keskiviikko 23. elokuuta 2017

Rasistinen toimintani huippu kaupunginvaltuustossa?

Jos joku löytää, kuten joku toinen väittää löytäneensä, tekemästäni aloitteesta jotain rasistista, lukee hän sitä uusikaupunkilaispoliittisesti värittyneillä wannaslaseilla. Halusin aloitteellani avointa valmistelua ja päätöksentekoa, mutta mitään ei tehty saati valmisteltu. Valtuuston enemmistön ainoa motiivi pakolaisten vastaanotolle oli: SAAHAN NIISTÄ RAHAA! Tästä johtuen vastustin pakolaisten vastaanottamista Uuteenkaupunkiin - meillä ei yksinkertaisesti ollut eikä ole halua eikä kykyä vastaanoton menestyksekkääseen toteuttamiseen.

Veikkaanpa, että mikäli koko maassa olisi näennäisinhimillisyyden sijaan suhtauduttu ja varauduttu pakolaisten tuloon aloitteeni mukaisesti, ei ongelmia olisi syntynyt toteutuneessa mittakaavassa.  Mutta lukekaapa aloitteeni ja etsikää siitä rasismia!

    Valtuustoaloite 8.12.2015:  Uudessakaupungissa vastaanottokeskuksesta on keskusteltava ja päätettävä avoimesti
Globaalin pakolaistulvan kosketettua Suomea on maamme ajautunut ajoittaiseen ja ennen näkemättömään anarkiaan. Taloja poltetaan, ihmisiä uhkaillaan ja väkivallasta on tullut suomalaista arkea. Vielä vuosi sitten kukaan ei olisi voinut kuvitella Suomessa tapahtuvan mitään vastaavaa. Joku saattaa väittää, että olemme syyttömiä pakolaisongelmaan ja sen hoitaminen kuuluu muille, mutta totuus on kokolailla toinen. Ensinnäkin suomalaisten on myönnettävä se, että maamme on halunnut kansainvälisiin päättäjien pöytiin ja  myös päässyt niihin.

Maamme edustajat ovat olleet EU:ssa katselemassa esim. Afrikan rannikolla tapahtuvaan ryöstökalastuksen hyväksymistä ja tällä hetkelläkin suomalaisia on kouluttamassa esim. irakilaista virkavaltaa pitämään sikäläistä oppositiota kurissa. Suomi on siis ollut aiheuttamassa maanosaamme nyt koskettavaa pakolaistulvaa, siksi myös suomalaisten on tunnettava vastuunsa pakolaisongelman hoitamisessa. Ensinnäkin suomalaiset voisivat viimeinkin esittää ratkaisuja, joilla pakolaistulvan syyt saataisiin poistettua.

Tämä ei kuulu tälle foorumille, mutta sen sijaan se, että maahamme on, lähes ilman minkäänlaista kontrollia, päästetty noin 30 000 ihmistä, kuulu suomalaisille ja siten myös uusikaupunkilaisille. Meidän on yhteisesti löydettävä pikainen ratkaisu, joka sopii parhaiten niin pakolaisille kuin kantaväestölle. Kuten kaikki ovat viime aikoina huomanneet, pakolaisia ei voi teljetä kuukausiksi ja vuosiksi vanhoihin kouluihin tms. odottamaan kotoutusta. Jokainen on havainnut, että moisesta asuttamisesta seuraa suuria ongelmia.

Vaikka lähes kaikki pakolaiset eivät saisikaan turvapaikkaa Suomessa, täytyy kaikkia heitä kohdella alusta alkaen inhimillisesti ihmisinä. Jos toimimme jatkossakin nykytyylillä ja luulemme olevamme hyväntekijöitä, elämme harhakuvitelmissa. Näiden harhakuvitelmien seuraukset ovat karmeita etenkin pakolaisille. Osa heistä saapuu tänne järkyttävistä oloista suurin odotuksin he haaveilevat turvallisesta tulevaisuudesta Suomessa, mutta päätyvät, saamansa kohtelun uhreina tekemään rikoksia ja ajautumaan vankilaan.

Kun  tämä toistuu ja toistuu päivittäin, pitää meidän rehellisesti pohtia auttamisemme todellisia tavoitteita ja motiiveja: Olemmeko päätöksillämme vain ostamassa itsellemme hyvää omaatuntoa päästämällä mahdollisimman monta pakolaista maahan vai olemmeko todellakin vilpittömästi auttamassa pakolaisia yksilöinä ja ihmisinä? Tästä kierteestä kumpuaa perusteltu pelko, joka saa osan suomalaista nousemaan pakolaisten vastaanottoa vastaan.

Kuvitelkaa niitä paikkakuntia, joissa pakolaisia on tulitettu, heidän kimppuunsa on hyökätty, heidän asuttamiaan tai niiksi tarkoitettuja rakennuksia on sytytetty tuleen tai heidän asuttamiensa rakennusten ikkunoita on kivitetty. Vaikka näillä paikkakunnilla 95% ihmisistä ottaisi pakolaiset lämmöllä vastaan, tekee jäljelle jäävä pieni vähemmistö tulijoiden saapumisesta ikävän kokemuksen ja onnistuneesta kotoutuksesta utopistisen mahdottomuuden. Vaikka itse kuuluisimme kuinka humaaniin enemmistöön,  enää demokratian säännöt eivät pelaa. Jos asiaa ajatellaan pakolaisen asemasta - hän on aina kärsijä, olipa suomalaisten äänestystulos pakolaisen kannalta kuinka ystävällinen tahansa.

Ensinnäkin pakolaisten menestyksekkäälle vastaanotolle pitäisi olla myönteinen maaperä, toiseksi pitäisi olla selkeä vastaanotto- ja kotoutussuunnitelma eikä vaan vastaanottaa pakolaisia asuttamalla heitä johonkin loukkoihin ja kolmanneksi pakolaisilla pitäisi olla Suomessa turvallinen tulevaisuus eli esim. opetusta ja työtä. Jos mikään näistä kolmesta ei toteudu, sopii perustellusti kysyä: Onko kovinkaan inhimillistä ja humaania edes suunnitella pakolaiskeskusta tänne tai muualle Suomeen varsinkin,jos niiden tiimoilta epäonnistumiset seuraavat toisiaan?

Eikä asiaa helpota se, että pakolaisiin skeptisesti tai pelokkaasti suhtautuvat leimataan tylysti rasisteiksi tai heitä kartetaan kuin ruttoa. Sosiaalisuuden ja demokratian sääntöjen sekä periaatteiden mukaan heidänkin kanssa tulee keskustella ja heidän mielipiteensä tulee noteerata. On suorastaan pöyristyttävää, ettei tätä ryhmää kuulla, sillä hehän ovat vastaanoton  onnistumisen suhteen ratkaisevassa asemassa. Nykyinen tapa hoitaa po. asiaa on jakanut kansan ja avannut ovet anarkialle.

Mikäli rehellisesti faktoihin nojaten pohditaan pakolaisten lähtökohtia, muita vastaanottovaihtoehtoja ja pakolaisia täällä odottavaa kohtelua, on käsittämätöntä kuinka joku kehtaavat kutsua heitä, jotka vastustavat pakolaisten tänne ottamista, rasisteiksi. Todellisuudessahan juuri nämä henkilöt tarjoavat pakolaisille Suomea parempia vaihtoehtoja, joita löytyy runsaasti mm. Itävallassa, Sveitsissä tai Saksassa.

Esimerkiksi kukaan Uudessakaupungissa ei tiedä miten menestyksekkäästi tänne kaavailtu vastaanottokeskus tulisi toimimaan . Kukaan ei tiedä mikä olisi pakolaisen asema kuukauden kuluttua saati puolen vuoden kuluttua eikä kukaan tiedä sitä mitä vastaanottokeskuksen seurauksena paikkakunnallamme tulee tapahtumaan?

Kun otetaan rehellisesti esiin tänne kaavaillun pakolaiskeskuksen toimijan vastaavien laitoksien ongelmat muualla Suomessa, lienee suurta inhimillisyyttä vastustaa tänne kaavailtua vastaanottokeskusta ja sen myötä eskaloituvia vaikeuksia niin pakolaisille kuin kantaväestölle.  Jos joku maaseudulla kohtelisi karjaansa kuten Suomessa nyt kohdellaan pakolaisia, pistettäisiin tämä karjankasvattaja välittömästi eläintenpitokieltoon. Onko siis rasismia vaatia pakolaisille parempaa kohtelua kuin eläimille?

Tämän johdosta esitän:

Uudessakaupungissa järjestetään kaikille kaupunkilaisille avoimia keskustelu/informaatiotilaisuuksia, joissa esitellään vastaanottokeskuksen toimijaa sitovat pakolaisten vastaanotto-olot, vastaanotto- ja kotoutusohjelma sekä niiden vaikutukset kaupunkiin ja sen asukkaille. Lisäksi mahdollinen vastaanottokeskus on tämän kokoisella paikkakunnalla niin iso asia, että se on tuotava kattavin tiedoin ja sitovin suunnitelmin esitettynä Uudenkaupungin kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Kyseessä on Uudenkaupungin ja sen asukkaiden tulevaisuuden kannalta erittäin merkittävä periaatteellinen linjaus, joka kertoo selkeästi paikallisten asukkaiden valitsemien valtuutettujen faktoihin nojaavan kannan po. asiassa. Kun vastaavia päätöksiä on tehty Suomen kunnissa, niitä on myös noudatettu eli valtuusto on ratkaissut ja siis ratkaisee pakolaisten vastaanoton.


Kalannissa 8.12.2015    J. Valkonen


15 kommenttia:

 1. Turun puukotukset ne vasta rasisitisia olivat.
  P.S tänään taas kaksi pidätystä. melkoinen roistokopla: väärillä nimillä rikoksia Saksassakin

  VastaaPoista
 2. Javan laskelmoiva aloite on tekosyy päästä äänestämään pakolaisten tuloa vastaan. Java tiesi hyvin, ettei se aiheuta toimintaa virkamiehissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väärin. Toimintaa siis valtuutetuissa.

   Poista
 3. Oliko Javan aloitteessa asiavirheitä?

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jos löytyy kaikille hyvä systeemi, niin miksi kukaan vastustaisi sitä? Tarjouduin itse mukaan valmistelemaan ohjelmaa, mutta koko ohjelma ei kiinnostanut ketään. Ei meillä päättäjät välitä kuin siitä, että saavat itselleen hyvän luottamustehtävän. Kukaan heistä ei anna ajatustakaan saati pohdi pakolaisten ongelmia tai heidän muulle väestölle aiheuttamia ongelmia - TÄSTÄ VÄLINPITÄMÄTTÖMYYDESTÄ SYNTYVÄT ONGELMAT!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä se olet aina muita viisaampi.

   Poista
 5. Valkonen ei vouhota. Hän näkee pakolaisuuden syyt ja haluaa puuttua niihin.

  VastaaPoista
 6. Ei meillä päättäjät välitä kuin siitä, että saavat itselleen hyvän luottamustehtävän.
  Tämä yllä oleva Javan lainaus pätee suurimpaan osaan luottamushenkilöistä ei yksistään pakolaisasiassa.

  VastaaPoista
 7. Java on mielestään täydellinen. Muut ei tiedä mitään. Ja vielä vähemmän osaavat. Todellisuudessa Java on änkyrä ja aina muita vastaan.

  VastaaPoista
 8. Java kirjoittaa lähes ainoastaan vanhoista asioista. Kukaan ei enää muista olosuhteita jossa päätös on tehty. Pahimman laatuista jälkiviisautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Javan mallilla Suomi olisi välttynyt monilta inhimillisiltä kärsimyksiltä.

   Poista
 9. http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/%e2%80%9dmik%c3%a4-j%c3%a4rki-t%c3%a4ss%c3%a4-on-kun-laittomasti-oleskelevat-halutaan-poistaa-suomesta%e2%80%9d-%e2%80%93-perussuomalainen-tyrmistyi-helsingin-suunnitelmasta/ar-AAqDY0d?li=BBr5KbI&ocid=SL5MDHP

  VastaaPoista
 10. http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005339580.html
  Onko meillä tulevaisuudessa katulapset????
  Ilmeisesti kun rajat pidetään auki.

  VastaaPoista
 11. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Meillä luottamushenkilöt haukkuvat valmistelun onnetonta laatua ja virkahenkilöitä. Kahvipöytä keskusteluissa lähes kaikki valtuutetut ovat yksimielisiä siitä, että kaupunginjohtajan kyvyt alittavat tehtävän onnistuneesti hoitamisen vaatimukset. Sama pätee muutamaan muuhun keskeiseen virkahenkilöön. Mitä taas tulee jälkiviisauteen: JÄLKIVIISAUTTA EI KUMPUAISI, JOS OLISI ALKUVIISAUTTA!

  VastaaPoista
 12. https://www.metropoli.net/uutiset/turistikohteen-tarkka-ampujat-saivat-luvan-ampua-jokaisen-joka-huutaa-allahu-akbar/

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!