keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

KELLOKASVERKOSTO SABOTOI KEHITYSTÄ!

Yhteisössä kuin yhteisössä suurin osa väestä keskittyy elämiseen ja olemiseen ilman sen suurempaa itsensä esiintuomista. Jotkut tyypit nousevat esiin tekemisen kautta. He pystyvät tuottamaan niin merkittävää yhteistä hyvää tai nautintoa yhteisön jäsenille ja erottuvat väkisinkin vaatimattomammin julkisuutta hamuavasta ja saavasta suuresta enemmistö. Osa kyvykkäistä kokeilee rajojaan ja lähtee isompiin ympyröihin, kun osa tuntee rajansa ja jää omaan kylään nauttimaan ja puolustamaan saavuttamaansa julkista asemaa.

Jokaisella pikkupaikkakunnalla on omat kellokkaansa, jotka nauttivat saamastaan julkisuudesta ja eräät jopa elättävät itsensä yhteisössä saavuttamallaan asemalla. Kun kuvioihin astuu raha, oman elintason ja oman perheen elättäminen, muuttuu kellokkaan peli kovemmaksi ja oman paikkansa puolustaminen välttämättömäksi. Kellokas, jonka tunnettavuus lopahtaa oman yhteisön rajoille, joutuu koko ajan elämään pienessä pelossa tulevaisuuden suhteen. Koska tahansa saattaa yhteisöön ilmestyä uusi jäsen, joka omalla osaamisellaan täyttää osaamisellaan paremmin sen paikan, jolla kellokas elättää itsensä ja kenties perheensä.

Rajallisuutensa tuntevan kellokkaan toiminta muuttuu pelon myötä. Hän ryhtyy korostamaan omaa osaamistaan eli todistamaan omaa välttämättömyyttään yhteisölle. Niin ikään hän aloittaa nuoleskelun heitä kohtaan, jotka ovat hänen asemansa säilymisen kannalta tärkeitä yhteistyökumppaneita tai päättäjiä. Pikkuhiljaa kellokkaan yhteisöä hyödyttänyt toiminta muuttuu täyspäiväiseksi nuoleskeluksi ja kestomiellyttämiseksi. Luonnollisesti po. kellokas sokeutuu omalle toiminnalleen eikä yhteisökään huomaa sitä, koska muutos supernuoleskelijaksi tapahtuu vaiheittain ja vailla suurta vauhtia.

Pienissä ympyröissä näitä pieniä kellokkaita löytyy lukuisia. Lähes jokaisella alalla on omansa kellokas, joista keskeisessä asemassa ovat mediaa hallitsevat kellokkaat. Luonnollisesti näillä media/viestintäkellokkailla ei ole ammattiosaamista tai pätevyyttä tehtäväänsä, joten siksipä he verkottuvat muiden paikkakunnan heitä tarvitsevien kellokkaiden kanssa.  Näin syntyy pieni kellokkaiden kuppikunta, joka pyörittää viestintää, mediaa, järjestöjä, politiikkaa jne. ja jopa rohmuaa itselleen yhteisön jäsenten maksamia veroeuroja. Mediaa hallitsemalla kellokkaat kykenevät piilottamaan yhteisön enemmistöltä verkostonsa kykyjen rajallisuuden ja siksi he saavat porskuttaa eteenpäin saavuttamissaan asemissa.

Kaikki muutokset uhkaavat verkottuneita pikkupaikkakunnan kellokkaita. Jos paikkakunnalle saapuu mies, joka yhdessä takaisin valtaan nousevan päättäjän kanssa pistää yhden entisistä, valheilla asemansa saavuttaneista, poliittisista ja urheilullisista ikoneista tylysti syrjään, herää kellokkaiden verkoston jäsenissä pelko: OLENKO MINÄ SEURAAVA PUTOAJA! Paniikissa kellokkaat alkavat nuoleskella joka suuntaan pyrkien  siinä sivussa palauttamaan pudonnutta kellokasveljeään entisiin asemiin.

Kellokkaiden yhteisestä tavoitteesta, asemansa säilyttämisestä, seuraa automaattisesti koko yhteisöä vainoava ja musertava taantumus. Mikään ei kehity, kun pienen klikin vallassa säilyminen  vie edellytykset kaikelta uudistamiselta. Jos joukkoon pääsee vahingossa joskus joku, joka pistää positiivisessa mielessä tuulemaan, kellokkaat estävät uudistukset ja savustavat uudistajat muualle. Koomisinta ja katkerinta seurauksiltaan on se, että juuri ne osa-alueet, joilla kellokkaat uhoavat olematonta osaamista ja vajavaista vahvuuttaan ajautuvat totaaliseen ahdinkoon plus synkkyyteen: VIESTINTÄ, URHEILU, VAPAA-AIKA, OPETUS JA KAIKENLAINEN KEHITYS!

Yleensä kunnissa vallan huipulla häärivät häikäilemättömät hyvä veli häärääjät pedaten itselleen etuisuuksia ja kupaten sumeilematta veroeuroja joko itselleen, yrityksilleen tai kavereilleen. Kun kunnassa nousevat puolivahingossa tiedotus/viestintä- ja mediavaltaan hyvä veli kuvion ulkopuoliset, lähes räkänokkatasoiset ja kunnan asioista mitään ymmärtämättömät kellokkaat , pistää se hyvät veljet pohtimaan. Yleensä tämä kuvio selkiintyy sillä, että poliittiset pelurit ja omaneduntavoittelijat edustavat pysyvyyttä, joten molempien klikkien edut ovat yhteneviä.

Rajallisesta kiinnostuksesta yhteisiin asioihin sekä henkilökohtaisten etujen tavoittelemisesta johtuen kaikki kellokkaat eivät välttämättä edes tiedosta kuuluvansa hyvä veli tyyppien kanssa kiinteästi samaan etupiiriin.  He eivät ehkä syö samassa seiska pöydässä hyvä veli tyyppien kanssa, mutta lähes poikkeuksetta käyttävät hyvä veli ringin palveluita tai saavat jopa selkeitä etuja tai jopa leipänsä ringin sisäpiiriläisten kädestä. Kaikki saa jatkua ennallaan, jos ympäristökään ei hoksaa ja puutu molempien poppoiden häikäilemättömän itsekkääseen toimintaan.

Kellokasverkostolle juhlaa ovat tärkeitä tapahtumiat. Olipa sitten kyse kulttuurista, urheilusta tms. kellokasverkosto on aina paikalla. Se valmistelee, jakaa palkkioita toisilleen ja varmistaa jottei pienen kellokaspiirin omille esiintyjille syntyisi uhkaa ulkopuolelta. Poppoon masinoimana koululaisille kutsutaan esiintymään puolikummallinen mieskuoro, jonka sopivuutta lastentapahtumaan epäilevät useat ennen ja vielä useammat ihmettelivät sitä  tapahtuman jälkeen. Mutta eipä hätiä, sillä mediakellokas liioittelee tapahtuman väkimäärän tuplasti ja korvaa toimittajan luovuuden ja objektiivisuuden periteisellä upeeta, valtavaa -vuodatuksella.

Ainoastaan vaalit ovat tapahtuma, joka saa kellokkaiden vatsat kiertämään ja suoliston sylkemään lusikallisia koettelemaan pikkuhousuojia. Vaalit voivat tuoda muutoksen ja muutokset voivat hajottaa kellokasverkoston, siksi ennen vaaleja kellokkaat ovat hiljaa ja ainoastaan arasti lipovat kieliään joka suuntaan. Heidän suurin pelkonsa piili siinä, että aiemmin muutoksen tuonut kaksikko olisi saanut lisää valtaa. Siksi kellokkaat tekivät taustalla kaikkensa, jottei näin käynyt ja jotta palattiin mahdollisimman tukevasti menneisiin  ja turvallisiin taantumuksen aikoihin.

16 kommenttia:

 1. Jossakin määrin voi olla Javan kanssa samaa mieltä. Yrityksissä toimivat samat lait. Kysyin kerran eräältä Kemiran johtajalta "Kemirassa on satoja insinöörejä, miten joistakin tulee bosseja". Vastaus oli "Ensin sinun pitää olla oikeiden tyyppi kaveri ja toiseksi sinun pitää saavuttaa annetut tavoitteet". Näin se vaan menee kaikkialla.

  VastaaPoista
 2. Kyllä nuin aikapitkälti menee.

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Hartolta tosi hyvä käytännön esimerkki, kuinka hommat menevät. Tarkoitan lähinnä sitä, että jossain huoltamon takahuoneessa junaillaan kotipaikkakunnan päättäjäksi sätkynukkea, jota nykimällä saadaan kaupunkilaisten rahaa kanavoitua vaikkapa polttoaineostoilla tai painotöillä pienen piirin taskuihin. Tuskin onnistuisi, että sama jakeluaseman poppoo päättäisi, omaksi edukseen, jonkun tehtaan henkilöstö- tai pääluottamushenkilövalinnoista. Politiikassa saattaa käydä näin ja kaikkia tapahtua ihan julkisesti.

  VastaaPoista
 4. Sinä Java olet niin hyvä ihminen, wttä voit arvostella muita.

  VastaaPoista
 5. Ennen kuin taantumus alkaa, voisi autotehdas palkata kaikki työttömätuusikaupunkilaiset, sinne kun kelpaa iästä ja kokemuksesta riippumatta. Ei tulisi asunto-ongelmiakaan, koska näillä on jo asunnot. Tämän jälkeen vielä "työttöminä" olevilta laiskureilta ja muilta reppanoilta voitaisiin lakkauttaa kaikki tuet kun ei näemmä työnteko kiinnosta. Kaikki säästäisivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko toi paikallisen kokoomuksen virallinen kannanotto?

   Poista
  2. Ei voi yleistää, kaikki työttömät eivät missään nimess ole laiskureita ja joutuneet vasten omaa tahtoaan.

   Poista
 6. oletko java ajatellut ryhtyä kokoomuksen järjestöjyräksi. massaa on sopivasti.

  VastaaPoista
 7. Voi eij
  http://ls24.fi/uutiset/sdp-lla-tyrmistys-paalla-muiden-puoluen-koalitiosta-raumalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosken mafia jyllää Raumalla demareita vastaan Ugissa demareiden tuella.

   Poista
 8. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Järjestötoiminta ei kuulu vahvuusalueisiini. Vaimon mielestä osaamisalueeni on varsin kapea ja rajoittuu kiitettävän arvosanan osalta lakanoiden vetämiseen, jossa on massasta hyötyä. On äärimmäisen typerää leimata työttömiä laiskureiksi. Meitä laiskureita on kovin monenlaisia, osa jopa opiskelee vuositolkulla, jotta saisi laiskotella ja rahastaa heitä, ketkä tekevät kunnon työtä!

  VastaaPoista
 9. Jos et Java mene koulaan, suorittavat Ankelo ja Parviainen aiemmin estämäsi koston. Silloin kaverisi Tuikka, Leppänen ja Virtanen saavat kärsiä.

  VastaaPoista
 10. Ilman Valkosta Virtanen ei olisi enää Uudessakaupungissa töissä. Java piti myös Leppäsen puolia Ryösää vastaan.

  VastaaPoista
 11. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Höpö, höpö! Virtanen valittiin selvällä lautakunnan enemmistöllä vaikinaiseen virkaan, muistaakseni äänin 7-4 eli ihan sama vaikka en olisi ollut kokouksessa paikalla. Leppäselle minun tuestani oli varmaankin enemmän harmia. Eiköhän koston ajat ole jo ohi. Keskustelu mainittujen opettajien kanssa osoitti, että heillä ole parempi puolestapuhuja tiedossa, joten sen vuoksi heille ei ainakaan saa kostaa, että olisivat olleet minun takanani vaaleissa.

  En ole koskaan äänestänyt ketään virkaan sen vuoksi, että hän on minun kaveri. Tehtävään olen äänestänyt aina parasta vaihtoehtoa, vaikka hän sattuisikin olemaan kaverini.

  VastaaPoista
 12. Missäköhän java puolueesi tänä vuonna laulattaa vapun lauluja? Entä onko tuttu suloääni tänäkin vuonna äänimestarina?

  VastaaPoista
 13. Kiitos käynneistä ja kysymästä! Viimevuotinen lakitusseremonia toistuu joskin uusin kasvoin!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!