielä kolme muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin Kolkka kannatti.

   Poista
  2. Kahden nimet puuttuu vielä taisi yksi olla vassarien Jokinen eli yksi vielä.

   Poista
  3. Vastusvatko nämä kuusi henkilöä Uudenkaupungin kehitystä?

   Poista
  4. Kun vastustaa uudistuksia, luulisi sen Ukissakin olevan kehityksen vastustamista.

   Poista
 9. Uudistaa voi muutenkin kuin ahtamalla kaikki lapset samaan mammuttikouluun.

  VastaaPoista
 10. Minkä kokoinen on mammuttikoulu? Ugissa sellaista ei olla lähelläkään.

  VastaaPoista
 11. Joko selvititte itsellenne mitä tämä koulujen "kehittäminen" maksaa ja paljonko veroprossa nousee sen takia?

  VastaaPoista
 12. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Walan entisen hallituksen aikana kaupunkimme opetus- ja liikuntapuitteet, viemärit jne. laiminlyötiin totaalisesti. Tuolloin myytiin miljoonilla kaupunkilaisten omaisuutta, nostettiin veroja sekä taksoja, saatiin jopa harkinnanvaraista talousapua valtiolta. Rahaa hakattiin hallihullutteluun, vuokra-asuntoihin ja jopa täysiin olemattomiin juttuihin kuten etanolitehdas. Tuosta ajasta meille jäi valtava korjaus- ja investointivelka.

  Meidän on satsattava opetukseen ja modernisoitava vapaa-ajan puitteitamme, muuten tänne eivät pysyvästi muuta. En minäkään mikään mammuttikoulun kannattaja ole.

  VastaaPoista
 13. Propaganda musst es sein: meidän on satsattava ja modernisoitava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Uusikaupunki voi jäädä kehityksestä jälkeen, kun naapurit kehittävät kouluja ja liikuntapaikkoja.

   Poista
 14. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Voidaanhan me kääntää selkämme kaikelle kehitykselle ja ryhtyä AMISH-tyypeiksi. Sairaalan paluuta odotelleva kaupunginhallituksen lierihattumies ehtisi mainiosti johdattamaan autokaupungin hevoisten ja wankkureiden aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppuisi riidat kun Uusikaupunki olis AMIS-kaupunki.

   Poista
 15. valeuutisia kirjoitti 22.8.2017 klo 21.53
  ”Husu” Hussein myöntää levittäneensä väärää tietoa ”muslimipuukotuksesta”: ”Ei ollut mitään syytä epäillä kertomusta”
  Kyllä ihmiset on helposti höynäytetteviä kun uskovat valeuutisia ja mikä ihmeen tarve ko henkilöillä on näitä valeuutisia levitellä jojon syyllistyvät media sekä poliitikot. Varsinkin tuolasille ihmisille pitäisi antaa välittömästi lopputili lomarahat käteen.

  VastaaPoista
 16. Parempi olla amissi kuin islami kaupunki.

  VastaaPoista
 17. Ihmettelen miksei rasisti Java ole hehkutellut Turun tapahtumilla. Sopisi hänen luonnolleen.

  VastaaPoista
 18. Java teki valtuustossa rasistisen esityksen ettei Uki ota pakolaisia.

  VastaaPoista
 19. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Etsin tekemäni aloitteen, julkaisen sen ja jokainen voi päätellä olenko esittänyt jotain rasistista.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!