torstai 13. huhtikuuta 2017

PROLAG: ei puheenjohtajuuksia Keskustalle ja Kokoomukselle?

PRO veti kuntavaaleissamme vuosisadan potin, yksi tyyppi keräsi 549 ääntä. Se on kiitettävä määrä, mutta muuta kiitettävää sinä ei olekaan. Kaupunkimme ajautui takaisin taantumukseen, olemme kuin ikuisen arabikevään uhreja. Muutosta parempaan luvataan, mutta todellisuudessa otetaan askelia taaksepäin. Ainoastaan PRO voi kiittää vaalimenestystään ja tuolloin suunta on kiistämättä Uudenkaupungin Sanomat. Aiemmin lehti on suoraan sanonut ketä tulee äänestää ja ketä ei saa edes valita ehdokkaaksi.

Nyt Uudenkaupungin Sanomat söi jopa oman vaalikaranteenilupauksensa ja piti huolen siitä, ettei määrättyjen tahojen teot ja taustat paljastu. Vai voitteko kuvitella sellaista läpimennyttä ehdokasta, jonka äänestäjät tietävät nukkuvan kokouksissa, sotkeneen kaupungin talouden, romuttaneen opetuksen laadun, aloittaneen sairaalan alasajon ja nyt keräävän nimiä sen säilyttämiseksi tai voitteko kuvitella sellaista vaaleissa menestyvää valtuutettua, joka markkinoi itseään yksityistämisen vastustajana, mutta itse työskentelee pörssiyhtiön palveluksessa ja luottamustoimessa lapio kaupunkilaisten rahaa työnantajalleen.

KOKOOMUS menetti vaaleissa asemiaan tuntuvasti. Positiivista puolueessa on nuorten uusien kasvojen nousu valtuustoon; ilolla tervehdin etenkin Tomi Saloa, joka puhuu kaupungin puitteiden kehittämisestä eli asumisviihtyvyydestä. Pilvi Marselalla, joka saa suunsa auki, on omia ajatuksia, kuten myös Johanna Kutilalla. Hänen kanssa olen istunut lautakunnassa ja naisen toimia nähneenä voin vakuuttaa, että hän pitää mitä lupaa.

Seppo Nikula pisti itsensä ja jopa perheensä peliin, kerätäkseen ehdokkaita ja tämä onnistui, mutta tavallaan kostautui hänelle itselleen. Todennäköisesti hänen lähtökutsua ehdokkaasi noudattaneet vaimo sekä naapuriston juristi veivät Sepon ääniä niin, että puolueen ääniharavan asema kääntyi varapaikaksi. Jos kokoomus  ei ymmärrä Sepon äänimäärien taustoja ja hänet jätetään syrjään tai Seppo itse jää takariviin, on se suuri voitto etenkin PRO:lle ja muutamalle ökydemarille. Valtuustoon palannut Tarmo Kangas tuo kokoomukseen uskottavuutta sekä rehellisyyttä, jonka mies loi toimiessaan tarkastuslautakunnan puheenjohtaja. Asiallisena tunnettu Raimo Löfstedt on hyvä lisä korkeimpaan päättäjien pöytään.

SDP:n ääniharavaksi nousi, pitkästä aikaan työläinen, Jaana Reijonsaari. Hänellä on melkoinen tehtävä palauttaa Uudenkaupungin demarit työväenpuolueeksi. Puolueen sisällä lienee pitkälti kyse siitä antavatko kolkottelijat ja muut puolueen hiljaiset tukensa puolueen ökyille vai duunareille. Tässä keskeiseen rooliin nousevat duunarinäkökantaa valtuustossakin edustanut Veera Katainen ja paluun valtuustoon tehnyt, perinteisesti kaupunkilaisten asioita ajanut, Esko Tähtinen sekä nakkimies, josta ei muuta tiedetä kuin se, että hän tykkää jakaa hotdogei.

Demareiden ökykaarti tulee saamaan PRO:n tuen, joten Reijonsaaren tehtävä ei tässä paineessa ole kovinkaan helppo. Mikäli  demarien ökyt ottavat puolueryhmässä vallan, palaa Uusikaupunki todennäköisesti perinteisille urille eli viime valtuuston edistykselliset päätökset pyörretään ja kaupungin positiiviset kehitysnäkymät muuttuvat pohjattomaksi pähkäilyksi ja perinteiseksi taantumukseksi. Edellä mainittu olisi seurausta siitä, että teknisen johtajan alainen palaa entiseen asemaansa eli todelliseksi kaupunginjohtajaksi.

Mielenkiintoinen on myös demarien kolmas ääniharava  Merja Koski. Hän ei tullut toimeen loimaalaisten kanssa, kiukustui ja teki valituksen työnantajastaan. Lopulta, tiettävästi hänen masinoimana, "kaupunginjohtaja" teki, vasten oppilaitoksen henkilökunnan selkeän enemmistön tahtoa, legendaarisen aiesopimuksen Novidan ostamisesta takaisin Uudellekaupungille. Tämä tiettävästi vain siksi, että Koski saisi heilua taas rehtorina. Kun on Koskista kyse, jää aina mielenkiinnolla odottamaan seuraavaa tutkintapyyntöä - tuleeko se kenties jo tästä.

Vasemmiston vaalimenestys oli niin puolueen kuin kaupunkilaisten kannalta loistava. Valitettavaa on tietenkin se, että vasemmiston paikka on pois suurelta punaiselta kommunistien Pertti Haveriselta. Sami Laaksoselle jäi isot punaiset saappaat täytettäväksi. Pentti Aitamurron ja Henna Jokisen jatko olisi ollut suotavaa, mutta heidän tilalleen nousseet kuuluvat kovaan kaliberiin. Li Grönlund pelasti Uudenkaupungin jättituulimyllyiltä ja Mauri Partanen tuo autotehtaalta edustuksen valtuustoon.

Mikäli demareissa ökyt voittavat ja he lyöttäytyvät yhteen PRO:n kanssa lankeaa vasemmistolle merkittävä rooli kaupungin kehittämisen takaajana. Viime valtuustokaudella Uusikaupunki nostettiin taloudellisesta suosta kuiville ja loputa kaupungissa päästiin tekemään positiivisia tulevaisuuden turvaavia päätöksiä, tästä ansio edistykselliselle oikeistolle ja vasemmistolle.

Vasemmiston ääniharavalla Harto Forssilla on ensimmäistä kertaa varteenotettava kilpailija hallituspaikasta. Yhden Suomen suurimman tehtaan pääluottamusmiehen Mauri Partasen valinta kaupunginhallitukseen saattaisi olla hyvä veto koko kaupungin kannalta. Toisaalta Forssin puolella on kokemus ja äänimäärä, siinäpä vasemmistolla pohtimista.

Uuttakaupunkia on todellakin kehitetty akselilla edistyksellinen oikeisto ja vapaa vasemmisto. Herääkin kysymys: Joko tämän voi ulottaa luottamuspaikkaneuvotteluihin. Tuolloin eliminoitaisiin kaupungin orastaneen kehityksen pysähtyminen muuttuminen taka-askeliksi. Ehkäpä nyt olisi puolin ja toisin yhteydenoton aika. Jos sen seurauksena vasemmisto saa henkilömuistiin ensimmäisen lautakunnan puheenjohtajuuden ja oikeisto saa osaltaan vaikuttaa kaupungin kehitykseen, ei näitäkään kortteja kannata jättää katsomatta. Miltä tuntuisi tohtorismies Sami Laaksonen koulutuslautakunnan puheenjohtajana? -Tuskinpa tuntuisi huonommalta kuin PRO:n ja demareiden todennäköinen valinta Matti Ankelo.

Keskusta on ollut perinteisesti se puolue, joka ratkaisee Uudenkaupungin kehityksen. Jos kokoomus tai vasemmisto ovat tehneet älyttömän esityksen, on keskusta tuellaan taannut älyttömän vaihtoehdon toteutumisen. Tällä valtuustokaudella on tapahtunut muutos parempaan. Seuraavalla kaudella keskusta on oikeiston ykköspuolue ja yksi sen perinteisistä kärkihahmoista jäi valitsematta valtuustoon. Enää emme voi valtuuston osalta puhua haapanevavuorelaisista vaan nyt termin voi vaihtaa haapamyllymäkeläisiin.

Keskustan ääniharavan aseman otti itselleen Mauri Kontu, jota yrittäjän roolistaan huolimatta voidaan pitää onnistujana. Hänen Vahteruksen myötä Maurin mukana onnistujia on runsaasti. Toiseksi eniten keskustasta ääniä keräsi Veli-Matti Virtanen, joka eroaa muista puolueensa kärkinimistä siinä, että hän ei ole keskustan jäsen. Virtasessa kulminoituu yhteistyökyky ja asioihin perehtyminen. Kun tehdään päätöksiä kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi, on Virtanen asian takana.

Perussuomalaisten äänikuningas löytyy urheilumiehestä ja liikuntaolojen vaalijasta ja parempien tilojen vaatijasta Sami Virtasesta. Se, että puolue menetti kaksi paikka on murheellista siksi, että nuo paikat menivät Markku Tuomiselta ja Ritva Salmiselta, joista etenkin Salminen teki hyvää työtä hallituksessa. Nyt toisena persuvaltuutettuna häärii tulevat vuodet suorapuheinen ja selkeä sanainen Esa Aaltonen. Aaltonen tulee autotehtaalta ja ehkäpä hänestä voidaan odottaa valtuustokauden väriläiskää.

Perussuomalaiset menettivät kahden valtuustopaikan myötä hallituspaikkansa, joten puolueen näkyvyys tullee kutistumaan entisestään. Puolueen paikallisosaston keulahahmo Matti Jokinen jäi 12 ääneen, mikä on järjestökihojen alhaisin saavutus. Jokainen voi pistäytyä YLE:n vaalikoneella katsomassa miehen vastauksia ja päätellä niistä, oliko vastailu tapahtunut vakavasti vai huumorimielellä. Oli miten oli, huumori tahikka vakavuus upposi 12 uusikaupunkilaiseen.

Kristillisdemokraatit saavuttivat yhden valtuustopaikan. Tuota paikkaa käyttää Eerik Junnila, joka perinteisesti peesailee PRO:ta joka taas on peesannut demareita. Mikäli nämä lyövät paikanjakokuvioissa hynttyyt yhteen ja saavat persut mukaan nousee koalition valtuustopaikkojen määrä kahdeksaan eli se ottaa kaksi hallituspaikkaa. Kaupassa on ainoastaan voittajia, joten ihmettelen, jos se ei toteudu tai ole jo toteutunut. Kuntapolitiikka on haikailijoille säälimätön laji, jossa nopeat elävät ja nopeasti korttinsa katsovat pärjäävät. Tämän on kuulemma ideoinut demarien taustanainen ja sopimusta rustataan parhaillaan siten, että persut ja vasemmisto saavat jotain mitä eivät osanneet odottaa. Kokenut demari teki heille tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä!

TAUSTAA

Menneen valtuustokauden alkuvaiheessa käsiteltiin edellisen kaupunginhallituksen jäljiltä jääneitä epäselvyyksiä. Hallitus ei saanut vastuuvapautta ja eri vaiheiden jälkeen Haverisen kanssa saimme aikaiseksi tilanteen, jonka seurauksena perustettiin valiokunta selvittämään mahdollisia sotkuja. Valiokunta koottiin siten, ettei se vahingossakaan selvittäisi mitään eli siitä tuli hallituksen suojelulautakunta. Suurella uholla liikkeelle pantu lautakunta ei saanut mitään aikaiseksi.

Jos valiokunta olisi koottu, kuten muualla tehdään eli siinä olisi ollut jäsen jokaisesta valtuustoryhmästä, olisi lopputulos ollut totaalisesti toinen. Meillä ei olisi PRO:ta ja ehdokaslistalta olisi puuttunut joitakin entisen hallituksen jäseniä. Ja mikä tärkeintä etanolitehtaan, rättihallin jne. ihmeellisyydet olisivat tulleet julki. Kun ongelmat eivät tulleet julki, satama osti rättihallin ja loput unohdettiin eli jotkut pääsivät kuin veijarikoirat veräjästä ja keikkuvat vaalien jälkeen vallan kahvassa.

Vähintä mitä vastuullinen puolue voi nyt tehdä on se, että pistävät mainitussa valiokunnassa istuneet kokeneet päättäjät  vähemmän keskeisille palleille. Saman täytyy koskea myös valiokunnan tutkinnan kohteena olleita hallituksen jäseniä. Kun paikoista ryhdyin rustaamaan niin totean, että parempaa tyyppiä en tiedä tekniseen lautakuntaan kuin Juha Aaltonen. Hän on perfektionistina ja alan ammattilaisena joko piikki valmistelijan lihassa tai korvaamaton tuki valmistelijalle. Kaikki riippuu valmistelun laadusta ja siitä toteutuuko kuntalaisen etu mahdollisimman hyvin. Kun otamme huomioon nykyisen ääniharavan ja taustojen tapahtumat, tarvitaan hallitukseen näiden asioiden tuntijaa eli Rake Tähtistä.

Nuo olivat minun huomioitani ja näkemyksiäni, eivät edes ehdotuksia, sillä niitä ei voi tehdä hävettävän pienellä 31 äänen saaliilla. Muistutan vielä yhdestä asiasta, joka liittyy paikanjakoneuvotteluihin: PAIKAT ON JO JAETTU! Mikäli vanhat merkit pitää kutinsa demarien vahva nainen on muiden juhliessa vaalitulosta, perehtynyt siihen, aprikoinut vaihtoehtoja ja soitellen selvittänyt valtuustoon päässeiden tuntoja. Jos kaikki käy kuten ennen, on vahva nainen tehnyt tarjouksia, joista ei ole voinut kieltäytyä ja siksi keskustan ja  kokoomuksen paikat on jo jaettu: Persut ja Vasemmisto sai jotain, mitä eivät osanneet odottaa. Demarien vahva nainen ja eräs toinen nauttivat tilanteesta ja nauravat...

Arvatkaapa vielä se, kuka on Uudenkaupungin ykkösehdokas tulevissa maakuntavaaleissa ja minkä puolueen listoilla hän on?

EPILOGI

 Olen itse saanut viettää värikkäitä vaiheita kuntapolitiikan ympyröissä. Nyt saamani äänimäärä mahdollistaa poistumiseni näistä kuvioista. Vaikka takana on julkisen häväistyksen kohteeksi joutumista, jopa poliisin kuulusteluihin olen päässyt useamman kerran, niin silti tähän hommaan jää jotenkin koukkuun. Yritän tosissani vieroittaa itseni näistä ympyröistä. En enää aio kirjoitella blogia paikkakuntamme asioista, poistun paikallispolitiikkaan liittyvistä keskustelukuvioista, enkä aio edes kuppiloissa lukea paikallislehteä. Facebookissa irrottaudun virkahenkilöistä ja muista tyypeistä, jotka liittyvät vahvasti paikalliseen politiikkaan. Yritän aloittaa kaiken uudelleen!

Tarmo ja Harto ovat teräsmiehiä, tieto ja toimintakyky lisääntyvät joiden iän karttuessa. Sensijaan minä olen aivan erilainen, olen läski, kiukkuinen, veemäinen, laiska ja väsynyt vanha ukko. Haluan käyttää aikaani johonkin muuhun. Auttakaa minua irtaantumaan tästä, etten viikon kuluttua palaa tänne takaisin sauhuamaan. Jos ryhdyn kaupungilla höpöttämään politiikasta, niin vetäkää päin taulua: TÄMÄN ON VIIMEINKIN LOPUTTAVA !

Kiitän kaikkia Teitä yhteisistä hetkistä ja toivotan teille kaikille oikein hyvää jatkoa ja vielä kiitokset  kymmenistätuhansista kommenteista!

MUKAVAA PÄÄSIÄISTÄ!

95 kommenttia:

 1. Apuva! Ainoa rehellinen työmies Kokoomuksen ehdokkaista, tarkemmin metsätyömies, voisi laittaa saunakassinsa kuntoon ja lähteä Lokalahden suuntaan buuttaamaan päänsä. Suomeksi siis vetäämään ns. lärvät. Laitan kohta saunan kiukaan tulille, olutta on! Ettet nyt perkele edellistä enempää kirjoittele asioita auki. Niin ja samalla voisi katsoa niitä kaadettavia puita.

  VastaaPoista
 2. Tämä oli taas niin asiantuntematon kuin vain Javan kirjoitus voi olla. Melkein joka riviltä löytyy virhe. Muuten tuo hotdog mies on Antolan läheinen sukulainen joten ei se demarien johto muutu.

  VastaaPoista
 3. alahan luetella melkein kahtasataa virhettä

  VastaaPoista
 4. Java lontoon kisat seurataan taas yhdessä eikö.

  VastaaPoista
 5. Oliko tämä lupaus ?

  VastaaPoista
 6. Eikö Javan yrittäjänä pitäisi olla tyytyväinen. Wala haluaa kaupungin auttavan yrittäjiä.

  VastaaPoista
 7. Oikeisto oli tuplaamassa yritystukea sillä edellytyksellä, että saadaan selvitys rahankäytöstä. Vasemisto ja Wala vastusti.

  VastaaPoista
 8. Mahdollinen paikkajako seuraavat neljä vuotta

  Pro ps kd menossa sdp ja vas kanssa kimppaan. Pro saa 1 paikan koko 4vuotiskaudeksi ja jakaa toisen paikan ps kanssa 2 2v ja kd saa 1 varajäsenen hallitukseen koko 4vuotiskaudeksi. Kesk ja kok joutuu tyytymään molemmat 2 paikkaan. Kh paikat 7-4 kuten muutkin 11jäs lautakunnat. Tätä mietitään pääsiäisen yli.
  Vastaa

  VastaaPoista
 9. Kiitos käynneistänne ja kommenteista! Muistin varassa kirjoittaessa saattaa joukkoon eksyä virheitä, joten oikaiskaa, Se olisi kivaa ettei blogeissa mennä kuten vaaleissa mennä valhevetoisesti totuudesta vaieten.

  Ihan rehellisesti kysyn: Mitä helvettiä kaupunki voi tehdä yrittäjien olotilan parantamiseksi? Tietenkin se voi tankata kilpailuttamatta kaupungin autot venäläisellä bensiinillä, palkata kukkakauppiaan torivahdiksi tai syytää rahaa yhteen lehteen, mutta mitä hyötyä tästä on kaupungin yrittäjille? Ei mitään!

  Ainoat tavat millä kaupunki voi tukea yrittäjiä on asukkaiden puitteisiin satsaaminen ja siten asukasmäärään kasvattaminen ja esim. palveluyrittäjille toimivien paikkojen kaavoittaminen, silloin yrittäjät saavat uusia asiakkaita. Uudenkaupungin keskustan kehityshaikailut ovat hyvä esimerkki siitä, miten jahkailulla tehdään hallaa yrittäjille ja ajetaan väki Myllyyn ostoksille. Jotta kaupunkimme keskusta tulisi vetovoimaiseksi, täytyisi todella ja viimein tehdä jotain keskustankin suhteen.

  Rehellisesti ottaen vetonaulan tulisi olla melkoinen Disney World, jotta edes vehmaalaiset ja pyhärantalaiset tulisivat tänne asioimaan. Keskustan kaavoitus pitäisi pistää uusiksi. On sekaisin tyhjää kirkkoa, virastoa, liiketilaa, asuntoja sekä rautakauppaa Wurthia jne. Ei toista tällaista paikkaa ole olemassa, joka on kaikilta osin jämähtänyt 1980-luvulle ja palvelujen kehitys on tuohonkin aikaan nähden miinusmerkkisiä.

  Oma ongelmamme on kaupungin ja viestinnän osaamattomuus. Hommat on jaettu kavereille, vähät välittämättä heidän kyvyistään. Tämän todistaa masentava juhlavuosi tapahtumineen ja markkinoimisineen. Meiltä jää nyt, osaamattomuuden vuoksi,melkoinen mahdollisuus käyttämättä ja varmaankin juhlavuosi muistetaan yrityksistä tyhjentyneenä Alicenakatuna. Jos joku tekee ennätyksiä, se lienee Mylly uusien uusikaupunkilaiskävijöiden ennätyksellä.

  Yritän todellakin vierastaa itsenä Uudenkaupungin asioista. Pääsiäisen jälkeen alan poistamaan Facebook kavereiden joukoista sellaisia tyyppejä, joiden kanssa minulla ei ole kuin paikallispoliittinen yhteys. Minulle sillä puolella ei kaverien määrällä ole merkitystä, niiden kanssa juttelen sillä väylällä kuin aikaisemminkin. Kokoomuksen paikkoihin en ota tuon kummemmin kantaa, toivon muissakin puolueissa ainoastaan, että henkilökohtainen itsekriittisyys voittaa paikkoja hamuttaessa vallanhimon.

  VastaaPoista
 10. Asemakaava on jo keskustan alueella. Sen rakentamista säännellään kaavalla tarkkaan. Kehityssuunnaksi on otettu pohjoinen eli Hiun alue. Etelän suunta on torpattu golfkentällä melko tehokkaasti.
  Merenrannat pitäisi kollata oikeasti läpi ja koittaa löytää uusi merenranta-alue pientalorakentamista varten kuten Ykskoivu.
  Vetovoimaa työajan ulkopuolelle saadaan ajanmukaisesta sisäurheiluhallista.

  VastaaPoista
 11. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! Tarkoitin keskustaa hiukan laajempana kokonaisuutena. Kaikki ajat tyhjänä tönöttävän ja luvatta kaupungin maalle rakennetun kirkon vieressä on tilaa kaupungin viihtyisyyden lisäämiseksi. Samoin Alicenkadun voisi suunnitella kokonaan uudelleen. Rakennustyylien sekamelska ja kokonaisuuden toimimattomuus ei hivele silmää ja ime ihmisiä puoleensa. Rakentajan kaupalle olisi muualla toimivampi tontti, samoin Pasklahden pohjukkaan voisi kehitellä jotain ja samalla suunnalla tien toiselle puolelle, kyllä mahdollisuuksia löytyy. Golf kenttä rajoittaa kaupungin kasvua etelää, mutta sen siirto ei liene ongelma, onhan se kaupungin maalla.

  VastaaPoista
 12. Javaa ..ttaa jo niin ankarasti että esittää kirkon viereen kaupunkilaisia viihdyttävää "kauppakeskusta", niinkö pitää tulkata? Onkohan muuten Seikowin koulun pihakin suojeltu alue? Sinne sopisi muutama kerrostalo kunhan jäävät kirkontornia matalammaksi.

  VastaaPoista
 13. Javaa ja Seppoa hatuttaa. Seppo sentään onnistu jäsenhankinnassa. Java menetti kokoomuksessa kasvonsa.

  VastaaPoista
 14. Java puhuu demarien vahvasta naisesta vaikuttajana. Kokoomuksen taustalla vaikutti vanha nainen. Hän kaivoi maata Nikulan alta. Järvisen haukkumisen ymmärtää, mies lähti käpykaartiin.

  VastaaPoista
 15. Ajattelin, että kun pikkuserkkuni tuli U:gin Sanomien päätoimittajaksi ettei joku Koski ainakaan siellä saisi ylimääräistä vaalikaranteeniin verrattavaa aikaa. Mutta eikös mitä... joko muuten Heikki Wala ja Kari Koski ovat pyytäneet Juha Aaltoselta ja Java Valkoselta anteksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähes hauska tuo esittämäsi anteeksi-vitsi.

   Poista
 16. Ai niin. Se Hotdog mies oli mukava kaveri. Laineko hänen nimensä Oli ? Söin Lokiksen K- marketin edessä hänen sämpylänsä ja join torttukahvit päälle. Ei häntä häirinnyt vaikka olinkin mökkiläinen, joka ei voinut äänestää täällä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko ollut jossain vaaliteltassa jossa ei ole tarjoiltu vieraspaikkakuntalaiselle?

   Poista
  2. Kaupan edessä söit siis miehen sämpylän ja joit kaiken lisäksi torttukahvit päälle. Ja mies ei sanonut mitään? Pyysitkö edes anteeksi?

   Poista
  3. Taidat olla jotenkin vajaa, etkö osaa edes lukea...

   Poista
  4. Vajaithan me kaikki olemme, jotkut vielä tosikoitakin

   Poista
  5. Jos joku kirjoittaa "että on mukava kaveri" luuletko ettei paikalla vaihdettu sanakaan ? Kunhan nyt sivusta seurasin tätä sanan vaihtoa.

   Poista
 17. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Harmittaahan se kun kerrankin on kunnon puolueessa, hyvässä porukassa ja äänimäärä jää alta puoleen viime vaaleista, jolloin ei ollut muuta kuin katumainokset. Järvinen oli alkujaan kaavaillun vaalikauden valtuustossa, joten käpykaartilaissyytökset ovat perusteettomia. Kokoomuksen porukassa oli ja on ihan hyvä henki. Vaalit ratkaisi paikallinen manipulaattori US. Seppo Nikula on suorasanainen ja saa suunsa auki myös tiukassakin paikassa, joten hänelle soisi vahvan paikan. Se on kaupungin etu. Ovat varamiehet aiemminkin heiluneet hallituksessa. Sepon tapauksessa kyseessä on puolueen lisäksi kaupungin etu. Ainoa samalle tasolle nouseva vaihtoehto on Rainer Tähtinen.

  En minä kirkon pihasta mitään kirjoita. Kirkkorakennelma on seisonut kaupungin mailla 150 vuotta ilman, että kopeekkaa, penniä tai senttiäkään olisi maksettu vuokraa. Kirkon ympärillä on runsaasti vajaata heinikkoa, jota seurakunnalla ei ole tulevaisuudessa varaa hoitaa. Ehkä pieni ratkaisukeskeinen kehityskeskustelu niin vuokrien kuin maan paremman käytön suhteen olisi paikallaan. Oikaiskaa, jos olen väärässä.

  Kosken perheen rooli on mielenkiintoinen. Uudessakaupungissa rouva Koski on puolueensa ääniharavia. Raumalla demarit, jotka jahtaavat jopa oikeustoimin herra Koskea, otti vuosisadan vaalivoiton! On maailma iso ja ihmeellinen yhdelle perheelle. Saas nähdä koska jotain ihmeellistä tapahtuu Raumalla tai täällä - TEHDÄÄNKÖ TUTKINTAPYYNTÖ VSAI HEILUUKO KENKÄ?

  Pahoittelen etten huomannut kuin vasta nyt saunakutsun ja kiitän siitä. Olen ehtinyt saunoa kahdesti kutsun jättämisen jälkeen! Mutta onhan näitä iltoja edessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä Java et tiedä vähääkään kokoomuksen taustoista. En tarkoittanut Järvisen valtuutetun tai tarkastuslautakunnan puheenjohtajan tehtävien jättämistä. Ensin Järvinen ahnehti vallan kokoomuksessa ja jätti vetovastuun ennen vaaleja. Kokoomus jäi tyhjänpäälle kesken vaalivalmistelujen. Kokoomuksen vanha nainen piti huolen, että kaikki seniorit tietävät tämän. Hän teki vaalityötä Walalle.

   Poista
  2. Java sinun kokoomuksen ehdokkaaksi lähtö oli typerin teko mitä voi tehdä. Kokoomus hyötyi, mutta sinä et saanut mitään. Tämä kiukuttaa pirusti, koska sinun visiotasi tarvittaisiin tässä kaupungissa. Nyt äänilläsi hyvän lautakuntapaikan ottaa joku myötäilijä.

   Poista
 18. "Kirkon ympärillä on runsaasti vajaata heinikkoa, jota seurakunnalla ei ole tulevaisuudessa varaa hoitaa. Ehkä pieni ratkaisukeskeinen kehityskeskustelu niin vuokrien kuin maan paremman käytön suhteen olisi paikallaan. Oikaiskaa, jos olen väärässä."

  Tällä ajatusmallilla 31 ääntäkin oli hyvä saavutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo lain mukaan kirkolta pitää periä käypä vuokraa tai vastaavasti on tarjottava samat edut muille uskontokunnille.

   Poista
  2. Kirkot on vähällä käytöllä. Pienempi riittää tälle kaupungille. Toisesta voi tehdä liikuntahallin tai teatterin. Kirkkoja puretaan muualla maailmassa, niillä ei ole käyttöä sama tapahtuu pian Suomessa.

   Poista
  3. Koska kirkossa on käynyt 31 ihmistä. Joulunakin tyhjempi.

   Poista
 19. Mikään hyväkään ehdotus ei mee läpi, ei edes ajatella onko ajatuksessa edes hitunen jotain käyttökelposta.
  Tyrmääminen sieltä tai täältä alkaa välittömästi, olen kyllä sen huomannut ajan saatossa, ei ole niin yksikertaista asiaa etteikö poliitikot saisi sitä päälaelleen.
  Parempi pysyä vain takarivin taavina. Mielekiintoista kyllä seurata tätä sirkusta on, ei siinä mitään.
  Naapurissa tehdään kovalla vauhdilla Hartosta porvaria, kun ei ole samaa mieltä asioista demarien kanssa olettaisin. Asian voisi samalla tavalla kääntää toistepäin, demarit on kaikki porvareita kun eivät ole samaa mieltä Harton kanssa. Mulle on Sama onko Harto porvari tai vasuri, mutta hän on parhaimpia valttuutettuja tällä vaalikaudella, hän ajattele asukkaitten etua.

  VastaaPoista
 20. Taas sama selitys kuin viimeksi, rökäletappio on paikallislehden syytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väitätkö, että plari kertoi totuuden Walan teoista tai oli tasapuolinen.

   Poista
 21. Demareitten rökäletappioko lehdistön syytäkökö?

  VastaaPoista
 22. Missä olivat puolueiden vastineet Walan kirjoituksiin jos kerran niissä oli virheitä?
  Kiinnostaa nyt muuten että virheitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellet ole huomannut vielä niin tulet huomaamaan. Yöpäivystys, leikkaukset, rakentaminen jne.

   Poista
  2. Sori. En pysy nyt mukana noissa yöpäivistys, leikkaukset, rakentaminen jne. Mikä virhe niissä on jos niitä on pitänyt esillä?

   Poista
  3. Ei esillä pitäminen ole tietenkään virhe, mutta niistä annettujen tietojen virheellisyys on. Älä taas kysy "täH2. Yritä lukea juttuja ja ymmärtää itsekkin.

   Poista
  4. Ruikutetaan täällä eikä kirjoittaa vastinetta ja sitten muka ei lueta koko lehteä. Se on suurin syy vaalitappioon.

   Poista
 23. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Järvinen ei jättänyt kokoomusta pulaan. Hänen tilalleen tuli tosi osaava henkilö, joka hoiti vaalit tyylikkäästi. Vastineet ovat aina vastineita ja selittelyä. Pitää kysyä miksi lehti antoi walheiden wirrata jo puoli vuotta ennen vaaleja? Lehden tehtävä on etsiä sekä kertoa totuus, sitä sanotaan toimittamiseksi ja aikaakin oli. Viimeisellä viikolla PRO ja rouva Koski saivat lehden omia "vaalisääntöjä" julkisuutta, muut pistettiin karanteenin alle.

  VastaaPoista
 24. Onko mahalasku tyylikkyyttä? Taas samaa selittelyä, aina vika on muissa.

  VastaaPoista
 25. Kukaan ei puolusta sinua Java. Kukaan ei sano hyvää sanaa sinusta, vaikka kehut ja puolustat muita. Olet kokoomukseen lähdön jälkeen ollut yksin. Etkö tajua tehneesi suuren munauksen, kun lähdit väärään porukkaan.

  VastaaPoista
 26. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Nyt en ehdi, kun yritän väsätä pääsiäisruokia, mutta kaivan taustalta jotain , jota voimme kutsua totuudeksi eli joksikin sellaiseksi, mitä Uudenkaupungin Sanomat eivät kertoneet. Ei totuuden vaatiminen ole selittelyä. Enkä minä kavereita ole kokoomuksesta tai muualtakaan hakenut, kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi halusin toimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloki ei kelpaa totuudeksi

   Poista
  2. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! Varmasti kelpaavat niin Aaltosen kuin minun blogit. Syyttäjä on tehnyt niistä selkeät päätökset!

   Poista
  3. Pistä tarinaa kansalle ajalta, jolloin virkahenkilöt vapisivat blogien vuoksi.

   Poista
  4. Ne olivat niitä kusipäisempiä virkamiehiä. Muut vaan naureskelivat. Huvittaa yhä tuo "minua on kiusattu" juttu. Kyse oli todellisista mammanpojista ja tytöistä. Toivoisin todellista virkamiesten pommitus nyt, kun valtaan nousi "vapaat kädet virkamiehille"- porukka Pro,pro pro .

   Poista
 27. Vaaleja ei voiteta blogeilla eikä hävitä, kun suurin osa äänestäjistä näitä ei lue. Kyllä läpyskään kirjoittelu vaikuttaa paljon enemmän. Kun osaa kirjoittaa jolla vaikuttaa kansan syviin tunteisiin on kirjoitus totta tai ei sillä on suuri vaikutus äänestystulokseen. Sairaalapopulismi on kova näyttö miten se toimii.

  VastaaPoista
 28. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Blogeissa muutamat kirjoittavat nimellään ja kommenttien kysymysten tai väittämien vuoksi pitkälti itsestään. Saman sanoman skottavuus aivan eri luokkaa, jos sanojana vaikkapa, puolueettomaksi mielletty, kunnallispolitiikkaan työnään perehtyvä toimittaja. Otetaan esimerkki toimittajan uskottavuudesta: Pari päivää ennen vaaleja toimittaja kertoi kuinka hienoja ihmisiä tavoitteineen PRO:n ehdokkaat ovat, Tuskinpa sanoma olisi mennyt perille yhtä hyvin maksetun mainoksen välityksellä.

  Jo Joseph Goebbels totesi, että kun valehtele, valehtele niin reilusti ettei kukaan usko kenenkään valehtelevan noin paljon. Normaalisti lehdistö sulkee paksuimmat valheet pois, mutta näinhän meillä ei ole ollut eikä näytä olevan vieläkään. Eivät nämä vaalit sentään niin törkeät olleet kuin aiemmin, mutta passiivisen toimitustyön ja kontrolloimattomien ehdokaskirjoitusten vuoksi noustiin puhtaalla pupulla aina ääniharavaksi.

  Uskoisin että minusta ehdokkaana kiinnostuneet äänestäjät kuuluivat niiden satojen kenties tuhansien blogissa vierailleiden joukkoon, jotka saivat täällä tietää kummoinen tyyppi olen ja mitä ajaisin valtuustossa. Jos näistä vain 31 äänesti minua, teki blogi tehtävänsä. Täällä kävijät tulivat siihen tulokseen ettei minua ole syytä äänestää. Se on rehellinen lopputulos, johon olen tyytyväinen. Henkilövaaleissa en vakuuttanut ehdokkaana äänestäjiä. Minun kohdallani on aivan turha syyttää lehteä tai puoluetta masentavasta vaalituloksesta. Sen sijaan ääniharavalle US petasi menestyksen.

  VastaaPoista
 29. Olen java eri mieltä ei täällä kukaan syytä, vaan tuo erilaisia mielipiteitä esille, olen täysin varma esimerkiksi Raken kohdalla, hän olisi saanut enemmän ääniä toisella listalla.
  Kävijöitä on varmaan paljon, mutta kun samat ihmiset käyvät montaa kertaa päivittäin. Sitten täällä käyvät aktiivit puolueen jäsenet eri puolueista sekä varmaan kaupungin virkamiehet. Täällä kirjoittettuna vaaleja ei ratkaistu, enkä pelkästään tarkoita nyt sinua.
  Suurin osa äänestäjistä ei edes tiedä näitä blokkeja edes olevan olemassa.

  VastaaPoista
 30. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! Anonyymi 15. huhtikuuta 2017 klo 22.28 itse asiassa seilaamme aikalailla samoilla vesillä näkemyksiemme kanssa. Rake on tunnettu julkisuuden henkilö. Jopa toimittajat ihmettelivät hänen kokoomuksen listoille lähtöä ja samoin tekivät useat kaupunkilaiset. Jos Rake olisi ollut ehdokkaana PRO:ssa, hän olisi viimeistään vaaleja edeltävänä torstaina saanut, ammatikseen kaupungin asioita seuraavan, toimittajan kirjoittamana sanomansa ja motiivinsa lista valinnastaan julki.

  Jos lehti olisi edes kertonut PRO:n taustat ja kokoomuksen äänestyskäyttäytymisen viime valtuustokaudella, ei lähtemistämme kokoomuksen listoille olisi ihmetelty. Nyt kaupunkilaiset pitivät meitä takinkääntäjinä jo ennen vaaleja, koska menimme puolueeseen, joka meidän valtuustossa ollessamme, oli meitä vastaan joka asiassa ja oli keräämässä meitä vastaan nimilistoja, tekemässä meistä tutkintapyyntöjä ja levittämässä meistä valheellista tietoa akselilla Hanko-Petsamo. Tämä oli Hegeween kokoomuksen linja, josta tuli sittemmin PRO:n linja, kun taas se Hegeween jälkeinen kokoomus, johon liityimme oli saman kaupungin kehittämisen kanssa kuin me kolme aiemmalla vaalikaudella.

  Uudenkaupungin Sanomat eivät puuttuneet mitenkään eräiden kaupunkimme päättäjien käytännön toimien ja vaalilupausten väliseen ristiriitaan. Kuinka moni uusikaupunkilainen olisi äänestänyt ns. työväenpuolueen härskejä omaan pussiin pelaavia kaupungin kehityksen jarruja ja yksityistäjiä, jos he olisivat tienneet totuuden? -Ei yksikään demari tai kaupungintyöntekijä, nyt he, kiitos lehden, äänestivät pientä ökyeliittiä ja saavat tuntea vaalien seuraukset huonontuvina palveluina, yksityistämisen kiihtymisenä ja pahimmillaan omien työpaikkojen menettämisinä.

  Blogien ja muiden somekeskustelujen arvo on vaaleja ajatellen täysi nolla. Aktiiviset keskustelijat Järvinen, Harto tai Rake eivät hyötyneet mitenkään aktiivisesta kanssakäymisestä kaupunkilaisten kanssa. PRO porukka ei käynyt julkisilla vapailla foorumeilla minkäänlaista keskustelua kaupunkilaisten kanssa, he levittivät lehdessä valheitaan ja torilla he jakoivat keskustelun sijasta makkaraa. On lähes käsittämätöntä, että vaalien ääniharava löytyy tuosta porukasta ja siitä on kiittäminen vain ja ainoastaan lehteä. Jo pelkästään avoimuuden ja kaupungin sekä sen eteen toimimisen perusteella ääniharavaksi olisi uskonut nousevan Harton, mutta eipä lehti taustoja tai totuutta valottanut.

  Lehden rooli oli kuin junioripeliä tuomitsevan humalaisen tuomarin, jonka poika on kentällä. Hän antaa oman lapsensa pelata ringetteä jääkiekon säännöillä, mutta vastustajaa hän vaatii noudattamaan ´ringeten sääntöjä. Niinpä kaupunkimme vaalien jälkeen palaa kehityksen sijaan virkahenkilödiktatuuriin, josta seuraa murheellinen, verkkainen vaappuminen kehityksen pyyhkäistessä kaupunkimme ohi. Voittajia olivat lehti, joka turvasi rahavirran jatkumisen uusikaupunkilaisen veronmaksajien taskusta Turkuun, samoin venäläinen polttoaine jatkaa loputonta virtaansa kaupunkimme autojen tankkiin. Niin pitään huolta yrittäjistä ja entäpä sairaala? -Se on jo unohdettu, pitäkää suunne kiinne saitte jo makkaranne!

  Omalta osaltani, kuten aiemmin totesin, blogini teki tehtävänsä. Ehkä tänne eksyy lukuisasti muiden blogieni kautta tulevia ns. seuraajia, joita Uudenkaupungin asiat eivät kiinnosta, mutta uskon täällä jonkun sadan paikallisenkin ihmisen käyvän.

  KAIKILLE KIVAA PÄÄSIÄISEN JATKUMISTA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin perustelet. Saisitko Java enemmän ääniä, jos et koko ajan kehuisi muita. Pisti silmään kuinka kokoomuksen teltalla jaoit kahvia ja mainostit Maijan neekeripusuja, Pilvin keksejä ja kehotit äänestämään Eijaa. Somessa kehuit kaikkia muita paitsi itseäsi. Kehuit peräti vasemmiston ja demareiden ehdokkaita

   Poista
 31. Ihmeparkumista ja selittelyä. Neljässä vuodessa ette saanut ihmisille tietoa Hooween ja demarinaisten taustoista. Ei tätä blogia ÄÄNESTÄJÄT lue. Normitallaajan mielipide sinusta vieäkin on: "turha räyhääjä, joka haukkuu kaikki". Ja siltä se rupeaa minustakin tuntumaan. Valitettavasti.

  Olisitte perustaneet Raken kanssa oman proukinne, ilman sitä ikuista ihmettelijää ja kyselijää. Kokoomuksen ja Nikulan nuoleskelu oli nyt todella säälittävää seurattavaa. Tulos on nyt nähtävissä, tehkää johtopäätökset. No sinä nyt teitkin: US. Ei hyvää päivää.

  VastaaPoista
 32. Minä sinä hän me te he. Missä oli Kokoomus kun antoi Walan tehdä vaalityötään ja joidenkin mukaan jopa vääristellyillä tai peräti virheellisillä asioilla? En tosin vieläkään tiedä niistä vääristä asioista. Sairaalan yöpäivystys, demarien kanssa usein äänestäminen samalla lailla ja monivuotinen kiistely oliko joku puolueessa vai siitä erotettu. Laastarien ja makkaroiden jakoa ihmisille. TEHOkasta oli ja jäi mieleen ja samalla sai iskettyä suuren porvaripuolueen nilkoille.
  Vaalit käytiin jo ja sen mukaan mennään. Sanokaa koska äänestämässä käyvät kyselevät jotain taustoja tai totuuksia. Maailmaa johdetaan mediapelillä. Se näkyy koko ajan uutisvirrassa. Se ketä näkyy mediassa kerää potin.
  Vai onko tässäkin jokin virhe?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tunnen tämän Pron nokkamiehen. En ikinä äänestäisi häntä...

   Poista
  2. Jollekin on hyödyksi, ettei häntä tunneta

   Poista
  3. Minäkin tunnen useammankin kokoomuslaisen, enkä äänestäisi yhtäkään heistä.

   Poista
  4. Kokoomuksen vaalityö alkoi aivan liian myöhään ja rajoittui Walalle vastailuun.

   Poista
 33. Kiitos käynneistä ja hyvistä kommenteista! Meidän kolmen ei ollut edes tarkoitus lähteä vaaleihin, joten eipä ollut minkään pryhmän perustaminen mielessäkään. Uskoin lehden toimivan tasapuolisesta, vaan niin ei käynyt. LEHDEN TEHTÄVÄ ON NOSTAA EPÄKOHDAT ESILLE, SE TOIMITTAMISTA! Mediapeliväite pitää paikkansa. Jos uutisvirta on manipuloiva ja väärää tietoa jakava, sille eivät ehdokkaat voi mitään. Vastineet ovat pelkkää selittelyä varsinkin, jos toimitus muokkaa niitä.

  Itse olen tasapuolisesti nostanut ehdokkaita julkisuuteen, en ainoastaan Nikulaa ja Järvistä vaan myös Harton, Partasen, Grönlundin, Virtasen jne.. Omat näkemykseni tulevat täällä esiin, miksen nostaisi muitakin esiin? Muistakaa sekin, että jo 2009 olin kaupungin kehittämisen kannalla. Kokoomus tuli tälle linjalle vasta tällä vaalikaudella ja monitoimitalon kannattajaksi puolue siirtyi vasta reilu vuosi sitten. Juha, Rake ja minä olemme em. lisäksi ajaneet avoimuutta koko ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Politiikan jättäminen ei ole helppoa sinulle.

   Poista
  2. Mitähän se merkitsee, että Laitilan elinkeinopomon vaimo on U:gin Sanomien päätoimittaja ?

   Poista
  3. Kiperä kysymys? Voisit vaikka itse vastata, kun kerran kyseletkin.

   Poista
  4. No hitsin vitsi....se tarkoittaa tietysti sitä ettei lehden linja ainakaan ole punavihreässä kuplassa kuten vasemmistoliiton

   Poista
 34. Äänestämässä käyvät eivät kysele jotain taustoja tai totuuksia. Maailmaa johdetaan mediapelillä. Se näkyy koko ajan uutisvirrassa. Se ketä näkyy mediassa kerää potin.
  Vai onko tässäkin jokin virhe?
  Tämä on valitettava totuus mitä anonyymi 13.01 Kirjoittaa.
  Javakin kirjoittaa mitä läpyskän olisi pitänyt tehdä, mutta sinunkin pitäisi tietää, että ajatus on jo tuhoon tuomittu.
  Politiikassa ei mene mikään mikä on maalaisjärjellä ajateltavissa. Musta muuttuu valkoiseksi ja päin vastoin.
  Hyvä esimerkki on kun luotiin mielikuva nykyisen kokoomuksen yritysvastaiseksi, joka ajoi Uudenkaupungin yrittäjille tuen nostamista kaksinkertaisksi sillä edellytyksellä, että saadaan selvitys tuen käytöstä. Wala vastusti ym mennään vanhalla pienemmällä tuella ilman selvitystä. Tätäkään asiaa ei tuotu millään tavalla esille mediassa ennen vaaleja. Tarkistakaa valtuuston pöytäkirjat jos ette usko.
  Maakunta tasolla demarit kannatti sosiaaliapuolen maksuja nostettavaksi lain sallimaan maksimaalisemaan hintaan. ( uudessakaupungissa toinen demari kannatti ) Näkyikö mediassa???????????????????????????????

  VastaaPoista
 35. Miksi mediankin pitäisi vanhoja juttuja muistella. Tässä päivässäkin on varmaan tarpeeksi uutisaiheita.
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat uutisia niin kauan kun niitä ei uutisoida.

   Poista
 36. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Nukkuvien puolueen menestys ei liene mikään uutinen, mutta tämän päivän uutinen ja valtakunnan sellainen on kokouksissa nukkuvan miehen pääseminen ylivoimaiseksi ääniharavaksi. Se puolestaan kertoo tylyllä tavalla mihin amatöörimäinen, totuutta salaava media ajaa demokraattiset vallit.

  VastaaPoista
 37. Javaa keskittyy TAAS median haukkumiseen...hohhoijaa. Ens vaaleissa ääniä tulee ainakin 19. Riippuu tietenkin US:n toimituksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisikohan peilin puute aiheuttaa mediaan ym.tahoihin kohdistuvan moitiskelun.

   Poista
 38. Kiitos käynneistä ja kommentista! Enhän minä hauku, totean vain kuinka toimitellaan, uutisoidaan ja mitkä niiden seuraukset ovat. Vai onko Suomen kuntavaaleissa tavallista, että valtuustoissa nukkuva tyyppi saa kuntavaaleissa eniten ääniä? Enkä minä lähde enää ehdokkaaksi, olisi tarkoitus jättää jo nämäkin väliin!

  VastaaPoista
 39. Olisit nukkunu ja kerääny adresssia sinäkin, äläkä valita iso mies. Ethän sinä näihinkään vaaleihin meinanut osallistua, joten odotan, että tuot kookoomukselle ensi vaaleissa mojovan potin, menette Nikuloiden kanssa heittämällä valtuustoon. Neljä vuotta on pitkä aika tehdä vaalityötä, jungvistin talolle vaikka avoimien ovien päivät useaan kertaan. JAa voi tulla esittelemään rakennusvirheitä.Ja Raken kirjajulkkarit samaan aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynneistä ja kannustuksesta! En minä valita, totean median tai pikemminkin yhden lehden toimineen tuloshakuisesti. Jo ikä estää asettumisen ehdolle tulevissa vaaleissa.

   Poista
 40. Näillä nyt kuitenkin mennään. Lähes puolet äänioikeutetuista jätti äänestämättä. Itse pohdiskelen sitä, onko tuo U:gin valtuustoon kuuluminen nyt mikään juttu ? 10 kokousta vuodessa ja 70 euroa brutto palkkioksi. Pro- Uusikaupunki lista on sikäli selkeä vaihtoehto, että ovat suoraan muutaman osoitettavissa olevien tahojen puolestapuhujia. Olisin toivonut Vasemmistoliitolle enemmään poliittista voimaa, vaikka riskinä onkin nuorten, tummien työkykyisten miesten asuntoloita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai sinne nyt rahan takia pyritä.

   Poista
 41. Pelkäät turhaan. Kunnat eivät asuntoloita ja jo olemassa olevia suljetaan tarpeettomina.

  VastaaPoista
 42. Toki valtuusto voi ottaa kantaa, tuleeko kuntaan vastaanottokeskus. Li Andersson heiluu Helsingin asemanaukiolla jo palauttetaviksi määrättyjen nuorten miesten tukena. Ei kansainvaellukset ole loppuneet... mutta eihän se ole U:gissa ongelma ! --- mitä tuohon "ei valtuustoon rahan takia pyritä", se on tietysti totta. Huonpmpiosaisia voisi tukea ilman kokouspalkkiotakin, Pro Uusikaupunki tekisi varmaan saman hyväosaisten puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaat taas väärää tietoa. Ei Li siellä sen enempää heilu kuin muutkaan tilanteeseen tutustuneet poliitikot.

   Poista
  2. Ei valtuusto voi ottaa vastaanottokeskukseen kantaa mitenkään muuten kuin jotain sanoakseen. Suomeen ei ole tulossa uusia vastaanottokeskuksia. Vanhojakin on suljettu ja edelleen suljetaan. Miksi tuollaista perätöntä tietoa jaetaan, ei se enää pure vähäänkään aikaa seuraavaa.

   Poista
 43. Kiitos käynneistä, kommenteista ja Hartolle vaalimenestyksestä! Kun katsoo Turkin tuoreita vaaleja, niin eipä tiedä koska pakolaisvirta alkaa. Siihen suuntaan on Erdogan repinyt suutaan ettei EU:n ja Turkin välinen ihmiskauppasopimus ole vahvimmillaan. Jos tai kun mainittu sopimus raukeaa, ollaan pian siinä tilanteessa, että Ruotsin valtion rautatiet kärräävät tänne kymmeniätuhansia pakolaisia, kenties enemmänkin.

  Tämän jälkeen SPR:n pakolaisbusines alkaa pyöriä siellä, missä kunnat eivät ole sitä poissulkeneet. Pakolaisten tuloon täytyisi joko varautua tai ottaa selkeä kielteinen kanta. Meillä media vaikeni koko asiasta, joten senkin asian suhteen useat äänestivät huppu päässä. Soisi seurattavan tilannetta Laitilassa!


  .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaisi vanhemman Vasemmistovaltuutetunkin tutustua näihin kansainvaellusasioihin. Ja Li Andesrsson vastustaa Vihreiden kanssa lainvoimaisia päätöksiä, on siell' toki RKP:n fanaatikkojakin nähty... mistä Forss muuten tietää ettei pakolaiskeskuksia enää tarvita ? Afrikasta tulee kaiken aikaa väkeä Italiaan ja h lähettävät niitä edelleen,.

   Poista
  2. En tietenkään ole ennustaja. Tällä hetkellä Suomeen omin voimin tulevien pakolaisten määrä on lähes tyrehtynyt. Pakolaisvirta Afrikasta on jatkunut jo vuosia. Lähettäminen edelleen tapahtuu tehtyjen sopimusten mukaan ja niihin on ennakoitu vastaanottokeskusten määrässä. Olen tutustunut asioihin enkä lähden joidenkin jo vuosia maalaamien kauhukuvien perään.

   Poista
 44. Syyrian sota vaan jatkuu ja aiheuttaa kovenevan paineen Turkkiin. Eipä todellakaan hyvältä näytä Euroopan maiden vinkkelistä.

  VastaaPoista
 45. Javan väitteet on hyvin riistiriitaisia kun väittää läpyskän tiedottamista, mistä hän sen tietää kun on monesti kirjoittanut ettei niitä lue. Samalainen väittämä Harton rustauspalstalla nimimerkki taaleri kritsoi Samin kirjoitusta kun liian pitkä ei jaksa lukea. Jotain loogisuutta sentään kirjoitteluunkin.

  VastaaPoista
 46. Anonyymi16. huhtikuuta 2017 klo 20.20
  Äänestämässä käyvät eivät kysele jotain taustoja tai totuuksia. Maailmaa johdetaan mediapelillä. Se näkyy koko ajan uutisvirrassa. Se ketä näkyy mediassa kerää potin.
  Vai onko tässäkin jokin virhe?

  Yllä on totuus edelleen miksi vaaleissa kävi niikuin kävi. Turha hakea jotain muuta syitä, pitäisi sinunkin se ymmärtää. Ottakaa opiksi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 47. Kiitos kommenteista ja käynneistä! Kannattaa lukua alustus ennen kuin väittää minun jotain väittäneen. Media tulee kertoa taustat. Jos uutisointi ei ole rehellistä ollaan syvällä mediapelissä ja eletään sen seurauksissa. Eipä noista Turkin valeista ole kuin pari päivää ja taitavat Erdoganin kovimmat tokaisut olla edessäpäin. Minusta on todellista rasismia ja näennäisinhimillistä on se, jos pakolaistilanteelle ei edes yritetä tehdä mitään, otetaan vaan kaikki tänne vastaan varautumatta siitä aiheutuviin ongelmiin. Esimerkkiä ei tarvitse kaukaa hakea - KÄÄNTÄKÄÄ KATSE LAITILAAN!

  VastaaPoista
 48. Java kai kokoomus teki virheitä, kun vaaleissa hävisi.

  VastaaPoista
 49. vielä vaaleista kirjoitti 18.4.2017 klo 13.39
  Demarien äänimäärä putosi vaaleissa 365kpl ja kokoomuksen 336kpl, eli demarit kärsi vaaleissa äänimäärissä suuremman tappion kuin kokoomus.
  Demarien Kosken äänimäärä putosi 100 kpl ja Nikulan 90kpl.
  Eli Koski sai suueremman epäluottamuslauseen kuin Nikula.
  Mielenkiintoista mistä Walan porukka sai niin paljon ääniä, koska kokoomuksen äänimäärä putosi 336 kpl. Ilmeisesti äänimäärä suudelta osin tuli demareilta viimevaaleissa äänestäneiltä. Keskustan äänimäärä nousi 38 kpl ja vassareitten sama luokkaa.

  VastaaPoista
 50. U:gissa on piiri pieni. Ja tämän piirin suosiosta sitten tapellaan. Paikallisjulkkis Wala sai mielikuvaääniä. Julkaisu lehden välissä oli hyvä veto... no, mikäs siinä, mutta ei hänen menestyksensä ikään U:gin tulevaisuuden tae ole. Onneksi isoimmilla työnantajilla on nyt töitä. Se kestää huonoimmankin poliittisen toiminnan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on totuus juuri näin, mielikuvaääniä.
   Ei silti taitavasti hoidettu mediapeli ja osasi käyttää sairaalapäivystystä oivana vaaliteemana.
   Aina löytyy äänestäjiä jotka äänestävät tunteella eikä järjellä.

   Poista
 51. Wala oli selvä ykkönen. Älkää selitelkö ja itkekö. Nikulat, Forss, Koski ja Myllymäki ovat vain pikkutekijöitä, joten tunnustakaa reilusti tappionne ja antakaa valta kiistattomalle voittajalle Walalle. Pulinat pois ja töihin.

  VastaaPoista
 52. Eihän sitä kukaan kiellekkään etteikö Wala olisi vaalivoittaja, muttei vaalienvoittaja kyllä se edelleen oli demarit, eniten valtuustopaikkoja.
  Sillti hänelle ei kuulu valtaa enempää kuin hallituspaikka, ei missään tapauksessa puheenjohtajanpaikkaa, silloin halveksitaan demokratiaa jos saisi pj.n paikan.

  VastaaPoista
 53. Kiitos käynneistänne ja kommentista! Vallan ottaa se porukka, joka saa sovittua enemmistön. Kaikki tekevät virheitä myös kokoomus teki niitä, mutta millään konstilla ei nykyisessä mediailmastossa olisi kyetty järjestämään vaaleja, joissa totuus olisi ollut ratkaisevassa roolissa.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!