tiistai 18. huhtikuuta 2017

400-vuotias Uusikaupunki voi antaa koko maailmalle jotain!

HIENOA UUDENKAUPGIN 400-VUOTISJUHLAPÄIVÄÄ KAIKILLE!

Ehkä Uusikaupunki ei ole suurin eikä voimakkain, mutta se voi olla vanhin sekä viisain ja opettaa paljon koko muuta maailmaa. Kyse on pitkälti omasta itsetunnostamme, luovuudestamme ja siitä opimmeko itse historiastamme oman uusikaupunkilaisen suuruuden. Ensinnäkin Uusikaupunki on vanhempi kuin USA, Kiinan kansantasavalta tai EU ja Uusikaupunki on ollut kauemmin  pystyssä kuin nykyinen Venäjä. Kun katsomme ikää ja sitä miten kaupunkimme eli ja elää nyt, voimme pitää Uuttakaupunkia vanhana, viisaana, vahvana ja positiivisesti tulevaisuuteen katsovana neuvojana.

Nyt vanhaa ja viisasta Uuttakaupunkia kuunnellaan, jopa maamme rajojen ulkopuolella odotetaan Uudenkaupungin juhlasanomaa. Oma sanomani lähteköön siitä, mistä kaupunkimme parhaiten tunnetaan eli RAUHASTA. Kuten me annoimme ja annamme muiden elää omalla tavallaan RAUHASSA sekä kehittyä vuosiensaatossa vapaina ja itsenäisinä, ottakoon tästä opin nykyiset vahvat tahot Venäjä, EU, USA ja Kiina. Nämä tahot voisivat kunnioittaa toisiaan ja lopettaa keskinäisen kinastelunsa, josta ei jää jäljelle kuin häviäjiä.

Etenkin maapallon neljä mahtivaikuttajaa voisivat olla sotkematta pienempiä maita valtataisteluihinsa. Se mitä USA, Venäjä, Kiina ja EU saivat aikaan voidaan mitata seuraavilla tavoilla: pienemmissä maissa kuolleilla miljoonilla ihmisillä, miljoonilla inhimillisillä kärsimyksillä, miljoonilla pakolaisilla ja tuhottuna luontona. Katsoimmepa näiden neljän mahtitekijän aikaansaannoksia missä tahansa Afganistanissa, Syyriassa, Libyassa, Irakissa jne. voimme todeta kaiken hyvää tarkoittaneen menneen pitkälti pieleen. Jos olisimme antaneet vieraiden kulttuurien elää RAUHASSA, kehittyä ja kehittää omaa kulttuuriaan ja tulevaisuuttaan itse, voisimme nytkin elää RAUHASSA.

Kaiken kurjuuden takaa löytyvät EU:n, Kiinan, Venäjän ja USA:n itsekkäät pyrkimykset olla suurin ja mahtavin sekä häikäilemätön halu hallita maailmankauppaa. Jos EU ei olisi aloittanut ryöstökalastus Afrikan rannikolla ja luontoa tuhoavaa öljynpumppaamista Nigeriassa, jos Neuvostoliitto ei olisi mennyt Afganistaniin ja Venäjä jatkanut samaa kehitystä, jos USA kunnioittaisi pienempiä maita sekä niiden itsenäisyyttä eikä Kiina seuraisi edellisten esimerkkiä, olisi koko maailmassa paljon RAUHALLISEMPAA!

Emmekö me uusikaupunkilaiset voisi lähettää kaupunkimme 400-vuotisjuhlaviestin, jossa korostamme RAUHAN merkitystä. Tavaroista, mukavuudesta ja muusta yltäkylläisyydestä ei ole pienintäkään riemua, jos kaiken tuon menettämisen varjo väijyy yllämme. Neljä suurta maailman mahtia ovat menettämässä kaikkein suurimman eli RAUHAN nauttia omista saavutuksistaan. Näistä saavutuksista kaikki ei edes kuulu meille, vaan ne ovat muilta pois. Meidän pitäisi viimeinkin huomata se, että elintasomme perustuu törkeään varastamiseen. Varastaessamme muilta ihmisiltä ja luonnolta, viemme heikoimmilta toivon, uskon tulevaisuuteen ja mikä karmeinta silloin viemme varkautemme uhreilta ja itseltämme myös RAUHAN!

Sen sijaan, että höpötämme näennäisinhimillisesti monikulttuurisuudesta ja käännämme ahneutemme seurauksille selkämme, meidän tulee kääntää katse siihen tuskaan, mitä aiheutimme plus aiheutamme edelleen ja korjata aikaansaamamme vääryydet. Kun palautamme RAUHAN heille keiltä olemme vuosisadat varastaneet ruuan, mineraalit, malmit, energian lähteet jne. saamme palautettua RAUHAN myös tänne. Jos teemme näin, palautamme myös luonnon RAUHAN entiselleen. Jos emme kunnioita luontoa, sahaamme koko maapallon alta oksaa ja niistä seurauksista eivät selviä suuret ei pienet, ei köyhät ei rikkaat, ei ihmiset ei eläimet eikä kasvit! Kunnioittakaamme luontoa, kunnioittakaamme toisiamme ja kaikki saavat elää kuten uusikaupunkilaiset elävät nyt eli elää RAUHASSA!

Tulevaisuuden RAUHAN voimme pelasta Uudessakaupungissa ja muualla huomioimalla lapset. Lapsissa on tulevaisuus ja me itse ratkaisemme minkälaisen tulevaisuuden maailmalle rakennamme. Kun elämme huomioiden lähimmäiset, luonnon ja  takaamme tulevaisuudelle suotuisat kehitysmahdollisuudet annamme lapsillemme ja tuleville polville parhaat mahdollisuuden elää RAUHASSA.

10 kommenttia:

 1. Oletko Java harkinnut vakinaista kolumnia lehteen ? Olet hyvä kynänkäyttäjä...

  VastaaPoista
 2. Tämä Johannan "rauhankaupunki"-höpinä olisi syytä haudata historian yöhön. Se kuulostaa yhtä 70-lukulaiselta kuin Erkki Tuomiojan kommentit. Vai alkaako SDP kiinnostaa ensi kuntavaalien puolueena?

  VastaaPoista
 3. mikä on johannan höpinä

  VastaaPoista
 4. Kirjotus on on on on hyvä. Miksi pienen Suomen pitäisi maksaa suurvaltojen aiheuttamaa pakolaisongelmaa.
  Yleensäkin seurausta hoitamalla todellinen ongelma pysyy iäti. Ongelmista puhuminen oikeilla nimikkeillä saa helposti rasistileiman otsaansa

  VastaaPoista
 5. Kiitos ittellenne niin käynneistä kuin kommenteista! Sattuu vaan olemaan niin, että kansainvälisesti arvioiden Uusikaupunki tunnetaan historiallisesti parhaiten RAUHASTA. Tämä oli vain minun versioni kaupunkimme juhlasanomasta. Varmasti kätevät ja oivaltavat virkamiehemme sekä luovuutta pursuavat päättäjämme media- ja viestintäapureineen tokaisevat jotain paljon parempaa.

  Demarit ovat ajautuneet kovin oikealle niistä ajoista, jolloin minä kirjoittelin heidän vappupuheita ja vastaavia. Paikallisten demareiden aseman turvaa sosialistiopein, tarkemmin sanottuna kansallissosialistiopein operoiva lehti, joten minulta ei muutamaa yksittäistä valtuutettua lukuun ottamatta piisaa siihen suuntaan sympatioita, joten se siitä.

  KAIKILLE HIENOA JA IKIMUISTOISTA 400-VUOTISJUHLAPÄIVÄÄ!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitkä juhlat? Nämä on parasta unohtaa äkkiä. Pyhämaan Luodolla tuulee on paljon parempi tapahtuma.

   Poista
 6. Kiitos käynneistä ja kommentista! Juhlitaan nyt ja jos itseä ei juhlituta, annetaan muiden juhlia!

  VastaaPoista
 7. Liian suuria ajatuksia Uudenkaupungin pieniin ympyröihin.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!