lauantai 8. huhtikuuta 2017

UKIN vaali-ihmeellisyyksiä: Demarit yksityistää - Persut hyysää pakolaisia

Äänestäjällä ei ole kuluttajansuojaa ja Uudessakaupungissa tuo suoja on äärimmäisen surkea. Median tulisi nostaa esiin vaalilupaukset ja verrata niitä keskeisiin päätöksiin. Lehti voisi oikaista sen, minkä ehdokas voi katteettomasti vaalikoneessa tai vaalijulisteessa luvata. Otetaanpa esiin viime vaalien median tuolloin valitsemat kolme suosikki/kärkiehdokasta.
Jouko Antola johti valtuustoa tyylikkäästi. Merja Koski taisi vaihtaa polkupyörän vaalien jälkeen nelipyöräiseen ekokatastrofiin ja tuli kuuluisaksi Novida sähellyksestä, työpaikkakiukuttelusta ja käytöksestään. Heikki Wala meni kokoomuksesta läpi, mutta äänesti lähes järjestään kokoomusta vastaan, kun ei päässyt hallituksen puheenjohtajaksi. Koomisinta lienee Walan menneiden vaalien slogan, sillä hänen johdollaan vietiin sadoilta lapsilta koulut ja romahdutettiin niin opetuksen taso kuin kaupungintalous.
Vaalikojuilla lensi hervoton huuli ja sopan voimalla ostivat persut äänestäjien sieluja. Soppa oli vahvasti höystetty pakolaispelottelulla, joiden kaupunkiin tuloa sopanjakajat ilmineerasivat vastustavansa. Kun valtuustossa vaadin kaikille avointa ja käytäntöihin paneutuvaa keskustelua sekä valmistelua pakolaistenvastaanotosta, persut eivät tukeneet tätä ja niinpä mitään ei tehty. Kun meillä ei ollut em. seurauksena minkäänlaisia valmiuksia vastaanottaa turvapaikansaaneita, esitin ettei heitä tänne oteta, käyttivät persut puheenvuoron, jonka sanoma oli: TURVAPAIKAN SAANEET TÄNNE!

Osaltaan kiitos persujen, meillä on yhä valtuuston päätöksellä ovi auki pakolaisille. Tilanne saattaa ryöpsähtää todelliseksi koska tahansa. On vain ajan kysymys koska Turkin ja EU:n välit ajautuvat sille mallille, että turkkilaiset avaavat rajansa. Tuosta alkaa satojen tuhansien pakolaisten vyöry. Muistakaa miten viimeksi kävi! Kymmenet tuhannet pakolaiset matkasivat Ruotsin valtion kyydillä Suomeen. NYT MEIDÄN PARAATIOVET OVAT AUKI!

Demareiden kojulla sanoma keskittyi tuntuvalta osin yksityistämisen vastustamiseen, mutta mitä puolue on todellisuudessa tehnyt. Demari päättäjämme ovat jättäneet määrätyt kaupungin palvelut puitteineen rempalleen ja sen seurauksena tehneet yksityisten palveluntarjoajien kilpailukyvylle mahtavan palveluksen. Sen vielä ymmärtäisi, jos kyseessä olisivat paikalliset yksityiset yritykset, mutta kun kyseessä ovat suuret pörssiyhtiöt, jotka pahimmillaan imuroivat veroeuromme paratiisisaarten kautta ökysijoittajille seilataan päätöksenteossamme käsittämättömillä vesillä.

Demareiden roolin yksityistämisen vastustajan kyseenalaistaa mennyt valtuustokausi. Puolueen suurin yksityisten palveluiden vastustaja pääsi kaupunginhallitukseen. Tämän jälkeen hän siirtyi suuren pörssiyhtiön leipiin. Kyseisen "yksityistämistä vastustaneen" päättäjän toiminta oli muutenkin ihmeellistä: Hän leikkasi nuori- ja raittius- ja liikuntatoimesta, mutta oli valmis sijoittamaan 150 000 veroeuroa alkoholin valmistukseen. Tämä samainen hallituksen jäsen pitää paikallisten kokoomuslaisten isojen yhtiöiden vastustamista hauskana ja suora lainaus hänen Facebook kommentistaan: " Demarina mä tienaan siellä palkkani niin kuin pian kaikki muutkin sote alan ammattilaiset"

PRO-ryhmää en lähde edes arvioimaan. Ensinnäkin siellä on vain muutamalla ehdokkaalla näyttöä valtuustossa tapahtuneista avauksista ja toisaalta, useat sivulliset, jotka eivät tiedä taustoista mitään, kääntävät vailla faktoja keskustelun henkilökemian tasolle. Sen sijaan Kokoomuksesta totean meidän vaalityömme sujuneen mahtavassa yhteistyössä vailla vähäisintäkään säröä. Tässä porukassa hyväksytään ja otetaan huomioon erilaiset näkemykset, joten  mielipideohjausyrityksistä tai ryhmäkurista puhumista voi pitää huonona vitsinä.

En missään tapauksessa lähde sanomaan etteikö muita puolueita kuin kokoomusta saisi äänestää.  Toivon vilpittömästi, että puolueista nousevat valtuustoon yhteistyöhön kykenevät ja toisia kunnioittavat ehdokkaat. Hyvää yhteistyötä olen menneinä viikkoina muistellut keskustan Veli-Matti Virtasen ja Mauri Konnun, demareiden Esko Tähtisen ja Heli-Päivikki Laurenin kanssa. Vasemmiston Mauri Partasen kanssa suunniteltiin tulevaisuutta etenkin opetuksen kehittämisen suhteen. Siinä muutama esimerkki.

Jotenkin tuntuu helpommalta ja uskottavammalta keskustella tulevaisuudesta ja suunnitella sitä normaalia elämää elävien tavallisten ihmisten kuin muualta tänne tupsahtaneiden työväenpuolueiden teoreetikkojen niissä majailevien yritysjohtajien kanssa - kaikkia heitä eivät edes paikalliset faktat kiinnosta. Kokoomuksesta haluan nostaa esille mahtavan naiskaartimme, jossa piisaa osaamista. OLI MITEN OLI, MUISTAKAA ÄÄNESTÄÄ - ÄÄNESTITTE SITTEN KETÄ TAHANSA!
39 kommenttia:

 1. Miksi kehut muita, mutta et ole täällä tai fasessa maininnut numeroasi.

  VastaaPoista
 2. Hip hip hurraa, kokoomus on meidän kaikkien pelastus ,,,, heräsin kuitenkin painajaisunestani ja valveutuneena tajusin unen olleen täyttä tuubaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. taisit nukahtaa pahaan painajaiseen tai olet masokisti ja arkkitehtipuolueen äänestäjä.

   Poista
  2. ,,, en ainakaan juristipuolueen!

   Poista
 3. Totuus on Uudessakaupungissa paha asia. Sitä eivät lehdet kerro. Pari bloginpitäjää kertoo totuuden ja saa paskat silmilleen. Javalle ja Hartolle vaalimenestystä. Te osaatte keskustella ja tehdä yhteistyötä. Teitä tarvitaan valtuustossa.

  VastaaPoista
 4. Vaikka paskaa tulee silmille uskaltavat olla erimieltä.En minäkään ole aina samaa mieltä Harton ja Javan kanssa ja silti arvostan heitä. Suurin osa nytkin valituista valtuutetuista ovat sellaisia joilla ei ole omaa mielipidettä on vain puolueen johtohahmojen mielipide.

  VastaaPoista
 5. Klo 21.15 Walalla laskettuja ääniä runsaat 300 eli lähes 3 kertaa enemmän, kuin seuraavalla. UPEAA, HIANOO!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies joka aloitti sairaalan alas ajamisen, teki adressin sairaalan säilyttämiseksi ja voitto vaalit. Kiitos Uudenkaupungin Sanomat.

   Poista
 6. Paremminkin kiitos äänestäjät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harhaan johdetut reppanat, huomaavat että nyt lyötiin jarru päälle.

   Poista
 7. 548 Ihan hirvee määrä ääniä 548. En kyllä itse Walaa äänestänyt vaan tätä Javan pilkkaamaa kiintiötohtoria joka avitti vassarit vaalivoittoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynnistäsi, kommentistasi ja siitä, että käytit järkeäsi ja äänestit avoimesti kaikkien kanssa keskustellutta ehdokasta!

   Poista
 8. Vaalitulos Ukissa on selvillä. Äänestäjille kiitos! Aikasmoinen jytky tuli monillekin tahoille. Vaalitulosta tulkaen rohkenen ennustaa hieman epäennustettavia päätöksiä niin kaupunginhallituksessa kuin -valtuustossakin.
  JAa

  VastaaPoista
 9. Wala ei lähde ennakoimaan, mitä vaalitulos merkitsee, mutta laskeskelee, että ProUki on valtuustossa nyt vaa’ankielen asemassa.

  – Sdp, vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit saivat yhteensä 19 paikkaa, kokoomus, keskusta ja perussuomalaiset yhteensä 19 paikkaa, me taiteilemme siinä välissä viidellä paikalla.

  Millaisia paikkoja tulevissa neuvotteluissa ProUki lähtee tavoittelemaan päätetään tiistaina ryhmän kokouksessa. Uudenkaupungin puolesta ollaan ryhmän nimen mukaisesti joka tapauksessa liikkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wala haluaa hallituksen puheenjohtajaksi ja proryhmä marssii sen mukaan.

   Poista
 10. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Olivathan nämä taas yhden sortin vaalit, mutta annetaan tomun laskeutua ja kiukun laantua. Varmaankaan mitään hyvää ei ole luvassa, mutta toivotaan edes vähemmän huonoa.

  VastaaPoista
 11. Anteeksi Java. Mutta kokoomus oli liikaa

  VastaaPoista
 12. Listaan lisään vielä Rainerin, kokoomus oli todellakin minulle liikaa ja annoin ääneni siksi eri puolueeelle. Se on vaan fakta, että "vaalijärjestelmä antaa" ääniä puolueelle yksilöiden sijaan. Tietenkin syyttelyn sijaan (no..joskus joku syyttelykirjoitus pitää mielen virkeänä) kuulisin mielelellään seuraavat neljä vuotta pelkästään kehitysehdotuksia.

  VastaaPoista
 13. Sori Java. Ensi kerralla toinen puolue ja saat varmasti ääneni.

  VastaaPoista
 14. Kokoomuksen Aaltosen lisäksi myös hänen bloginsakin hävisi.

  VastaaPoista
 15. Hei Java! Jäätiin vaimon kanssa kotiin, kun kokoomus ei natsaa. Ensi kerralla toinen puolue sitten täältä tulee kaksi ääntä.

  VastaaPoista
 16. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Äänisalis jäi niin olemattomaksi, että nyt minun on hyvä siirtyä totaalisesti eläkepäiville näistä hommista.

  Toivotan hienoa jatkoa vapaalle vasemmistolle ja edistykselliselle oikeistolle taistelussa rivejään, lehdistön tuella, vahvistanutta taantumusta vastaan. Hienoa, että kokoomus sai uutta verta valtuustoon ja Li sekä Partanenkin pääsevät toimimaan kaupunkilaisten parhaaksi

  VastaaPoista
 17. Saisit Java mennä koululautakuntaan. Siellä sinunlaistasi tarvitaan.

  VastaaPoista
 18. Kiitos käynneistä ja kommentista! Eipä 31 äänellä mennä mihinkään. Elämme demokratiassa ja vaalitulosta täytyy kunnioittaa.

  VastaaPoista
 19. Vahvistettu vaalitulos
  http://uusikaupunki.fi/sites/default/files/kaupunki_ja_hallinto/kuntavaalien_2017_tulokset_12.-26.4.pdf

  VastaaPoista
 20. Oikein mieluisa vahvistus.

  VastaaPoista
 21. Älä jarruttele Java. Ankelo oli koulutuslautakunnanpuheenjohtaja vielä pienemmällä äänimäärällä. Sinua tarvitaan, olet ainoa luottamushenkilö, joka pistää Parviaisen hullutuksille hanttiin.

  VastaaPoista
 22. Kokoomus sai Javan, Raken ja Juhan äänillä hallituspaikan, lautakunnan johtajuuden ja lautakuntapaikkoja. Jos ollaan rehellisiä, niin näistä kuuluu teille hyvät paikat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hävisivät vaalit kun pyysivät näitä ehdokkaaksi. Hallituksen pj hoiti ehdokashankinnan ja tippui valtuustosta.

   Poista
 23. ennen vaaleja sanoin kokoomuksen kusettavan teitä ja niinhän sinä kävi. järvinen ja nikula ottavat parhaat paikat. te ette saa mitään.

  VastaaPoista
 24. Aivan pakko on nyt kommentoida, että jos minä, me 3 (ent.M1
  1) tai Kokoomuksen paikalliset toimijat "omaisivat" moiset ennustajien taidot, niin emme varmaan olisi menneet ehdolle. Lisäyksenä vielä, että meillä 3:lla on sopimus ja lisäksi meillä kolmella yhdessä on sopimus paikallisten Kokoomus-toimijoiden kanssa. Me saamme parhaista paikoista juuri sen, mitä on sovittu. Sopimushan voi olla vaikka ns. 0-sopimus.
  Joten odotetaan lm-paikkojen neuvottelujen alkua.
  Hyvää Pääsiäistä!
  JAa

  VastaaPoista
 25. Kysehän on juuri siitä että kaikki muut tajusivat mitä tuleman pitää paitsi te. Vieläkö olette muuten kokoomuksen jäseniä?

  VastaaPoista
 26. Johan on Javakin hiljaa, kun kokoomus vei kuin metrin mittaa. Persuissa tai demareissa kolmikko olisi mennyt kevyesti läpi. Kokoomus oli teille poliittinen itsemurha, joka pelasti Järviselle ja Nikulalle hallituspaikat.

  VastaaPoista
 27. Onpa varsinaista on-off-analysointia vaalituloksella. Mihin tietoon nuo mahtaa perustua? 0-sopimukseenko?

  VastaaPoista
 28. Vastaukset
  1. Vaalit käytiin jo ja Wala voitti. Lopettakaa jälkiviisastelu.

   Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!